Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 28

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 14 lis 2006, 16:52

Sprawa Lecha śmiesznie wygląda. Przegrywając 2:0 umieją odrobić ale znowu stracić decydującą bramkę (pech?) ale jeżeli wygrywają 1:0 i robią bardzo dużo sytuacji bramkowych to się musi jakoś zemścić. Arka zrobiła JEDNĄ sytuację, jeszcze piłka do Nicińskiego przypadkowo trafiła i 1:1. Lech gra bardzo atrakcyjny futbol, Franz Smuda bardzo dobrze poukładał zespół ale Lech ma poprostu pecha, chociaż odrabiając 5 raz wynik 2:0 na 2:2 z czego 3 raz przegrywać to mało robi się to zabawne. Drużyna musi grać na zero w obronie. Pewnie Lech nad tym najwięcej teraz pracuje.

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 14 lis 2006, 18:46

davciol pisze:PEWNE zwyciestwo
czy takie pewne to nie wiem, Lechowi Odra nigdy nie leżała... :? Chociaż 3 punkty na pewno by sie przydały, bo czołówka odjeżdża :roll:
davciol pisze:Zespol bez Wasilewskiego wyglada bardzo dobrze, mam nadzieje ze mimo powolanie do repry nie zagra w Wodzislawiu
ale Kikut nie jest przecież stworzony do gry w obronie, zreszta Wasyl chyba też nie za bardzo, nawet sam Franz powiedział że wolałby zamienić to co Wasilewski nastrzelał goli na jego lepsza gre w obronie.
Natomiast Zaki chyba za bardzo sie przejął pogłoskami o ewentualnym powołaniu do kadry i nie raczył wykorzystać żadnej z okazji do strzelenia gola... i chyba za szybko w tej kadrze nie zagra :roll:
davciol pisze:Skąd: Luboń
oooo, widze że nie jestem tu jedynym Lubończykiem na forum :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lis 2006, 14:57

Smuda szykuje mała rewolucje w składzie. Z zespołu najprawdopodobniej odejdzie kilku pilkarzy min. Wachodzicz, którym nie od dzisiaj interesuje sie jego były klub ŁKS. Niezadowoleni z pozycji w druzynie sa Scherfchen, na poczatku sezonu podstawowy zawodnik i wreszcie Kikut, który jak dla mnie jest niedoceniany, bo w meczach w których grał prezentował sie zawsze bardzo dobrze. Przynajmniej grajac jako prawy pomocnik. W przypadku, gdy Lech zakontraktuje Janukiewicza to przesadzony bedzie los kogos z dwojki Kotorowski/ Cierzniak. tym drugim interesowało sie niedawno kilka klubów min. z Bundesligi, teraz najwieksze zainteresowanie wykazuje Arka. Kolejnym pilkarzem, który moze odejsc w zimowym okienku jest mało wykorzystywany przez Smude Marciniak, jednak tutaj w gre wchodzi wypozyczenie do Lechii. Ostatnio dochodza wiadomosci o testach Wasilewskiego w Stoke, mam nadzieje, ze blado wypadnie bo jednak to moze byc wielka strata.
Kogo sciagie Franz :?: Kase ma, bo Amica nie bedzie żałowac. Jednak plany zaciagu z Zagłebia staja sie nierealne. Narazie bardzo blisko sa Janukiewicz ze Śląska i Tomasz Midzierski z Kszo. Napewno ten pierwszy to ogromny talent i pewnie łatwo wywalczyłby sobie pozycje nr.1 w bramce Kolejorza. Sporo moze zmienic sie takze pomoc Lecha. Smuda chetnie widziałby w swoim składzie Andersona Pedro z Pogoni, chyba jedyny obok Ediego wartosciowy zawodnik Ptaka. Szykuje sie takze kolejny zaciag z Ameryki Płd. :arrow: reprezentant Paragwaju CARLOS BONET Obrazek oraz JAVIER VILLARREAL Obrazek obaj z klubu Libertad Obrazek
Mam nadzieje jednak, ze plotkami jest zainteresowanie Lecha byłym zawodnikiem Wisły Płock :arrow: Marko Colakoviciem Obrazek

Fajne sie zapowiada, tylko szkoda, ze Smuda nie myśli o obroncach. kolejna runda w takim wykonaniu, moze byc pozegnaniem Franciszka. Tylko w Polsce lewych dobrych obroncow jest gora 5 i do tego, którego z nich mozna wyciagnać :roll: Środkowi by sie znalezli podobnie prawy.

