Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2740

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 maja 2025, 23:06

Po mnie można cisnąć, najwyżej dam ignora. Najwyraźniej mają smutne życie i gdzieś muszą się rozładować żyjąc w wiecznej frustracji.

Prawda jest taka że wyszło znowu na moje. Tylko niektórzy wolą grać w Fife zamiast oglądać mecze i potem są zdziwieni że ich romantyzm ponosi. Można pluć jadem. Zapraszam. Rok temu też byłem za zwolnieniem ETH i skończyło się dramatem w grudniu.

Chociaż fakrycznie Amorim przesunął granicę słowa dramy.

Z faktami jednak się nie dyskutuje. A ten finał pokazał że Amorim to nie ta półka klasowa. Jedyne co zaproponował w końcówce meczu to wrzutki w pole karne i HM na 9. Rywal dobrze się cofnął i wybronił wszystko. Zero zaskoczeń, uparte 3-4-3 z nudna gra, bez rozwiązań taktycznych, bez momentów żeby zaskoczyć rywala. Tak się nie gra finałów jak zrobiło to dzisiaj United. Nie sadzasz na ławce Garna który może zawsze z niczego zrobić gola i nie grasz takiego złomu. Smutny wieczór ale jeśli zarząd potrafi przewidywać to nie da komuś takiemu wydawać kasy latem i znajdzie inne rozwiązanie. Jesteśmy głęboko na dnie, a Portugalczyk nie umie rozwiązać tego problemu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 maja 2025, 23:09

To był ten sezon. Tottenham musiał przełamać tę klątwę. Było im pisane razem z Harrym K.

A Amorim zostanie. Wyrwaliście gościa z fajnego projektu w środku sezonu i wrzuciliście w śmietnik po ETH. Trochę się dziwiłem, że się zgodził. Dopiero kolejny sezon będzie weryfikacją, zresztą u Was są jakiś dziwne warunki, nie śledzę na bieżąco, ale każdy się mniej lub bardziej wywala i jest krytykowany, a trochę już tych trenerów było.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 21 maja 2025, 23:17

Nie wiem czy wy kiedykolwiek po SAFie byliście w gorszym bagnie, nie mam aż takiego poglądu, ale ETH awansował do tej LM, OlenaKole (chyba) też, Mou wykręcił wicemistrza. Tutaj jest 16. miejsce w lidze, brak pucharów w przyszłym sezonie i trener bez jakichś sensownych rozwiązań. Jakieś pojedyncze mecze MUFC widziałem w tym sezonie, ale nie widzę tu niczego by zaufać Amorimowi w kontekście przyszłego sezonu. Zresztą, ja pójdę krok dalej, pewnie Bassu się zgodzi, nie wiem jak reszta, ale nawet gdyby dziś wygrał ta współpraca i tak nie owocowałaby dobrze na przyszłość (to samo tyczy się Tottenhamu, sorry, rozumiem europejski puchar i przepustka do LM, ale 16. oraz 17. miejsce w lidze to jest kuźwa jakiś żart patrząc na rangę klubów, wydane na transfery pieniądze).
Tylko teraz pytanie, jeżeli byście go zwolnili to kto za niego. Tylko realnie. Bo tu już serio przerabiano każde możliwe warianty, Moyes jako "naturalny następca" SAFa, doświadczony gość z tytułami LvG, gość mający wziąć ich za mordy - Mourinho, klubowa ikona - OGS, wizjoner z sensownym wynikiem w Europie - ETH i kolejny czarodziej, tym razem z Portugalii. Ja już naprawdę nie wiem co by tu zadziałało, ale też rozumiem pretensje do Amorima, który siedzi tu od jesieni i jest jeszcze gorzej niż za Holendra. Do głowy przychodzi mi Iraola, ale to zdaje się ten sam schemat co z obecnym i poprzednim trenerem, młody, obiecujący trener, sexy nazwisko, a skończyłoby się pewnie podobnie. Nie mam rili pomysłu jak to naprawić, ale jakbym miał to by mi SJR zapłacił za to grube miliony, Pioter wstawił w avatar, a Bassu wychwalał codziennie po kilka razy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 maja 2025, 23:20

Dobrze powiedziane. Fajnie że wypowiadają się tu nie tylko fanatycy bez wiedzy o piłce pokroju diasa. W Sportingu robił wyniki bo trafił na ludzi którzy skoczyliby za nim w ogień. Nie dało się tego tu przeszczepić bo United nie ma takich zawodników. To jest inny materiał. Można było ryzykować ale to jak gra w totka. W Sportingu był najważniejszy, tutaj są zawodnicy z ego na księżycu, nie zapanuje nad nimi człowiek który nie umie kupić szatni. Teraz bedzie wieszanie psów na graczach ale gracze odchodzą i grają o niebo lepiej, bo trafiają na trenerów którzy wiedzą co zrobić by tak było. A tu bez chemii, bez pomysłu, jest tylko taktyka która w lidze średnio pasuje i myślę szczerze mówiąc że sam Amorim widzi że mu te puzzle nie pasują. Dlatego chciał rzucić wszystko już w styczniu. Nie ma szans że po tylu porażkach nagle jak feniks z popiołu w kilka tygodni przed sezonem powstanie dream team.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 maja 2025, 23:21

HMK pisze:
21 maja 2025, 23:17
kto za niego
tak po prawdzie to nie ma żadnego pewniaka i też trzeba by było ryzykować z jakimś trenerem na dorobku, ale ten gość z Brighton czy Iraola wydają się sensownymi wyborami.

