FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 272

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 lut 2007, 16:26

Janio pisze:Nie róbmy jakiejś wielkiej tragedii - wygrać w rewanżu 2-1 na La Romareda z Eto'o i Messim w składzie i awansować to nie problem... Byle tylko zdrowie naszym dopisywało, a wyniki będą coraz lepsze. 28 lutego Sammy stuknie dwa gole, wysłucha swoją porcję uh-uh, po której Zaragoza zapłaci zawrotną sumę 2,99 euro bo przecież walczymy z rasizmem, Jorquera znowu zaszmaci, ale far$a i tak połknie (awans)

Ja osobiscie liczyłem na awans. Jednak jesli maja jechac i sie niepotrzenie meczyc, a niedługo czeka ich Liverpool czy Valenica, to niech jedzie Bojan... :P Prawda taka, ze po spotkaniu rewanzowym czeka nas Racing w PD, a pozniej tydzien przerwy i prawdziwy maraton trudnych spotkan. Mecz rozgrywany na CN wiec "łatiwejszy" niz teraz z Osasuna na wyjezdzie. Jezli Barca ma walczyc w pucharze trzeba cos zrobic z Mentorem. :P

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 lut 2007, 17:16

Copa Del Rey to nie najważniejsze co ma do wygrania Barcelona- niech już i ten rewanż sobie odpuszczą, byle tylko pozatym dobrze grali. coprawda za często zdarza im się grać "na pół gwizdka" w tym sezonie, ale poważniejszych skutków to nie ma i jeśli mają się zmęczyć przed Liverpoolem i Valencią- dzięki za Puchar Króla. innym razem.

co do wczorajszego meczu... spodziewałam się prawdę mówiąc innego wyniku. ale nie jestem załamana takim obrotem sprawy. martwi mnie od dłuższego czasu Marquez, w zeszłym sezonie nie mogłam się napatrzeć na jego grę, w tym już nie jest tak dobrze. generalnie może i można pozytywnie wypowiadać się o obronie, ale co z tego jeśli popełniają błąd i to on decyduje o wyniku spotkania? ah, szczerze mówiąc, w takim składzie jak wczoraj pomoc i atak powinny chociaż jedną bramkę zmajstrować. ale mówi się trudno.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 01 lut 2007, 19:58

Sory ale nie mogłem się powstrzymać :smile2:
pilka.pl pisze: Laporta powiedział: „Gwizdy, które było słychać na Camp Nou, nie były skierowane do Ronaldinho, tylko do obrońców, którzy go kryli. Było to dosyć normalne zachowanie. Między kibicami a piłkarzami dochodzi do takich zdarzeń”.
:lol2: To normalne że się gwiżdże na stadionach na obrońców kryjących napastników :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 01 lut 2007, 23:05

a widziales mecz brylancik? i to jak grali obroncy zaragossy? wiesz moze jak bylo na trybunach? czy tak sobie piszesz?

mam wrazenie ze to ostatnie

z innej beczki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i zblizenie

Obrazek

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 03 lut 2007, 15:26

no i dobre wieści Samu powołany na mecz z Osasuną. I tak pewnie nie zagra ale mam nadzieje ze jego obecność podziała mobilizująco na naszych grajków i zdobedą 3 punkty
Lista powołanych na mecz z Osasuna
Valdés, Jorquera, Puyol, Giuly, Edmílson, Xavi, Gio, Saviola, Eto'o, Oleguer, Deco, Gudjohnsen, Iniesta, Zambrotta, Belletti, Márquez, Motta i Ezquerro
Brak Ronaldihno czyli może zastapi go Eidur

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 03 lut 2007, 15:47

No po tych zdjęciach widać że chłopaki to jedna wielka rodzina :wink:
Co do powołania dla Sammy'ego to sądzę że powinien wbiec na boisko w końcowych minutach (na jakieś 15 minut) aby trochę 'pobawić' i 'pocieszyć' się piłką :lol: Chociaż patrząć z drugiej strony, czy takiemu ambitnemu graczowi jakim niewątpliwie jest Eto'o pasowałaby gra jedynie w końcówce spotkania? IMHO Kameruńczyk wolałby dzisiaj nie grać a w następnym meczu wyjść w podstawowej '11' :wink: Chociaż nikt nie wie co nam dzisiaj przygotuje Ryjek :roll: :P
Co do meczu to może w końcu zagramy pod nieobecność R10 trójką

-------Saviola------
Guddy---------Giuly

Sie zobaczy, bo ostatni głośno było żwe Iniesta ma/miał być przesunięty do ataku, ale juz to ucichło dwa mecze temu :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lut 2007, 16:33

Eto'o jutro nie zagra raczej ani minuty. W meczu z Racingiem też pewnie nie wyjdzie w pierwszym składzie.

