Pytania Techniczne - Strona 28

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light
Reputacja: 0

Karta TV - dyskusja - jaką wybrać ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 12 lut 2006, 18:57

sam własnie dowiedziałem się, że można bezproblemowo oglądać takie programy minn jak Barca TV oraz wiele innych ciekawych w szczególności sportowych, wystarczy zainwestować w karte TV. Stąd moje pytanie, ma ktoś z was takową, czy ją poleca, czy jest zadowolony, czy wybralby cos innego... ? ? ? ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 lut 2006, 19:11

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem karty zwanej w instrukcji Pixel ViewPlay TV Pro BT 878+. Zadowolony oczywiście jestem, mogę oglądać TV bez odchodzenia od kompa, ale jakość nie jest tak dobra jak w normalnym telewizorze, bez szału, poza tym mi te piłkarze biegają szybciej na pełnym ekranie niż powinni :lol2:... ale są nowsze tunery i ktoś planujący nowy zakup pewnie nawet jej nie weźmie pod uwagę.

A o tym, że można coś więcej odbierać dzięki samej karcie pierwsze słyszę :shock:. Mam ją podłączoną do kabłówki odbieram standardowe programy z oferty. Specjalistą do tunerów wydaje mi cloner, on chyba odbiera programy z satelity, co mu pozwala kibicowac drużynom z Austrii i Mołdawii...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lut 2006, 19:15

Specjalistą do tunerów wydaje mi cloner, on chyba odbiera programy z satelity, co mu pozwala kibicowac drużynom z Austrii i Mołdawii...
bez napinki bym prosil - ok :?:
troche kultury, choc z Twojej strony zbyt wiele wymagac nie moge ...

a co do kart TV - nie znam sie :P
jak ktos chce to mozna ogladac wiele roznych stacji w TV bez karty TV, tylko trzeba miec szybkiego neta ;)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 12 lut 2006, 19:29

Karty Tv inaczej chyba zwane Kartą DVB. Dzięki niej na kompie mozesz oglądac co dusza zapgragnie jesli podepniesz ja sobie do anteny :lol:

Mozesz miec Barca Tv, Real Madri TV(mam), MU Tv(mam), The Blues TV(mam) i wiele innych ale też wiesz zalezy jakie stacje Hakerzy rozkodowali.

W tym momencie można za friko oglądac D+(Hiszpański Canal Plus), TPS(Pay-Per-Viev), Premier(Niemiecki Pay-Per-Viev) i jeszcze kilka. Ja osobiscie mam w domu 2 tunery ale juz zbieram na kartę DVB i Zeza zeby ustawic 6 satelit(Hot-Bird, Astra, Hispasat, Syrius i jeszcze jakies tam :D )

Osobiscie polecam takową karte, podpinasz do kompa z tyłu, sciagsz program do kompa i smiga oczywiscie kabel z antety jeszcze musisz podpiac. Jesli kupic dobrą to nawet ma wyjscie na TV i mozesz oglądac na PC i TV.

Awatar użytkownika
barti-bartek
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: barti-bartek » 13 lut 2006, 22:43

ja posiadam taką kartę TV i jest bardzo fajna. I mam takie pytanko do was. Czy jest i jak sie nazywa program do zmiejszania objetosci plikow? Bo z tej karty moge nagrywac rozne fragmenty z danego programu. tylko że ten program zapisuje w formacie .avi i zajmuje bardzo duzo miejsca! np. 20 sekund zjamuje 100 mb.

czekam na odpowiedz

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lut 2006, 23:05

piwus pisze:a jestem szczęśliwym posiadaczem karty zwanej w instrukcji Pixel ViewPlay TV Pro BT 878+.
Ja natomiast posiadam AverMedia TV Phone 98 :lol2: Odbieram tylko to co mam w telewizorni obok. Żadnych wzbogaceń. Kiedyś walczyłem ostro o odkodowanie Analu+ poprzez jakiś program co się na dyskietce mieścił, ale poległem :rotfl: Jakość ostatnimi czasy coraz gorsza (Eurosport to już całkiem [*]). Meczyków raczej na tunerze nie oglądam bo źle to wygląda. Piłki nie widać czasem nawet :roll: Jeżeli już zależy mi na oglądnieciu spotkania to przez neta raczej bo mam łącze szybkie. Nie mniej jednak planowalem zakup nowego tunera - tym razem satelitarnego, ale póki co odkładam te plany. Na piwo ledwo wyrabiam a co dopiero na tuner satelitarny :roll:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 lut 2006, 15:23

potrzebuje linka do lektury (nie streszczenia) "Chłopiec z Grenlandii" (dla brata).
prosie to pilne :oops:

Miałem to chyba w 4 klasie podstawówki, ale z tego co pamiętam to ta książka miała tytuł "Anaruk, chłopiec z Grenlandii"... Chyba, że to o inną chodzi :roll: // K.J.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 15 lut 2006, 15:03

Pilnie poszukuje strony na której znajdują się okładki na CD. Chodzi mi dokładniej o te "okładki" na tył płyty... szukałem w Google ale nie udało mi się nic znaleźć. Może ktoś mi pomóc? :)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 lut 2006, 19:00

Piwus ma Mozillę Firefoxa. Słyszał, że ona potrzebuje do Flashgeta jakiejś nakładki. Ktoś może jak sześciolatkowi wytłumaczyć co i jak zrobić?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 15 lut 2006, 21:10

Nakładka nazywa się Flashgot.

Narzędzia -> rozszerzenia -> pobierz więcej rozszerzeń -> flashgot -> install now

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 15 lut 2006, 21:22

a co nie chce Ci sie sciagać tak jak w IE przez PPM ? : > musisz dac "kopiuj adres odnosnika" właczasz Flash Geta i dajesz nowe zadanie i ci sie bedzie sciagac jakoto ci chodzi a jak nie to sory

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 16 lut 2006, 0:26

Jest też inna, IMO prostsza, metoda: Ustawiasz we FlashGet "Strefę Zrzutu" i będziesz miał taki mały czarny kwadrat w narożniku ekranu. I wtedy szukasz linka do pliku i przeciągasz w obręb kwadratu. Wyskoczy okienko z opcjami pobierania, ustawiasz wszystko i bierzesz "OK"...

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 16 lut 2006, 20:44

Dzięki Premo bardzo to pomaga : ) nie wiedzialem wczesniej o tym : )

Ma ktoś jeszcze jakieś nakladnki lub wie coś o niektorych to niech się podzieli

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 lut 2006, 21:27

Jest lipa
Zmieniłem sobie ekran i gdy włączam PESa5 to nie mam obrazu.
Tło jest czarne , ale dźwięki słychać. Wie ktoś jak to naprawić ?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 lut 2006, 23:52

Zna ktoś serwer gdzie mogę wrzucić jeden plik o grubości ok. 150 MB? Bo dla rapidshare to za dużo :/.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”