AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 273

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 27 maja 2007, 10:38

A ja czytałam fragmenty chatu po finale CL, gdzie Galliani stwierdził, że jedyne czego na potrzeba to napastnik i tu będzie jakiś spektakularny transfer na 100%, natomiast pozostałe formacje według niego są kompletne :roll:

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 27 maja 2007, 11:09

Galianiemu jesli chodzi o transfery to za bardzo wiezyc nie mozna bo on sie strasznie lubi maskowac w tej kwestii. Tak jak juz pisaliscie wzmocnienia sa potrzebne. Wedlug mnie trzeba kupic obronce (Billy skonczyl kariere, Paolo nie bedzie zawsze do dyspozycji, Kaladze niezadowolony z roli jaka odgrywa w klubie, a o Sergino pytalo podobno Torino), pomocnika(w koncu jakis pozadny zmiennik dla Pirlo) i napastnika (Oliego raczej wypozycza a Boriello nie moze byc naszym 4 napastnikiem). Wiec transfery napewno beda bo jest gdzie sie wzmacniac.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 maja 2007, 11:16

Milan musi się wzmocnić, jeśli myśli o wygranej w Serie A. Jak dobrze pamiętam ostatni tytuł „czarno-czerwoni” zdobyli w sezonie 2003/2004 więc minęło już trochę czasu od ostatniego triumfu. Tym bardziej, że Inter będzie najprawdopodobniej jeszcze silniejszy(dużo zależy czy odejdzie Ibra).
W następnym sezonie w Lidze Mistrzów będzie mógł grać Ronaldo, więc będzie to duże wzmocnienie. Natomiast, jeśli Oliviera po kiepskim sezonie opuści zespół to potrzebny będzie nowy napastnik. Z tego, co mówi Galliani to szykuję raczej spektakularny transfer, więc mało prawdopodobne, że będzie to piłkarz typu Lucarelliego. Oczywiście największe zainteresowanie jest osobami Dinho lub Eto, ale wyciągnięcie któregokolwiek z Barcelony jest bardzo mało możliwe. Costacurta zakończył karierę i nie wiadomą jest przyszłość Serginho, więc na pewno zarząd pokusi się o jakiegoś obrońcę. Co do pomocników to wszystko się jeszcze okaże, ale kupno zawodnika do tej linii też jest możliwe.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 maja 2007, 13:26

Taka gadka szmatka o transferach sie rozwija a tu nawet Sezon sie jescze nie skonczy(no ostatni mecz ale :P )a co dopiero mercato :D
Dzisiaj Regina :lol: -Milan dla nas o tak zwana przyslowiowa pietruszke a oni bedą bic sie o Serie A .Moze byc ciezko z naszamotywacja wiec nie licze zbytnio na zwyciestwo choc moze Carlo wymusi na naszych Mistrzach wole walki :wink:

PS- chyba Sonde cza zmienic lub zlikwidowac bo chyba co do jeje wyniku wszystko jest jasne :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 maja 2007, 13:29

co do transferow to Carlo powiedzial ze kazda formacja potrzebuje wzmocnien Sylvio tez powiedzial ze wzmocni przynajmniej jednym zawodnikiem a Galliani jak zwykle blefuje ale nie calkiem majac na mysliu spektakularny transfer to wie ze to moze byc tylko napastnik bo tego trzeba trzeba napastnika ktory bedzie strzelal i asytowal i gral w pierwszej 11 pomoc i obrona wymaga jedynie zmiennikow(glownie mi chodzi o sroidkowegoi lewego obronca i jakies pomocnika ala Pirlo i zmiennika dla Kaki bo ten tez nie moze grac caly sezon a Yoann woli grac tam gdzie Seedorf) wuec uwazam ze Adriano specjalnie powiedzial ze spektakularny transfer jeden i reszta takie ktory wzmocnia lawke ktora nie jest zbyt dobra zwlaszcza jeazeli chodzi o ofensywnie usposobionych pomocnikow...mysle ze w napadzie dwie zmiany Oliveira za kogos lepszego i Borreilo za Pozziego

