Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 272

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 sty 2011, 17:59

Dwa karne i dwa nie weszły :lol: Schweni mial naprawde pecha, od wewnetrznej sie odbilo i wyszlo.. Ten Kraft to debiutowal dzisiaj w Bundeslidze? troche niepewnie wygladal, ale pewnie sie ogarnie. Zaliczyl jednak kilka dobrych interwencjiwiec mu pewnie pomoze. A co sadzicie o Gustavo? Czy mi sie wydaje ze nie przeszedl potem na lewą obronę?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 sty 2011, 18:14

Magnum pisze:Dwa karne i dwa nie weszły :lol: Schweni mial naprawde pecha, od wewnetrznej sie odbilo i wyszlo.. Ten Kraft to debiutowal dzisiaj w Bundeslidze? troche niepewnie wygladal, ale pewnie sie ogarnie. Zaliczyl jednak kilka dobrych interwencjiwiec mu pewnie pomoze. A co sadzicie o Gustavo? Czy mi sie wydaje ze nie przeszedl potem na lewą obronę?
Kraft dzisiaj debiut w BL. W tej rundzie on będzie pierwszym bramkarzem FCB. Nawet niezły mecz i kilka kapitalnych (naprawde kapitalnych) interwencji włącznie z obronionym karnym. Poza tym nieco przeciętne wybicia i farfocel przy nieuznanej bramce dla VFL.

Schweini karnego nie strzelał tylko Lahm. A co do Gustavo to nic dziś nie pokazał, ale myślę że nabierze pewności. Potem faktycznie przeszedł na lewa obronę, bo za Pranjicia wszedł DM Ottl.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 sty 2011, 17:33

Tak w ogóle to czemu Kraft został numerem 1 na drugą część sezonu? Nigdy nie widzialem takiej sytuacji (lub sobie nie przypominam). To było z góry planowane? Ten Kraft ma być nowym numerem 1 czy to tylko tak zeby sprawdzic go na przyszlosc? Mimo wszystko to dosc spore ryzyko..

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 31 sty 2011, 16:10

Pytanko. Obejrzałem właśnie skrót Brema - FCB na ARD i zaobserwowałem, że Robben strasznie kłoci się ze wszystkimi. Najpierw wymiana poglądów z Bastianem, potem udzielał reprymendy Mullerowi i uciszał go.
After the match, Robben explained why he snapped. From Sky Sports:
"I hate it when team-mates constantly raise their hands and complain," said Robben.
"It is disrespectful. We are a team. We don't need to do that. We have got to be role models and should not make such gesticulations."
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 48,00.html

Takie przekomarzanko, czy jakiś większy konflikt w szatni macie?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2011, 16:16

Nie ma większego konfliktu. Nie jest różowo, bo chodziło o to, że Muller machał łapami i wkurzał się, że Robben kilka akcji przeprowadził sam, gdzie miał lepiej ustawionych partnerów. Muller zespołowo gra perfekcyjnie, więc inaczej trochę myśli.
Robben ma swoje przebłyski egoizmu, ale i tak nastąpiła zmiana na lepsze od czasów kiedy przyszedł do Bayernu. Pogadali sobie, sprawa załatwiona, choć Robben mówił, że jeszcze raz pogada z Mullerem, żeby wszystko do końce wytłumaczyć. Co prawda zachował się niezbyt uprzejmie łapiąc Mullera za gardło, ale się wkurzył za to wymachiwanie rękoma.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sty 2011, 16:47

Akarin pisze:Robben ma swoje przebłyski egoizmu, ale i tak nastąpiła zmiana na lepsze od czasów kiedy przyszedł do Bayernu. Pogadali sobie, sprawa załatwiona, choć Robben mówił, że jeszcze raz pogada z Mullerem, żeby wszystko do końce wytłumaczyć.
Ja tam nie wiem czy aby napewno wszytsko zalatwione, w kuluarach moze byc inaczej a to co obecnie slyszymy papka dla prasy...Przeciez nie powiedza wprost ze ten jest egoistycznym gwiazdorem a drugi nadasanym talentem - bo jakby tak bylo to raczej ten klub bylby dla nich za maly... moze sobie wytlumaczyli ale napewno bedzie to mialo wydzwiek w ich relacjach. Takich rzeczy sie nie zapomina

Akarin jak tam pewnosc o zdrowym Riberim i Robbenie na Inter? :lol: Bo Ribery zdaje sie chyba wroci okolo daty 1meczu, jesli dobrze slyszalem...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sty 2011, 16:53

Z Robbenem mówiłem, że jestem na 100% pewny, że będzie grał. Z Riberym to różnie, ale jest Muller bardzo dobrze go zastępujący, choć przez to Schweini musi grać jako AMF. Ribery ma właśnie w okolicach pierwszego meczu być w pełni zdrowy, jak na razie wznowił treningi z drużyną. Francuz bardziej łamliwy od Robbena jest jak na razie i to nie jest dobra rzecz, bo nie ma właściwie kiedy się do końca odbudować.

