Formula 1 - Strona 28

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 wrz 2006, 15:47

fieldy pisze:on miał pretensje do sponsorów, ze śmiali sie z niego w polsce jak porzebował kasy żeby w ogóle ruszyć z miejsca. Wszscy sie w głowe pukali i się smiali z niego jak mówił, ze chce wejsc do F1

Wiem o tym, ale zdaje mi sie tez jakby troche lekcewazaco podchodzil do naszych kibicow. Oby nie, bo ciezko bedzie z neigo wykreowac mega gwiazde polskiego sportu :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2006, 15:53

LookAsh pisze:Oby nie, bo ciezko bedzie z neigo wykreowac mega gwiazde polskiego sportu :roll:
to chyba dobrze ? Już Chłopaczek pisał o tym zjawisku co nieco :lol:
po co robić wokół niego niepotzrebne zamieszanie ? Ci, który to interesuja - sami sobie dadzą radę - bez relacji w TVP i "mądrych" komentarzy Snopka, czy innego Szaranowicza, który przecież za sie na kazdym sporcie.
LookAsh pisze:Wiem o tym, ale zdaje mi sie tez jakby troche lekcewazaco podchodzil do naszych kibicow.
nic takiego wprost nie powiedział, a chłopak jest szczery - wieć gdyby coś mu na sercu leżało - to pewnie by powiedział.
Może tak odpowiedział bo był zmęczony całym dniem pełnym emocji i chciał sobie zwyczajnie odpocząć.
Ja widziałem kawałek konferencji po wyscigu - nie marudził na kibiców.
No i zgodzisz się, że oni [kibice] dzięki swojej obecności nie pomagają mu w szybszej jeździe

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 wrz 2006, 16:28

fieldy pisze:bez relacji w TVP i "mądrych" komentarzy Snopka, czy innego Szaranowicza, który przecież za sie na kazdym sporcie.

Ja sie wlasnie modle zeby tylko F1 nie trafilo w rece pana Szaranowiecza bo z tego co wiem, to w nastepnym sezonie ktos inny bedzie transmitowal wyscigi. Chyba TVN czynilo starania ale ja chcialbym zeby zostalo wszystko w TV4 bo tam trzeba przyznac, ze sa naprawde fachowi ludzie.

Ale i tak, chcac lub nie, Robert bedzie taka super gwiazda w polskim sporcie. Dotychczas wszystkie te Citkomanie i Malyszomanie nie wykraczaly poza granice naszego kraju. Bo kto poza Polska slyszal o Citce ? I kto sie inetresuje skokami narciarskimi ? A F1 to poza igrzyskami olimpijskimi, mistrzostwami swiata w pilce noznej i chyba w LA, to dyscyplina sportu o najwiekszej ogladalnosci. A Robert za jakies 2-3 lata bedzie gwiazda tego sportu, moze nawet mistrzem swiata. Sportowca takiego kalibru jeszcze nigdy nie mielismy i tylko kwestia czasu kiedy jednak Kubicomania calkowicie zawladnie cala Polska.
fieldy pisze:No i zgodzisz się, że oni [kibice] dzięki swojej obecności nie pomagają mu w szybszej jeździe

No ale jednak troche kurtuazji by sie przydalo. Mogl chociaz cos sciemnic ze: "O tak, gdy widze powiewajace polskie flagi to odrazu jakby dostawal turbo przyspieszenia" :wink: Zawsze chociaz kibice by mieli troche radochy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2006, 16:33

LookAsh pisze:Ale i tak, chcac lub nie, Robert bedzie taka super gwiazda w polskim sporcie. Dotychczas wszystkie te Citkomanie i Malyszomanie nie wykraczaly poza granice naszego kraju. Bo kto poza Polska slyszal o Citce ? I kto sie inetresuje skokami narciarskimi ? A F1 to poza igrzyskami olimpijskimi, mistrzostwami swiata w pilce noznej i chyba w LA, to dyscyplina sportu o najwiekszej ogladalnosci. A Robert za jakies 2-3 lata bedzie gwiazda tego sportu, moze nawet mistrzem swiata. Sportowca takiego kalibru jeszcze nigdy nie mielismy i tylko kwestia czasu kiedy jednak Kubicomania calkowicie zawladnie cala Polska.
ja bym nie stawiał Małyszomani w jednym rzedzie z Citkomanią - mimo wszytsko. Citko jest człowiekiem, który strzelił gola reprezentacji angli - tyle zdobył.
Małysz jest jednym z najwybitniejszych skoczków w historii tego sportu.
Kto sie skokami interesuje ? są tacy ludzie, faktem jest, ze nie jest to sport tak popularny jak Formuła 1. Ale Kubica póki co jest debiutantem z szanasmi na coś dużego - Małysz natomaist jest legenda skoków.

