FA Cup (Puchar Anglii) - Strona 28

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto sięgnie po Puchar ?

Hull
0
Brak głosów
Arsenal
9
32%
Chelsea
9
32%
Manchester
7
25%
Everton
3
11%
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Re: FA Cup (Puchar Anglii)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 maja 2015, 22:04

piotrcies pisze:Może nie związane ściśle z tematem, ale Wojtek odciął się oficjalnie od wypowiedzi ojca i dodał, że nie gadają ze sobą od jakiegoś czasu. Nie wiedziałem, że aż tam nieciekawie między Szczęsnymi.
a co ojciec gadał bo wypadłem z tematu?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 maja 2015, 22:06

"Dla Wojtka Szczęsnego ostatni sezon był bardzo nieudany. To przykre, że znalazł się w tak patowej sytuacji. Mimo to mam nadzieję, że odzyska, co stracił i wróci do bramki Arsenalu w przyszłym sezonie. Jeśli natomiast rzeczywiście nie ma nadziei na grę, spokojnie może poszukać szczęścia w równie silnym zespole" - pisze na blogu w serwisie Sportowy Ring, były reprezentant Polski, Maciej Szczęsny.

Media cały czas nagłaśniały aferę z papierosem pod prysznicem, a według mojej wiedzy nic takiego nie miało miejsca. Nie sposób jednak zaprzeczyć, że układy między Wojtkiem i Wengerem od dawna nie należały do najlepszych. Na pewno obecna sytuacja nie jest wynikiem zwykłego zrządzenia losu. Osobiście nie widzę całej winy w osobie Wojtka i nie mówię tego dlatego, że jestem jego ojcem i próbuję odgrywać rolę adwokata.

Po prostu Pan Weger nie zalicza się do osób lojalnych. Nie zawsze dotrzymuje słowa i jest do końca szczery. Natomiast bardzo chętnie twierdzi, że na klapach jego marynarki jest popiół z czyjegoś papierosa podczas, gdy w rzeczywistości to jego własny łupież.

Moim zdaniem Wenger wszędzie potrafi dostrzec winę, tylko nie w sobie. Myślę, że mógł po prostu gdzieś w szatni wyładować na Wojtku swoją złość, emocje i frustracje, wypowiadając przy okazji parę mocnych słów. Jeżeli tak się stało, Wojtek nie mógł siedzieć bezczynnie. Skoro poczuł się dotknięty, miał pełne prawo powiedzieć na głos co o tym myśli, bez zważania na klasę sportowca, kolegów czy klub.

Ławka Wojtka w Arsenalu nie wynikała ze słabej dyspozycji. Ktoś, kto nie dostrzega, dlaczego puszczał tyle bramek, niech zobaczy jakie cuda odstawiała obrona Arsenalu i oceni, ile w tym wszystkim było winy Wojtka. Ciekaw jestem, czy Ospina miałby tak dobre statystyki między słupkami, gdyby grał w Arsenalu z listopada, grudnia czy stycznia. Wydaje mi się, że byłby pod podobnym ostrzałem kibiców co Wojtek.

Nie wiem co się dzieje w Arsenalu, ale mam świadomość jakim człowiekiem jest Wojtek. Ma wielki charakter może większy ode mnie, jest twardy, zdeterminowany i ambitny. Dlatego nawet przy Wengerze nie będzie chciał nigdzie odchodzić. Zrobi wszystko, żeby stanąć na nogi i wrócić do bramki na pełen etat. On ciągle jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie i o dziwo, gdy myślę o nim, czuję względny spokój.

Oczywiście mogą sobie nie zdawać sprawy z pewnych sytuacji. Może rzeczywiście Wojtek wie, że za kadencji Wengera nigdy nie będzie pierwszym bramkarzem. W takiej sytuacji niech odejdzie, ale tylko i wyłącznie do mocniejszej drużyny, gdzie powalczy o podobne cele co w Arsenalu. Nie może iść do Swansea jak Fabiański, byle tylko grać, ale trafić gdzieś, gdzie zostanie doceniony i nie zejdzie poniżej renomy, którą przez lata wypracował sobie w Londynie".

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6277
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2015, 0:15

No po takim tekście starego chyba jedyną możliwością na pozostanie u Wengera jest stwierdzić, że nie gada się z nim od 2 lat. Często krytykujemy Wojtka za głupie wpisy czy nieodpowiedzialne zachowania, ale to nie jego wina że takie dostał geny.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 maja 2015, 0:22

Dla mnie wielkim błędem jest to, że Wojtek siedzi na ławie mimo, że twierdziłem iż Wenger dobrze zrobił, że ostudził jego charakter. Jeśli Ospina faktycznie jest lepszy to niech Szczęsny odejdzie, a chętnych nie powinno zabraknąć

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2015, 0:50

Tomusmc pisze:Dla mnie wielkim błędem jest to, że Wojtek siedzi na ławie mimo, że twierdziłem iż Wenger dobrze zrobił, że ostudził jego charakter.
Błędem? Jeden gracz traci miejsce w składzie, drugi dostaje szansę i przychodzi seria spotkań na 0 i poprawa wyników. Naprawdę uważasz mimo to ten pierwszy powinien z urzędu wrócić do bramki? A że tak zapytam - czym sobie na to zasłużył? Prócz oczywiście narodowości...
Tomusmc pisze:Jeśli Ospina faktycznie jest lepszy to niech Szczęsny odejdzie, a chętnych nie powinno zabraknąć
Chętnych owszem nie zabraknie, ale tylko takich którzy nie spełnią jego ambicji i nie zaspokoją tygodniówki. Po tym jak obśmiał Fabiana za ucieczkę do Swansea (tzn to stary obśmiał :lol2: ) teraz miałby zrobić to samo? Chyba że uważasz, że Szczęsny miałby pewnie miejsce w składzie w innym klubie klasy Arsenalu?

