Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 272

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 09 lip 2009, 17:10

http://www.acffiorentina.pl/?news=1688

Marco zaakceptował oferte i teraz mam nadzieje, że to tylko kwestia czasu, by Melo znalazł się w naszej drużynie :wink:

Davson
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 09 lip 2009, 21:27

Podczas prezentacji Diego na Juventus Channel potwierdzono transfer Melo do Juve. Samba! :pijemy:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2860

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 09 lip 2009, 22:02

mnie tam się podobają wyjazdowe koszulki, są spoko, na pewno lepsze niż łososiowe i trampki Diego też spoko i że Melo ponoć też nasz też spoko i że drybler Marco we Violi też spoko, generalnie jest spoko...

a tak przy okazji, co będzie z Almironem?? Wraca do nas czy gdzieś go wyjebujemy dalej??

Jest spoko

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 09 lip 2009, 22:36

sci, chyba dziś o jedno piwko za mało :P Ale spoko, dziś pośród nas niewielu już żyje prawdziwych abstynentów ;]

Melo u nas, więc spoko. Nie spoko natomiast jest sytuacja z tym, że bocznych obrońców mamy jakich mamy. Szklany Zebina i tragiczny Grygera to nie jest coś na miarę Juventusu. Skoro stosunkowo tanio można wyciągnąć tego ŚwięteKrocze to nie wiem, czemu by nie skorzystać. Skoro szukamy kupca dla naszego blondaska to jakiś tam szmal z tego będzie, w to miejsce właśnie można by pomyśleć o dodatkowym obrońcy. Tak to zostajemy z tą samą obroną co w poprzednim sezonie, a to obrona przecież była naszym największym mankamentem ostatnio. Doszedł tylko Canna, ale on, nie będąc tym z 2006 roku, nie czyni żadnej wiosny. Tak więc ja mam pewne obawy.
Choć fakt faktem w tym okienku dosyć hojnie płaciliśmy. Wszyscy teraz chwalą Secco, ale trzeba powiedzieć, że wiele to on nie wynegocjował, ceny są dosyć wygórowane. Wiadomo, że potem mogą okazać się strzałem w dziesiątkę i będziemy się z nich cieszyć, ale na dziś dzień trochę jednak przyszastaliśmy. Ile kluby żądały, tyle dostały, a my, jak nie mieliśmy klasowych boków obrony, tak nie mamy.

Ale już nie mogę się doczekać pierwszego meczu ^^ Brazylijskie trio zrobić ma z nas drugą Barcelonę, z wszystkimi full opcjami Joga Bonito. We'll see ;D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 lip 2009, 22:40

Moggi ściągając Nedveda, Buffona i Thurama też niespecjalnie negocjował.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 09 lip 2009, 22:54

maciek_88 pisze:Moggi ściągając Nedveda, Buffona i Thurama też niespecjalnie negocjował.

inne czasy były, inny rynek, inni ludzie, a nawet Juve było inne :?

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 09 lip 2009, 23:00

maciek, fakt. I ja nie mówię, że to są złe ruchy Secco. Chodzi bardziej o to, by nie popadać ze skrajności w skrajność. Najpierw ludzie na niego narzekali z powodu Tiago czy Poulsena, by teraz wychwalać go pod niebiosa za genialne mercato. Trzeba ostudzić nastroje, mercato idzie nam nieźle, ale prawda jest taka, że nie wzmocnimy wszystkich potrzebnych pozycji dlatego, że za dwóch piłkarzy zapłaciliśmy dość sporo hajsu. Wydaliśmy na pomoc na pewno więcej niż planowano, bo najpierw miał być D'Agostino, na którego miało pójść z 10 mln mniej. 10 mln, które pewnie biegałoby na którymś z naszych boków obrony, bądź też w środku.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 10 lip 2009, 13:09

Panowie ... prawie skonczyliśmy mercato :wink: . Szkoda ze nie ma jeszcze zadnego nowego bocznego obroncy, ale jest jeszcze czas i moze cos sie ruszy. Na Grosso juz nie ma co raczej liczyc i ja sie ciesze z tego :) potrzeba kogos kto pogra pare sezonow, a Grosso juz swoje lata ma, a zreszta nie jestem przekonany co do jego obencnych mozliwosci.