Nie wiem czy w skandynawii skoki nie ciesza sie większa popularnoscią niż F1. Nawet pomimo tego, że przecież taka Filnlandia ma, cyz tez miała znakomitych kerowców.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 11 wrz 2006, 16:36

Ej, witam wszystkich na forum.
Dawno mnie tutaj nie bylo. Nie mam czasu na nic a co dopiero na "zabawe na forum" :P

Widze ze F1 w Polsce zaczyna sie rozkrecac. To dobrze, bo jak wiecie ten sport jest zajefajny i im wieksze zainteresowanie w Polsce tym lepiej. Ja przyznam sie ze nie spodziewalem sie ze Robert zajdzie az tak daleko juz w piwerwszym jego sezonie, ale chlopak ma talent i zasluguje na to.
Nie wiedzialem ze temat F1 na forum ruszy bez mojej pomocy, ale chyba juz nikt mojej pomocy na forum nie potrzebuje, co chodzi o ten temat, bo widze ze juz sie wszyscy specjalistami F1 zrobili :P
Mam nadzieje ze jak wroce nie bede juz jedyna osoba ktora pisze cos w tym temacie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 wrz 2006, 16:52

Niggaz pisze:Ale wytłumacz mi dlaczego niby od razu określich takich ludzi mianem 'znawców'? Czy jeżeli ktoś teraz dopiero zaczął interesować sie F1 i coś tam pisze na ten temat to już czyni to z niego pseudoznawcę? W czym Ty jesteś lepszy od takiej osoby? W tym, że dłużej się interesujesz tym sportem?

Ja rozumiem, że Kubicomania jakimś szczególnie pozytywnym zjawiskiem nie jest, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Wiedziałem, że pojawi się wielu 'znafców', ale nie spodziewałem się tego, że przybędzie też osób, którę będą lasnować się tym, że siedzą w F1 dłużej i na tej podstawie będą szydzić z innych :roll:
Nie mam pretensji do osób, które kibicuja Kubicy czy oglądają dopiero od teraz F1. Mnie irytują osoby, które interesują się dopiero od trzech wyścigów1 (debiutu Kubicy) i robią z siebie wielkich znawców, a co to nie Alonso, a co to nie Schumacher itp itd.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 wrz 2006, 16:55

fieldy pisze:ja bym nie stawiał Małyszomani w jednym rzedzie z Citkomanią - mimo wszytsko. Citko jest człowiekiem, który strzelił gola reprezentacji angli - tyle zdobył.

Heh dokladnie tak samo moja mama mowi :D To nie na temat ale prawda jest taka, ze Citko naprawde byl swietnym pilkarzem w tamtym okresie. Trzeba bylo widziec jego mecze w Widzewie. Kazda jego bramka byla nominowana do miana bramki tygodnia a potem miesiaca. No ale fakt jednak, ze swiat o nim za bardzo nie uslyszal...
fieldy pisze:Małysz jest jednym z najwybitniejszych skoczków w historii tego sportu.
Kto sie skokami interesuje ? są tacy ludzie, faktem jest, ze nie jest to sport tak popularny jak Formuła 1. Ale Kubica póki co jest debiutantem z szanasmi na coś dużego - Małysz natomaist jest legenda skoków.

Ja lubie i szanuje Malysza, ale my mowimy tu o masowej popularnosci a niestety jest tak, ze Adam chocby zdobyl ze 20 zlotych medali olimpijskich i wygral 30 pucharow swiata, to jednak nigdy nie dorowna popularnosci Kubicy w wymiarze globalnym. Jeden jego wygrany wyscig i juz pod tym wzgledem przescignal Malysza.
snake pisze:Nie wiedzialem ze temat F1 na forum ruszy bez mojej pomocy, ale chyba juz nikt mojej pomocy na forum nie potrzebuje, co chodzi o ten temat, bo widze ze juz sie wszyscy specjalistami F1 zrobili

Heh sie wie. Ebi nas pouczyl wszystkiego :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 wrz 2006, 17:35