Zestawienie ataku w postaci Gudjohnsen-Saviola-Giuly napawa mnie przerażeniem. Niech chociaż Iniesta zagra z przodu :?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 lut 2007, 17:48

@Mentor nie lepiej pomyslec o naszym zestawieniu ataku w meczu z Liverpoolem : Messi - Eto`o - Ronaldinho :p

A jutro to mam nadzieje, ze atak ktory bedziemy mieli wystarczy. Eto`o na pewno nie zagra jutro, bo wszyscy chca, zeby wybiegl pierwszy raz na Camp Nou. Jest w skladzie na jutro, zeby pewnie podniesc nasza druzyne na duchu :p
Ja osobiscie jutro licze na Giuliego, mam nadzieje, ze pokaze sie z dobrej strony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 lut 2007, 18:19

mistyk pisze:Messi - Eto`o - Ronaldinho

Jakos nie potrafie sobie wyobrazic takiego zestawienia, przynajmniej w pierwszym spotkaniu z Liverpoolem.
Ciekawe powołanie Eto'o, tak jakby nie było kogos innego, kto mogłby zagrac.
Ofensywa jutro Giuly-Eidur-Iniesta. Saviola ostatnio nie wykorzystuje sporo sytuacji, iwec warto znowu dac szanse Islandczykowi chyba, ze naprawde Frank ufa Argentynczykowi. Jego wystep wraz z Eidurem w podstawowym skladzie mnie osobiscie zaskoczy, bardzo.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 03 lut 2007, 19:46

Jarzinho pisze:Ciekawe powołanie Eto'o, tak jakby nie było kogos innego, kto mogłby zagrac.
sadze, ze opinia publiczna i kibice domagaja sie juz Samuela w kadrze. I w przeciwienstwie do Niggaza uwazam, ze te 15 minut gry dostanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 lut 2007, 20:16

Sądzę, że opinia publiczna i kibice nie będą miały wpływu na decyzję Rijkaarda. Zresztą dla kibiców chyba lepszą opcją byłby powrót na Camp Nou a więc z Racingiem za tydzień :] Wtedy może dostanie te 15 minut.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 04 lut 2007, 1:08

Z tego co wyczytałem na hiszpańskich serwisach internetowych wynika, że jednak Samuel ma szansę wystąpić w dzisiejszym meczu. Oczywiście byłby to występ raczej symboliczny, a i wszystko miałoby zależeć od tego jak ułożyłaby się sytuacja na boisku.
Valencia wygrała swój mecz, a Real i Seville czekają spotkania u siebie z nienajmocniejszymi przeciwnikami, a przynajmniej nie tak mocnymi, żeby można było spodziewać się przyjemnej niespodzianki. W tej sytuacji mecz z Osasuną trzeba koniecznie wygrać, a będzie to ciężkie zadanie, bo na Reyno de Navarra nikomu nie gra się łatwo. Ciężko będzie zestawić linię ataku - na samą myśl o combie Eidur-Królik-Ludo dostaje spazmów, a i obrona przy słabej formie Rafy i kontuzji Thurama może być problemem.
Nie wydaje mi się abyśmy w takim składzie i w obecnej formie dali radę wywieźć z Pampeluny więcej niż jeden punkt.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2007, 2:04

Osasuna ostatnie dwa spotkania przegrała, wiec takze nie jest w wybitnej formie. Choc były to spotkania na wyjezdzie.
Co do szans Eto'o jesli wynik bedzie na korzysc Barcelony tzn. Duma bedzie wygrywała, to nawet moze zagrac. Jednak przy niekorzystnym rezultacie, watpie, aby Kamerunczyk był wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 04 lut 2007, 19:30

juz tylko 1,5 h do meczu z Osasuna.

Sevilla tylko zremisowala u siebie, wiec jeszcze szansa, objac 3 punktowe prowadzenie w lidze. Takiej okazji nie mozna zaprzepascic. Tym bardziej , ze Real przegrywa jak narazie z Levante 0:1. Aczkolwiek stawiam na remis w tym spotkaniu.

Cos czuje, ze dzisiejszy mecz bedzie meczem Deco.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 04 lut 2007, 20:40

no i znamy juz skład :
Valdes, Oleguer, Puyol, Marquez, Zambrotta, Edmilson, Xavi, Deco Ezquero, Giuly , Saviola.
a byłem pewny ze Saviola nie zagra a tu prosze Rijkard mnie zaskoczył

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”