Tak jak mówilem Melo bedzie u nas, co prawda niektorzy na forum troche sie chcieli popisac i pisali innaczej, ale kazdy logocznie myslacy dobrze wiedzial jak to sie skonczy :lol: :wink: . Mamy młodą i ofensywna pomoc, wielka strata to koniec kariery Nedveda, ale juz nie bedziemy grac 4-4-2 wiec moze az tak tego nie odczujemy. Ciekawe jestem jak Diego sie zaklimatyzuje w Italii :roll: jak sie wgryzie w zespol to bedziemy mieli nowego Davidsa :lol: , przypomnijcie mi bo sie przyznaje ze nie pamietam :? ... Po Davidsie byl w Juve taki ofensywny srodkowy (walczak :twisted: ) ? bo chyba nie .... ( :?: ).

Mozecie sie smiac, ale uwazam ze w tym sezonie Tiago poaze sie z dobrej strony jako zmiennik :twisted: :afro: . Cos czuje ze Ferrara ujawni jego talent. Juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc w akcji Sissoko :) .. w tamtym sezonie kazdy mecz w jego wykonaniu byl dobry i miejmy nadzieje ze teraz bedzie podobnie :)

Ciekaw jestem jak Ciro rozwiaze problem z ustawieniem druzyny 8) ... Diego za napastnikami to pewne ale reszta ? ciekawe .. ciekawe :roll:

Jeszcze jakis boczny swiatowej klasy :wink: i zaczynamy sezon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 13:16

Sawyer pisze: Mozecie sie smiac, ale uwazam ze w tym sezonie Tiago poaze sie z dobrej strony jako zmiennik :twisted: :afro:

ja myślę ,że i Poulsen może coś pokazać bo to był tylko jeden sezon i tak zawodnika trudno po nim ocenić :wink:

Jeszcze jakis boczny swiatowej klasy :wink: i zaczynamy sezon :mrgreen:
może Zambrotta? :P

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 lip 2009, 15:07

Sawyer pisze:Panowie ... prawie skonczyliśmy mercato
Nie powiedziałbym. Mamy bardzo szeroką kadrę, więc kilku piłkarzy przydałoby się pozbyć.
Sawyer pisze:Na Grosso juz nie ma co raczej liczyc i ja sie ciesze z tego :) potrzeba kogos kto pogra pare sezonow, a Grosso juz swoje lata ma, a zreszta nie jestem przekonany co do jego obencnych mozliwosci.
Obecnie Juventus nie jest w stanie wyjąć lepszego lewego obrońcy. Chyba, że wg Ciebie lepsi są Dossena czy inne Vargasy.
Sawyer pisze:przypomnijcie mi bo sie przyznaje ze nie pamietam :? ... Po Davidsie byl w Juve taki ofensywny srodkowy (walczak :twisted: ) ? bo chyba nie .... ( :?: ).
Appiah :lol:.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 lip 2009, 15:53

