Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2741

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1395
Kibicuję: od czasu do czasu

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 22 maja 2025, 0:06

Po szesnastym miejscu w lidze i przegranym finale w pucharach ciężko nagle oczekiwać, że w następnym sezonie będzie top 6. A presja może być duża, czy na portugalskim bajerancie ze Sportingu czy na jego następcy. Tu trzeba spokoju, zaufania i jakiegoś długofalowego celu. Pytanie czy w obecnej organizacji tego klubu jest to realne. Trudno odbudować w krótkim czasie coś co stopniowo opada przez kilka lat. Tu jest chyba potrzebne trzęsienie ziemi nie tylko w szatni, ale przede wszystkim w gabinetach.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 22 maja 2025, 0:13

Zygmunt-1 pisze:
22 maja 2025, 0:06
Tu trzeba spokoju, zaufania i jakiegoś długofalowego celu
Nie jest realne, a przynajmniej nie z tymi ludźmi u steru. Ktokolwiek w przyszłym sezonie by nie prowadzil zespołu, to potrzebne są miliony euro wpompowane w zespół. Do tego potrzeba człowieka z wizją i jednocześnie twardego negocjatora, żeby nie przepłacać. Inna sprawa czy ktokolwiek będzie w stanie przekonać wartościowych piłkarzy, że MU spełni ich oczekiwania i zagwarantuje odpowiedni poziom sportowy? Śmiem wątpić.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8352

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 maja 2025, 0:35

dias pisze:
22 maja 2025, 0:13
jednocześnie twardego negocjatora, żeby nie przepłacać.
przecież trener nie negocjuje transferów xd

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1995
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 maja 2025, 0:38

Miałem pisać jutro jak ochłonę, ale po 20min spacerze i prysznicu emocje już praktycznie ze mnie zeszły i wróciłem do stanu sprzed meczu. Do poniedziałku nie ma co czekać, bo sezon ligowy skończył się dla mnie wiele tygodni temu. Wygrana z Tottenhamem wiele by nie zmieniła, a przegrana... trochę wstyd, ale właściwie też niewiele się zmieniło.

Sezon zaczęliśmy z najbardziej obrzydzającym mi piłkę nożną managerem jakiego kiedykolwiek widziałem. Serio. Wolałem Moyesa. Ten przynajmniej miał usprawiedliwienie, że nie dostał niemal żadnego piłkarza. Wymiotowałem ETHem tak bardzo, że moim jedynym życzeniem było, żeby następcą nie był Tuchel albo Southgate. To były moje jedyne wymagania (tak jakbym mógł czegokolwiek wymagać).

Amorimem zachwycony nie byłem. Doceniałem robotę jaką robił w Sportingu, ale byłem bardzo sceptyczny ze względu na styl gry jak już go poznałem.

Cytaty w tym i kolejnych akapitach specjalnie dla Bassu, żeby przestał wmawiać, że byłem nim zachwycony.
Spoiler:
Były momenty, kiedy widać było progres. Przez krótki czas na samym początku. Bardzo ładnie uporządkował defensywę i zamknął przestrzenie. Hojlund się obudził, Rashford jebnął jakieś brameczki i wyglądało to naprawdę solidnie... ale później postanowił zmieniać ofensywę. I [ch**] bombki strzelił. To się po prostu nie mogło udać. Nie z tymi zawodnikami. Amorim to kompletnie spierdolił i nie ma tu żadnego usprawiedliwienia. Od początku z resztą mówiłem, że robi ogromny błąd próbując skopiować swoją Sportingową taktykę.
Spoiler:
Odnośnie tego co teraz jest grane... utrzymywanie piłki się poprawiło, lepiej kontrolujemy boisko, ale co z tego skoro nie potrafimy kreować okazji. Główny plan na grę, to podanie z pominięciem drugiej linii, przerzut na wahadło i wrzutka albo zejście do środka Diallo/Garnacho. Okazjonalnie podanie na 16 metr, które wydaje się być ćwiczone na treningach. Zupełnie nie widzę w EPL tego typu planu na grę. Zbyt fizyczni obrońcy, żeby dośrodkowania mogły coś zdziałać. Bruno ustawiony za bardzo z tyłu przez co jego magiczne podania mają zbyt długi czas lotu i obrońcy je przechwytują. Zagubieni we mgle pomocnicy, którzy wchodzą w pole karne gorzej niż Fred. Amorim zrobił sobie save taktyczki Sportingu jak w FMie i ją wczytał w United, ale to niezbyt pasuje ani do tej ligi ani do tej drużyny. Czy będzie pasowało z innymi zawodnikami? Śmiem wątpić, ale pozostaje mi tylko mam nadzieję, że będę miło zaskoczony.

