Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 274

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2009, 16:04

Dziękuje za ,,dzieciaka,, czuje się młodszy. Żeby trzymać się prawdy to w 2006 roku Cannavaro zagrał bajecznie ale tylko na Mundialu bo nikt mi nie wmówi że w Realu grał tak samo.
Rozmawiałem przez lata z kibicami Milanu i nikt nic nie napisał jak powiedziałem że Rio jest lepszy od Maldiniego. Oni panie Wilmore wiedzieli że pisze o teraz a nie o ostatnich 10 latach.

Co gra takiego Tevez? Zobacz sobie jeszcze raz mecz o Super Puchar Europy z Zenitem i nie zadawaj głupich pytań.
Bo ja bym się nie zapytał czego nie gra Alves czego nie grałby Brown.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 lut 2009, 16:12

MGiggs pisze: Co gra takiego Tevez? Zobacz sobie jeszcze raz mecz o Super Puchar Europy z Zenitem i nie zadawaj głupich pytań.
Bo ja bym się nie zapytał czego nie gra Alves czego nie grałby Brown.
Ale dlaczego glupich? Dalej mi nie powiedziales, co takiego gra Tevez. Mowisz mi, zebym obejrzal mecz z Zenitem - skoro odnosnie Jagielki sam mowisz, ze jeden mecz o niczym nie przesadza. Raul przeciwko Zenitowi zagral lepiej niz Tevez.

Raul ma 9 goli i 4 asysty w lidze. Tevez ma 3 gole i 2 asysty. Nie wiem wiec, czemu Raul mialby nosic bidon za argentynczykiem?

R.A.B.
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 12 lut 2009, 16:18

chcąc nie chcąć to w tym sezonie Raul lepiej się od Teveza spisuje.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2009, 16:40

Raul zagrał lepiej z Zenitem jak Tevez, chyba jednak Carlosa w tym meczu nie widziałeś.

Jeśli Chcesz się posiłkować statystykami to prosze bardzo.
Cisse 9 bramek,Anelka 14,Bent 9,Zaki 10.

Rozumiem że są lepsi od Teveza. Carlos ma inne zadania w MU niż Raul.Odbiory,pressing,wygrane pojedynki 1 na 1, kreowanie akcji itp
Gdyby Tevez grał w Villareal i grał jak typowy napastnik , jego zdobycze byłyby inne.

Więc idac tym Twoja argumentacja
Zaki>Raul.Bo strzelił wiecej.
Chciałbym Raula widzieć w 1 meczy za Teveza, naprawde.Dodam że to Real za wszelka cene chce Teveza u siebie,ciekawe czemu.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 lut 2009, 16:48

Ale tu nie chodzi o to, zebys mi podal statystyki jakis grajkow z Anglii, tylko o porownanie gry konkretnych dwoch pilkarzy - Raula i Teveza. Powiedziales, ze jeden moze podawac drugiemu bidon, z czym ja sie calkowicie nie zgadzam. Na poparcie swojej tezy podales mi jeden mecz Teveza z Zenitem i wstawiles statystyki Benta i Zakiego :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2009, 16:56

raul moze tevezowi nosic bidony bo carlos gra dla united, a raul nie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2009, 17:05

Na obrone Raula podałeś statystyki.Nic wiecej nie dodałeś.
Bent w Spursach też strzelił 9 choć jest 1 do wywalenia. Ważne jest jak ktoś gra i co daje zespołowi a to już wymieniłem w przypadku Carlosa a pełzający po boisku Raul jest jedym z ostatnich zawodników któzy by mogli grac u nas za Carlosa. Real widząc problemy kontraktowe chce sciągnąć Teveza do Madrytu i tylko skrajni fanatycy mogą twierdzić że grałby Raul a Carlos siedziałby na ławce.
a pozniej jest 12 punktow straty i newsy typu , Real najlepsza obrona, Higuain super wydajny,Robben>Messi.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 12 lut 2009, 17:20

Widze, ze trzeba zakonczyc ten watek, bo szkoda mi czasu na udawadnianie, ze jednak Raul nie powinien podawac Tevezowi bidonu. Widze jak obaj graja i jakie maja statystyki. Jedyne w czym Tevez znacznie przewyzsza w tym sezonie Raula to to, ze duzo biega.A przynajmniej wiecej niz Berbatov :wink: I tylko tyle.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2009, 17:50

MGiggs pisze:Na obrone Raula podałeś statystyki.Nic wiecej nie dodałeś.
ty za tevezem nie podales nic.

mozemy jeszcze uwzglednic lige mistrzow:
raul 3 bramki, 1 asysta
tevez 1 bramka i 1 asysta

w lidze
raul 9, 2
tevez 3, 2

zeszly sezon
raul 18, 4
tevez 14, 7

wiec w statystykach lepszosci teveza nie widac. a przeciez gra w najzajebistszym zespole swiata.

co z tego, ze raul nie moglby grac u was za teveza? to znaczy, ze jest slabszy? po prostu nie jest tak mocny fizycznie co carlosowi tez sie przydaje i jest to jego duzy atut. co za tym idzie nie moglby grac podobnie co argentynczyk. ale juz pod wzgledem szybkosci raul i tak jest lepszy, choc wcale nie jest w tej kwestii demonem :P

ludzie sobie przyjeli slabego raula, bo ten nie gra tak jak za mlodu. a bramki i tak strzela i bedzie strzelac. jest we wszystkich rozgrywkach lacznie naszym najlepszym strzelcem w tym sezonie. i tak juz do konca kariery bedzie w zespole jednym z najwazniejszych niezleznie od tego kto by przyszedl. bo sobie na to zasluzyl. i druzynie daje wiecej niz tylko to, co widac na boisku.

