Ekstraklasa w sezonie 2008/2009 - Strona 28

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto mistrzem Polski 2008/2009?

Wisła Kraków
44
38%
Legia Warszawa
18
16%
Lech Poznań
37
32%
Groclin/Polonia Warszawa?
2
2%
Górnik Zabrze
3
3%
Ruch Chorzów
5
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
inny zespół
7
6%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Ekstraklasa w sezonie 2008/2009

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2008, 23:50

W sumie po wygraniu derbow Wlkp Lech a razem z nia Legia wrocily do scigania lidera. W sumie Lech ma duzo farta bo zaczal odrabiac punkty kiedy wydawalo sie ze liga im ucieknie...ale nie mowie hop przed skokiem bo zostaly chyba 3 kolejki i dla Lecha Uefa.
piotrcies pisze:i. Gdybyśmy dziś wymieniali najlepszych piłkarzy ligi, to chyba Kolejorz miałby największą liczbę przedstawicieli, najlepszego obrońcę, najbardziej błyskotliwego pomocnika, najmocniejszy atak (chodzi mi o ogół napastników). :
Mialby sporo ale nie mniej niz Wisla czy Legia

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 lis 2008, 23:42

Jak to Franek Smuda czyni cuda :lol: :arrow: http://www.weszlo.com/news/1731
Dobrze że ktoś próbuje coś profesjonalnie w Polsce robić a przynajmniej tak to wynika z jego opowiadań (ja nie mam wyjścia i muszę mu uwierzyć na słowo). Dziś są na wozie, niech potwierdzą takie same transfery za kilka lat to dopiero wtedy będzie im można stawiać pomniki. Na razie jest na to za wcześnie więc osobiście nie popadam w jakąś euforię.

PS Lewandowski dzisiejszym golem z pewnością podbił swoją cenę i pewnie trafił do jakiegoś notesu 8)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 21 lis 2008, 21:52

Polonia Bytom 2:3 ŁKS
Wygląda na to, że łodzianie tak szybko nie dadzą się spisać na straty. A Polonia pokazała się bardzo dobrze w 3 ostatnich meczach a gdyby one kończyły się 5 min wcześniej to na Lechu i Jadze zdobyli by jeszcze 4 pkt. Dzisiaj choć dwókrotnie obejmowali prowadzenie to ostatecznie przegrali z ŁKSem... być może zgubiła ich pewność siebie albo goście zagrali super mecz :P
Czekam na smutnego Clonera - jak to wyglądało, no chyba, że ktoś oglądał.
Za 5 min Ruch kończy mecz z Legią. Goście prowadzą 1:0 po bramce Chinyamy, a przy stanie 0:0 Grzyb skopał karnego :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8741
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2008, 22:09

MENDEZ pisze:Czekam na smutnego Clonera - jak to wyglądało, no chyba, że ktoś oglądał.
Śnieg, śnieg i jeszcze raz śnieg. Ciezko sie gra w takich warunkach, silny wiatr, silne opady śniegu i przez to wielka ślizgawica. Przegralismy, dodatkowo kontuzje, sedzia sie gubil, lodzianie naszych faulowali, a on chyba tylko 1 kartonik za faul dał. Gilewski ogolnie slabo.

Porazka, trudno, gramy dalej o utrzymanie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 lis 2008, 22:30

cloner pisze:Śnieg, śnieg i jeszcze raz śnieg. Ciezko sie gra w takich warunkach, silny wiatr, silne opady śniegu i przez to wielka ślizgawica.
A gdzie wasza podgrzewana murawa :?: :P
cloner pisze:Porazka, trudno, gramy dalej o utrzymanie.
Eee raczej o środek tabeli. Ale jak tak posłuchać niektóre opinie na temat waszego coacha to kilka zwycięstw wystarczy aby trenera uznano/sam się uznał za cudotwórcę i pomniki powinno się mu stawiać. Choć bardziej może to się tyczy Tarasiewicza który coś wspominał o walce o puchary :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 21 lis 2008, 22:37

