---> Rap <--- - Strona 28

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 sty 2006, 15:25

FcB pisze:
vieris pisze: Dokładnie też tak sądze musi być Mega mało ważne czy East czy West :o
Ale wiadomo jedni trzymają z Fiftym a inni z Cypres Hill HeHe :o
Ja ostatnio się wkręciłem w starsze kawałki np. NWA,ICE CUBE (solo) MOOBY DEEP,CAPONE&NOREAGA,2PAC,NAS,czy LL COOL J
mnie kiedys ktos nauczyl ze sluchanie West i East to jest tak jak kibicowac realowi i barcelonie jednoczesnie :P :D ja preferuje tylko muzyke z zachodu a najbardziej Tupaca i dr.dre :D
No to ktoś Cię żle nauczył. Bo co to jest wogóle za porównanie?? To jest głupota. To co jak lubie Rap z Warszawy a dajmy na to ze np z Poznania jest lepszy( to przykład oczywiście), to mam nie sluchać poznańskiego rapu, mówić, że warszawski jest lepszy jak jest inaczej?? Trzeba na to patrzeć mniej więcej obiektywnie. No przynajmniej dla mnie jest to bardzo słabe porównanie. Ale dla mnie lepszy jest wschód czyli NY.

FcB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FcB » 09 sty 2006, 15:37

kulekfcb pisze: No to ktoś Cię żle nauczył. Bo co to jest wogóle za porównanie?? To jest głupota. To co jak lubie Rap z Warszawy a dajmy na to ze np z Poznania jest lepszy( to przykład oczywiście), to mam nie sluchać poznańskiego rapu, mówić, że warszawski jest lepszy jak jest inaczej?? Trzeba na to patrzeć mniej więcej obiektywnie. No przynajmniej dla mnie jest to bardzo słabe porównanie. Ale dla mnie lepszy jest wschód czyli NY.
ale nie porownuj polski do US tam jest inne zycie wogole i tam jest rap a w polsce hip hop.tam sa gangi i sie morduja nawzajem i jest wojna pomiedzy west i east a w polsce artysci muzyczni sie spotykaja na roznych imprezach i nawzajem robia piosenki.

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Lokalizacja: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 ORA, England :)
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 09 sty 2006, 17:16

FcB pisze: ale nie porownuj polski do US tam jest inne zycie wogole i tam jest rap a w polsce hip hop.tam sa gangi i sie morduja nawzajem i jest wojna pomiedzy west i east a w polsce artysci muzyczni sie spotykaja na roznych imprezach i nawzajem robia piosenki.
Dawno nie udzielałem sie na tym forum, ale jak widze jak ktoś wypisuje takie brednie to naprawde coś się we mnie gotuje. Popierwsze rap to muzyka, a hip hop to kultura :? A co do wojen gangów to chyba zatrzymałeś się w połowie biografi 2paca, niedorozwinęty chłystku. Wiesz który mamy rok? Wojny pomiędzy wschodem, a zachodem to juz przeszłość. Muzyka ma łączyć ludzi, a nie dzielic. A własnie przez takich frajerów jak ty ( gówniarzy, jarających wszystkim tym co przeczytają w necie) , tak sie nie dzieje. Taki z ciebie gangsta ? he? Skoro jestes tak przywiązany do WC to moze przytoczysz pare mniej znanych postaci, które tworzą bądź tworzyły tamtejszą scene. Jestem pewien, że bez googli byś sobie nie poradził heheh. Wogóle to szkoda czasu, ja proponuje bana :D PEACE!

FcB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FcB » 09 sty 2006, 17:36

chesteros pisze: Dawno nie udzielałem sie na tym forum, ale jak widze jak ktoś wypisuje takie brednie to naprawde coś się we mnie gotuje. Popierwsze rap to muzyka, a hip hop to kultura :? A co do wojen gangów to chyba zatrzymałeś się w połowie biografi 2paca, niedorozwinęty chłystku. Wiesz który mamy rok? Wojny pomiędzy wschodem, a zachodem to juz przeszłość. Muzyka ma łączyć ludzi, a nie dzielic. A własnie przez takich frajerów jak ty ( gówniarzy, jarających wszystkim tym co przeczytają w necie) , tak sie nie dzieje. Taki z ciebie gangsta ? he? Skoro jestes tak przywiązany do WC to moze przytoczysz pare mniej znanych postaci, które tworzą bądź tworzyły tamtejszą scene. Jestem pewien, że bez googli byś sobie nie poradził heheh. Wogóle to szkoda czasu, ja proponuje bana :D PEACE!
wojna miedzy wschodem i zachodem sie skonczyla i muzyka ma laczyc dobrze wiedziec ... moze i ma laczyc ale nie w stanach tylko w polsce.sa tylko wyjatki drobne a tak naprawde caly czas sie wojna toczy w piosenkach wystarczy sie wsluchac w niektore ... caly czas jedni jezdza po drugich i taka jest prawda.obecnie na topie w stanie California jest zespol skladajacy sie z 7 murzynow ktorzy sie nazywaja Ghetto stars. nie znajdziesz ich piosenek ani w necie ani nie maja strrony a mimo to ich budzet wynosi juz ponad 6 mln zielonych.i powiedz mi gdzie ja napisalem ze jestem gangsta?poprostu sie interesuja muzyka z zachodniego wybrzeza i to wszystko.pozdro

Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: t_JB » 09 sty 2006, 18:01

Tak to jest jak ktoś niema pojęcia o czym pisze.
Coraz bardziej zauważam ze Ci "modni" słuchacze chcą wyjść na mądrzejszych od starych wyjadaczy.
Do niektórych nigdy chyba niedotrze, że Rap - jako muzyka - wchodzi w skład kultury Hip Hop.

