Polscy kibice - Strona 276

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 02 mar 2014, 23:16

Niech surowo ukarają i Legię i Jagiellonię. Miały być wzmocnienia na LM, a wyjdzie jedna wielka kaszana i tak będziemy czekać w nieskonczoność. Na własne życzenie głupie patałachy

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 mar 2014, 23:30

Jaga przed meczem była pewne siebie, przy pustych trybunach...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 mar 2014, 23:40

Obrazek

Pełne zajście. Jednak Jagiellonia coś tam walczyła, ale niewiele...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5300
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 02 mar 2014, 23:50

Tomusmc pisze:Niech surowo ukarają i Legię i Jagiellonię. Miały być wzmocnienia na LM, a wyjdzie jedna wielka kaszana i tak będziemy czekać w nieskonczoność. Na własne życzenie głupie patałachy
Z klubem nie jest się tylko dla wyników.

Fajny musiał być klimat tego meczu. Takie lata 90 trochę. Jagiellonia zachowała się strasznie pizdusiowato. Najpierw kozaczyła przy pustych trybunach, obrzucała sektor dzieciecy, rozjebała płot po to by później 50 Legionistów ich przegoniło :haha:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 mar 2014, 0:09

DDK pisze:Z klubem nie jest się tylko dla wyników
pewnie jeszcze dlatego aby wrpowadzic g w spore problemy finansowe

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 mar 2014, 0:14

na Zawiszy też wprowadzą go w problemy finansowe, a źle robią? Frekwencja z 6-7000 spadła ostatnio do 1600 jeśli dobrze pamiętam. Klub nie potrafi funkcjonować bez kibiców, bo to kibice go tworzą. Piłkarze są, ale odejdą. Kibice zostaną na zawsze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 mar 2014, 0:16

a kluby bez kasy i kolo sie zamyka. Zawisza skonczy na tym, ze po seoznie odejdzie Osuch, beda problemy z licencja, sportowy zjazd do 3 ligi.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 0:24

Dokładnie jak napisał Czesiek. Nigdy nie kumałem tego, że klub bez nas nie będzie funkcjonował. Na Legii, Wiśle, Lechu ilość troglodytów jest małym procentem, w porównaniu z resztą kibiców. Wystarczy wyeliminować element, który narzuca pewne style. Czy na Zawszę nie chodzi 7k, bo nie chce? Nie, bo nie może. Z góry narzucono pewien stan rzeczy.

Nie pamiętacie jak na Legii brat bił brata, bo ten nie chciał protestować przeciw ITI?

DDK lubię Cię, ale mam nadzieję, ze wydoroślejesz zanim zarobisz kosę...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 mar 2014, 0:45

Pytanie czy klub tworzą piłkarze, wyniki czy kibice? Bo piłkarze jak i wyniki są tylko jakiś czas, kiedyś odejdą. Natomiast kibice będą z klubem zawsze i dla mnie to oni właśnie go tworzą.

Na Zawiszy nikt nie bronił kibicom iść na mecz. Jak widać z tych 7000 ponad 5000 wolało zostać w domu, jak widać utożsamiają się z tymi "troglodytami" a nie z Osuchem. Na Legii jak był protest też można było w spokoju iść mecz pooglądać a jak widać 80procent ludzi wolało zostać w domu. To nie jest Anglia że kibice przyjdą pooglądać mecz. Gdyby tak było to byśmy mieli średnią frekwencje na poziomie 3000. W Polsce mimo wszystko baaardzo dużo osób przychodzi dla atmosfery.

Bartek spokojnie, o mnie się nie martw :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 6:34

DDK pisze:Na Zawiszy nikt nie bronił kibicom iść na mecz. Jak widać z tych 7000 ponad 5000 wolało zostać w domu, jak widać utożsamiają się z tymi "troglodytami"
Co byłem w Bydgoszczy, to miejscowi rozrabiali podczas meczu. Nie mam o nic dobrego zdania, bo nawet na kadrze musieli robić dym. Wydaje mi się, ze nie wyrośli z jeżdżenia po wioskach w niższych ligach i leczeniu swoich kompleksów. Także niech wracają skąd przyszli. Ktoś im powiedział nie, ktoś im zabrał możliwość handlu, to się obrazili, bo dziwne, że w cywilizowanym kraju nie wolno napierdalać bliźniego.
DDK pisze:Na Legii jak był protest też można było w spokoju iść mecz pooglądać
Litości. Bywałem na Legii co mecz, chodziłem na Żyletę. Nie raz widziałem dantejskie sceny...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 mar 2014, 8:29

Z tego wydarzenia powinny zostac wyciagniete konsekwencje. Kibice Legii i Jagiellonii wyswiadczyly przysluge Policji i Tuskowi. Legia w mediach bedzie miala teraz negatywny opis co przelozy sie na sponsorow itp. Nie wspominam o zamknieciu stadionu Legii. Recydywa itd. Jaga powinna dostac bana jak cala liga. Zakaz wyjazdowy dla wszystkich ekip. Moze na rok, 2 lata? Kara powinna zabolec i dawac do myslenia.
Z drugiej strony BL poniosl chyba najwieksza porazke. Nie wiem jakie mial uzgodnienia z kibicami, ale ci kolejny raz mieli w dupie Legie. Znajac historie poprzedzajaca mecz Legii z Jagiellonia to nie wachalbym sie prosic o pomoc Policje przed meczem. Tak asekuracyjnie. Wydaje sie ze zabezpieczenie spotkania pozostawialo wiele do zyczenia. Dzis konfa BL. Moze byc ciekawie.
Litości. Bywałem na Legii co mecz, chodziłem na Żyletę. Nie raz widziałem dantejskie sceny...
Jakie?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2014, 8:32

bartbuks pisze:Czy na Zawszę nie chodzi 7k, bo nie chce? Nie, bo nie może. Z góry narzucono pewien stan rzeczy.
Eeeee, chrzanisz. Nigdy niczego się nie narzuca, tylko się informuje, a kazdy samemu decyzje podejmuje. W Bytomiu tez parę lat temu, jeszcze w czasie 2 ligi przed ekstraklasą był protest i nikt nie był zmuszany do nie kupowania biletu, zostałem razem z kumplem poproszony, żeby nie wchodzić na stadion i obejrzec mecz z "górki", z której i tak nic nie widać :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 8:54

Bienias pisze:Z drugiej strony BL poniosl chyba najwieksza porazke.
Wg mnie nie wyjdzie z tego źle. Chciał dobrze, dał kibicom dużo luzu, spieprzyli sprawę, więc teraz nie będzie litości.
Bienias pisze:Jakie?
Pamiętasz mecz z Odrą i doping spod Torwaru? Pamiętasz początki walki z ITI? Proszę Cię, nie staraj się mi wmawiać, że nigdy nic się na Ł3 nie stało. Już nikt nie pamięta "że tylko szmata bije brata"?

cloner w Bytomiu nigdy nie byłem, w Bydgoszczy tak, w Warszawie swego czasu przez kilka lat na każdym meczu. Na Żylecie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 mar 2014, 9:04

Pamietam. Tylko co poza tym jak bili tych co chcieli pojsc na mecz. Jakie to byly dantejskie sceny?
Chciał dobrze, dał kibicom dużo luzu, spieprzyli sprawę, więc teraz nie będzie litości.
Szczerze licze na zmiany i oczekuje twardej reki wobec ultrasow.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2014, 9:15

Bienias pisze:oczekuje twardej reki wobec ultrasow.
A co ultrasi zawinili?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”