Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 271

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 paź 2011, 22:29

Niezły wynik a spodziewałem się ledwo wywalczonych 3 pkt'ów i ciężkiej przeprawy z Evertonem bo zawsze ciężko nam się z nimi gra. Didier był trochę nie obecny i widać, że nie jest jeszcze w swojej najwybitniejszej formie... popisał się kluczowym podaniem i za to można być mu wdzięcznym :) Cole w pierwszej połowie trochę niezdarny był gubił piłkę w głupi sposób, ale po asyście przy golu Daniel wyraźnie się poprawił ;) Mata świetny jak zawsze ładnie przejmował piłki w defensywie i wyprowadzał atak :) asysta i jedno kluczowe podanie do Cole'a wg mnie zasłużył na miano MOTM. Daniel cały czas pokazuję jak świetnym jest zawodnikiem :) wciąż nie mogę uwierzyć, że Capello nie powołał go na ostanie zgrupowanie... gdzie on miał oczy :). 3pkt z rywalem z którym nigdy nie grało nam się łatwo cieszą bardzo.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 16 paź 2011, 16:04

I jakże cieszy ten remis MU z The Reds, chociaż wszyscy kibice CFC chyba liczyli na porażkę Czerwonych Diabłów. W niektórych akcjach widać było brak Torresa, nie mogę doczekać się, kiedy wróci do gry po tym zawieszeniu.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 16 paź 2011, 17:26

Torres wraca w następnym meczu czy jeszcze jeden pauzuje?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 20 paź 2011, 11:11

Tak jak się spodziewałem Genk nie był wymagającym przeciwnikiem i zapewniliśmy sobie łatwe zwycięstwo :) Dobrze zobaczyć Torresa głodnego bramek ;) prawie hattricka strzeliła, ale myślę, że D. Luiz też miał w tym swój udział :D --> wspaniały moment :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 paź 2011, 13:44

Torres wraca w następnym meczu czy jeszcze jeden pauzuje?
lacznie 3.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 21 paź 2011, 10:58

Podobno Oriol Romeu bardzo dobrze zagrał ?
Jakie są opinie o nim w klubie ? Na razie gra niewiele, ale pytam jak przebiega jego aklimatyzacja i czy rokuje na coś >

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 21 paź 2011, 11:54

Zaliczył dobry występ :) i nie wyglądało to na 1 występ od pierwszych minut w pierwszym zespole Chelsea. Wyglądało na to, że gra mu się dość komfortowo, walczył o piłkę i kilka starć o nią wygrał, popisywał się dokładnymi podaniami i miał swój udział przy 1 bramce Torresa :) Niektórzy kibice Chelsea po tym spotkaniu chcieli by widzieć go a nie Obi Mikela jak DM w następnym meczu przeciwko QPR. Jeśli dalej będzie tak sobie grał to bardziej niż pewne będzie, że Barca będzie chciała go z powrotem.

Oriol Romeu vs Genk

Występ Romeu przeciwko Fulham(Carling Cup) z poprzedniego miesiąca. Myślę, że tym występem narobił sobie ++ u AVB, które skutkowały szansą zagrania całego meczu przeciwko Genk.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 23 paź 2011, 11:43

Sądzę, że w dzisiejszym meczu zobaczymy mocno rezerwowy skład. Jakoś nikt nie spodziewa się, że QPR urwie punkty The Blues.

Swoją drogą dziś derby Manchesteru. Na kogo wygraną liczycie ? Ja po cichu kibicuje City...
Jedyne czego żal, to to, że jakimkolwiek wynikiem mecz się nie zakończy, to i tak nie wskoczymy na fotel lidera. :(

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 paź 2011, 12:05

QPR grają poniżej oczekiwań, ale raczej zobaczymy podstawowy skład Chelsea, bo przeciwnicy mają potencjał i naprawdę dobrych graczy. Nikogo nie można lekceważyć.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 paź 2011, 12:17

Nie po to Mata, DD, Sturridge, Terry odpoczywali by AVB wystawiał rezerwy.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 23 paź 2011, 12:20

marCHELSinio pisze:Swoją drogą dziś derby Manchesteru. Na kogo wygraną liczycie ? Ja po cichu kibicuje City...
A ja chyba pierwszy raz od zapewne finału CL 08/09 trzymam kciuki nie za porażkę Czerwonych Diabłów :lol: Podział punktów będzie oznaczał że obie ekipy stracą punkty. Ale nie obraziłbym się, jakby City to wygrało. MU to nie jest drużyna która miewa jakieś kryzyse (ostatnio trochę dołują, ale co z tego skoro i tak wygrywają).

Też się nie spodziewam wystawiania rezerw, teraz nie ma czasu na takie zabawy, póki sytuacja w tabeli wygląda jak wygląda. Zresztą QPR pokupywało solidnych ligowców, więc i na nich trzeba uważać.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 paź 2011, 12:21

John Travolta pisze:QPR grają poniżej oczekiwań, ale raczej zobaczymy podstawowy skład Chelsea, bo przeciwnicy mają potencjał i naprawdę dobrych graczy. Nikogo nie można lekceważyć.
Czyich oczekiwań? 14 miejsce w Premierleague dla beniaminka to duże osiągnięcie, w dodatku na swoim stadionie w tym sezonie powstrzymali Aston Ville i rozpędzający się coraz bardziej ostatnimi czasy Newcastle do tego dwa ostatnie spotkania pomiędzy Chelsea a QPR kończyły się zaledwie jednobramkową wygraną The Blues w dodatku na SB gdzie teoretycznie powinna Chelsea lepiej się spisywać. Wcale bym się zdziwił gdyby padł tu remis.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 paź 2011, 12:44

Arwin pisze:Czyich oczekiwań? 14 miejsce w Premierleague dla beniaminka to duże osiągnięcie, w dodatku na swoim stadionie w tym sezonie powstrzymali Aston Ville i rozpędzający się coraz bardziej ostatnimi czasy Newcastle do tego dwa ostatnie spotkania pomiędzy Chelsea a QPR kończyły się zaledwie jednobramkową wygraną The Blues w dodatku na SB gdzie teoretycznie powinna Chelsea lepiej się spisywać. Wcale bym się zdziwił gdyby padł tu remis.
Miałem jakieś wrażenie, że dużo wydali na transfery po zmianie właściciela, ale sprawdziłem teraz i okazało się, że wcale nie tak dużo. Czyli wychodzi na to że miałem zbyt wygórowane wymagania co do QPR :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 23 paź 2011, 15:25

John Travolta pisze:Miałem jakieś wrażenie, że dużo wydali na transfery po zmianie właściciela, ale sprawdziłem teraz i okazało się, że wcale nie tak dużo. Czyli wychodzi na to że miałem zbyt wygórowane wymagania co do QPR :)
- jak to mówią, nie od razu Rzym zbudowano. :)

Może jeszcze namieszają w PL kiedyś, ale teraz są po prostu słabi. Nie lekceważe przeciwnika, po prostu miałem nadzieję, że zobaczymy graczy, którzy przeważnie mają mniej szans na grę. Zresztą, wszystko w rękach AVB, to on ustala skład, nie ja. :P Liczę na wynik podobny z ostatniego meczu z Champions League. :)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 paź 2011, 17:43

Co tam się dzieje? Bosingwa i Drogba wylecieli już w pierwszej połowie :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”