Yukasz pisze:Ale jak tak posłuchać niektóre opinie na temat waszego coacha to kilka zwycięstw wystarczy aby trenera uznano/sam się uznał za cudotwórcę i pomniki powinno się mu stawiać.
Nie wierze ze Motyka wypowiedzial sie o sobie jak o cudotworcy. Mialem okazje z nim rozmawiac przy spotkaniu Piast-Polonia i gosc jets naprawde w porzadku, zyskal u mnie sporo szacunku

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8741
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2008, 22:39

A gdzie wasza podgrzewana murawa :?: :P
Szczerze mówiac, to kiedys/gdzies wyczytałem, ze murawa jest podgrzewana jedynie ... metr-poltorej od linii bocznych. Ja pamietam mecz w zeszlym sezonie Lech - Polonia, może Lechici sie wypowiedzą, tez byla sniezyca i nikt nie marudził na jakies problemy z murawą :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lis 2008, 5:06

Yukasz pisze:Jak to Franek Smuda czyni cuda m http://www.weszlo.com/news/1731 m Dobrze że ktoś próbuje coś profesjonalnie w Polsce robić a przynajmniej tak to wynika z jego opowiadań (ja nie mam wyjścia i muszę mu uwierzyć na słowo). Dziś są na wozie, niech potwierdzą takie same transfery za kilka lat to dopiero wtedy będzie im można stawiać pomniki. Na razie jest na to za wcześnie więc osobiście nie popadam w jakąś euforię.
Nie bardzo rozumiem na czym maja niby polegac te cuda Smudy. Co do Czyżniewskiego to jest on scoutem jak wielu innych, daje cynk i to wszystko z jego strony. To trenerzy ogladaja zaproponowanych pilkarzy, choc i tak mysle, ze Czyżniewski troche dokolorował.
Yukasz pisze:Eee raczej o środek tabeli. Ale jak tak posłuchać niektóre opinie na temat waszego coacha to kilka zwycięstw wystarczy aby trenera uznano/sam się uznał za cudotwórcę i pomniki powinno się mu stawiać. Choć bardziej może to się tyczy Tarasiewicza który coś wspominał o walce o puchary
Ci cudotworcy to raczej wymysl dziennikarzy, badz... twoj. Wczoraj Motyka niejako na to odopiwedzial w LigaGra, a zeby sprostować Tarasiewicza, to wspominal, ze jesli przed przerwa pozycja Ślaska bedzie bardzo mocna, a strata niewielka, to nie widzi powodu aby ślask nie mogl sie wlaczyc o walke o puchary. Jak widac jest to chyba juz zamkniety temat.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 lis 2008, 12:28

Jarzinho pisze:Wczoraj Motyka niejako na to odopiwedzial w LigaGra, a zeby sprostować Tarasiewicza, to wspominal, ze jesli przed przerwa pozycja Ślaska bedzie bardzo mocna, a strata niewielka, to nie widzi powodu aby ślask nie mogl sie wlaczyc o walke o puchary.
Co do Motyki to nie jestem właśnie pewny i dlatego tak a nie inaczej sformułowałem swoją wypowiedź (wystarczy uważnie przeczytać bo nie jest jednoznaczna) ale co do Tarasiewicza to sam opowiadał że chce na Legii wygrać i w ogóle mówił o Śląsku i jego szansach jakby co najmniej prowadził jakąś Wisłę Kraków a sam był dumny jak paw z tych swoich 'wielkich' osiągnięć. Tylko nie rozkładaj na czynniki pierwsze tego co napisałem bo ja nie zacytowałem jego wypowiedzi, a po prostu odniosłem takie wrażenie po tym co usłyszałem. A przykładowo Zieliński z Polonii cały czas powtarza że nie można powiedzieć o jego zespole jako kandydacie na mistrza.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lis 2008, 17:03

