Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 28

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Re: African Nations Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 sty 2010, 18:17

Gabon prowadzi z Kamerunem :shock: Ten PNA jest piękny...
emdżej pisze:P.S. 2 Groźny przydomek reprezentacji Gabonu: "Wiewiórki" :lol:
Chodzi o Benin, Gabon to "czarne pantery".

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 sty 2010, 19:02

co się dzieje z tymi drużynami na PNA pierw Algeria potem remis WKS i teraz Kamerun. W modzie jest teraz wymówka że nie mogą się skoncentrować na piłce z powodu Togo i tamtego wydarzenia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 sty 2010, 19:04

a najlepsi byli i tak komentatorzy, ktorzy krytykowali Songa, że zbyt mało akcji kreuje z przodu :lol:

Eto'o fatalnie, zupełnie niewidoczny, choć w końcówce raz, czy dwa uderzył, ale jak na niego to bardzo słabo. Z jednej strony dobrze by było gdyby Kamerun odpadł już w grupie i Song mógłby wrócić, ale jakby tak wygrali PNA, to zawsze wróci w lepszym humorze :)

Kamerun - Gabon
strzały: 20-8
rożne 13-3
posiadanie: 67%-33%
Wynik 0-1 :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 13 sty 2010, 19:12

szaman Mou dopełnił dzieła zniszczenia Kamerunu za to ze nie pozwolili zagrac E2 z Chievo . No i dobrze im szybciej odpadna tym szybciej wroca . :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2010, 19:32

weasel pisze:swoja drogą co on robi komentując PNA bo znawca z niego afrykańskiej piłki raczej żaden
On wogole nie jest zadnym znawca, nie wiem jak oni dobieraja czasami ludzi do komentowania. On i śrutwa w naszej lidze to tragedia.

Co do dzisiejszego spotkania Kamerunu, to grali tak jakby zawodnicy w środku pola ich reprezentacji grali gdzies w Kazachstanie, a ich jedynym rozwiazaniem majac pilke przy nodze jest wywalenie jej do przodu, badz do kogoś to sie nie zesra ze strachu i najlepiej jakby stał metr obok niego. Wszystko wszystkim, ale jesli ktos nie potrafi zagrać 1-2 akcji na skrzydło to taki musi być wynik. Geremiego w drugiej połowie pierwszy raz zauwazylem jak dostał kartkę, a Emane po 30 minutach, podwanie w wiekszosci 30 metrowych prostopadlych czy górnych tak sie konczy. Jesli boczni obroncy w takim ustawieniu nie sa wykorzystywani czy nawet pomocnicy na nich nie wymuszaja ruchu to taka taktyka idzie sie j...
Gabon mimo, ze mniej był przy pilce, mniej oddał strzałow to i tak mial lepsze akcje, bo poprostu poadawali do siebie i potrafili rozgrywać z głowa.
Webo i Eto'o mogli ogolnie nie grać z przodu, bo pilki im tam dostarczane nie były. Zobaczymy co bedzie z Kamerunem dalej, ale musi trener coś zrobić z personaliami. Emana do środka bo i tak tam go ciagnie, moze Mbia, coś tam się musi ruszyć.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 13 sty 2010, 19:42

Muszę powiedzieć , że Gabon zaskoczył mnie pozytywnie . Zagrali bardzo dobrze taktycznie , stworzyli jedną sytuację i ją wykorzystali . Koniówka to już wogle była żenada ze strony Kamerunu , który nawet akcji nie mógł wyprowadzić . Podobała mi się gra Cousin , który potrafił się zastawić , wywalczyć faul i mając tylko jedną okazje zamienił ją na bramkę .

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 13 sty 2010, 20:30

Od pierwszego meczu oglądam... teraz bramkarz Mozambiku mnie jeszcze bardziej utwierdził w tym, aby oglądac do finału. :lol: :D

Zambia - Tunezja do przerwy 1-1. Jak się zakończy nawet nie próbuję przewidywać. :D

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 sty 2010, 21:58

Faworyci tej grupy dzisiaj zawiedli. Kamerun grał jakby zupełnie nie wiedział co robić z przodu i pchał się bez przerwy środkiem boiska mimo, że nie potrafili tam nic zdziałać. Tunezyjczycy, którzy mają odmłodzą kadrę, grali bez zrozumienie i na dobrą sprawę też mogli z Zambią przegrać. Aczkolwiek remis jest chyba sprawiedliwym wynikiem. Ogólnie dzisiejsze mecze nieco rozczarowały, ale zrekompensowały mi to niespodziewanymi wynikami.

P.S. Wie ktoś może co to za firma, w której koszulkach grają m.in. Mali, Benin i Gabon?
Boromir pisze:Chodzi o Benin, Gabon to "czarne pantery".
Oczywiście, że chodzi o Benin. Czasem tak mam, że myślę o jednym zespole, a piszę inną nazwę.

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 14 sty 2010, 1:54

emdżej pisze:Wie ktoś może co to za firma, w której koszulkach grają m.in. Mali, Benin i Gabon?
Jeżeli chodzi ci o to:
Obrazek
to tak jak pisze na logo jest to firma Airness założona we Francji przez... Malijczyka :mrgreen:
Ubierają m.in. Benin, Gabon, Mali, DR Kongo, Gwineę.

Widział ktoś poza mną, że Emana wyszedł na II połowę w butach innego koloru :mrgreen: Bo chyba mi się nie wydawało :think:

Swoją drogą szkoda, że nie ma takich ekip jak Maroko (Chamakh, Hadji, Sektioui, Boussoufa, El Hamdaoui, Zairi :lol: ), Senegal (Niang, El-Hadji Diouf może by wznowił karierę reprezentacyjną żeby zagrać :think: ), DR Kongo (LuaLua, Nonda, Mbokani), RPA (McCarthy, Pienaar), Gwinea (Bangoura, Mansare, Feindouno), Zimbabwe (Benjani, Choto :lol: Chinyama :lol: :lol: )
Zawsze to trochę "gwiazdek" więcej (pisałem z głowy także napewno wielu pominąłem) :(
Ale z drugiej strony natura nie znosi próżni i na pewno pojawia się nowe 8) Zresztą na razie maluczcy chociaż skazywani również i przeze mnie na porażkę dają póki co nieźle czadu :mrgreen: Albo to faworyci tak zawodzą :think: W każdym razie prawda jak zwykle leży gdzieś po środku...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 sty 2010, 22:44

Mali nadal zawodzi. Nie wiem jak mając takich zawodników można grać tak nieporadnie. Choć nie wiem czy jest miejsce na boisku jednocześnie dla Keity, Diarry i Sissoko. Dość dziwne zestawienie, a do tego trener Malijczyków posadził dziś na ławce Kanoute. Efekt? Porażka z Algierią i ostatnie miejsce w grupie po dwóch kolejkach. Sytuacja w tabeli grupy A jest teraz interesując gdyż Angola ma na swoim koncie cztery punkty, a Algieria i Malawi po trzy. W ostatniej kolejce zagrają ze sobą Mali i Malawi oraz Angola i Algieria. Będzie ciekawie, każdy może awansować i nikt nie może być pewien wyjścia z grupy. Sporo będzie zależeć od tego jak będą się czuć angolskie gwiazdy, bo z urazami schodzili dziś z boiska Flavio, Gilberto i Djalma, a więc kluczowi gracze na tym turnieju.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6610

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sty 2010, 12:14

W sumie w najlepszej sytuacji jest Malawi, którym wystarcza remis z teoretycznie najsłabszym Mali. Algieria musi wygrać z Angolą, gospodarze grają całkiem solidnie i tylko na własne życzenie nie cieszą się już z awansu. Ciężko oceniać potencjał Malawi czy Algierii na tle beznadziejnego Mali (jak to się stało, że oni wbili 4 bramki?). Dzisiaj kolejny hit - WKS kontra Ghana. Ciekaw jestem postawy Ghany, która jeszcze nie miała okazji się zaprezentować.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 sty 2010, 12:21

Boromir pisze:Dzisiaj kolejny hit - WKS kontra Ghana. Ciekaw jestem postawy Ghany, która jeszcze nie miała okazji się zaprezentować.
No wlasnie... Po wycofaniu Togo i remisie w pierwszym meczu WKS nie jest w dobrej sytuacji, jak dzisiaj przegraja to Ghana ma awans w kieszeni, co bedzie pewnie skutkowac tym, ze z Burkina nie bedzie im sie chcialo, czy tez specjalnie odpuszcza aby awansowalo wlasnie BF :!:
Tak wiec WKS musi wygrac chcac spokojnie myslec o mozliwosci rozegrania kolejnego meczu

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 sty 2010, 14:00

WKS walczy o życie. Może być tak,że z tej grupy awansuje ten zespół, który niżej z Ghaną przegra :lol:
Ale trudno jest cokolwiek przewidzieć. Postawa Ghany to niewiadoma, a reszta faworytów, oprucz Egiptu zawodzi.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 sty 2010, 14:30

Weźcie pod uwagę plagę kontuzji w reprezentacji Ghany. Wśród niezdolnych do gry są m.in. Sarpei, Muntari, Asamoah Gyan, Apiah, Annan i Mensah. Natomiast Essien bardzo późno dołączył do zespołu. Dzisiejszy skład Ghany będzie bardzo eksperymentalny, w którym znajdzie się pięciu mistrzów świata do lat 20.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 15 sty 2010, 14:35

Mam pytanie. Czemu Romaric nie dostał powołania?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”