NOWA POMOC LECHA :arrow:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niezła Obrazek Obrazek

fiu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fiu » 19 gru 2006, 14:03

pomoc to jedna rzecz, ale prawdą jest, że bez dobrego środkowego obrońcy lech będzie miał nadal kłopoty. pnonoć franz dostał "żółtą kartkę" od zarządu, za wyniki i troszkę niepokoi mnie jego dezylwontura w komentarzach typu "miałem mieć rok, a zarząd obiecywał cierpliwość, no ale cóż - przyatakujemy z dalszej pozycji". ja wiem, ze smuda ma serce do piłki i duszę fightera, ale chciałbym wiedzieć: jak chce to zrobić?
bo wola walki juz nie wystarczy. w lechu zadbano o wszystko, poza składem, i jesli są pieniądze- to własnie franz powinien mówić jasno: chce tego i tego do defensywy: na srodek, na lewą stronę. a w zaciąg peruwianski nie do konca wierzę. to takie szukanie po omacku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 gru 2006, 16:21

fiu pisze: to takie szukanie po omacku.

Nie wiem Bajor chyba na wakacje sobie nie pojechał. Ile on tam był miesiac, dwa :?: Sprawdzil sie Henry, wiec warto zaryzykowac, a przecież nie interesuja sie byle kim. Kazdy z zawodnikow jest sprawdzony, albo reprezentant kraju, byly czy aktualny.
Co do defensywy to Lech załatwia transfer Walter Vilchez'a z Sportingu Cristal Lima. Ma on za soba kilka wystepow w reprezentacji Peru czy wczesniej w mlodziezowych reprezentacjach. Ma 22 lata. Moze to bedzie jakies rozwiazanie dla srodka defensywy. Jesl przejdzie przynajmniej nie bedzie sam w druzynie, bo przeziez Henry to takze Peruwianczyk, wiec aklimatyzacja powinna szybciej przebiegac. Choc przejdzie w zimie to nic niegdy nie wiadomo.
Obrazek

Odzył takze transfer Janukiewicza ze Ślask... Lech wysłał oficjalne zapytanie o kwote transferu, mzoe tym razem bedzie jakas odpowiedz. Napewno jesli przyjdzie Janukiewicz odejdzie Cierzniak do Korony.
Upadł transfer Witkowskiego, bo z Korony przedwczenie powrócił Ilan.
Z klubem pozegnal sie Bonjour, czy jak mu tam było....

Co wazne podkreslenia
Ligowiec Roku: Piotr Reiss
Orange Fair Play: kibice Lecha Poznań
:!: :!: :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 gru 2006, 17:26

Lubię Piotra Reissa za charakter i podejście do sprawy ale jego zwycięstwo było dla mnie szokiem :shock: Byłem przekonany, że Błaszczykowski i Matusiak między sobą powalczą a tu zaskozenie jakiego się nikt chyba nie spodziewał. Z drugiej strony cieszę się, że nareszcie dostał nagrodę za kilka lat w lidze i trzymanie stałego dobrego poziomu. Co do zwycięstwa kibiców to z góry było wszystko jasne :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 gru 2006, 17:30

szokiem ? dlaczego ? przecież całą rundę prowadził Lecha [który grał momentami bardzo widowiskowo], mecze z udziałem Kolejorza były chyba najbardziej emocjonujace, zawsze dużo goli, goli pieknych, w dramatycznych okolicznościach. etc.
A Sam Reiss zdaje się w pkt Kanadyjskiej w naszej lidze prowadzi [choć tutaj moge się mylić]

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 19 gru 2006, 18:22

fieldy pisze:szokiem ? dlaczego ? przecież całą rundę prowadził Lecha [który grał momentami bardzo widowiskowo], mecze z udziałem Kolejorza były chyba najbardziej emocjonujace, zawsze dużo goli, goli pieknych, w dramatycznych okolicznościach. etc.
A Sam Reiss zdaje się w pkt Kanadyjskiej w naszej lidze prowadzi [choć tutaj moge się mylić]
Nie chodziło mi o statystyki ale gdy w kandydaturach był nasz bohater i superstrzelec Matusiak oraz największa gwiazda i objawienie ligi Błaszczykowski nie patrzyłem na resztę, bo byłem w 100% przekonany, że między nimi rostrzygnie się zwycięstwo. Szczerze, gdy pokazali kandydatów w Polsat Sporcie obstawiałem.