Ruben pokazał, że nie jest w tym momencie dobrym managerem. Pozostaje mieć nadzieję, że uczy się na błędach, jeżeli pozostanie w United. Myślę, że pozostanie, bo klub niezbyt stać na kolejną zmianę oraz nie bardzo jest kogo ściągnąć i wywalenie go kiedy upierało się na przyjście w środku sezonu było by co najmniej niepoważne z perspektywy pracodawcy. Może Conte by coś tu zdziałał, jeżeli Napoli cudem potknie się w ostatniej kolejce? To by była opcja krótkoterminowa, ale tutaj po prostu potrzeba odbić się od dna, a on to potrafi. Natomiast, czy chcę zwolnienia Amorima? Nie cierpię jego stylu, jest kurewsko nudny, ale jeżeli zarząd ma jakiś zajebisty plan z nim związany, to niech go realizują, tylko niech mają z tyłu głowy podczas robienia transferów, że może nie wypalić i żeby to byli gracze uniwersalni pasujący do wielu stylów jak duża część transferów do tej pory - Yoro, Ugarte, De Ligt czy Mazraoui, to zawodnicy którzy będą pasowali niemalże kto by nie przyszedł.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 259
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 22 maja 2025, 0:41

Czy można powiedzieć, że Amorim to jeden z najgorszych trenerów w historii klubu, czy to jeszcze za wcześnie?

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 22 maja 2025, 0:41

piotrcies pisze:
22 maja 2025, 0:35
dias pisze:
22 maja 2025, 0:13
jednocześnie twardego negocjatora, żeby nie przepłacać.
przecież trener nie negocjuje transferów xd
A kto pisze o trenerze? Bo ja od samego początku mówię o zmianach wyżej trenera.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1995

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 22 maja 2025, 0:50

Matrixxx pisze:
21 maja 2025, 23:58
Co do bassu - ja jako osoba średnio śledząca angielskie klimaty mogę napisać, że świetnie mi się go czyta. Bez owijania w bawełnę, na ogół celne przemyślenia. Nie jestem zaangażowany emocjonalnie w ten wątek, może gdybym był kibicem MU to by mi przeszkadzał jego charakterystyczny sposób pisania. Nie wiem. Ale, że nie jestem to bardzo cenie tego użytkownika i zwyczajnie świetnie mi się go czyta.
Częściowo się zgadzam. Potrafi zdiagnozować problem i nie pierdoli się w słowach. Główny problem jednak jest taki, że próbuje wmówić wszystkim dookoła, że on jest jedyny w swoich poglądach, dlatego, że jest radykalny. Jeżeli ktoś się wstrzymuje z oceną bo zawodnik czy manager jest nowy w klubie i potrzebuje trochę czasu na wprowadzenie się albo nie daj boże napisze się jedno pozytywne zdanie, to przez pół roku czyta się pierdolenie jak to bardzo nie trzepie się gruchy nad tym zawodnikiem, czy managerem.

Jeżeli napiszesz, że Amorim poprawił utrzymywanie się przy piłce względem ETHa = jesteś fanem Amorima i przez pół roku czytasz jak bardzo się mylisz.

Jeżeli napiszesz, że DDG był już zbyt stary, żądał ogromnej pensji i cieszysz się, że został wymieniony. Nieważne, że zamiast Onany wolałeś 3 innych bramkarzy = jesteś fanem Onany i przez pół roku czytasz jak bardzo się myliłeś.

Widzi doskonale A i widzi doskonale B, ale nie widzi jakichkolwiek rzeczy dookoła tego A i B. Wszyscy co widzą też to co jest dookoła muszą czytać pierdolenia non stop. Mnie w pewnym momencie zaczęło to bawić, ale nie dziwię się, że niektórych trafia szlag.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 maja 2025, 9:30

Amorim przyznał na konfie ze jak go zwolnią to odejdzie bez odszukodowania, ale sam nie zostawi projektu. Czyli coś co było do przewidzenia. A tutaj dowody jak „kupił” szatnie.

