Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 274

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 lut 2007, 14:11

Dokładnie, Eboue nie jest potrzebny w tej chwili dlatego nawet niewarto się rozmyślać. Maicon jak już nieraz pisaliśmy, przekroczył wszelkie oczekiwania. Jest jednym z lepszych piłkarzy w tym sezonie. Po prostu jego transfer z Monaco to był strzał w "10" ! A w razie czego Zanetti może wrócić na swoją starą pozycję (nawet Cordoba czy Burdisso rozegrali kilka niezłych meczy na bokach).

Babel pisze:Mutu w przypadku odejścia Hernana to nie było by złe wyjście

ba, nawet po odejściu Figo. Przecież Rumun bardzo dobrze radzi sobie na skrzydle (pewnie i jako ofensywny pomocnik także).
Trzeba jednak pamiętać, że po sezonie rozbat z Nerazzurri zapowiada Recoba, Cruz też może nie wytrzymać rywalizacji i odejdzie z Crespo niewiadomo. Wtedy napewno Moratti o kogoś się postara, ale raczej nie będze to Henry bo znów ktoś z wielkich by musiał siąść na ławce. Może
Quagliarella ?
Babel pisze:Ederson

Z tego co mi się przypomina to jeszcze w letnim mercato prasa łączyła go z nami. Przyznam się jednak bez bicia, że nie wiem jak gra.

FORZA FCI :!:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lut 2007, 14:57

Sero pisze:ba, nawet po odejściu Figo.
No niby, ale ja wole raczej klasycznego rozgrywającego, wirtuoza. Dlatego dla Mutu widze w miejsce w ataku. Nie wiem jak wyglada jego sytuacja z pracodawca, ale Viola chyba tak łatwo nie zamierza oddać Rumuna.
Sero pisze:Quagliarella ?
Ja mam przeczucia, że to sezonowiec. Albo połsezonowiec. Nie potrafie tego racjonalnie wyjasnić, ale mam wrażenie coś a la syndrom Bazzani'ego, narazie Tavano (choc nie powiedział ostatniego słowa). Pod obserwacje przez następny sezon. Ja licze, że Crespo zostanie, bo to jest pewne kilkanascie bramek w sezonie.
Sero pisze:Przyznam się jednak bez bicia, że nie wiem jak gra.
Ja z biciem mogę się przyznać, że tez nie bardzo sledze Ligue 1, a już szczególnie Nice. Ostatni zarząd się nie mylił w transferach, trzeba im zaufać. A do plotek podchodzic z dystansem :wink:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 16 lut 2007, 16:24

Ktoś poruszył kwestie trafności ewentualnych transferów do Interu. Otóż - nie jest Interowi potrzebny żaden zawodnik, może jedynie ktoś na miejsce Figo, bo i tak w przyszłym roku scudetto znów będzie Wasze. Juventus pewnie nie będzie jeszcze gotów by je wywalczyć, a Milan znów zawali mercato. Roma czy Viola to nie są druzyny, które mogłyby poważniej zagrozić Interowi.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 lut 2007, 19:59

Zgadzam się ze Snippem. Jeżeli po sezonie odejdzie tylko Figo, to powinniśmy w jego miejsce sprowadzić jakieś dobrego grajka z papierami na grę w pierwszym skaldzie. W tej roli najbardziej pasuje mi właśnie Diego. Możliwe, że odejdzie także Recoba (ja w to nie wierzę) ale jemu następca wcale nie jest potrzebny, a już na pewno nie Henry, czy inna gwiazda z chęcią na grę w podstawowej jedenastce. Pyzatym raczej kolejne zakupowy nie są potrzebne. Myślę, że zarząd o tym wie, co pokazał w ostatnim okienku.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 lut 2007, 23:17

Też się zgadzam, ze wzmocnień nie potrzebujemy. Ale w przypadku wypozyczenia Andreolliego trzeba bedzie uzupełnić kadre. Może o kolejengo gracza Primavery - Bonucciego. Również ewentualne odejście Crespo spowoduje brak zmiennika i trzeba będzie kupić zawodnika, który zapewni nam te kilkanascie bramek w sezonie. Nie wiem jak wygląda sytuacja kontraktowa Toldo, ale teraz gdy już zdecydowanie przegrywa rywalizacje z Julio Cesarem może będzie chciał odejść i gdzies jeszcze pograć na zakończenie kariery. Tez nie wiemy czy Samuel zaakceptuje role 4 obrońcy. A juz zima pojawiały się plotki, że odejdzie do Juve w wymianie za Camoranesiego. Wzmocnienia nie, ale kadre pewnie trzeba bedzie uzupełnic. Mariano Gonzalez jest tylko wypożyczony, w obecnym systemie Mancio, Solari za bardzo sobie nie pogra. Pewnie sobie zdaje z tego sprawe. Mam nadzieje, że ci zawodnicy zostaną. Poki co jestesmy pewni tylko odejścia Figo, ale żeby nie obudzić się z ręka w nocniku jak nagle zniknie atut naszej szerokiej ławki. A w pierwszej częsci sezonu ona się bardzo przydała, bo na jesieni bywało różnie ze zdrowiem piłkarzy Interu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 lut 2007, 9:36

