Hiszpania - Transfery (zbiorczy) - Strona 28

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 maja 2005, 23:40

zawdi pisze:a ja uwazam ze znajac historie tego faszystowskiego klubu, nie mozna mu kibicowac. kibicowanie realowi, a zwlaszcza liczba ich kibicow, ktora nie jest mala, wywoluja u mnie zdziwienie. probuje to skumac, ale cos mi nie idzie, niepojete. to nalezy zakwalifikowac do cudow swiata.
weź pod uwagę to, że prawdopodobnie z 50% tych kibiców nie zna histori swojego klubu a przynajmniej nie tej części histori o której tutaj się mówi.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 12 maja 2005, 23:43

Niggaz pisze:
zawdi pisze:a ja uwazam ze znajac historie tego faszystowskiego klubu, nie mozna mu kibicowac. kibicowanie realowi, a zwlaszcza liczba ich kibicow, ktora nie jest mala, wywoluja u mnie zdziwienie. probuje to skumac, ale cos mi nie idzie, niepojete. to nalezy zakwalifikowac do cudow swiata.
weź pod uwagę to, że prawdopodobnie z 50% tych kibiców nie zna histori swojego klubu a przynajmniej nie tej części histori o której tutaj się mówi.

Ale z drugiej strony, trochę bez sensu gdyby patrzeć na historię...Wiadomo, za czasów generała Franco terror katalończyków miał swoje największe stadium, ale czy kibic Realu będzie się tym przejmował ? Dla nich liczy się historia najnowsza, i przede wszystkim ostatnie sukcesy...Ale masz rację Zawdi, ja też nie mógł bym kibicować temu klubowi...bardziej lubię już Barcelonę, nawet byłem kiedyś na Camp Nou 8)

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 12 maja 2005, 23:48

Niggaz pisze:
napisalem "znajac historie tego klubu"

wbijam w kibicow, ktorzy nie maja zielonego o klubie, ktoremu kibicuja. tez mnie to z reszta dziwi jak mozna kibicowac i nic nie wiedziec nic o klubie?

bogi - kibic realu nie bedzie sie tym przejmowal. masz racje, i to pozostawie bez komenta.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 maja 2005, 23:48

Bogi pisze:
Niggaz pisze:

Ale z drugiej strony, trochę bez sensu gdyby patrzeć na historię...Wiadomo, za czasów generała Franco terror katalończyków miał swoje największe stadium, ale czy kibic Realu będzie się tym przejmował ? Dla nich liczy się historia najnowsza, i przede wszystkim ostatnie sukcesy...Ale masz rację Zawdi, ja też nie mógł bym kibicować temu klubowi...bardziej lubię już Barcelonę, nawet byłem kiedyś na Camp Nou 8)
Moim zdaniem patrzenie na historię nie jest bez sensu. Trzeba mieć jej świadomość i to całej bez wyjątku. Prawdziwy kibic zna historię swojego klubu dokładnie a nie tylko od momentu kiedy zaczął kibicować. Ja osobiście także nie mógłbym kibicować Realowi ale nie wszyscy mają takie podejście. Znam sporo kibiców (takich prawdziwych) Realu, którzy znają bardzo dokładnie jego historię i kibicują mu dalej i potrafię to uszanować.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 12 maja 2005, 23:56

O właśnie Nygga :) O to mi chodziło...że nie należy się 'przejmować' historią klubu, ale trzeba ją znać :!: Ale masz rację, kibice pokroju Nowaczków itp., znają tylko najnowszą historię, i nie zdają sobie sprawy nawet jakby przeczytali co się działo za dyktatury...ja osobiście bardzo się intersuje historią, i wiem dobrze co Franco i nie tylko on, ale poprostu dyktatorzy robili z 'nie wiernymi'...a że Katalonia miała zapędy antymadryckie, i chciała się odłączyć, to szczególnie ją tępił...Nie mają z czego być dumni kibice, ale bez sensu gdyby z takiego powodu nie kibicowali Realowi... :roll:...Przecież to nie Santiago Bernabeu robił porządek z Katalończykami

Awatar użytkownika
Miko77
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miko77 » 16 maja 2005, 15:39

Lampard to jest bez szans ten transfer :wink: , raczej Van Bommel (choc podobno Real go zaklepal ?), moim zdaniem przydałby im sie taki Cassano, bylby uzupelnieniem dla egzekutora Eto'o , a Ronaldinho dalej grałby ofensywnego pomocnika :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 16 maja 2005, 16:38

