AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 274

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2007, 22:50

Łukasz_ pisze:RealFan ale my to wiemy
Wy tak, ale co niektórzy nie wiedzą :roll: Chyba sobie nie wyobrażasz ile miałem ubawu czytając niedawne komentarze pod newsem, gdzie Robinho miał powiedzieć, że Kaka chce do Realu :lol: Od razu miałem dobry humorek. Polecam :wink:
Łukasz_ pisze:Powiedz to niektórym fanom Realu którzy wierzą w to co pisze Marca i łatwo połykają inwencje twórczą tegoż to brukowca.
Marca jak Marca, stara się w jakimkolwiek stopniu kontrolować to co wypisuje, choć czasem przesadza. As jest nie do przebicia :P Jeśli jednak myślisz, że będę prowadził proces wlewania oleju do wielu głów na fioletowej stronce to nie licz na to...zwyczajnie się tam nie udzielam :P Ilość moich komentarzy od początku kariery na tamtej stronie nie wyszła jeszcze z dychy :lol:

Co do Kaladze to oczywiście bardzo dobre posunięcie. Jest to klasowy, doświadczony obrońca i nawet jeśli nie gra w pierwszym składzie to trudno o lepszego zmiennika. Chelsea nie bez powodu się interesowało Kakhą :]

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 28 maja 2007, 23:20

Kaka w Realu? hahahahahahahaha
To chyba jakieś żarty? Myślałem że tym hiszpańskim dupkom znudzi się wreszcie ten temat, który był wałkowany zeszłego lata.
A tak na serio po co Kaka miałby odchodzić z klubu który właśnie zdobył Ligę mistrzów do nieudaczników z Madrytu, którzy nie wygrali nic od kilku lat i portafią tylko podkupywać gwiazdy i rozwalać inne, prawdziwe kluby jak Milan, Manchester Utd. czy Barcelona.

W tej chwili to kibice Realu powinni się modlić by mistrzostwo hiszpanii zdobyła... Barcelona albo Sevilla, bo wtedy z ich klubu może odejdzie Capello z którym i tak to oni daleko nie zajadą a już o lidze mistrzów to kibice królewskich mogą z nim zapomnieć.
Oprócz tego przykład Realu jest najlepszym przykładem tego jak można razpieprz... najlepszy klub Europy w ciągu kilku lat.

Wszystko zaczęło się od Pereza, któremu zamarzyło się stworzenie druzyny z samych gwiazd-"galacticos", co skończyło się tragicznie.Perez zamienił także Real w objazdowy cyrk, dla którego najwazniejszym celem nie była gra w LM czy lidze hiszpańskiej tylko granie sowicie opłacanych sparingów w Chinach czy Japonii byleby tylko zarobić jak najwięcej kasy.
Teraz przyszedł ten cały Calderon i widzę że jest to jeszcze większy dupek niż ten cały Perez, któremu się wydaję że jak kupi Kakę czy inną gwiazdę to Real znów zacznie odnosić sukcesy.

Myślę że najlepszym dla Realu rozwiązaniem byłoby gdyby klubem wreszcie zaczął zarządzać jakiś mocno stąpający po ziemii koleś, który rozgoni ten cały, obecny nieudolny zarząd i zacznię budowę zupełnie nowej drużyny opartej głównie na hiszpanach, którzy będą się w jakiś tam sposób utożsamiać z klubem a nie na całej rzeszy najemników z Capello i Emersonem na czele.

Real Madryt czeka w najbliższym czasie wiele zmian i im szybciej one nastąpią tym lepiej dla królewskich i wątpie żeby Kaka chciał iść do tego "cyrku" jakim jest dzisiejszy Real po tylu latach nieudolnego zarządzania nim przez Pereza i teraz przez Calderona.

pozdro

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 maja 2007, 23:01

Dzisiaj klub w oficjalnym komunikacie poinformował, że przedłużył kontrakt z Carlo Ancelottim do 30 czerwca 2010 roku. Poprzednia umowa obowiązywała do 30 czerwca 2008.
Jak dla mnie bomba :jupi: bardzo się cieszę, że również Carlo zdecydował sie przedłużyć kontrakt.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2007, 23:59

Bardzo pieknie.Po wygasnieciu kontraktu z Milanem bedzie mogl spokojnie przejac reprezentacje Azzurrich czego mu zycze.
Kontrakty poprzedluzane pilkarze po spotkaniach w druzynach narodowych na wakacje a dzialacze zalatwiac wzmocnienia.