Babel pisze:ale żeby nie obudzić się z ręka w nocniku jak nagle zniknie atut naszej szerokiej ławki

No właśnie. I narazie tyle możemy pisać czy ktoś jest potrzebny cz nie. Jeśli Inter przykładowo wygra ligę i zajdzie przynajmniej do półfinału LM wtedy zawodnicy z ławki być może zechcą zostać i pomoóc poprawić jeszcze wynik drużyny. Naprawdę ciężko jednak teraz pisać co trzeba zrobić, a czego nie żeby rezerwowi spokojnie zostali. A ze wzmocnieniami do "11" też się zgadzam, że nie potrzeba.

100 lat Imperatore ! zwycięstwa w Serie A, Lidze Mistrzów i Coppa Italia oby ten rok był najlepszy w dotychczasowej karierze :]

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 lut 2007, 16:58

Sory za ppp ale mamy nowy rekord najsilniejszych lig :D
Inter po raz 16 pod rząd wygrywa i tym samym pobił w tym względzie Real Madryt i Bayern Monachium, które swego czasu miały 15 winnerów :]

Mecz był wyjątkowo przeciętny, żeby nie napisać słaby. Nie było wielu okazji strzeleckich zarówno u nas jak i Cagliari. Po prostu zrobiliśmy to co robimy ostatnio, ale w słabszym stylu. Nie bardzo miał kto rozegrać, pociągnąć grę, tak jakby Nerazzurri zagrali bez pomysłu. Małym wytłumaczeniem może być fakt, że zagrało kilku rezerwowych. Bramkę na wagę sukcesu strzelił niezawodny w tym sezonie Burdisso. A że Samuel zagrał miernie i Cordoba (na boku) przeciętnie, to razem z Matrixem Nicolas powinien tworzyć mur obronny na Valencie. Piękny był strzał Dejana lewą nogą jednak piłka trafiła w poprzeczkę. Z drugiej strony kilka razy naszym obrońcom uciekł Suazo, którego ciągle podpatruje Mancini (podobnie jak Matusiaka :D ).

Milan wygrywa 4-3 po dwóch golach Ronaldo. Ciekawe czy teraz rozpocznie nową serię strzelecką. Natomiast Roma w plecy dzięki czemu znacznie zbliżyliśmy się do Scudetto.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 17 lut 2007, 17:02

Gratuluje rekordu i zycze powodzenia na Valencie.. ku chwale Calcio

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 lut 2007, 19:10

Sero pisze:Mecz był wyjątkowo przeciętny, żeby nie napisać słaby.
Myślę, że nie było aż tak źle. Na pewno w pierwszym meczu było dużo gorzej. Dzisiaj zagraliśmy bez 6 podstawowych zawodników i trudno było nie zauważyć lekkich braków. Niestety ale po kontuzji Dacourt chyba gdzieś zagubił formę i już nie pogrywa sobie tak dobrze jak na samym początku sezonu. W sumie można było się tego spodziewać, bo wcześniej to on chyba mimo wszystko grał powyżej swoich umiejętności. Dzisiejszy mecz trzeba było wygrać jak najmniejszym nakładem sił i to się udało. Z Valencią musimy zagrać dużo lepiej i chyba Mancini o tym dobrze wie. W Cagliari wyróżniał się Suzao, który wprowadzał sporo zamieszania w nasze szyki obronne, podobnie jak w pierwszym meczu.