LookAsh pisze:Ja lubie i szanuje Malysza, ale my mowimy tu o masowej popularnosci a niestety jest tak, ze Adam chocby zdobyl ze 20 zlotych medali olimpijskich i wygral 30 pucharow swiata, to jednak nigdy nie dorowna popularnosci Kubicy w wymiarze globalnym. Jeden jego wygrany wyscig i juz pod tym wzgledem przescignal Malysza.
a ja myslałem, ze mówisz o Małyszomani i Kubicomani - a to przecież "działa" tylko w Polsce, na swiecie nikt nie ma bzika na punkcie Małysza, a tym bardziej - Kubicy.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 11 wrz 2006, 21:07

Chodzilo mi o to, zeby doczekac sie takiego sportowca, ktory bylby powszechnie znany na calym swiecie nawet ludziom, ktorzy na codzien nie interesuja sie np Formula 1.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 wrz 2006, 22:02

No i niezły gips. Kubica trzeci na torze Monza. Nawet nie zdajecie sobie sprawy co to teraz będzie się działo.

Milion Polaków zechce wybrać się z dziećmi na zawody Formuły 1. Na szczęście najbliższe są w Chinach, Japonii i Brazylii, więc trzeba będzie zaczekać do przyszłego roku.

Polska zażąda zatem od Niemiec przedłużenia kontraktu z kierowcą na nowy sezon, żeby spełnić marzenia swych obywateli. Oby Niemcy nie zażądali w zamian "korytarza"...

Milion Polaków (też z dziećmi) wróci z Bundesrepubliki do Polski, bo skoro jacyś Niemcy z BMW mogą pracować na Polaka, to nie ma powodu, żeby Polacy pracowali na Niemców.

Rząd podejmie decyzję o budowie toru Formuły 1. Ponieważ wszystkie inwestycje bywają u nas przemyślane, tor pobiegnie przez Ursynów, ale budowę na 63 lata zastopuje tamtejszy Komitet Osiedlowy. Lokalizację w Tatrzańskim Parku Narodowym zablokują górale.

Liga Polskich Rodzin zażąda, żeby Kubica jeździł polskim samochodem, mimo że coś takiego w przyrodzie nie występuje. Powstanie więc - zapowiedziana przez premiera w specjalnym wystąpieniu - fabryka samochodów na Żeraniu, w której pracę podejmie młody Talar.

Dzięki fantastycznej promocji BMW przestanie być autem gangsterów i rządu (proszę nie robić żadnych głupich skojarzeń - gangsterów i rządu), tylko podstawowym środkiem lokomocji pielęgniarek i nauczycieli, także tych pracujących na pół etatu.

No a młodzież w całym kraju zajmie się uprawianiem sportu a'la Kubica - dwie najwyżej punktowane konkurencje to tankowanie i zmiana gum.

Zaś Janusz Korwin-Mikke, pod wrażeniem szybkości Kubicy, ponowi swój stary apel o zniesienie na drogach wszelkich ograniczeń prędkości.

I ma to swój sens.

Oto kierowca jadący na przykład 200 km/godz. jest na drodze ponad trzy razy krócej od tego, który jedzie "sześćdziesiątką"! Zatem trzy razy mniej naraża się na wypadki, no i trzy razy mniejsze - uwaga - będą uliczne korki!

Nieźle Robert narozrabiałeś. Ale będzie jazda.
Zarzeczny jest debeściak :D

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 wrz 2006, 11:02

Paweł Zarzeczny nie był by soba jak by nie skomentowal tego na swój sposób :P

Na temat Kubicy zostało już napisane wszystko wiec ja dam spokój jedynie Gratulacje :P Zaskoczył nas wszystkich - i oby teraz pokazał wiecej :]

Jak słysze opinie w stylu "eee jak by nie silnik Alonso był by 4" albo "No a za tydzień 22" :? To mnie kuźwa trafia - równie dobrze gdyby nie opony był by mistrzem świata :P Nasza Polska wada :P jak "Tobie" sie nie udało to jemu też ma sie nie udać :? Jak ten ma tyle to kradł bo Ty masz mniej :? Co za ludzie ... żenada ! i tyle

Ale inne nie lada wydarzenie w F 1 miało miejsce na torze Mozna - czyli umar Król - niech żyje Król :P - Tylko w sumie Polacy przyjeli sukces Roberta jak przyjeli dla innych decyzja Schumiego była ważniejsza niż nawet cały wyści :roll: - Schumacher postanowił że odchodzi z F 1[a bardzie ze ścigania sie :wink:] - Odchodzi legenda F1 przez duże "L" - mistrz w pełnym tego słowa znaczeniu...