Ciekawe jestem jak Diego sie zaklimatyzuje w Italii :roll:
W zeszłym sezonie Diego gral w 6 meczach przeciwko włoskim zespołom (Inter w LM, i Milan oraz Udine w UEFA) i w każdym meczu był najlepszym zawodnikiem na boisku, Udinese wręcz rozjechał bo walnął im 3 gole w 2 meczach! Ja się nie boję o to jak Diego się odnajdzie we włoskiej piłce :wink:
Nie powiedziałbym. Mamy bardzo szeroką kadrę, więc kilku piłkarzy przydałoby się pozbyć.
Najważniejsze żeby wywalić duńską kłodę, ale skubaniec zapuścił korzenie :evil: Poza nim to bezwględie wypaść powinien Grygera, ale to dopiero jeśli kupimy prawego obrońcę.
Mozecie sie smiac, ale uwazam ze w tym sezonie Tiago poaze sie z dobrej strony jako zmiennik
Tiago w drugiej połowie sezonu jak grał to wyglądał już naprawdę nieźle, jako zmiennik (i to też nie ten pierwszy) nada się doskonale, bo o ile na podstawową 11 jest za słaby to jak na zmiennika jest już naprawdę dobry.
Ciekaw jestem jak Ciro rozwiaze problem z ustawieniem druzyny
Dla mnie wszystko układa się znakomicie. Diego i Melo przychodzą na pozycje dla siebie w zasadzie optymalne.
Co do Sissoko to 4:3:1:2 jest dla niego nawet lepszym systemem niż 4:4:2, bo Momo będzie mógł rozpędzać się na całej długości pomocy mając świadomość że w środku nie ma dziury. Sissoko najlepiej wygląda gdy może wysoko zaatakować rywala, ruszyć momentalnie do przodu po odbiorze. Sissoko jest jak pociąg, z asekurującym go Melo, będzie miał więcej swobody i napewno na tym zysyska.Podobnie zresztą jak Tiago, dla którego największym problemem jest to że włoska piłka jest bardzo taktyczna, z większą ilością środkowych pomocników napewno będzie mu łatwiej.
Jeśli mowa o Camoranesim to on świetnie czuje się w środku pomocy, bo jest dużo bardziej wszechstronny w rozegraniu niż typowi skrzydłowi ograniczający się tylko do dośrodkowań z bocznej lini. Mauro jest też poukładany taktycznie i napewno na trochę bardziej defensywnej pozycji da sobie dobrze radę z ustawieniem, a jego zejścia na prawe skrzydło mogą być dla JUVE bardzo dużą korzyścią.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 lip 2009, 16:03

Sawyer pisze:Ciekawe jestem jak Diego sie zaklimatyzuje w Italii :roll: Po Davidsie byl w Juve taki ofensywny srodkowy (walczak :twisted: ) ? bo chyba nie .... ( :?: ).
Heh... Diego walczak? Z Davidsem to Brazylijczyk ma niewiele wspólnego...

Już raczej w Sissoko szukałbym kontynuacji tej linii. Choć Davids jest niezastąpiony.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 834

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 lip 2009, 17:41

panowie pamietajce ze Melo jeszcze nasz nie jest... MM podpisal kontrakt z Viola, ale o Melo w Juve ani slychu, anie widu... mam nadzieje ze zarzad nie sprzedal MM tylko za gotowke :boje się:

PS. a porownywanie Diego do Pitbulla nie ma sensu bo to jednak inna pozycja na boisku. bardziej (tak jak pisal 10) Sissoko pasuje do tego porownania :)

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 10 lip 2009, 21:10

Walczakiem i białym Davidsem można nazwać Poulsena :P
porównanie Diego do Davidsa jest troszke nie na miejscu ,zgodzę się ,że Sissoko drugim Davidsem może zostać ,ale narazie to..
narazie to mu troche brakuje...

BadBoy - a co to za różnica sprzedaż MM za gotówke czy oddanie za karte Melo? :P
na jedno wychodzi... chyba :shock:

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 10 lip 2009, 22:58

BadBoy - a co to za różnica sprzedaż MM za gotówke czy oddanie za karte Melo? :P
BadBoyowi chodzi o to, że potwierdzony jest tylko transfer MM w 100%, czyli my byśmy sprzedali naszego skrzydłowego, jednak nie pozyskalibyśmy Melo. Na potwierdzenie transferu Melo jednak spokojnie możemy poczekać do poniedziałku, zaufam 'wymownemu uśmieszkowi' Blanca. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”