Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 271

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 gru 2010, 20:14

Brawo, rozszyfrowałeś spisek. Nie spodziewałem się, że można być tak mądrym. Z wyrazami szacunku, wypierdalaj.*

*tak to szło ze zlotu, czy coś pomieszałem?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 gru 2010, 20:50

Jak poważne są te plotki o transferze Bainesa z Evertonu ? W dodatku podobno za około 15 mln.
Spore ryzyko, gracz solidny ale nie dość że anglik i zmiana ligi to jednak Bayern to chyba nie ten poziom. Oczywiście wiadomo że w obecnej sytuacji każdy dla was na tej pozycji będzie wzmocnieniem ale... Tremoulinas czy Criscito wydaje mi się że są ciekawszymi opcjami, a drożsi raczej by nie byli.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 gru 2010, 20:59

Fragment rozmowy między Xavim a Van Gaalem (video) podczas gali wręczenia nagdry dla najlepszego sportowca Katalonii
http://www.blaugrana.pl/news/6245/xavi_ ... lonii.html
Prowadzący: Xavi, chcesz coś na koniec powiedzieć Van Gaalowi?
Xavi: Louis, bardzo dziękuję, powodzenia i cóż, może spotkamy się w finale Ligi Mistrzów, bo w minionym sezonie się nie udało...
VG: Też mam nadzieję na taki finał, bo dwa mecze [z Barçą] to za dużo dla Bayernu...
:lol:
Na razie Barca i Bayern na kolizyjnym nie są, wiec, kto wie...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 gru 2010, 23:02

Sammyy pisze:Jak poważne są te plotki o transferze Bainesa z Evertonu ? W dodatku podobno za około 15 mln.
Spore ryzyko, gracz solidny ale nie dość że anglik i zmiana ligi to jednak Bayern to chyba nie ten poziom. Oczywiście wiadomo że w obecnej sytuacji każdy dla was na tej pozycji będzie wzmocnieniem ale... Tremoulinas czy Criscito wydaje mi się że są ciekawszymi opcjami, a drożsi raczej by nie byli.
Bardzo dobry zawodnik, z pewnością dalby sobie rade w słabszej Bundeslidze. ja sie dziwie, ze nie gra w lepszym klubie. Czołowe drużyny w Anglii maja dobrych lewych obrońców, dlatego nikt nie sięga po Bainesa. Chociaż ja osobiście wymieniłbym Clichyego na Leightona. Tremoulinas i Criscito ciekawsze opcje? Jaja sobie robisz? :|

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 gru 2010, 23:07

Tremoulinas > Baines > Criscito jeśli chodzi o umiejętności, chociaż oceniać Włocha trochę trudno bo grał na skrzydle ostatnio w ustawieniu 343.

Tremoulinasa oglądam równie często co Bainesa i dla mnie francuz jest lepszy po prostu. W obronie pewny, w ofensywie niczego sobie, wrzutki na nos.
Criscito rozpatrywałem pod kątem narodowości, Anglicy rzadko sobie radzą za granicą, a Włosi w Bundeslidze ostatnio grali przynajmniej dobrze.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 14 gru 2010, 23:10

Dla mnie Baines to aż się prosi, żeby zatrudniła go jedna z najlepszych drużyn świata. Lepszy od Gaela Clichy. Dla mnie niemal na równi z Evrą i Cole'm, ale jednak trochę gorszy od tej dwójki. Poza dobrą grą w obronie i udzielaniu się w ofensywie, potrafi też uderzyć z rzutu wolnego. Wart ceny 15 mln. Nie oszukujmy się, Everton głupi nie jest, żeby go sprzedawać za niższą cenę

EDIT: Wiadomo może, za ile Bordeaux puści Tremoulinasa?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 gru 2010, 23:15

Sammyy pisze:Tremoulinasa oglądam równie często co Bainesa i dla mnie francuz jest lepszy po prostu. W obronie pewny, w ofensywie niczego sobie, wrzutki na nos.
Baines akurat tez potrafi świetnie wrzucić piłkę. Poza tym dobrze wykonuje SFG (ale to nie jest priorytet u obrońcy). W defie nie mam mu nic do zarzucenia, często się podłącza do ofensywy. Po prostu wg mnie jest lepszy od wymienionych przez Ciebie graczy. mamy odmienne zdanie. Byc może dla Bayernu francuz byłby lepszą/tańszą opcją.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 gru 2010, 23:25

Pawel875 pisze:Wiadomo może, za ile Bordeaux puści Tremoulinasa?
Pewnie gdzieś 12-15 mln. Drużyna gra słabo, są w przebudowie, nie będą robili problemów jak ktoś się znajdzie kto go kupi.
guru pisze:Byc może dla Bayernu francuz byłby lepszą/tańszą opcją.
Możliwe, nie mam pojęcia jednak jak jest z priorytetami. Niby w newsach piszą że anglik ale cholera wie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 gru 2010, 23:42

Zawsze można Konczeskiego wyciągnąć :P .Wątpie w transfer Angola na Bayernu, choć są szanse.MU.Chelsea odpadaja, City ma Kolarowa, Arsenal ma Clichego :lol: . Bardzo dobry lewy obrońca, swietna wrzutka,stalowe płuca, dobry w grze kombinacyjnej(fajnie sobie pyka z Pienarem).
Wątpie jednak żeby poszedł do słabszej ligi, w inne kręgi kulturowe, choć mająć oferte z tak wielkiego klubu jak Bayern, pewnie by jej nie odrzucił.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 gru 2010, 0:05