Od Tarasiewicza bije pewność siebie, bo co innego mowić. Jego druzyna nie uklada sie pod inna druzyne, tylko ciagle stara sie grać swoje. Czy Śląsk jest jakąś druzyną, która nie ma prawa myśleć o zwycięstwie grając nawet w Warszawie z Legia. Lepiej przezntować taka postawę, niz pieprzyc farmazony o walce o korzystny rezultat, ustawiajac sie w 10 na własnej polowie i liczyc na jedna sytuacje w spotkaniu. Sam Tarasiewicz moze byc zadowolony z tego co prezentuje Śląsk, bo gra majac pewność swoich umiejetnosci czy bez wiekszego respektu przed teoretycznie lepszym rywalem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 lis 2008, 20:03

zal.... to Gornik lepiej gral gdy z zalozenia do ostaniej kolejki walczyl o utrzymanie a nie o MP - Brzeczek ...
Jak wygrac z /G? dac im pilke :lol: jakos nie widze dla nich medykamentu odpowioedniego... Henia zatrudnili i nic, kazdy inny nie gorzej by sobie radzil... teraz sciagnie jakies dziwne wynalazki francusko jezyczne, niby kasa jest, trener jest, kibibe sa a wielkiej pilki nie ma :mrgreen:

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 22 lis 2008, 20:49

Ważne zwycięstwo Kolejorza!!!
Ivan Djurdjevic trafia do siatki Cracovii w 82 minucie i cenne 3 pkt wędrują do Poznania!
Nareszcie wygrany mecz przyjaźni :P
Dziś ciężkie były warunki do gry - takie małe przetarcie przed wyjazdem do zimnej Moskwy :lol: Dobry prognostyk
PS. Jak na razie czołówka pozdobywała zgodnie 3 pkt. Jutro pora na jakąś odmianę

Awatar użytkownika
Berq
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berq » 22 lis 2008, 21:14

Wielce mnie zastanawia ile to jeszcze cierpliwości będą mieli włodarze Górnika Zabrze do Henryka Kasperczaka? Wszyscy widzimy, że te klocki nie chcą się ułożyć. Nic nie pasuje. W dodatku prawdopodobnie atmosfera między zawodnikami też nie należy do najprzyjemniejszych. Podejrzewam, że coś pęknie w tym klubie zanim w przerwie zimowej pojawią się w Górniku jakieś posiłki. I albo będzie rewolucja kadrowa albo Henryk Kasperczak pożegna się z pracą bo tak źle w klubie przy ul. Roosvelta to dawno nie było.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 22 lis 2008, 21:40

Wlodarze Gornika powtarzaja ze predzej pozbeda sie skladu niz trenera, wiec nie sadze zeby zrezygnowali z Henka, tym bardziej ze kibice stoja za nim dosc mocno(z tego co wiem) i raczej wsrod pilkarzy szukaja winnych tej sytuacji. Bedzie rewolucja w KSG, to pewne

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lis 2008, 21:50

Ja jestem zdania, że cierpliwości władze Górnika do Kasperczaka maja ogromnei dużo. Dlaczego, bo pewnie zdaja sobie sprawę, że sami pomopowali niesłusznie wczesniej i tak mocno napompowany nowy Górnik. To ich wina Leo, Wieczorka itp. Dla mnie osobiście Górnik zamykal sie w obrazie Dawida Jarki, poprostu zaskoczyl, mial farta, szczescie, moze forme czy umiejetnosci. Inni moze to lekcewazyli, inni moze naprawde mieli respekt patrzac na kadrowiczow - Madejskiego, Dancha, Pawelca, Pazdana, Zahorskieo i inne smieszne postacie. To było dobre, ale ile mozna było na tym jechac, przeciez wreszcie kazdy zobaczyl, ze Ci zawodnicy to raczej wymysly Leo niz talenty. Mieli okazje na ciekawe transfery, a oni nasprowadzali jakis obcokrajowców, co niestety z gra na przyzwoitym poziomie nie mieli nic chyba nigdy wspolnego. Podsumowaniem był transfer Pitrego, i słodzenie Wieczorka. Moze ten gosciu ma ogromnie umiejetnosci, ale nie jest zawodnikiem, ktory moze grac w podstawowym skladze nonstop.
Brzeczek błysnął, Hajto nawet za 5 lat bedzie górował nad reszta defensywy Górnika, odszedł Boris, takie dzisiaj jest oblicze Górnika. Ja poczekam do zimy i spodziewam sie wagonu nowych grajków, a tych oddac Wieczorkowi do Odry.

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”