PS
Kaka po wygraniu LM zakomunikowal zarzadowi Milanu ze odchodzi do Realu i z tego powodu nie zostal powolany na mecz z Regina..mecz w Atenach byl ostatnim meczem Kaki w barwach Milanu...
zrodlo: marca , www.realmadryt.pl

bylem tego pewien ze dojda do takiego wniosku ze Kaka juz wszytko wygral w Milanie i bedzie chcial odejsc napisalem to w jednym z newsow "Kaka w Realu"

SiergiejBlanco
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiergiejBlanco » 27 maja 2007, 19:37

Kaka po wygraniu LM zakomunikowal zarzadowi Milanu ze odchodzi do Realu i z tego powodu nie zostal powolany na mecz z Regina..mecz w Atenach byl ostatnim meczem Kaki w barwach Milanu...
zrodlo: marca , www.realmadryt.pl
Mam nadzieje, ze to Post Scriptum dopisales w ramach zartu. Sugerownie sie pomyslami Marci to nie jest najlepszy pomysl na dochodzenie do transferowej prawdy :)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 27 maja 2007, 19:41

mete pisze:co do transferow to Carlo powiedzial ze kazda formacja potrzebuje wzmbylem tego pewien ze dojda do takiego wniosku ze Kaka juz wszytko wygral w Milanie i bedzie chcial odejsc napisalem to w jednym z newsow "Kaka w Realu"
Nie wygrał jeszcze wszystkiego ;) Ma na wyciągnięcie ręki Puchar Europy a później Klubowe Mistrzostwo Świata ( Puchar Interkontynentalny ) :P

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 27 maja 2007, 19:45

Marca = Hiszpasnki Fakt az szkoda to komentowac :oops:

A propo Galliani juz to skomentowal Czyt.Przejscie Kaki do Realu wiec nie ma co ciagnac tego bezsensownego tematu wiadomo jak jest Kaka zostaje w Mediolanie

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 27 maja 2007, 19:59

Ja nie wiem czy Wy sobie w ogóle zawracacie głowę. Przecież gdybyśmy przegrali to Kaka również poszedłby do Realu żeby z nimi sięgnąć po LM. Trzeba przywyknąć bo Kaka to piłkarz którego chce każda potęga w Europie i plotek bądź debilnych głupot wyssanych z palca ( Marca ) będzie jeszcze dużo.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 27 maja 2007, 20:08

Chłopaczek z tą lustracją to nieglupi pomysl wiesz .....

P.S Nie ironizuj, wyobrażasz sobie że Berlusconi który porównuje do g**** premiera Prodiego, zatrudni Lucarelliego który mysli podbnie jak prodi ?
Berlusconi przywódca nurtu konserwtyno-liberalnego (czytaj. prawicy) zatrudnia komucha :D to tylko kabaret :D

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 28 maja 2007, 18:08

Gruzin - Kakha Kaladze, który uczestniczy³ na konferencji prasowej oznajmi³, ¿e zostaje w Milanie do 2011 roku. Oto jego wypowied¼:
"Wyja¶nili¶my sobie wszystko z zarz±dem i chcê oznajmiæ kibicom, ¿e bêdê gra³ w Milanie do 2011 roku. Dzisiaj rozmawia³em z doktorem Gallianim, Leonardo i Ariedo Braid± i wszystko zosta³o wyja¶nione. Zostajê w Milanie."

"Zawsze mia³em dobre relacje z zarz±dem, trenerem i zespo³em. Z Milanem zdoby³em wiele: dwa razy Champions League, scudetto, Superpuchar Europy i teraz mam nadziejê wywalczyæ Puchar

Interkontynentalny. Zawsze mia³em dobre relacje i bêdê to kontynuowa³. S± inne silne zespo³y, jednak w ostatnich piêciu latach Milan nie ma sobie równych, dlatego, ¿e jest wielk± rodzin±. Zawsze powtarzam, i¿ sekret Milanu, to olbrzymia wiê¼ i ¶wietny zarz±d."