FcB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FcB » 09 sty 2006, 18:11

ludzie ktorych ja znam rowniez uwazaja ze hh sie tworzy w polsce a rap za oceanem ... a skoro hh to kultura to hip hopowiec to reprezentant kultury hip hop wiec raper jest tez reprezentantem hip hopu? to po co 2 okreslenia do 1 wyrazu ?racja zgodze sie ze nie slucham rapu dlugo bo 2 lata mina w lutym ale to wystarczjaco czasu by polapac podstawy ... i ja sie nie interesuje wschodem tylko zachodem wiec zakres nauczania w tej dziedzinie spada o polowe ...

ja nie chce wyjsc na madrzejszego ani sie z nikim klocic poprostu bronie swojego zdania

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 09 sty 2006, 18:22

No własnie NA TOPIE to własnie określenie jest chyba dla ciebie priorytetowym w życiu. "Wojna sie toczy cały czas w piosenkach" ehhh a od kiedy wyjątek stanowi regułe? Ja naprawde nie wiem gdzie ty żyjesz chłopcze hehe tyle co jest featuringów zachodu ze wschodem to naprawde trudno zliczyć. Ale tak to jest jak się jest zamkniętym albo innaczej ukierunkowanym przez komere i media.

t_JB pamietaj ze pijane dziecko we mgle jest niczym w porównaniu do faceta zaprawionego eterem :D

FcB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FcB » 09 sty 2006, 18:34

ej ale ja nie napisalem ze wojna sie toczy tylko w piosenkach.gangi Crisp i Bloods dalej istnieja o ile wiadomo mi i to sie szybko nie skonczy raczej mimo iz ucichlo.pol roku od smierci tupaca zostal zabity notorious B.I.G i o tym bylo w mediach ale moze gina mniej znane osoby z gangow roznych tego nie jestesmy w stanie stwierdzic.

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 09 sty 2006, 18:41

Hmmmm... na ej to tranwaj staje :lol: z twoich poprzednich wypowiedzi wynika, że jestes przekonany o tejże walce. Nawet porównójesz ją do "Świętej wojny". Widać, że jeszcze kształtujesz swoje poglądy, a twój mózg chłonie wszystko jak gąbka. Kierujesz sie domniemaniami, więc nie mozesz byc niczego pewien, a jak nie mozesz byc niczego pewien to poprostu nie zabieraj głosu w takich sprawach

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 sty 2006, 18:55

chesteros, daj spokój nie przetłumaczysz mu. On wie swoje, Ty wiesz swoje i styka.

Dla mnie jednak osobiście nie ma znaczenia skąd jest raper, ważne jaką robi muzyke, wszystko :wink:

FcB

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FcB » 09 sty 2006, 18:59

gdzie ja dalem porownanie do swietej wojny?w piosenkach wojna sie toczy i toczyc bedzie a jak bedzie w prawdziwym zyciu sie okaze bo z biegiem czasu sie uspokaja ... ale jeszcze jest to co bylo w 96 tylko nie w takim stopniu.i kieruje sie tym co przeczytamana a nie to co uslysze. i czytam raczej ze stron dobrych a nie ze ktos se napisze ... i prosze nie wmawiac mi ze ja jestem czegos pewny czy tez nie bo nikt nie wie jak sprawa sie ma do tej wojny poza nielicznymi pewnie

zgadza sie kulek nie kazdy ma okreslony typ west czy east sa tacy co i to i to sluchaja i nie mam nic do tego ja sie trzymam tego czego zostalem nauczony i to wszystko a klocic sie nie chce bo to do niczego nie prowadzi to ma byc poprostu wymiana zdan :D
Ostatnio zmieniony 09 sty 2006, 19:04 przez FcB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 09 sty 2006, 18:59

Lajt hhehehe a tak wogóle to jara sie ktoś może stone throws records? madlib, mf doom itd. może jakaś wymianka? heheh jak cos to się zgłaszać

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 sty 2006, 19:34

chesteros pisze:Lajt hhehehe a tak wogóle to jara sie ktoś może stone throws records? madlib

madlib jest niezły, niezły :wink:
chesteros pisze:mf doom
mf doom kojarzy mi się tylko z nazwy... pochwal się jak coś warte przesłuchanie :wink:

Ja czekam na nowego DMX'a odsiedział miesiąc to mam nadzieje ze sie wezmie za nagrywanie płyt :D

Awatar użytkownika
chesteros
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chesteros » 09 sty 2006, 19:47

mf doom z madlibem stworzyli duet Madvillain, a ich album był jak dla mnie jednym z najlepszych ubiegłego roku. Jak kojarzysz jakiegoś rapera w żelaznej masce oprócz Sido to to napewno boski MF :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 09 sty 2006, 19:59

chyba kojarze gościa. A płytka już na liście w eMulu. Dzieki Chesteros :wink: Masz coś jeszcze konkretnego z amerykańskiego rapu?? Co Tobie najbardziej się podoba?? Swego czasu z t_JB wymieniliśmy tu nazwy kilkudziecięciu płyt :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”