Ja obstawiam, że Amorim zostanie, klub wsadził go na niezłą karuzelę, to pewnie dadzą mu normalne letnie okienko, ale właśnie pod niego trzeba sporej przebudowy, która potem może być problemem dla kolejnego trenera. Jakby to żarło od początku, to bym nie miał wątpliwości co do robienia transferów pod niego, ale jak mu zbudujemy kadrę pod 3-4-3, a w połowie sezonu go zwolnimy, to kolejny trener dostanie średnio dopasowaną kadrę, bo takich grających w tym systemie wielu nie ma.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 21 maja 2025, 23:23

United musiało by sięgnąć po kogoś z absolutnego topu by liczyć na metamorfozę a'la Barca Flicka. Nie widzę kogoś takiego wolnego na rynku, może poza Kloppem, ale tu nie przekonają go wszystkie pieniądze świata 8)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 21 maja 2025, 23:24

Tak tylko dodam ze Conceicao też w Porto robił genialna robotę a w Serie A okazał sie bajerantem

Moze po prostu Ci trenerzy z Holandii czy Portugalii sa w większości* zwyczajnie przereklamowani?

*Aaaaarne Slot. La la la la la:)

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 912

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 21 maja 2025, 23:27

Tzn ja widzę jedno nazwisko, które by pasowało do tego burdelu w United.
I zupełnie serio, ale jeśli ktoś miałby to jakoś ułożyć, to Max "beton" Allegri, mógłby podnieść z 17 miejsca w lidze United.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 21 maja 2025, 23:28

jebać

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 21 maja 2025, 23:28

Kluchman pisze:
21 maja 2025, 23:09
A Amorim zostanie. Wyrwaliście gościa z fajnego projektu w środku sezonu i wrzuciliście w śmietnik po ETH. Trochę się dziwiłem, że się zgodził. Dopiero kolejny sezon będzie weryfikacją, zresztą u Was są jakiś dziwne warunki, nie śledzę na bieżąco, ale każdy się mniej lub bardziej wywala i jest krytykowany, a trochę już tych trenerów było.
Nom, jeśli postawię tezę, że nie było gorszej kadry w historii piłki, która kosztowała tyle samo lub więcej, jak obecna kadra United, to możliwe, że się nie pomylę. Trzecia najdroższa kadra, 5-7 wydatki na pensje (poziom Bayernu i Liverpoolu), nie wiem co tam strukturalnie zmienił ten nowy właściciel w Manchesterze, ale to jest na pewno dużo ważniejsze od doraźnych dylematów pt. kto nowym trenerem.
Eyesmon pisze:
21 maja 2025, 23:24
Tak tylko dodam ze Conceicao też w Porto robił genialna robotę a w Serie A okazał sie bajerantem. Moze po prostu Ci trenerzy z Holandii czy Portugalii sa w większości* zwyczajnie przereklamowani?
Generalnie znalezienie top trenera to często (i częściej) jest dzieło przypadku, wystarczy popatrzeć na historię dlaczego zaczynali Ancelotti w Milanie czy Del Bosque w Realu, jakie doświadczenie mieli Guardiola, Flick czy Zidane, i tak dalej.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 21 maja 2025, 23:30

ale jak czytam bassa bo kuyrwa od roku gadał ze [ch**] i mu teraz sie dograło???? powiedz mordo ze ci to po drodze ze dzisiaj była wtopa? bo po tym co wyrzygiwałes od tygodni to tak jest. Pluje na was w [ch**].... na bassa i dajcie bana

odpocznij, mordo//piotrcies

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 maja 2025, 23:34

Szmagel ale przeciez to wszystko to nie wina Bassu.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 21 maja 2025, 23:39

Bassu pisze:
21 maja 2025, 23:20
Fajnie że wypowiadają się tu nie tylko fanatycy bez wiedzy o piłce pokroju diasa.
Czy ktoś może mu w końcu sprzedać bana za ciągłe prowokacje w moim kierunku? To już się [k****] nudne robi, a ja wcale nie gustuję w facetach, żeby mnie ciągle podrywał.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 185
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 21 maja 2025, 23:58

Na mój chłopski rozum MU powinno wziąć na trenera jakiegoś angola znającego ligę. Chłopa co zbuduje podstawy podstaw. Potem się zobaczy. Bo chyba na ten moment u was nie ma kompletnie nic. Nie wiem jak tam u Amorima z szeroko pojętym mentalem i charyzmą, ale po takich wynikach i przegranym finale może być niemożliwe, żeby on to dźwignął. Z drugiej strony klub sporo zainwestował, żeby go tutaj ściągnąć. Ciężki orzech do zgryzienia.

Co do bassu - ja jako osoba średnio śledząca angielskie klimaty mogę napisać, że świetnie mi się go czyta. Bez owijania w bawełnę, na ogół celne przemyślenia. Nie jestem zaangażowany emocjonalnie w ten wątek, może gdybym był kibicem MU to by mi przeszkadzał jego charakterystyczny sposób pisania. Nie wiem. Ale, że nie jestem to bardzo cenie tego użytkownika i zwyczajnie świetnie mi się go czyta.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 22 maja 2025, 0:05

dias pisze:
21 maja 2025, 23:39
Czy ktoś może mu w końcu sprzedać bana za ciągłe prowokacje w moim kierunku? To już się [k****] nudne robi, a ja wcale nie gustuję w facetach, żeby mnie ciągle podrywał.
Nawzajem się nakręcacie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”