Każdy mówi co innego. Starzy co się boją o stołek wchodzą w dupsko, ambitni jak Garnek będą odchodzić. Znowu pójdą grube miliony na piłkarzy pokroju Dorgu czy Hojlunda. Nie sądzę przy tym że będziemy robić duże zakupy i wielkie wyprzedaże bo nie ma na to wszystko kasy. Po wakacjach wróci Martinez i może to pozwoli jakoś ustabilizować grę w obronie, cuhnia doda jakości z przodu i sądzę że jednak weźmiemy napastnika w stylu tego ziomka z Ipswi. Jak się wieszało psy na Amorim to na TT pisali kibice Sportigu że on potrzebuje obozu przed sezonem żeby złapać team spirit z szatnią. No to nawet jakby się teraz wykręcać to jesteśmy tu na siebie skazani i potem w grudniu oby był ktoś na rynku trenerów kto będzie w stanie budować na zgliszczach. Bo ja nie mam akurat wątpliwości że Portugalczyk zostawi po sobie jeszcze większy smród niż ETH

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 maja 2025, 9:34

Bassu pisze:
22 maja 2025, 9:30
ambitni jak Garnek będą odchodzić.
przeciez ten gosc jest przeslaby, jezdziec bez glowy. Typowy Manchester - oddal najlepszego gracza druzyny (McTominay) zamiast sprzedac tego goscia przy pierwszej okazji. Dodatkowo, ciezki polglowek, ktory chwile po meczu zali sie na tt, ze malo gral zamiast pogadac bezposrednio z trenerem.

Moje najlepsze ziomki to fani MU, oni mi mowia, ze powinien byc mecz o puchar Tymbarku Milan - Manchester, bo oby dwa kluby sa na takim samym zenujacym poziomie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 maja 2025, 9:38

Ja nie pisze że jest dobry, tylko że jest ambitny. A już na pewno powinien dostać wczoraj więcej minut od Mounta. To jak wybór między dżumą a cholera ale jednak. Mount nie zasłużył na granie w finale w pierwszym składzie nawet jeśli w półfinale strzelił dwa gole to jest w gorszej formie od /pełna zgoda/ garnka bez głowy. Takie czasy

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 22 maja 2025, 9:45

Enjo pisze:
22 maja 2025, 9:34
Bassu pisze:
22 maja 2025, 9:30
ambitni jak Garnek będą odchodzić.

przeciez ten gosc jest przeslaby, jezdziec bez glowy. Typowy Manchester - oddal najlepszego gracza druzyny (McTominay) zamiast sprzedac tego goscia przy pierwszej okazji. Dodatkowo, ciezki polglowek, ktory chwile po meczu zali sie na tt, ze malo gral zamiast pogadac bezposrednio z trenerem.

Moje najlepsze ziomki to fani MU, oni mi mowia, ze powinien byc mecz o puchar Tymbarku Milan - Manchester, bo oby dwa kluby sa na takim samym zenujacym poziomie.

O przepraszam, my jesteśmy w gorszej dupie z uwagi na amerykański zarząd - proszę mi tu się nie porównywać.
Forza Milan :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 maja 2025, 9:59

A tak się nie powinno mówić publicznie.

Hojlund rozumiem strzela po 3 bramki w meczu. Garnek sie myli jak opętany ale chciaz ma okazje. Brak klasy u Amorima.

[WYPOWIEDŹ]

🚨🇵🇹 Ruben Amorim zapytany, czy powinien był wystawić Alejandro Garnacho zamiast Masona Mounta

🗯️„Łatwo to teraz powiedzieć. Kto zmarnował świetną okazję w pierwszej połowie półfinału? Garnacho. Taki właśnie jest futbol.”

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 maja 2025, 21:34

[AMORIM]

‼️𝐏𝐈𝐋𝐍𝐄‼️

Manchester United planuje kontynuować współpracę z Rubenem Amorimem, i nie mają zamiaru go zwalniać🔥

[Fabrizio Romano]

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 23 maja 2025, 23:39

Tylko nie mówcie nic Bassu

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 120
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 24 maja 2025, 1:38

Gość robi taką robotę z przodu , że ja nie mam słów .
Ogólnie wygląda jak typowa 9 a gra w pomocy .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”