Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 276

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 lip 2009, 20:23

Dodatkowym plusem francuza są jego dosyć niskie zarobki oscylujące gdzieś w granicach 3,5-4 mln euro za sezon gry (jeśli się mylę to możecie mnie poprawić).
Może u Was to są niskie, u nas to jedne z najwyższych w zespole :P

Myśle, że gdyby od początku sezonu Vicenzo grał regularnie, a z tego co pamiętam zaliczał tylko ogony to też nastrzelałby trochę bramek.
Z tym, że Iaquinta miał na jesień problemy ze zdrowiem, więc sporo pauzował a i jak pojawiał się na boisku to widać było brak ogrania spowodowany właśnie tymi urazami. Nie chcę sobie wyobrażać kto grałby w ataku na jesień gdyby zarząd nie sprowadził Brazylijczyka.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 lip 2009, 2:14

Spoko, spoko 8) David juz jest wyleczony z kontuzji, strzelil sobie barmeczke na rozluznienie i znow pokaze na co go stac :wink: W ataku zapowiada sie na spora rotacje, dlatego obstawiam ze cala czworka zdabedzie w tym sezonie cos w okolicach 10-15 bramek na głowe :wink: , mysle ze nie ma co liczyc na 20+ u jednego z nich :roll: , chociaz jakby się Treze przebił na dłuzej to kto wie :wink: , osobiscie stawiam ze najdluzej pogra atak Trezeguet - Amauri :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 lip 2009, 23:15

Ale jaja! Camor kontuzja! Kto by się spodziewał :roll:

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 26 lip 2009, 22:41

Ludziska złote to prawda ,że Sissoko podobno będzie pauzował 3 miesiące :!: :?: :!: :?: :!: :?:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 lip 2009, 22:43

Nie. Pewnie przestraszył Cię Tuttosport. Jest tam napisane, że absencja Sissoko się przedłuża. Miał pauzować 3 miesiące a nie gra już 5. Sam Malijczyk wypowiadał się, że nie spieszy się z powrotem i wprawdzie jest dużo lepiej i prześwietlenie go uspokoiło, to odczuwa jeszcze delikatny ból i na razie nie chce ryzykować.

No chyba, że jest coś o czym nie wiem :roll:

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 26 lip 2009, 22:52

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... 27infiamma

skoro tak to kamień spadł mi z serca :hardkor:
już miałem stracha ,że ta nasza "idealna" pomoc sie rozkrusza...
a tak nie do rzeczy... kibice na juvepoland :prasa to takie czasem pierdoły wypisują ,że nie raz to nie wiem czy wierzyć :olaboga: czy wyśmiać :smile2:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 lip 2009, 22:56

Nie czytaj komentarzy przy newsach. Na forum można znaleźć sporo wartościowych wypowiedzi.
Na solojuve.com zrobili mądrą rzecz i wyłączyli możliwość komentowania pod nowymi wiadomościami a na forum też można ciekawe punkty odniesienia znaleźć. Szkoda tylko, że tak mało użytkowników tam...

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 28 lip 2009, 23:58

Jestem niesamowicie zadowolony po dzisiejszym spotkaniu ,a najbardziej z Diego :wink:
piękny debiut i piękna bramka którą calutki czas sie podniecam :P

Felipe Melo :think: ... no cóż, przyzwoicie... nie można wymagać po pierwszym meczu cudów od niego ,ale nie gniewał bym się gdyby miał taki debiut jak Diego :brawo: :D

nie chce się rozpisywać o reszcie zespołu, gdyż chce ocenić debiutantów :wink:
ogólnie mecz mi sie bardzo podobał i jestem usatysfakcjonowany wynikiem ... więcej nie oczekuje od Juve :spoko:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 lip 2009, 0:18

Bramka Diego była naprawdę przedniej urody, ale żeby tak nie słodzić to dodam, że obrońcy nie kwapili się zbytnio, żeby mu przeszkodzić.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 29 lip 2009, 0:34

Bo nie wiedzieli co się z nimi dzieje :D
lewo ,prawo
lewo ,prawo
strzał... :olaboga: :boje się:
GOOL! :shock:
:jupi:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 29 lip 2009, 1:04

Debiut Diego naprawdę świetny. Bramka bardzo ładna, ale to tylko część tego co pokazał w dzisiejszym meczu. Największe brawa należą mu się za to jak rozgrywał piłkę w środku pola, szukał wolnych stref, grał bardzo swobodnie z wizją gry, świetnie panował nad piłką i to jak utrzymywał ją w ofensywnej pomocy czy ostatecznie jak współpracował z pojedynczymi zawodnikami czyli najczęściej Camoranesim, wyglądało naprawdę bardzo dobrze. Oby tak dalej a będzie naszą wielką gwiazdą. :]
Co do Melo to był jeszcze mocno zagubiony i nie układała mu się współpraca z partnerami, ale on w odróżnieniu od Diego trenuje nie od samego początku okresu przygotowawczego, ale od niecałego tygodnia. Jest na zupełnie innym etapie przygotowań i to go wpełni usprawiedliwia, ale z 3 bardzo fajne podania mu naliczyłem mimo tego :wink:

Co do pozostałych graczy to ZNÓW bardzo dobrze zagrał Tiago :shock: To jak on grał przez 2 lata a jak gra w każdym kolejnym meczu to coś zupełnie innego. Pisałem że nowy system taktyczny powinien mu pomóc, ale nie spodziewałem się tak nagłej zmiany. Tiago wreszcie jest aktywny, zawsze dobrze ustawiony, często przy piłce, wymienia dokładnie krótkie podania, czesem zagra ciekawą piłkę do przodu i raz czy dwa nawet poszedł dryblingiem do przodu między przeciwników. Tiago staje się mocnym kandydatem do gry w pierwszej 11. Z taką grą już się nadaje, a przeciez forma ma rosnąć.

Inna sprawa że Camoranesi też wyglądał dziś bardzo dobrze. Dużo technicznej gry na krótkiej przestrzeni z Diego, asysta przy pierwszym golu i znakomite odegranie do Giovinco przy trzecim. Owszem znów się zagotował, ale jak nie kopał rywala to grał naprawdę dobrze. Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądała nasza formacja pomocy. Diego, Sissoko i Melo wydaje się że miejsca mogą być pewni, ale kto czwarty? Camo, Tiago czy Marchisio?
A Giovinco też przeciez grać musi.. Wygląda na to że Ferrara będzie miał poważny problem bogactwa :]

Z drugiej strony po 2 świetnych meczach dziś bardzo słabo zagrał Zebina, no i bardzo słaby był Treze. Zmarnował jedną 200% okazję, prawie zawsze poza grą, czesto spóźniony, tylko raz świetnie uderzył, ale koreańczyk go wybronił :roll: Nie dziwię się że zarząd myśli czy Treze powinien zostać....

I tylko ci beznadziejni liniowi, którzy odgwizdali 2 raz całkowicie niesłuszne spalone :roll:
PS: Jutro podobno oficjalnie będzie potwierdzone wypożyczenie Caceresa z opcją wykupinia go za 15 mln po sezonie :D

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6641

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 lip 2009, 1:23

Ja tam się zbyt Diego nie podniecam, owszem, strzelił piękną bramkę, owszem, coś tam próbował grać ale to jeszcze nie to, mało było takich podań kluczowych (co nie zmienia faktu że i tak był najlepszy na boisku). Fajnie, że pokazał że sam może zrobić coś z niczego (tak jakby nikt nie wiedział :roll: ) i że w meczu z ogórkami (nie oszukujmy się, Koreańczycy byli na poziomie takiej Atalanty czy Catanii) można na niego liczyć. Ma zadatki na lidera niewątpliwie.

Co do Melo to też go dobrze oceniam, ja go raczej widzę jako typowego przecinaka i w tej roli dobrze się spisał, ma chłopak talent - dla mnie na plus. Dobrze zagrali Tiago i Camor, ale to już zostało powiedziane, Iaquinta trafił ale zagrał słabo moim zdaniem. Trezegeuet - tutaj może być problem, bo mi się wydaje że on się za bardzo psychicznie spala, potrzebuje goli a tu jak na złość nic nie wpada. Pozostaje wierzyć, że wróci stary dobry David, który dostanie piłkę 3 razy w meczu i strzeli hat-tricka...
Ta sytuacja w której posłał piłkę nad bramką z metra - tu widać było jego błysk, świetnie się urwał, no ale niestety nie trafił, potem jeszcze ta główka...

Czekam na Real (choć zapewne meczu nie zobaczę :( ), niech chłopaki grają i przysparzają ból głowy Ferrarze co do podstawowej jedenastki na sezon (Ranieri też miał ból głowy z tym - tylko on nie miał kogo wstawić tyle kontuzji było), a jak wiadomo od przybytku głowa nie boli (ot taki paradoks mi się znalazł :lol: )

Fajny był moment jak Molinaro wchodził na boisko, myślałem że za Diego i sobie myślę co ten Ferrara wykombinował, a tu zza Krystka wyskakuje Seba 8)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 lip 2009, 2:36