1. Matusiak
2. Błaszczykowski
3. Garguła
4. Reiss
5. Iwański

Grubo się myliłem :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 gru 2006, 17:35

Wreszcie jakas dobra wiadomosc :arrow: Zbigniew Zakrzewski przedłuzyl wygasajacy kontrakt o 3 lata 8) Głosno sie robilo wokol niego po udanej rundzie jesiennej, wiec bardzo dobrze sie stało. Zaki sie przyda, a jakby co to za spora kase go mozna sprzedac, a nie oddawac za free. :P Tylko, zeby w rundzie wiosenne poprawil jeszcze skutecznosc i bedzie wszystko OK.
Kolejna wiadosmosc :arrow: Śląsk odrzucił oferte Lecha za Janukiewicza. Lecha najprawdopodobniej nie bedzie podbijal oferty, byc moze Zagłebie sie zgłosi po niego, choc jak sie mowi Ślask chce za niego blisko milion złotych. Raczej nikt tyle nie zaoferuje. Poczekamy do konca sezonu, a jak bedzie trzeba to i dłuzej, bo Janukiewicz kontraktu nie przedłuzy i wtedy Ślask tylko straci. Wszystko wskazyje, ze w zespole nadal pozostanei Cierzniak, byc moze Smuda da mu wiecej szans, bo przeciez talent ma porownywalny do Janukiewicza, a moze i jest lepszy, bo gral przeciez i w pucharach i reprezentacji mlodziezowej i OE.

Kolejna wiadomosc Filip Burkhardt został wypozyczony do Jagi, dla niego to lepiej, bo wczesniejsze wypozyczenie do Widzewa to kpina przez duze K. Probiez niekiedy wystawial w drugiej lini takich zawodnikow, ze zal patrzec, a mlodemu Buremu dawał smieszne szanse. Talent ma ogromny co pokazywał juz wczesniej w Amice, szkoda, ale byc moze w nowym seoznie bedzie lepiej, Kilku zawodnikow napewno pozegna sie z Lechem wiec i bedzie wiecej miejsca dla niego.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 gru 2006, 17:47

Dobrze, że Zbigniew Zakrzewski przedłużył kontrakt, bo szczerze uważałem, że soda mu odbije szukając na siłę klubu zagranicznego. Teraz całkowicie może się skupić na grze w Kolejorzu nie myśląc o innych ofertach, dopiero za 3 lata znowu będzie rozpatrzać. Dla mnie jest to nie oszlifowany diament, który do kadry w swoim czasie się przebije. On i Lech na tym kontrakcie zyska.

Tak na marginesie, do kiedy Piotr Reiss ma kontrakt z Lechem?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 gru 2006, 19:25

Tak na marginesie, do kiedy Piotr Reiss ma kontrakt z Lechem?

Do kiedy bedzie mogł grac i bedzie chcial :P Jednak sama umowa chyba obowiazuje do konca przyszlego sezonu, a cos tam było o przedłuzeniu. Jednak Reiss jest taka postacia dla Lecha, ze bedzie gral do momentu kiedy bedzie chcial. Kiedys mowil, ze do momentu kiedy strzeli 100 bramek...Jednak to było dawno i chyba teraz juz nie obowiazuje :twisted: przynajmniej mam taka nadzieje... Dla mnie najbardziej wartosciowy pilkarz naszej ligi od czasu trio Szymek-Żuraw-Franek, nie tylko strzela ale i jest w czołowce asystentow.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 gru 2006, 20:58

Jarzinho pisze:Kogo sciagie Franz
No ja jeszcze nie wiem kogo sciagne albo raczej co z kogo, ale pracuje nad tym w sylwestra powinno sie udac :lol:
Jarzinho pisze:Zbigniew Zakrzewski przedłuzyl wygasajacy kontrakt o 3 lata
Zatrzymanie Zakrzewskigo to bardzo dobre posuniecie ze strony Lecha dobry skuteczny zawodnik przyda sie Lechowi.
Jarzinho pisze:Dla mnie najbardziej wartosciowy pilkarz naszej ligi od czasu trio Szymek-Żuraw-Franek, nie tylko strzela ale i jest w czołowce asystentow.
Fakt Piotr Reiss to klasowy zawodnik bedzie ciezko go zastapic.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 sty 2007, 23:24