Miko77 pisze:Lampard to jest bez szans ten transfer :wink: , raczej Van Bommel (choc podobno Real go zaklepal ?), moim zdaniem przydałby im sie taki Cassano, bylby uzupelnieniem dla egzekutora Eto'o , a Ronaldinho dalej grałby ofensywnego pomocnika :D
No co ty ?? VB podpisal wstepny kontrakt z Barca i juz na 100 % przejdzie w tym oknie transf. do klubu z Katalonii. Juz zagral swoj pozegnalny wystep w PSV wiec mzoe sie szykowac na pilke na najwyzszym swiatowym poziomie w Primera Division ... :wink:

POZDRO

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 maja 2005, 16:59

Chelsea ma za dużo forsy i za sprytnego trenera (którego nie znoszę, ale doceniam jego umiejętności), żeby pozbyć się Lamparda i Terry'ego. Co do zawodników, których bym widział w Barcelonie to są to: del Horno, Torres, Kompany. Henry wydaje mi się za drogi, Baptista nie ma paszportu UE, a Milito nie będzie nam łaski robił :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8807
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 maja 2005, 17:23

Piszecie o ew. przejsciu Terrego i Lamparda do Barcy :D przeciez to smieszne, raczej nikt z nich nie przejdzie do slabszego i mniej zamoznego klubu :!: to predzej Abramovich moze sobie pozwolic na jakies zakupy w Barcelonie :) nie zdziwilbym sie gdyby naprzyklad z Barcy odszedl ... Marquez czy Giuly :!: przeciez gdyby Roman zaoferowal 150mln euro to i Ronaldinho by przeszedl, ale zamiast wydawac tyle kasy na jednego gracz lepiej kupic 5 tanszych :)

p.s. - do Barcy moglby przejsc jakis dobry zawodnik z ligi francuskiej (obojetnie kto, ale na pewno nie bedzie drogi)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 maja 2005, 17:29

Marquez ani Giuly nie pójdą do Chelsea z prostego powodu - Mourinho ich nie chce. Podkreślał już nie raz, że jedynym zawodnikiem Barcy, który go interesuje jest Xavi. Zgadzam się z clonerem, że Barcelona mogłaby ściągnąć kogoś z ligi francuskiej - taki Evra bardzo by się przydał.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 16 maja 2005, 17:35

A po co nam Giuly lub Marquez??? Giuly....Mamy Robbena, Duffa i J.Cola jeszcze jest Scott Parker. Terry i Laps w Barcie??? :lol: :lol: :lol: Lampard????Dajcie 190 mln euro to zobaczymy, za Johna dajcie 150, to te dwie oferty rozpatrzymy.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 maja 2005, 20:18

Nie martwcie się ja znam historie swego klubu i mimo to będe im kibicował...wracając do tematu...Essien stal się nowym celem no i Sergio Ramos, który chyba zadziwil wszytskich grą w ostatnim meczy przeciwko Blancos...piekny strzał z wolnego...i niezywkle skuteczna gra w destrukcji...nastepca Salgado...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 maja 2005, 20:51

Nie pasowali by do Hiszpańskiego stylu gry...A co do Evry na pewno by się przydał, a moze nawet i Essien, Diarra, także dobrze sobie radza...

Awatar użytkownika
qczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: qczak » 16 maja 2005, 21:00

Mikusinski pisze: Lampard????Dajcie 190 mln euro to zobaczymy, za Johna dajcie 150, to te dwie oferty rozpatrzymy.
piles cos czy ty tak od urodzenia, na swiecie jest obecnie 2 pilkarzy wartych ponad 100mln, a mianowicie Adriano i Ronaldinho, a tak wogole to te twoje ziomki z Czelsii to niezbyt pasuja do Barcy, nie wspominajac ze Lampard grzalby lawe

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 maja 2005, 21:00

Terry by raczej pasował bo to środkowy obrońca, a na tej pozycji nie odczuwa się tak bardzo charakterystycznego dla poszczególnych lig stylu gry, a jeżeli chodzi o Essiena to w razie potwierdzenia pozyskania Van Bommela nie bedzie potrzeby szukania podobnie grającego zawodnika. Inna sprawa to suma, którą trzeba by wyłożyć żeby pozyskać Terry'ego, o ile w ogóle dałoby się go wyjąć - jak wiadomo Chelsea na pieniądzach za bardzo nie zależy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”