W sumie pierwszy sparing w tym sezonie, który oglądałem (ze względu na prace) i nie zawiodłem się. Liczyłem na debiut Diego i też nie zawiodłem się :] Ogólnie bardzo fajnie dziś to wyglądało. Co prawda dopiero początek przygotowań ale Diego dziś zaprezentował sie na prawde pierwszoplanowo. Jeśli tak bedzie grał co kolejke, to tylko bic brawa. Świetnie dyrygował grą Bianconerich, sporo kluczowych, prostopadłych podan i tylko nieskutecznośc Iaquinty raziła. Vincenzo mógł dołożyc jeszcze ze 2 gole, nie wykorzystane sam na sam, poza tym kilka sytuacji, w których mógł sam spokojnie strzelac, to on próbował odgrywać bądz dośrodkowywac. Niemniej jednak dobry mecz również Iaquinty i pozytywny ból głowy będzie miał Ferrara przy kompletowaniu linii ataku. Ale gra Diego mogła dziś sie naprawdę podobać. Skoro jesteśmy przy ataku, to baardzo słabo Treze. Fakt, że on musi dostawać podania, ale dzis w ogóle sie nie pokazywał, nie potrafił przyjąc prostych podan do nogi, nie trafiał w piłkę, jakoś brakowało mu zaangażowania... Jesli ma to wyglądać, to może faktycznie lepiej, żeby Francuz opuścił Juve... Ogarnij się David! W pomocy o Diego juz wspomniałem, bardzo fajnie zagrał Tiago. Z poświęceniem, walczył, podawał, odbiera. Jak najbardziej pozytywny wystep, może wreszcie coś ruszy w jego grze. Co do Camora mam mieszane uczycia. Ogólnie nie zagrał jakiegoś spektakularnego meczu, a mimo to miał swój spory udział przy wszystkich trzech bramkach. Szkoda tylko, że czesto pada mu na główke i dzis też czerwona kartka wisiała w powietrzu. Cały Camor. Zanetti jakos bez wyrazu, potem zastąpił go Melo i też kompletnie zagubiony Brazylijczyk, niczego nie pokazał. W II połowie wszedł Giovinco, nie pograł za bardzo, bo nie tyle po trzeciej, co nawet po drugiej bramce nasza gra ofensywna siadła i broniliśmy sie jedynie kontrolując przebieg spotkania. Mimo to Seba zaliczył asyste, fajnie rozegrał z Camorem :] Obrona nie miała też jakiś wielkich okazji do popisu, bardzo dobrze zagrał Kielon, tylko jeden jego błąd wypatrzyłem, naprawiony przez Buffona. Mniej widoczny Legro, Zebina bardziej pokazywał się w ofensywie, podobnie jak Hasan. Obaj mieli dziś sporo swobody, a cała defensywa dopuściła bodaj do jednej naprawde groźnej sytuacji w I połowie.

Ważny sparing za nami, Seongnam nie takie ogórki, bo ponoć triumfatorzy azjatyckiego odpowiednika LM, jednak to wciaż mecz towarzyski. Podobała mi się dzisiejsza gra Juve, tylko czekam jeszcze na powrót Momo, bo to kluczowy zawodnik, który zawsze do gry wnosi dużo jakości. Diego też zaprezentował dziś przedsmak swoich umiejętności. Oby w sezonie spisywał się równie dobrze.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 lip 2009, 9:39

Jest dobrze :) , tak jak chcielismy gramy z Realem 8) .. widac ze czuja do nas duzy respekt bo Raul juz placze w mediach ze dla Realu jest za wczesnie na ten mecz i ze niby dopiero za dwa tygodnie zobaczymy ten niby mocny Real ... czyzby juz przed meczem chcial usprawiedliwic porazke :roll:

Meczu niestety nie mialem jak obejrzec, widzialem jedynie bramki wiec nie moge sie zbytnio wypowiadac o grze calego zespolu, ale cieszy mnie ładna bramka Diego, mam nadzieje ze w trakcie sezonu jeszcze pare razy zobaczymy typowo brazylijskie zagrania :wink: , Tiago po raz kolejny podobno pewny występ ... (a nie mowilem :?: :twisted: )

Poulsen i Almiron juz jedna nogą poza Turynem a Caceres (?) jedną nogą w Turynie 8) ... chlopak liczy na regularna gre ktorego Barca nie mogl mu zapewnic a Juve podobno może wiec ja czuje, ze albo młody jest planowany na bocznego :roll: albo ... Kielon wraca na bok :roll: co o tym myslicie ?? ... Ja stawiam ze Caceres bedzie grał na boku.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6641

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 lip 2009, 13:17

chlopak liczy na regularna gre ktorego Barca nie mogl mu zapewnic a Juve podobno może wiec ja czuje, ze albo młody jest planowany na bocznego :roll: albo ... Kielon wraca na bok :roll: co o tym myslicie ?? ... Ja stawiam ze Caceres bedzie grał na boku.
Szczerze wątpię aby Kielon wrócił na bok obrony, zresztą na środku jest jeszcze Legro który jak na tę chwilę gra lepiej od Caceresa (bo ten to w ogóle nie gra), więc chyba tak jak mówisz, raczej bok obrony. Chociaż przy takiej dyspozycji Zebiny to też będzie miał ciężko... Ale lepiej Caceres jak Grygera.

P.S. Bo chyba na lewą to się go nie wciśnie nie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”