Zawodowiec nie płacze ani nie grozi odejściem, zawodowiec zakasuje rękawy i walczy o swoje. Wierzę że Wojtek jest zawodowcem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 maja 2015, 1:18

Źle to ująłem bo nie twierdzę, że błedem Wengera jest to, że Wojtek siedzi na ławie tylko uważam, że tak dobry bramkarz nie gra. Nie chodzi mi o Arsenal nawet tylko o to, że chłopak ma charakter i niżej zejść nie powinien. Z Fabianem to inna historia, zrobił taki progres w tym momencie, że pewnie żałuje siedzenia w Arsenalu tak długo. Szczęsny powinien odejść do dobrego klubu i tyle bo moim zdaniem tylko nowy trener wstawi go do pierwszego składu Arsenalu

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2015, 1:52

Tomusmc pisze:Szczęsny powinien odejść do dobrego klubu i tyle bo moim zdaniem tylko nowy trener wstawi go do pierwszego składu Arsenalu
Tego też totalnie nie rozumiem. Opinia oparta tylko i wyłącznie na 'mam takie przeczucie'. Wenger daje grać każdemu kto dostaje szansę i ją wykorzystuje, przykładów daleko nie trzeba szukać, Coquelin czy... Ospina. Nikogo natomiast, o ile mnie pamięć nie myli, nie odstawił z dnia na dzień i już nigdy nie dał mu szansy. Choćby Fabiański - w wieku Szczęsnego puszczał takie babole że głowa mała, ale szansy regularnie dostawał. Szczęsny miałby już nie dostać?

Dla mnie wygląda to tak, ze po prostu Polaczki obraziły się na złego starego żabojada bo śmiał usadzić innego Polaczka na ławie i teraz wylewają swoje żale i snują domysły - przepraszam jeśli kogoś taką opinią uraziłem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 maja 2015, 2:11

sickstick pisze:Dla mnie wygląda to tak, ze po prostu Polaczki obraziły się na złego starego żabojada bo śmiał usadzić innego Polaczka na ławie i teraz wylewają swoje żale i snują domysły - przepraszam jeśli kogoś taką opinią uraziłem.
Myślę, że przesadzasz tzn. wygląda to tak, jakbyś to odnosił do Tomka, a Tomek wydaje mi się takiej opinii nie ma.

Tomku, pamiętaj, że Fabiański dostał szansę i był nr. 1 tylko fatalny pech (w postaci Szczęsnego, który mu złamał bark) odebrał mu to miejsce. Jakby w 2010-11 się nie połamał, to Fabian by prawdopodobnie był nr. 1 Arsenalu i nie byłby to czas stracony.

Też mi się wydaję, że Szczęsny dostanie jeszcze swoją szansę - chyba, że Wenger kupi Cecha, wtedy na tę szansę być może będzie trzeba poczekać długo i w takiej sytuacji zrozumiałbym odejście. Ale jeśli zostanie on i Ospina to powinien zostać i przynajmniej jeden sezon spróbować walki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2015, 4:40

Wolałbym grać z Liverpoolem jednak, a nie z Villą. Nie mają nic do stracenia, formę mają niezłą, Benteke wrócił do formy. Ostatnio, pomijając mecz z WBA, Arsenal męczył się niesamowicie, okazji mało, bramek mało, wygrane, jeśli już to były minimalne, a czuję, ze Villa coś strzeli i 1:0 nie wystarczy by wygrać puchar. Ja bym wolał Ospinę w bramce, nawet pomimo błedów w ostatnim meczu. Wojtek dawno nie grał, ostatni raz w półfinale FA Cup, a to chyba jakiś miesiąc temu było. Do tego te kłopoty z ojcem, które pewnie na koncentracje dobrze nie działają.
Mam złe przeczucia przed meczem, zresztą przed rokiem z Hull miał być spacerek, a po kwadransie byliśmy w dupie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2015, 19:21

Do przerwy 1:0 dla Arsenalu po golu Walcota. Gdyby nie cuda i dziwy pod bramką Villi, to już przed przerwą otwieralibyśmy szampana. Theo na szpicy był beznadziejny, ale po zejściu na skrzydła (oba!) robi różnicę. Ozil dzisiaj maestria, z taką grą jednym tchem wymieniłbym go z najlepszymi piłkarzami świata. Alexis natomiast ma taką formę, że nie musimy się obawiać o szybkie odpadnięcie Chille z CA. Wojtek rządzi na przedpolu jak z WHU, miejmy nadzieję że do końca bezbłędnie.

Mam nadzieję że Coq nie uszkodził sobie znowu nosa, bo po golu coś się tam trzymał.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 maja 2015, 19:38

Rany! Jaka bramka! Sanchez! Ja pierdzielę!

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 30 maja 2015, 19:50

3 :brawo:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 11 sty 2016, 18:50

O godzinie 20:00 na Eleven będzie transmisja losowania 4 rundy Pucharu Anglii. :wink:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 11 sty 2016, 20:23

w hiszpanii jest taki "zwyczaj" ze losuje sie mecze druzyn ktore za chwile graja ze soba w lidze.

w anglii zwyczaj polega na losowaniu arsenalu jako gospodarza.

cos sie dzis zmienilo?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 sty 2016, 21:54

FRYDERYK SZOPEN pisze:w anglii zwyczaj polega na losowaniu arsenalu jako gospodarza.
14/15
Arsenal - Hull City
Brighton and Hove Albion - Arsenal
Arsenal - Middlesbrough
Manchester United - Arsenal

50%

13/14
100% :mrgreen:

12/13
50%

Nie przesadzajmy :wink:

ODPOWIEDZ