Seriale - Strona 28

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2879

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 mar 2011, 7:50

Ja o Ozie pisałem parę stron wcześniej ale tam przegięli z motywem wielebnego Jeremiaha Cloutiera granego przez Luke'a Perry'ego. Świetna produkcja jednak coś brakuje do "The wire". A o "The shield" nie słyszałem ale od dzisiaj zaczynam zapoznawanie się z tym.

Ps. aż mi szkoda "Robin of Sherwood" bo spadł mi na 2 miejsce ulubionych seriali. :?

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2011, 16:30

A jeszcze niedawno podpisali kontrakty do 2021 roku. :lol:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2011, 18:59

Mentor mam pytanie odnośnie "The shield". Jestem w trakcie 8 odcinka 1 sezonu, będzie lepiej :?: Bo jak na razie to strasznie słabo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2011, 19:16

Będzie :] Niemniej możesz też zasięgnąć opinii kogoś jeszcze jeżeli nie jesteś przekonany :P Mi się serial bardzo podoba, jestem w końcówce trzeciego sezonu i ani przez moment nie czułem się zawiedziony poziomem.

http://www.imdb.com/title/tt0286486/

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 194

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 mar 2011, 19:44

The Shield hmm dobry serial, w sezonie piatym jak pojawia sie Jon Kavanaugh to juz ogolnie jest poezja.
Koncowka tak mi dala w kosc, ze od kilku lat nie moge sie zabrac za szosty. :]
Generalnie dosyc mroczny, gesty klimat, jak komus to pasuje to warto.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2011, 21:04

Ale dzięki "The shield" przypomniałem sobie o w sumie zapomnianym przeze mnie zespole. :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 mar 2011, 21:47

http://wyborcza.pl/1,75477,9258350,Slaw ... owana.html

realizm serialu przeraza. W sumie nie wiedzialem ze
grana przez nią postać nosiła to samo imię i nazwisko, co aktorka. Nie był to do końca przypadek - Pearson jako nastolatka spędziła 6,5 roku w więzieniu za zamordowanie koleżanki, razem z którą rozprowadzała narkotyki w rodzinnym Baltimore
.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 mar 2011, 22:10

The Wire , jestem w polowie 3 sezonu i bez kitu mieliscie racje co do poziomu :) wczesniej ktos tutaj polecil SoA i po obejrzeniu tez nie zalowalem :)

pilka.pl rox :D

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 kwie 2011, 23:04

Oglądał już ktoś z was The Borgias? Bliżej do Rzymu czy Tudorów? Chciałbym wiedzieć, czy warto, bo przyznaję, że Tudorom nie dałem rady, kompletnie nie wciągnęli i poległem chyba na 6 odcinku, a Rzym wiadomo - czołówka.

A póki co The Confession z odcinkami po 5 minut -
Bardzo, bardzo zmęczony Jack, ale nawet zmęczony daje radę.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 04 kwie 2011, 23:44

piwus pisze:A póki co The Confession z odcinkami po 5 minut -
Bardzo, bardzo zmęczony Jack, ale nawet zmęczony daje radę.
jak to można oglądać? na stronce hulu nie działa poza usa..

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 kwie 2011, 0:04

Są linki do rapidshare na filestube, na napisy24 póki co napisy do trzech odcinków. Oglądam z sentymentu, bo zawsze miło popatrzyć jak Kiefer wydziera się na ludzi :). Nawet Sean Callery zrobił muzykę, od razu widać, że rodzinna produkcja.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 194

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 kwie 2011, 13:12

Zima nareszcie nadeszla!
Wczoraj miala miejsce premiera Gry o Tron. Mam nadzieje, ze HBO stanie na wysokosci zadania bo oczekiwania sa niemale.

W miedzyczasie odswiezam sobie klasyke - Robina z Sherwood, prawdopodobnie najlepsza ekranizacja przygod wesolej kompanii.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 kwie 2011, 13:57

piwus pisze:Oglądał już ktoś z was The Borgias? Bliżej do Rzymu czy Tudorów? Chciałbym wiedzieć, czy warto, bo przyznaję, że Tudorom nie dałem rady, kompletnie nie wciągnęli i poległem chyba na 6 odcinku, a Rzym wiadomo - czołówka.
Nie wiem czy jeszcze aktualne, czy sobie sam już zdania nie wyrobiłeś, ale kilka zdań napiszę o tej produkcji. Lepsze od Tudorów jest moim zdaniem, losów Henryka i jego kochanek nie dałem rady obejrzeć, poddałem się tak po 30 minutach pierwszego odcinka. Nawet porównania do Rzymu nie było sensu robić. Niestety podobnie jest z Borgias, tutaj poddałem się w połowie 4 odcinka. Postacie są płaskie, nijakie. Intryg tam nie ma, bo co to za intryga jest, że wyślemy morderce i on zabije. Wszystko rozwiązuje się w jednym odcinku. Zarzut, że brak jest interesującej kobiecej postaci jest w sumie dziwny, bo tu ogólnie brak interesujących postaci. Jedyny, który jakoś się broni to Micheletto. Nie wiem, gdzie skutek, a gdzie przyczyna, ale to jedyna postać mająca jakąś historię do przekazania, jedyna interesująca, chodź poboczna. To też jedyny aktor, który staje na wysokości zadania. Słabiutko jednym słowem, jak ktoś ma inny serial do wyboru to niech wybierze inny.

Oglądam też Camelot, tutaj o ile pierwszy odcinek był najlepszy z dotychczasowych bodaj 4, to poziom nieco lepszy. Trzyma to wszystko postać Merlina. Morgana też wydaje się mieć potencjał. Magii coraz więcej, co chyba nie do końca mi pasuje, bo liczyłem zwłaszcza po pierwszym odcinku, że będzie jej minimalnie, ale zobaczymy jak to się potoczy. Nowatorskie podejście, przynajmniej dla mnie który legendy arturiańskie zna raczej w wersjach bajkowych, gdzie wszyscy byli dobrzy, a Merlin to starzec z długą siwą brodą w szpiczastej czapce. Tutaj jest zupełnie inaczej, im mroczniej tym lepiej, przynajmniej dla mnie.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2454

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 kwie 2011, 21:57

Warto. 3 sezony zlecą ci szybko i będziesz chciał jeszcze.Imho najlepszy serial o tej tematyce.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 kwie 2011, 23:45

Ja też polecam Sonsów, warto :!:
bellus pisze:Oglądam też Camelot, tutaj o ile pierwszy odcinek był najlepszy z dotychczasowych bodaj 4, to poziom nieco lepszy. Trzyma to wszystko postać Merlina. Morgana też wydaje się mieć potencjał. Magii coraz więcej, co chyba nie do końca mi pasuje, bo liczyłem zwłaszcza po pierwszym odcinku, że będzie jej minimalnie, ale zobaczymy jak to się potoczy. Nowatorskie podejście, przynajmniej dla mnie który legendy arturiańskie zna raczej w wersjach bajkowych, gdzie wszyscy byli dobrzy, a Merlin to starzec z długą siwą brodą w szpiczastej czapce. Tutaj jest zupełnie inaczej, im mroczniej tym lepiej, przynajmniej dla mnie.
Jeśli o mnie chodzi to Joseph Fiennes trochę za bardzo się stara w kreowaniu Merlina, choć trzeba przyznać, że bardzo ciekawe wykreowanie ogólnie czarodzieja. Jakiś zalążek klimatu niby jest ale muszą nad tym popracować. Co najbardziej denerwuje w tym serialu to Artur, casting musiał być tragiczny albo tak straszna posucha.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”