Forza 7 Milan.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 01 cze 2007, 0:05

Z tego co wiem to przedłużono również kontrakt Mauro Tassottiego do 30 czerwca 2010 r. Na dniach ma zostać przedłużona umowa z Brocchim i Ronaldo. Jeszcze tylko niech przedłużą kontrakt z Kaką i będzie git :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 cze 2007, 0:39

Kaka ma do 2011 wiec pelny spokoj.Nie mozemy sie tak bardzo bac hiszpanskich pismakow zeby przedluzac z nim kontrakt co roku :P

Awatar użytkownika
knockout
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: knockout » 01 cze 2007, 0:55

No ale przeciez szkody nie wywoluja - wrecz przeciwnie. Wartosc Kaki teoretycznie rosnie (teoretycznie, bo i tak pewnie w latach swietnosci nie odejdzie), a i udowadnia swoje przywiazanie do Milanu. To test psychologiczny, ktory Ricardo musi przejsc. Nie wiem jak jest za kulisami, ale faktycznie opowiesci Robinho tez maja chyba tylko temu sluzyc. Niebawem zgrupowanie, pogadaja sobie, wyjasnia co nieco, moze tym razem Ronaldinho powie, ze Kaka widzi juz siebie w trio z Messim i Ronnie'm. Takie jest zycie, powinniscie sie przyzwyczaic. W Waszym interesie jest, kibice Milanu, by te plotki podtrzymywac, jednoczesnie zapewniajac o wierze w madrosci Kaki. Dziwne, ale inaczej do nierozsadnego i zaslepionego fana czy to Milanu, czy Realu, na pewno nie traficie. Niech opowiada kolegom w gimnazjum - straci w ich oczach, a i sam przestanie na przyszlosc wierzyc.

pzdr.

Awatar użytkownika
Torque
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Torque » 01 cze 2007, 16:06

Mercato coraz bliżej - plotek coraz więcej. Ostatnio pojawiła się informacja, jakoby Ancelotti chciał mieć w zespole Emersona (zresztą o nim już wcześniej była mowa) i De Rossiego. Według naszego trenera są to piłkarze, których potrzebuje aktualnie Milan. Jednak co do piłkarza Romy to można już powiedzieć, że jest to sprawa zamknięta, ponieważ Adriano Galliani nie zamierza sprowadzać Włocha na San Siro. Jednocześnie wiadomo już, że Rossoneri w letnim mercato nie kupią Buffona oraz Ibrahimovica. Shevchenko w Milanie? To także jest już raczej nierealne. Ribery? Zapewne opuści Olympique Marsylia, ale gdzie trafi, nie wiadomo. Interesuję się nim wiele znakomitych europejskich drużyn z Milanem, Realem i Bayernem na czele. Tym razem na celowniku Milanu znalazł się brazylijski obrońca Juan, o którym (z tego co pamiętam) już wcześniej pojawiła się jakaś informacja. Piłkarz Bayeru Leverkusen miałby kosztować nas 6 milionów funtów. Juana w swoim składzie chciałby mieć także Luciano Spalletti - coach AS Romy. Nie wiem jednak, czy jest sens kupowania Brazylijczyka. Już lepiej byłoby kupić Barzagliego z Palermo, lub Mexesa od Giallorossich.

Rozwalił mnie gościu o ksywie bobbork, który na stronie ac-milan.pl wiadomość na temat Juana skomentował w ten sposób: 'No ja gdyby był menadżerem to ściągnął bym przede wszystkim:Alexa,Simao,Liedsona,De Rossiego,spróbował zainwestować w Morientesa i SergioRamosa ale to nie możliwe :(('. Ciekawe, co Liedson zdziałałby w Milanie. Swoją drogą jest to bardzo przyzwoity i bramkostrzelny napastnik, ale w Sportingu Lizbona, czyli w lidze portugalskiej, gdzie oprócz Benfici, Porto i wspomnianego Sportingu nie ma dobrej drużyny. Simao i Morientes to także chyba jakiś żart. Simao może i jest dobrym piłkarzem, ale nie sądzę, żeby był w stanie wywalczyć sobie miejsce w podstawowej jedenastce AC. Morientes to samo zresztą. Poza tym przyzwoitych zmienników to już mamy, a ewentualnie będziemy mieć. No, ale wystarczy już komentowania tej genialnej wypowiedzi.

Swoją drogą coraz bliżej przejścia do Milanu jest Emerson. Brazylijczyk podobno nie podjął jeszcze żadnej decyzji, ale jego agent poinformował, że transfer do Serie A, a konkretnie do drużyny Rossonerich jest wielce prawdopodobny. Wydaję się, że piłkarz Realu Madryt byłby alternatywą dla Pirlo czy Gattuso. A jeśli ktoś chce, to TUTAJ może sobie poczytać o tym, że Rossoneri interesują się pozyskaniem... Adriano.