Schumiego zastąpi w zespole z Maranello - Fin Kimi Raikkonen :] i jestem zdanie że podoła zadaniu. Iceman ma "jaja" - ma wszystko co musi miec by wygrywać - od umiejętnoscie po haryzme - do tej pory nie miał bo McLareny cześciej zawodziły niż on.

Jednak co ciekawe ta zmiana warty może tylko zaszkodzić innym zespołom. Kimi w Ferrari - a Alonso zastąpi go z McLarenie na 100% [100% że zmieni "barwy] - i to może byc bardzo duży błąd Alonso :P Renault pozwolił mu pokazać sie potem było tylko lepiej aż sięgną po mistrza świata jako ten najmłodszy. Jednak Kimi to jest lepszy kierowca niż Alonso ale McLaren zawsze czegoś w ostatnim czasie brakowało. Teraz gdy Kimi bedzie dosiadał czerwony bolid z Maranello może to oznaczać ze mistrza już znamy :P Tym bardzie że w Renault obok Fisicho będzie jeżdził Fin Kovalainen - co nie wróży im sukcesu - Fisicho mimo całej sympati nie podoła jako ten nr. 1.

Do końca sezonu pozostały 3 GP - Alonso ma 2 pkt przewagi nad Schumim. A "sedzią" w tym wysciugu o MŚ bedzie McLaren a w zasadzie ... Kimi :] Mowa !

Kimi na 100% w Ferrari od nowego sezonu - Alonso już praktycznie w McLarenie. Wiec teraz nie jeden znajdzie poziązanie. Kiedyś szef McLarena powiedział ze im zalezy by Alonso zdobył MŚ [drugie] bo zasili wtedy McLarena jako nowy strary mistrz świata :] Ale jeśli Kimi ma dosiadać czerwony bolid Ferrari to chyba mimo wszystko tez by chciał jeżdzić w stajni mistrzów świata :]

Nowy sezon może być ciekawy nie tylko z powodu Kubicy ale musi byc jeden warunek spełniony - McLaren na poziomie ! By Alonso mógł walczyć o co kolwiek. Bo De La Rosa narazie sie uczy...

Przekazanie "pałeczki" :P
Obrazek

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2163
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 12 wrz 2006, 15:20

Zaza pisze:Przekazanie "pałeczki"
O, oby, oby :)
W końcu Kimi jest moim ulubieńcem, więc jestem jak najbardziej za tym, aby wreszcie udało mu się zdobyć tytuł Mistrza Świata.
Tak jak mówisz - teraz będzie mu o to nieco łatwiej. Bolidy Ferrari są dużo pewniejsze. A z McLarenami zawsze są jakieś dziwne przygody...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 wrz 2006, 12:03

3 tygodnie mineły - i juz w niedziele rano Polskiego czasu [8:00 rano u nas] GP Chin - na torze w Shanghai'u - 08:00 rano w sobote kwalifikacje ...

Tor - GP Chin :]
Obrazek

Walka o mistrzostwo świata wkracza w najważniejszy etap :]

1. Fernando Alonso - 108 pkt.
2. Michael Schumacher - 106 pkt

1. Ferrari - 168 pkt.
2. Renault - 165 pkt.

Alonso jak Zorro :P
Obrazek

Zapalonu fan :roll: a może upalony :P Widac jeszcze nie pogodzony ze nadszedł czas zmian ...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na szanse Roberta przyjdzie czas - oczywiscie wiele wyjaśnia kwalifikacje, ale ten tor pozwala jak Monza do awansu na pierwszym zakrecie. Szeroki prawy. Wiec Nawet jesli Kubica nie zaprezentuje sie najlepiej w czasie kwalifikacji [oby nie ! ] to może znów wyjść wysoko jednym manewrem na początku. :twisted:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 paź 2006, 11:04

13 miejsce. W sumie to sie nie dziwie bo skoro Schumacher rok temu miał problemy na tym torze.... No ale znowu pozostaje nutka niesmaku, bo wychodzi na to że kubica nie zawinił, tylko team znowu sie nie popisał :roll: Nie potrafili odróżnić śliskiej od mokrej nawierzchni :badziewie:

Awatar użytkownika
Gerd
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gerd » 01 paź 2006, 11:09

12.
Trochę dziwi mnie amatorka jaką robią technicy teamu BMW. A to nie pierwszy raz przecież! Ale Robert jest takim zawodnikiem co lubi się odbijać od dna! Będziemy jeszcze się cieszyć z jego sukcesów! Czego życzę sobie i Wam wszystkim kibicom, jego talentu!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”