"W zakoñczonym wczoraj sezonie mia³em kilka problemów, jednak w decyduj±cych spotkaniach zawsze wystêpowa³em. Zarz±d i trener obdarzyli mnie zaufaniem, co mi siê podoba."

"Z przyjació³mi ¿artujê, ¿e fina³em Champions League by³ mecz rewan¿owy z Manchesterem United. W Atenach zdobyli¶my Puchar, ale w spotkaniu z Manchester zaprezentowali¶my wielk± klasê."

"W reprezentacji czekaj± mnie dwa spotkania i pó¼niej udam siê na wakacje. Wrócê zdrowy i gotowy do zdobywania trofeów z Milanem. Jeste¶my wielk± rodzin± i chcê za to podziêkowaæ Prezydentowi Berlusconiemu, doktorowi Gallianiemu, Ariedo Braidzie, Leonardo, trenerowi Ancelottiemu i dru¿ynie, poniewa¿ tworzymy olbrzymi± wie¼."
Bardzo mnie to uspokoilo ,Kaladze w nastepnym sezonie bedzie nieoceniny nie ma jescze 30 ma dopiero 28 wiec ja kna obroce jest to super wiek a i prezentuje wysoka klase dobrze ze zostaje :)

WESCIE ZOBACZCIE ten link cos mi tu nie pasuje jakis Ciro z Rimini do nasz przychodzi :roll: Serginho po sezonie koniec kariery
http://www.transfermarkt.de/de/verein/5 ... sicht.html

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 maja 2007, 19:15

Ciro to pseudonim Ahemda Barusso defensywnego pomocnika rodem z ghany urodzonego 1984 roku...fotka jest nieprawdziwa duzo juz bylo plotek laczacych go z nami i wiele z nich mowilo ze transfer jest zalatwiony i bardzo cie ciesz bo poczatek sezonu mial swietny byl rewelacja seria b pozniej kontuzja ale wrocil tez calkiem niezle..cena tez nie duzo ale dopiero ma przyjsc w 2008 czyli ten sezon jeszcze w Rimini to taki typowy walczak jezeli to prawda to sie ciesze ... afryka wydaje teraz na swiat najlpoeszych defensywnych pomocnikow

Awatar użytkownika
lysy_acm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lysy_acm » 28 maja 2007, 20:54

Ja też nie wierze żeby Kaka miał odejść...Milan wygrał LM, nie dosc że Kaka jest najlepszy w Milanie to w całej lidze (Serie A) nie ma sobie równych. Po co miałby odejść?? Napewno nie na pieniądze, on taki nie jest...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2007, 21:17

Kaka nie odejdzie do Realu...ja wam to mówię :P

Po pierwsze nie ma po co odchodzić, bo w zasadzie jest teraz poniekąd w najlepszej drużynie. Zdobycie LM o tym świadczy. W Milanie nie ma też na pewno małych pieniędzy, a i rodacy, do których Brazylijczycy mają takie przywiązanie w zespole są. Kaka naciskać na klub nie będzie, a zatem wszystko zależy od Milanu. Ten nie ma zamiaru sprzedawać Ricardo za żadną kasę i tyle. Tym bardziej, że Mijatovic raczej nie jest dobrym negocjatorem. Już się mówi o jego odejściu :P No i Kaka niewątpliwie dostał od Ronaldo bardzo pochlebny opis osoby Fabio Capello :lol:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 maja 2007, 22:42

RealFan ale my to wiemy :lol: Powiedz to niektórym fanom Realu którzy wierzą w to co pisze Marca i łatwo połykają inwencje twórczą tegoż to brukowca.

Swoją drogą Kaladze zostaje do 2011. To dobrze, przed kontuzją imponował mi jak na Gruzina. Chelsea kiedyś się nim interesowała więc jego karta w sprawie Szewy już jest nie ważna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”