Oto lista piłkarzy, którzy pojawili się od czasu zimowego okienka transferowego w kręgu zainteresowań Milanu. Długo trwało zebranie tych wszystkich zawodników.
Bramkarze: Buffon, Hildebrand, Amelia, Donnarumma, Boruc, Gomes, Carrizo, Akinfeev.
Obrońcy: Mexes, Barzagli, Zambrotta, Juan, Alex, Pepe, William, Zapata, Ranocchia, Terry, Ilsinho, Abidal, Cannavaro, Marquez, Zebina, Cris, Heinze, Zaccardo, Belletti.
Pomocnicy: Ribery, De Rossi, Ronaldinho, Emerson, Ze Roberto, Maresca, Malouda, Pezzini, Bodmer, Kader Keita, Ortiz, Mesto, Mahamadou Diarra, Mudingayi, Renato Augusto, Carlos Eduardo, Sneijder, Quagliarella, Lucho Gonzalez, Camoranesi, Barusso, Dioniso, Muntari, Blerim Dzemail, Tiago, Lampard.
Napastnicy: Ibrahimovic, Trezeguet, Shevchenko, Eto'o, Tevez, Papa Waigo, Floro Flores, Adriano, Pato, Soldado, Robinho, Bianchi, Montolivo, Mario Gomez, Montella, Sergio Aguero, Iaquinta, Ryan Babel, Caracciolo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2007, 17:42

dla mnie Milan powinien wzmocnic sie 1 obronca 2 pomocnikami i 2 napasnikami.moje typy to:

Obrona:
Alex-swietny obronca ograny w lidze holenderskiej i w lidze mistrzow jeden z najlepszych na swojej pozycji doskonale uzupelnienie Nesty.jako alternatywe dla niego podal bym Lucio teraz mysle ze byla by szansa wyrwac go z Bayerny dopiero na 3 miejsce stawiam dwoch innych pilkarzy Juana i Barzagliego a dalej Zapata

Pomoc:
Emerson-w najlepszym wieku dla pilkarza ograny we wszytkich najwazniejszych impreazach umie rozegrac i dobrze odbiera zdecydowanie wole jego niz Edmilsona ktory w tym sezonu gra slabo i malo choc Barca nie ma wybitnych defensywnych pomocnikow dotego slabszy w konstruckji akcji od Pumy

2 pomocnik-tu powinien przyjsc mlody choc juz ograny pilkarz ktory w sytuacji absencji Kaki i Seedorfa ich zastapi i jak rowzniez powalczy o miejsce w skladzie..mamy Gourcuffa ale to za mao 3 ofensywnych pomocnikow w skladzie...najchetniej bym tu widzial Ribery'ego lub Snejder'a w ostatecznoscie jakis talelnt z Brazylii ale lepiej ktorys z tych dwoch bo juz ograni w Europie

Atak:
Pozzi-mial dobry sezon w Empoli i mysle ze moglby wrocic napewno by dostawal szans gry bo dlugi sezon on jako pilkarz za Boreilo nie jako ten "wielki transfer"

"wielki transfer"- tu mysle ze najbardziej by kibicow Milanu ucieszylo przyjscie Eto'o mnie jakby sie z nim nie udalo to chcialbym Teveza lub Ronaldinho ale to zarzad zdecyduje

oczywiscie te transfery przy zalozeniu ze nikt nie odejdzie mysle ze jeszcze moglby wrocic Marzoratti noi moze zalatwioc transfer Pato i zostawic go na sezon w Brazylli na wyporzyczeniu

PS
na stronie www.ac-milan.pl pojawil sie news mowiacym o tym ze Torres powiedzial takie slowa "Czekam na oferte z Milanu" nie wiem na ile to prawda ale Torres to typ napastnika jaki Milan potrzebuje
Ostatnio zmieniony 01 cze 2007, 17:53 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 cze 2007, 17:51

O Alexie chyba możecie zapomnieć. Z tego co wiem dostał on w końcu pozwolenie na grę w Anglii i w przyszłym sezonie ma bronić barw Chelsea Londyn :]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 cze 2007, 18:19

Alexa tak jak napisal Roza prawie na pewno w przyszlym sezonie zobaczymy w barwach Chelsea.
Torresa przywitam z otwartymi ramionami moze w koncu moje marzenia sie spelnia.
Dzisiaj w nocy gralem w bilarda na serwerze dla Brazylijczykow.Akurat trafilem na kibica Internacionalu (gralismy o zawodnikow bo chcialem wygrac Pato a przegralem Oliveire i Kake :P).Tenze kibic zapewnial mnie goraco ze Pato na razie chce zostac w Brazylii i z jego informacji (pewnie brazylijska prasa) wynika iz jeszcze troche w Internacionalu pogra.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 01 cze 2007, 19:22

Ja na waszym miejscu jescze nie wdawalbym sie w transfery jescze troche czasu jest to mercato :P i nie trzeba sobie krwi psuc wszystkimi plotkami poczekajmy na officiale bo oprocz nich wszytko co pewne jest wszystkim co niepewne :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 cze 2007, 14:25

Pierwsze co, to miło mi strasznie, że Carletto ( widzę, że słowo Pacynka zostało lekko wycofane z obiegu :P )przedłużył kontrakt do 2010 r.To będzie 9 lat wspólnej pracy.Zostawił i zostawi kawał zdrowia w Milanello, mimo niektórych momentów zwątpienia ( Deportivo, Pool 2005, tegoroczny listopadzik ) to jednak warto mu ufać.Widzę, że Łysy znów jest w coś zamieszany, coś o Bilanciopoli ? Widziałem wzmiankę na pilka.pl a na ACM nic.

Co do "Macerato", to chyba czas najwyższy już się wstępnie kontaktować z niektórymi graczami.Potrzebujemy wyrzucić ganja-man i na jego miejsce napastnika, ale nie takiego przeciętnego, tylko naprawdę kogoś z klasą.Hunter zostaje na bank w Amsterdami, więc nie ma co go jeszcze wypytywać.Potrzeba pomocnika jednego, Puma to rozwiązanie w sumie dobre, tylko mam nadzieję, że w żadne Real nie będzie chciał dopłaty Pumy i Emersona :lol: .Obrońcy potrzeba jednego, Alex z PSV byłby odpowiedni, no ale skoro The Special One ma wieczne problemy z środkowymi, to pewnie już zaklepany.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 02 cze 2007, 16:11

Uchi:
Widzę, że Łysy znów jest w coś zamieszany, coś o Bilanciopoli ? Widziałem wzmiankę na pilka.pl a na ACM nic.
Co tam nawet kratki mu nie przeszkoda kierowac MiLanem nie boj sie :P

A tak wogule to brawo Primavera
Młodzieżowa sekcja Milanu, czyli Primavera nie pozostała gorsza od seniorów naszego klubu i wygrała Międzynarodowy Puchar Angelo Dosseny. Młodzi Milaniści zwyciężyli w finale przeciwko Atalancie po karnych w stosunku 9:8. Bohaterem meczu był bramkarz Rossonerich Daniel Offredi, który obronił rzut karny na wagę pucharu. Po 120 minutach gry był wynik 4:4. Bramki dla Il Diavolo strzela
li Davide Di Gennaro (2), Willy Aubumeyang oraz Pierre.
Di Gennaro moim zdaniem powinien zostac wypozyczony do Serie B gdzies tak samo Darmian ik ilku innych zdolnych na tak 2 -3 sezony jak to zrobiono z Pozzim ktory moze do nas wroci za Koksiarza ,Moga z nich byc wysmienici zawodnicy w przyszlosci :wink:

Na transfery pewnie przyjdzie nam troche poczekac bo Milan kupuje tak w srodku i na koniec Mercato wiec jescze troszke ( blagam o Torresa, Mexesa,Emersona) choc na razie to jescze luz i sie nie obraze jak przyjdzie ktos inny rownie dobry :P

A tak apropo to :
Ricky Kaka' jest według tygodnika Kicker najlepszym piłkarzem ¶wiata. W sondażu przeprowadzonym przez fachowy niemiecki periodyk milanista zdeklasował rywali zdobywaj±c 48,8% głosów. Drugi był Cristiano Ronaldo (18,9%), trzeci Ronaldinho (10,4%). Na okoliczno¶ć ankiety przepytano 268 profesjonalnych piłkarzy.
Zlota pilka Czeka :twisted:

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 02 cze 2007, 16:30

Do mercato niby jeszcze sporo czasu, ale najlepiej działać z zaskoczenia. Szkoda mi tylko ze Milan przespał Toniego, bo za 11 mln to byłby to wysmienity tranfer. Dziwi mnie tez sam Toni jak mozna było odejść do przeciętnego w sklali europejskiej zespołu, do gorzej ligi i bez gry w CL ?? Chyba te 6 mln za rok robia swoje ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”