ktos nowy moze go w przyszlym sezonie posadzic na lawce, bo nie bedzie gral wiecznie bez przerwy. nie jest coraz mlodszy i w koncu bedzie grywac rzadziej. tylko co z tego? jak tevez jest taki wspanialy to dlaczego wciaz nie zostal wykupiony? real moze sie nim interesowac, bo to latwy transfer. tylko nikt tego nie potwierdzil. bo jak mozna mowic o tym, ze real kogos chce, jak nawet nie wiadomo kto bedzie prezydentem klubu, kto dyrektorem sportowym, kto trenerem...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2009, 18:06

I znowu statystyki.... 8) .Pisałem już o odbiora, kreowaniu,presingu. Nie przeczytałeś?

Pisałem już jak statystyki nie są miarodajne ale z uporem maniaka je dajecie. Ja naliczyłem Tevezowi 19 goli za poprzedni sezon.
Podaj ile minut w LM gral Tevez a pozniej Raul a pozniej sobie wypisz bramki.

Oczekuje konkretnych argumentów a nie suchych liczb.
Po z taki argumentami sie dyskutuje tak
Zaki 10>Raul 9.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2009, 18:17

to podaj liczbe odbiorow teveza. mam uwierzyc na slowo?

kreowanie kreowaniem, a asyst i tak nie ma w sumie w tych wszystkich cyferkach duzo wiecej. raul gra inaczej majac za soba dwojke dm, a inaczej gral przy ofensywnym realu. podobnie tevez. pokazywalby mniej, gdyby manchester gral mniej ofensywnie.

za poprzedni sezon policzylem tylko lige.

raul 446' w cl
tevez 326'

mozesz sobie wierzyc, ze przez 120 miut tevez strzelilby dwie bramki, ktorych nie strzelil nawet przez 326. ale wszystko jest mozliwe.
MGiggs pisze:Zaki 10>Raul 9.
tylko raul nie jest tak jak zaki jedynym wartosciowym napastnikiem w swoim klubie.
MGiggs pisze: Oczekuje konkretnych argumentów a nie suchych liczb.
a ja oczekuje konkretnych argumentow, a nie suchych slow bez pokrycia. bo po ogladaniu meczow statystyki sa najlepszym wyznacznikiem. ty nie podales nic. kompletnie nic.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 lut 2009, 18:20

Moim zdaniem chodzi o to, że on bardziej lubi Teveza i jak widzi jego grę to Raul przy nim blednie nie ważne co by robił. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lut 2009, 18:49

Tylko co Real poza suchymi statystykami podał?-nic
Ja sie moge pobwic i podliczyc Carlosowi, tylko czy kolega z Realu zrobi to samo. Ostatni mecz z West Hamem- 28 podan 28 celnych, 3 kluczowe podania,3 odbiory.
Raul by potruchtal,strzelil by dobitke z 3 metrow,zanotowal z 10 strat ale STRZELIL k.....STRZELIL

Ze statystykami to tak jest, przy nich Figo marnie wyglada przy Ronaldo. Figo w klubowej karierze strzelil 90 goli,Ronaldo juz 80 tylko ze ten 1 gra 11 lat dluzej.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 lut 2009, 19:06

Nie rozumiem co niektórzy widzą w Tevezie. Ja kolejny sezon czekam na przebojowego zawodnika, którego widziałem kilka lat temu na Olimpiadzie. Dostaję ociężałego, samolubnego i nieskutecznego napastnika. Fajnie jest mieć takiego zawodnika na ławce, ale nie jest wart 20 mln funtów, nie mówiąc już o sumie, która trzeba ponoć za niego zapłacić.

Realu niestety w tym roku nie widziałem wiele razy, ale nie jest trudno być lepszym niż Tevez w tym sezonie. Zaki czy z pewnością Anelka prezentują się lepiej i nie wiem o czym tutaj dyskutować :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2009, 19:15

dla mnie to nie jest zaden problem podac statystyki raula.

gole, asysty, skutecznosc, podania kluczowe, odbiory, straty, spalone.

ale po co? nie zrobie tego tak dlugo, jak ty tego nie zrobisz z tevezem. dlatego, ze do tej pory nie napisales niczego konkretnego, dlaczego tevez jest lepszy.

a jak juz to wszystko podasz to podaj tez zrodlo swoich informacji zebys nie sciemnial. po prostu nie bede tego szukac.

raul nie zawsze gra dobrze. ostatni mecz mial slaby. ale czy my oceniamy na podstawie samego ostatniego meczu?

nie wiem tez czy wiesz, ale napastnika rozlicza sie przede wszystkim z goli. jesli strzela to jest to dobry napastnik. jesli ktos nie strzela... to co to za napastnik?
bo taki eto'o ma malo podan kluczowych i zero asyst. i nikt nie powie, ze nie jest swietnym napastnikiem.
MGiggs pisze:Ze statystykami to tak jest, przy nich Figo marnie wyglada przy Ronaldo. Figo w klubowej karierze strzelil 90 goli,Ronaldo juz 80 tylko ze ten 1 gra 11 lat dluzej.
nigdzie nie porownalem calych karier. szkoda zachodu. bo tevez wypadlby na wielka popierdolke. tevez - dobry pilkarz, jakich bylo wielu, a raul... to po prostu raul :] a co do tego co podales ronaldo strzela duzo bramek, ale nigdy nie potrafil tak jak figo zaliczyc okolo 20 asyst w samej lidze na przestrzeni sezonu.

pozdro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”