Z tą aferą to jedynie dobry temat dla pismaków, niewiele więcej. Muller nie jest nadąsanym talentem, tylko chciał wyrazić to, że Robben czasami się pcha gdzie nie powinien. Robben jest zajebiście zmotywowany, chce itd przez to czasami zachowuje się aż nazbyt egoistycznie. Wszystko z powodu ambicji. Ja nie widzę większego problemu, Muller ma taki charakter zajebisty jak na młodego piłkarza, że nie będzie robił wielkich problemów i zresztą sam mówił, że dla niego temat załatwiony już jest. Nie ma podstaw, żeby mu nie wierzyć.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1494
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 05 lut 2011, 17:07

z taką formą zapraszamy do Mediolanu :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 lut 2011, 17:08

MI sie wydaje ze BM a raczej jego zawodnicy graja od niechcenia bez zadnej walki. Jak tylko troszke przyspiesza to Koeln sie gubi.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lut 2011, 18:03

coco pisze:z taką formą zapraszamy do Mediolanu :lol:
Ano niestety. Ja jako kibic FCB zdecydowanie już odpuszczam przejmowanie się starciem z Interem z Schalke w DFB. Niech rzucą wszystkie siły, żeby w przyszłym roku zagrać w ogóle w LM. Przypomne, że po ostatnim seonie mistrzowskim Bayern również nie załapał się do tróki na koniec. Obecnie mamy analogiczną sytuację.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 lut 2011, 18:29

Cholera szkoda, jak bardzo Bayernu nie lubie, tak dzis liczylem na wygrana bo kasa postawiona - a zamiast tego spora strata.

Ciezko mi bylo uwierzyc w wynik, ale dopiero jak sklady zobaczylem to w miare ogarnalem. Czemu nie gral Robben? I co Van Gaal tworzy w obronie? Lahm ok, ale czemu blok defensywny uzupelnia dwoma dmfami i 'prawie' klasowym Badstuberem? Przeciez bylo dac troche kasy Mexesowi i spokojnie gralby teraz w Monachium, to samo Otamendi bodajze sezon temu...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 lut 2011, 20:40

cru pisze:Cholera szkoda, jak bardzo Bayernu nie lubie, tak dzis liczylem na wygrana bo kasa postawiona - a zamiast tego spora strata.

Ciezko mi bylo uwierzyc w wynik, ale dopiero jak sklady zobaczylem to w miare ogarnalem. Czemu nie gral Robben? I co Van Gaal tworzy w obronie? Lahm ok, ale czemu blok defensywny uzupelnia dwoma dmfami i 'prawie' klasowym Badstuberem? Przeciez bylo dac troche kasy Mexesowi i spokojnie gralby teraz w Monachium, to samo Otamendi bodajze sezon temu...
Robben się przeziębił czy coś w tym stylu, więc nie jest to kontuzja.

Van Gaal ma swoją genialną wizje i filozofię futbolu. Dlatego też w obronie grają i to bardzo słabo Gustavo i Tymoszczuk (dorośli, ukształtowani piłkarze, a nie potrafią kopnąć piłki do partnera obok). Badstuber nigdy nie zapowiadał się na asiora tylko kibice Bayernu widzą w nim kogos pokroju Lucio. Stękanie o beznadziejną formację defensywną jest już od dawna, ale jakoś holenderski szkoleniowiec uważa, że kadra jest kompletna. I to jedyny problem, bo w lecie pieniądze na piłkarzy były - zarząd dał wolną ręke i chyba 15 milionów Euro, ale trener najzwyczajniej w świecie nikogo nie kupił. Zmienia piłkarzy pozycjami i oto efekty. Dzisiaj ani Schweini, ani Gustavo, ani Tymoszczuk nie grali na swoich pozycjach - cudów bym nie oczekiwał. Najlepszym przykładem jest Ukrainiec - naprawdę zacny grajek, ale w pomocy. Jako obrońca sprawdza się fatalnie, a wystarczy obejrzec jego mecze z tego sezonu, kiedy to grał na DM-ie i widzimy zupełnie kogos innego.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 05 mar 2011, 16:39

Szykuje się powtórka z seonu 2007, kiedy to Bawarczycy zajęli 4. miejsce w lidze i grali tylko w PUEFA. Obecnie dostaje baty od Hannoveru co bardzo zmniejsza szanse Bayernu na pierwszą trójkę. Będzie to także trzecia porażka z rzędu.

Swoją drogą wydawało się, że mistrz Niemiec złapał już odpowiedni rytm i wygrał gładko z Mainz na wyjeździe czy z Hoffenheim. Potem bardzo dobre spotkanie z Interem. Kto by pomyślał, że po takim okresie gry przyjdzie taki nagły spadek formy? Dwie porażki z rzędu u siebie. Szykuje się trzecia. Hannover w Lidze Mistrzów? Borussia?

Takie są skutki braku transferów i zaściankowego myślenia zarządu i trenera. To samo było w latach poprzednich. Osiągnęli jakiś sukces i zaraz oszczędzanie i mówienie o kompletnej kadrze. Rok 2007 nie nauczył ich niczego.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2011, 16:57 przez Ebi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 mar 2011, 16:55

Kraft :o W poprzednich meczach zrobił na mnie ogromne wrażenie, a tu taki błąd... Czyżby LvG żegnał się z Monachium?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 mar 2011, 17:00

Kraft :o W poprzednich meczach zrobił na mnie ogromne wrażenie, a tu taki błąd...
To normalne u młodych bramkarzy, zwłaszcza w takich klubach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”