Franciszek Smuda wyciagnał wnioski po rundzie jesiennej, po ktorej mozna było jasno stwierdzic, ze Lech gra bardzo dobrze w ofensywie, ale i katastrofa ma miejsce w lini defensywnej.
Tak wiec Lech wypozyczył do konca sezonu lewego obronce/pomocnika :arrow: Kristian Dobrewa. Bułgar ostatni wystepował Lokomotivie Sofia, ktory brał udział w Pucharze Uefa, odpadł z Feyenoordem. Był kapitanem w druzynie. Z tego co sie dowiedziałem to bardziej pomocnik, bo Lokomotiv gra trojka w obornie, a Kristian grał praktycznie w całej lini od obrony do napadu, czyli wydolnosc umijetnosci posiada napewno.
Podobnie w tym tygodniu do Polski przyleci rerezentant Peru :arrow: Walter Vilchez'a z Sportingu Cristal Lima. To z kolei środkowy obronca.

Wychodz na to, ze defensywa jest w miare skompletowana, cos tam mowi sie o Wasilewskim, ale jak znam zycie i tak nie dadza za niego tyle kasy ile bedzie chcial Lech, wiec chlopka przynajmniej sobie świat zwiedza. To Anglia, to ZEA wreszcie Belgia. Z drugiej strony byłoby to powazne osłabienie, bo drugiego takiego nie mamy i komu beda pekac sznureczki przy spodenkach.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sty 2007, 18:37

Bardzo wazny dzien w historii Lecha Poznan :!: :!: :!:

Obrazek

Władze Lecha Poznan na rok 85 rocznicy powstania druzyny, postanowil przywrocic stary herb. Poprzednio z tym herbem Kolejorz wystepowal w latach 1956-1994... Powrotu chciala zdeycydowana czesc kibicow Lecha, bo juz poprzedni symbolizował bardziej Poznan, a nie historie Kolejorza.

Obrazek

Teraz bardzo wazna informacja dotyczaca :arrow: Waltera Vilchez'a, ktory mial dzisiaj byc w Poznaniu i podpisac kontrakt. Jednak ostatecznie do Polski nie przylecial, natomiast podpisał kontrakt z meksykańskim Cruz Azul :? Szkoda, pownownie bedzie trzeba szukac kolejnego defensora.

Natomias kolejni dwaj pilkarze sa szykowani do odejscia. Tym razem media donosza o zainteresowaniu Widzewa Arkiem Bąkiem... Kolejnym pilkarzem, ktory moze odejsc jest Arek Czarnecki, ktory w przyszłym tygoniu ma trenowac z Jagiellonia, byc moze bedzie to tak samo jak w przypadku Filipa Burkhardta tylko wypozyczenia.

Natomias do Lecha jest przypisywany kolejny obcokrajowiec tym razem napastnik Edison Hipolito Chara. Kolumbijczyk gra obecnie w peruwianckim Cenciano... Ze statystyk w przekroju claej kariery wychodzi, ze 26 latek strzela bramke 1 na 10 spotkan, choc w tym sezonie strzlil ich juz 8... :P

Obrazek

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 sty 2007, 21:08

Dzisiaj napastnik Lecha Poznań, Zbigniew Zakrzewski podpisał nowy kontrakt z Kolejorzem. Umowa z klubem obowiązywać będzie przez trzy lata. Zawodnik swoją karierę rozpoczynał w klubie z ul. Bułgarskiej. Następnie występował w Obrze Kościan, Warcie Poznań i Aluminium Konin. Rozegrał w barwach Lecha w pierwszej lidze 82 spotkania i strzelił 23 gole.

Lech dostanie najwięcej od władz miasta z puli pieniedzy przeznaczonych na sport. Lech Poznań otrzyma kwotę miliona złotych. Dla porównania drugi klub sportowy na liście (AZS AWF Poznań) dostanie zaledwie 540 tys. zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”