Jest już 14 punków przewagi Chyba czas całkowicie się skupić na Lidze Mistrzów, a konkretnie na Valencii. :wink:

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 17 lut 2007, 20:02

Zico_FCI pisze:Dzisiejszy mecz trzeba było wygrać jak najmniejszym nakładem sił i to się udało. Z Valencią musimy zagrać dużo lepiej i chyba Mancini o tym dobrze wie.
dokladnie , szkoda tez tej poprzeczki Dejana ale nie ma co plakac jest dobrze dopisalismy kolejne 3pkt a Roma zgubila 3 pkt :), Mistrzostwo Interu jest juz raczej przesadzone ;)

Teraz czas na Valencie ;]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 lut 2007, 9:55

Właściwie do gry Interu w tym sezonie ze słabszymi drużynami można by sobie taka uniwersalna wypowiedź napisac, a potem tylko kopiować z odpowiednim bilansem bramek po stronie Interu. Warto spojrzeć na statystyki: Inter stracił 17 bramek w lidze, a więcej niz jedną bramkę stracił tylko 3 trzech meczach na poczatku sezonu (z Violą, Chievo i Milanem). To chyba najlepiej obrazuje co jest kluczem do sukcesu Interu. Dobrze, że Mancini dał pograc troche rezerwowym, bo raczej powoli trzeba myślec o odpowiedniej rotacji zawodnikami aby powalczyć o LM. Tym bardziej że Roma chyba też już odpuszcza. Nie ukrywam, że mam satysfakcje z postawy Ibrahimovica bo byłem sceptykiem. W najpiękniejszych snach nie przyśniła by mi się taka dyspozycja Szweda. A ta asysta kapitalna.

No ciekawe czy to tylko przebłysk czy powrót do wielkiej formy Ronaldo. Mimo wszystko życzę mu tego. Tylko nie w meczu z Interem. Jeszcze z jednodniowym poślizgiem życznie urodzinowe dla Adriano, aby ta forma z ostatnich spotkań utrzymała sie przez cała jego kariere. W Interze. 100 lat.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lut 2007, 10:11

Babel pisze:Inter stracił 17 bramek w lidze, a więcej niz jedną bramkę stracił tylko 3 trzech meczach na poczatku sezonu (z Violą, Chievo i Milanem). To chyba najlepiej obrazuje co jest kluczem do sukcesu Interu.
Ale z drugiej strony sama obrona też nie może za wiele, trzeba mieć dobrych napastników, a przede wszystkim skutecznych. Wiem to po Arsenalu - w tym sezonie tylko w 4 meczach straciliśmy wiecej niż 1 gola. a ogółem w lidze wpuścilismy 22 gole - czyli podobnie jak Inter. [biorąc pod uwagę fakt, że w Premeirship już jest kilka kolejek wiecej rozegranych]
Ale niestety - duża nieskuteczność nie pozwala nam zajmowac wyższej lokaty [a może silniejsi rywale, niż ma Inter :think: ManU też chyba tylko w 3 meczach stracuiło co najmniej 2 gole]

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 lut 2007, 10:37

fieldy pisze:trzeba mieć dobrych napastników, a przede wszystkim skutecznych

No to chyba oczywiste. Choć z drugiej strony defensorzy Interu strzelają też sporo bramek. Ale to częściej zasługa stałych fragmentów gry niż ciągłych akcji. W Mediolanie mamy teraz taką sytuację, że jak nie strzelają napastnicy to wyręczają ich koledzy z tylnich formacji. I bardzo dobrze się to zgrywa.

fieldy pisze:a może silniejsi rywale, niż ma Inter

A chodzą głosy, że to w Italii grają najlepsi obrońcy ;) :P

Dziś gra Valencia z Barca. Zobaczymy czy Flores zestawi najsilniejszy skład, czy też oszczędzi najlepszych na LM. Już się nie mogę doczekać tych meczy :]

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 lut 2007, 12:25

fieldy pisze:a może silniejsi rywale, niż ma Inter
Silniejszy rywal powoduje, to że napastnicy Arsenalu grają nieskutecznie ? :> Ciekawe
Babel pisze: Ronaldo. Mimo wszystko życzę mu tego.
A ja mu życzę aby na tych dwóch bramkach zakończył swoje strzelanie w Milanie.

przeczytaj dokładnie to co napisałem // fieldy

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 lut 2007, 8:53

Pomocnik mediolańskiego Interu - Patrick Vieira nie pojawi się na piłkarskich boiskach przez najbliższy miesiąc. Francuz kilka dni temu na treningu doznał kontuzji: kolana i prawego uda. Szczegółowe badania wykazały, że uraz jest poważny.
Nie powiem, żeby sytuacja była dobra. Lige jak lige przeżyjemy bez Pata, ale z Valencią na Mestalla będzie juz bardzo ciężko. Tym bardziej, że nadal nie wiadomo co z Cambiasso i gdyby ich obu zabrakło w Hiszpani, to wolę nie myśleć co by się stało. Teraz jednak klarownie widać jak bardzo potrzebni są dobrzy zmiennicy. I taki Dacourt, który ostatnio spuścił z tonu nie zastąpi ani jednego, ani drugiego. Natomiast Figo może wytrzymać conajwyżej jedną połowę i trzeba go ściągać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”