Konchesky'ego mogę Wam osobiście przywieźć do Monachium. Poulsen gratis.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 gru 2010, 12:26

Do słabszej ligi, ale do lepszego zespołu MGiggs. Ja na lewą obronę mam jedno idealne rozwiązanie - Lahm. Wtedy trzeba kupić tylko prawego obrońcę.
Jest i Inter. Bardzo dobrze, moje życzenie się spełniło. Teraz trzeba trzymać kciuki, żeby Robben był gotów na 90 minut do lutego i Ribery polepszył formę. No i środek obrony Breno Badstuber, żeby się trochę rozegrał, bo do tej pory nie grali ani razu, ale na szczęście Badstuber wrócił do treningów z drużyną.
Mam nadzieję, że Benitez w lutym dalej będzie trenował Inter :P

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 19 gru 2010, 18:24

Hmmm.... Stuttgart grał lepszą piłką 30 minut i bum gol Gomeza i wszystko zaczęło się sypać. Bardzo słaba gra bayernu a aż 3 gole. Widziałem kolejny bezsensowny rajd riberyego myśłe sobie znowu zwali a tu bum i gol. Obrona Stuttgartu od 30 minuty nie istnieje. Na plus z drużyny bayernu Muller to podanie do Gomeza było naprawde niezłe.

grigo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grigo » 21 gru 2010, 16:11

Moim zdaniem L.Baines nie odejdzie z Premiership do Bundesligi z jednej strony wkońcu to Bayern Monachium jednak słabo się spisuje w lidze niemieckiej. Everton tez nie najlepiej spisuje się w anglii zatem powinien przejśc do jednej z czołowych drużyn w Premier League.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 21 gru 2010, 16:25

Zabójcze wnioski. Bayern spokojnie może pozwolić sobie na takiego piłkarza. Bayern się słabo spisuje w tym sezonie, na to składa sie wiele czynników. 4 pkt do drugiego miejsca nie jest to dużo, nie wiadomo jak BVB zacznie nową rundę, bo też zaczynają z Bayerem away i Stuttgartem u siebie. W Bayernie wróci Robben na pierwszą kolejkę, nie od początku oczywiście, ale jest spora szansa, że koło 20-30 minut będzie mógł zagrać. Zresztą w Evertonie nie ma co liczyć raczej na LM a Bayern co roku (pza jednym wyjątkiem 2 lata temu) w niej występuje i jeszcze się mocno rozwinął a potencjał dalej ma olbrzymi. Wystarczy poczekać aż Bayern spłaci cały stadion, ponad połowa spłacona już została, wtedy te 30 mln, które szło co sezon na raty, teraz spokojnie może pójść na nowych piłkarzy i wzmacnianie zespołu. Zresztą Hoeness już to kilkakrotnie podkreślał.
Nie wiadomo jak należy traktować te plotki z Bainesem, ale podobno były prowadzone już jakieś pierwsze rozmowy. Wiadomo, że ostatnio na meczu Everonu (nie z City), było 2 skautów FCB. Coś jest wiec na rzeczy.

Wiadomo też, że pozyskaliśmy Luiza Gustavo z Hoffenheim, DMa, więc Bommel pewnie odejdzie po sezonie. Nie wiadomo tylko czy Gustavo przejdzie już teraz w zimie czy dopiero latem, to zależy od tego czy uda im się pozyskać następcę Brazylijczyka już zimą.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 sty 2011, 17:35

Dzisiejszy mecz Bayernu to czysta adrenalina nawet dla postronnego kibica. Świetny początek Bawarczyków, już w drugiej minucie słupek, potem gol Mullera, kolejne świetne sytuacje i niestrzelony karny przez Lahma. Byłem zadowolony choć tradycyjnie w tym sezonie Bayern był nieskuteczny i powinnen prowadzić ze 3-0. Ale podopieczni van Gaala nie mogą grywać spokojnych spotkań tylko odpuszczają końcówkę pierwszej połowy co skutkuje poprzeczką dla VFL, niesłusznie nieuznaną bramką oraz niestrzelonym przez Grafitem rzutem karnym. Dramat. Druga połowa spokojniejsza, ale i tutaj Bayern dawał ciała po całości czego skutkiem był katastrofalny błąd Schweinsteigera i wyrółwnująca bramka dla gospodarzy.

Przez całe pół roku Bayern nie zmienił nic w swojej grze i wciąż zaczyna mecze dobrze, aby dawać dupy w drugich połowach (mecze z Schalke, z BVB, z Moenchengladbach) i nieumiejętność strzelania karnych. Nie widzę szans na dogodnienie Borussi, ale trzeba walczyć o wicemistrza. LM też można się pożegnać, bo to co cały sezon grają Bawarczycy to komedia.

No i wiadomośc dnia na koniec - Robery kontuzjowany! Już po około 15 minutach w starciu z Josue, który nieszczesliwie nadepnął mu na stopę prawdopodobnie zjebał sobie coś z kolanem lub stawem skokowym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”