Ps. aż mi szkoda "Robin of Sherwood" bo spadł mi na 2 miejsce ulubionych seriali.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 mar 2011, 7:50
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2011, 16:30
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2011, 18:59
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 mar 2011, 19:16
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 07 mar 2011, 19:44
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 07 mar 2011, 21:04
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 mar 2011, 21:47
.grana przez nią postać nosiła to samo imię i nazwisko, co aktorka. Nie był to do końca przypadek - Pearson jako nastolatka spędziła 6,5 roku w więzieniu za zamordowanie koleżanki, razem z którą rozprowadzała narkotyki w rodzinnym Baltimore
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 mar 2011, 22:10
Etus2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 kwie 2011, 23:04
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 04 kwie 2011, 23:44
jak to można oglądać? na stronce hulu nie działa poza usa..piwus pisze:A póki co The Confession z odcinkami po 5 minut -
Bardzo, bardzo zmęczony Jack, ale nawet zmęczony daje radę.
pablisso

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 kwie 2011, 0:04
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 kwie 2011, 13:12
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 kwie 2011, 13:57
Nie wiem czy jeszcze aktualne, czy sobie sam już zdania nie wyrobiłeś, ale kilka zdań napiszę o tej produkcji. Lepsze od Tudorów jest moim zdaniem, losów Henryka i jego kochanek nie dałem rady obejrzeć, poddałem się tak po 30 minutach pierwszego odcinka. Nawet porównania do Rzymu nie było sensu robić. Niestety podobnie jest z Borgias, tutaj poddałem się w połowie 4 odcinka. Postacie są płaskie, nijakie. Intryg tam nie ma, bo co to za intryga jest, że wyślemy morderce i on zabije. Wszystko rozwiązuje się w jednym odcinku. Zarzut, że brak jest interesującej kobiecej postaci jest w sumie dziwny, bo tu ogólnie brak interesujących postaci. Jedyny, który jakoś się broni to Micheletto. Nie wiem, gdzie skutek, a gdzie przyczyna, ale to jedyna postać mająca jakąś historię do przekazania, jedyna interesująca, chodź poboczna. To też jedyny aktor, który staje na wysokości zadania. Słabiutko jednym słowem, jak ktoś ma inny serial do wyboru to niech wybierze inny.piwus pisze:Oglądał już ktoś z was The Borgias? Bliżej do Rzymu czy Tudorów? Chciałbym wiedzieć, czy warto, bo przyznaję, że Tudorom nie dałem rady, kompletnie nie wciągnęli i poległem chyba na 6 odcinku, a Rzym wiadomo - czołówka.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 kwie 2011, 21:57
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 24 kwie 2011, 23:45
Jeśli o mnie chodzi to Joseph Fiennes trochę za bardzo się stara w kreowaniu Merlina, choć trzeba przyznać, że bardzo ciekawe wykreowanie ogólnie czarodzieja. Jakiś zalążek klimatu niby jest ale muszą nad tym popracować. Co najbardziej denerwuje w tym serialu to Artur, casting musiał być tragiczny albo tak straszna posucha.bellus pisze:Oglądam też Camelot, tutaj o ile pierwszy odcinek był najlepszy z dotychczasowych bodaj 4, to poziom nieco lepszy. Trzyma to wszystko postać Merlina. Morgana też wydaje się mieć potencjał. Magii coraz więcej, co chyba nie do końca mi pasuje, bo liczyłem zwłaszcza po pierwszym odcinku, że będzie jej minimalnie, ale zobaczymy jak to się potoczy. Nowatorskie podejście, przynajmniej dla mnie który legendy arturiańskie zna raczej w wersjach bajkowych, gdzie wszyscy byli dobrzy, a Merlin to starzec z długą siwą brodą w szpiczastej czapce. Tutaj jest zupełnie inaczej, im mroczniej tym lepiej, przynajmniej dla mnie.
Rezus
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio