Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 274

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 lip 2009, 0:05

Wiem jakie to źrodło, wiem że mnie zjedziecie, dlatego powstrzymam sie od ironii lecz zajebiscie podoba mi sie ten nius.

http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... t-defender

:P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 lip 2009, 0:06

też się uśmiałem :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lip 2009, 0:20

Kiedyś chcieli Wawrzyniaka [teraz pewnie się cieszą :lol: ] wiec czemu nie Krizanac ? :P

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 15 lip 2009, 0:29

O Boże...
to już Knezevica mogliby zostawić i tak by to różnicy wielkiej nie zrobiło...
On uważa ,że przez to ,że podpisał kotrakt to się załamaliśmy i w jego miejsce ściągliśmy Cannavaro??
Masne :afro:

zmieniając troche temat Barca chce ponoć Poulsena i oferuje 15 mln :shock:
kolejny żart ,czy to jest na miejscu???
chociaż Poulsen imponuje ostatnio na treningach tym ,że jest bardziej przygotowany kondycyjnie niż Momo :shock:
niesamowite rzeczy się dzieją...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 15 lip 2009, 1:25

Kaski pisze:chociaż Poulsen imponuje ostatnio na treningach tym ,że jest bardziej przygotowany kondycyjnie niż Momo
Bo czarnuchy są leniwe, jak nie muszą. Dopiero kiedy bieda w oczy zajrzy :P

Nie podniecałbym się ceną 15mln. Każdy wie, że oddamy Poulsena nawet za 7mln :lol: Fajnie byłoby go opchnąć, może za to przyszedłby jakiś boczny obrońca. Pożyjemy zobaczymy. A pozbycie sie Poulsena nawet za niewielką kwotę bedzie dla nas korzystne, bo Duńczyk jest zwyczajnie niepotrzebny, a znacznie obciąża budżet płacowy.

Co do taktyki, Ferrara dość jednoznacznie mówi o 4-3-1-2. Pomoc i atak mamy w sumie kompletne więc można już myśleć poważnie na temat ustawienia. Tak jak już kiedyś pisałem, nasza drużyna ma ogromny potencjał ofensywny i w pełni może go wykorzystać jedynie 4-2-3-1. Każdy miałby w nim swoje miejsce. Obawiam się, że 4-3-1-2 jest nieco bardziej asekuracyjne i zapowiadanej jogi bonito czy ultra-ofensywnie grającego Juventusu tu raczej nie będzie. Te dwa ustawienia nie są też jakoś kosmicznie różne więc mam nadzieje, że korzystać będziemy z obydwu, adekwatnie do potrzeb, bo przy 4-3-1-2 wystarczy nieco przesunąć Camora wyżej, jednego z napastników (Gio, Alex, Iaquinta) niżej i mamy z tego 4-2-3-1. Można będzie popróbować takich rozwiązań i tu trzymam Ferrare za słowo, że nie będzie sie sztywno trzymał jednego ustawienia. Mamy dosyc wszechstronnych zawodników więc spokojnie można tego właśnie oczekiwać. Bardzo liczyłem na 4-2-3-1 aczkolwiek nie bede osądzał, dopóki nie zobacze. Z resztą i tak z Camorem w składzie można oczekiwać, że bedzie on sie trzymał prawej strony i jego rola będzie zdecydowanie bardziej ofensywna niż Melo i Momo. Ciekawe też jak sam Camor sie na to zapatruje, bo przeciez przed końcem sezonu zarzekał się, że środek pomocy, to nie jego pozycja i nie chce tam grać nigdy więcej i w ogóle, że Ranieri go wkurw... :P Spokojnie trzeba zaczekac do pierwszych sparingów i zobaczyc jak to będzie funkcjonowało. Możliwości jest kilka i każda warta uwagi. Działaj Ciro :beer:

Co do obrony, mówiło się najpierw o Santacroce, Grosso, Dossenie... Powoli rezygnujemy z każdego z nich, a szkoda. Nasz skład wygląda bardzo fajnie, poza bokami obrony, prawą zwłaszcza. Wymienieny piłkarze, zwłaszcza Grosso, to nie sa duże wydatki i moim zdaniem warto byłoby zainwestować w taki transfer. Nawet 6-7mln za Santacroce, to nie jest jakoś ostro dużo w perspektywie jego umiejętności, wieku i potencjału. Jeszcze niedawno marzył mi się ten transfer, a teraz, gdy jest całkiem realny, my z niego rezygnujemy. mam nadzieję, że boki obrony nie zostaną zaniedbane, bo mogą okazać się naszą piętą Achillesową. A wystarczy wysupłac jeszcze pare mln (zwłaszcza jak sprzedamy Poulsena) i skład przynajmniej na papierze będzie naprawdę kompletny. W przyszłym sezonie okazja z Santacroce może się już nie powtórzyć.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 lip 2009, 9:15

Barcelona chce Poulsena :roll: ... troche mnie to dziwi, ale moze On pasuje do taktyki Barcy :roll: , moze cos w tym jest skoro podobno juz rok temu sie nim interesowali, wedlug pismakow daja az 15 mln euro, jasna sprawa, że jakby tyle dawali to za tyle trzeba sprzedawac :lol: , ale jesli juz to pewnie skonczy sie na kwocie 7-10 mln, ja tam nie mam nic przeciwko niemu b uwazam go za porządnego zmiennika, widzialem pare meczow z jego udzialem i jako rezerwowy jest jak znalazl, ale jest jedno "ale" :wink: ... mamy na to pozycje równie porządnch rezerwowych jak Zanetti czy Tiago (możecie sie smiac ze uwazam go za dobrego rezerwowego :D ) jest jeszcze przeciez Marchisio :) , a skoro mamy na ta pozycje Zaniettiego na którego pewnie nie byloby ofert powyzej 5 mln, Marchisio zz ktorym wiazane sa duze nadzieje i podobnie z Tiago w ktorego wierzy Ferrara (i ja 8) ) to trzeba sie koniecznie Poulsena pozbyc bo moze byc calkiem spora kasa no i zwolni sie miejsce dla nowego zawodnika, ktory na pewno przyjdzie, Secco powiedzial ze zeby ktos mogl przyjsc to ktos musi odejsc, a ja innego kandydata jak Poulsen nie widze :wink: . Gadacie na Grygere ... ja nie wiem skad to sie bierze :roll: ... solidny rezerwowy, dobry w ofensywie. Sprzedalibysmy Zdenka i kto by gral w przypadku kontuzji Zebiny ??

Kupujemy mlodego z Napoli i zaczynamy sezon :afro:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lip 2009, 10:26

Toure i Keita wyjeżdżają na PNA. Na DM-ie zostanie nam tylko Busquets. Być może moglibyśmy w razie konieczności przesunąć nieco do przodu Piquenbauera albo Marqueza, ale wątpię w to. Tak więc ewentualny transfer Poulsena z punktu widzenia takich potrzeb ma sens. Wątpię, aby doszedł do skutku, ale tłumaczę dlaczego Barcelona być może (!) jest zainteresowana. Wtrącenia o taktyce są zbędne. Zresztą wydaje mi się, że DM to pozycja i rola ważna w każdej taktyce i każdym ustawieniu.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 lip 2009, 10:38

Zdenek dobry w ofensywie?? :boje się: :boje się: :boje się: stary nie pij tyle :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lip 2009, 10:41

Sawyer pisze: ... solidny rezerwowy, dobry w ofensywie. Sprzedalibysmy Zdenka i kto by gral w przypadku kontuzji Zebiny ??
Salihamidzic choćby. I tak mniej kaleczy od Grygery. Ferrara w wywiadzie powiedział, że nie wyklucza jeszcze transferów, zwłaszcza jeżeli chodzi o środkowego obrońcę. Chyba każdy wie kogo ma na myśli.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 lip 2009, 10:46

maciek_88 pisze:
Sawyer pisze: ... solidny rezerwowy, dobry w ofensywie. Sprzedalibysmy Zdenka i kto by gral w przypadku kontuzji Zebiny ??
Salihamidzic choćby. I tak mniej kaleczy od Grygery. Ferrara w wywiadzie powiedział, że nie wyklucza jeszcze transferów, zwłaszcza jeżeli chodzi o środkowego obrońcę. Chyba każdy wie kogo ma na myśli.
Salihamidzic, jakos bardziej do pomocy pasuje, ... a tak ogolnie to moze najlepiej sprzedajmy wszystkich obroncow :roll: .. jak chcemy grac na 2/3 fronty na maksymalnych obrotach to kadra musi byc szeroka, chyba ze sprzedac Grygere i na jego miejsce sciagnac innego rezerwowego co byloby co najmniej smieszne :lol: :lol: , a o tym ze kto inny niz Zebina bedzie podstawowoym prawym obronca mozecie zapomniec w tym sezonie, no chyba ze ktorys z obecnych sie wybije ...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lip 2009, 10:51

Ferrara powiedział, że chce mieć po 2 zawodników na każdą pozycję, więc wiadomo, że jeżeli odszedłby Grygera, to powitalibyśmy na jego miejsce kogo innego. Myślisz, że np Eboue (o którym ciągle myślałem że kończy mu się kontrakt ale widocznie tak nie jest) kosztowałby worek pieniędzy? A z miejsca stałby się podstawowym prawym obrońcą.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 lip 2009, 10:53

maciek_88 pisze:Ferrara powiedział, że chce mieć po 2 zawodników na każdą pozycję, więc wiadomo, że jeżeli odszedłby Grygera, to powitalibyśmy na jego miejsce kogo innego. Myślisz, że np Eboue (o którym ciągle myślałem że kończy mu się kontrakt ale widocznie tak nie jest) kosztowałby worek pieniędzy? A z miejsca stałby się podstawowym prawym obrońcą.
No w przypadku kupienia jakiegos zawodnika który mialby byc podstawowym prawym obronca to sprzedaz Grygery ma sens, ale dobrze wiemy ze w tym mercato tak sie nie stanie, wiec sprzedaz Zdenka nie ma najmniejszego sensu.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 828

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 15 lip 2009, 11:00

przeciez kazdy tu pisze zeby sprzedac Zdenka tylko po to, aby kupic prawego obronce :) a co do Zebiny to widzialem jego pierwszy mecz po kontuzji i prezentowal sie duzo lepiej niz Zdenek przez praktycznie caly sezon. wiec wydaje mi sie ze jezeli Zebine omijaly by kontuzje to bylby mocnym pkt. naszej obrony.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 lip 2009, 11:07

BadBoy pisze:przeciez kazdy tu pisze zeby sprzedac Zdenka tylko po to, aby kupic prawego obronce :) a co do Zebiny to widzialem jego pierwszy mecz po kontuzji i prezentowal sie duzo lepiej niz Zdenek przez praktycznie caly sezon. wiec wydaje mi sie ze jezeli Zebine omijaly by kontuzje to bylby mocnym pkt. naszej obrony.
Na zmiany na prawej obronie nie mamy co liczyc, moze w zimie cos sie ruszy, ale watpie. No Zebina na pewno bedzie mocnym punktem obrony, na poczatku swojej kariery byl wysmiewany, ale koles ma spore umiejetnosci i jak jest zdrowy to sa z niego duze korzysci :twisted: ze tak powiem ... FORZA ZEBINA :afro:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 lip 2009, 19:48

Obrazek

Obyś był chłopie wart wydanej kasy i rozwiązał na dobre problem drugiego do tanga dla Sissoko jeżeli chodzi o defensywnych pomocników (pomimo zmiany ustawienia).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”