Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 276

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 lis 2011, 19:42

Zgadzam sie z Chlopaczkiem co do pierwszego akapitu w 100%. Wijasz-Boasz potrzebuje czasu, posiada tez kilka zalet na czas kryzysu w Chelsea: uroczo sie cieszy po bramkach, kosztował 15 milionow euro, no i last but not least posiada nienaganna prezencje a to bardzo wazne przy budowaniu wizerunku super trenera. Patrzcie co z Manciniego wyrosło. AVB trzymaj sie!

Nie zgadzam sie natomaist z drugim akapitem. Ej Chlopaczek, dlaczego tak uwazasz? :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 lis 2011, 20:11

Pewnie mu zyebali kupon wczoraj. Tak samo jak mi.

Oczywiście również uważam, że na pierwsze oceny AVB przyjdzie czas po sezonie. Przynajmniej tyle czasu powinien dostać.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lis 2011, 20:14

Babel pisze:Nie zgadzam sie natomaist z drugim akapitem. Ej Chlopaczek, dlaczego tak uwazasz? :)
Koles jest podejrzany. Nie wiadomo czy jest bialy w strone czarnego czy czarny w strone bialego.
Poza tym slaby z niego trener.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 lis 2011, 18:09

AVB nigdzie nie odejdzie... sam powiedział, że nie po to RA go sprowadzała na SB za 15mln, żeby go teraz odesłać z podobną sumą do Portugalii.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 23 lis 2011, 15:25

Skoro już mowa o PSG, to czy ktoś z Was żałuje, że Pastore nie dołączył do Chelsea ?

Podoba mi się postawa Andre, który stanowczo zapowiedział, że nie ma zamiaru odchodzić ze Stamford.

Swoją drogą, ciekaw jestem, jak The Blues zaprezentują się w dzisiejszym meczu CL.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 lis 2011, 22:40

Chelsea w formie widzę. :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 23 lis 2011, 23:01

No, jak co roku w tym okresie. Szczerze mówiąc wali mnie ten sezon odkąd na początku sezonu zobaczyłem formę City i United. Z tym, że Ci drudzy mają obecnie kryzys... a i tak wygrywają :roll: Najlepiej odpadnijmy z Ligi Mistrzów i załatwmy sobie miejsce w Lidze Europejskiej (choć pewnie forma w jakimś lutym/marcu wróci a wraz z nią szaleńcza pogoń za czołówką), tu trzeba porządnego kopa w dupe bo powtarzamy swoje błędy od czasów Scolariego.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 23 lis 2011, 23:02

marCHELSinio pisze:Podoba mi się postawa Andre, który stanowczo zapowiedział, że nie ma zamiaru odchodzić ze Stamford.
Jakby Wijasza-Boasz miał cokolwiek do powiedzenia w tej sprawie :lol: Jak go Roman będzie chciał wypieprzyć to zrobi to bez mrugnięcia okiem.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lis 2011, 23:54

Niepowodzenie Boasa wcale mnie specjalnie nie zakakuje. Zdecydowanie za wczesnie zrobiono z niego jakiegos trenerskiego guru bo wygral kilka trofeow w lidze drugiej kategorii majac na dodatek po wzgledem kadry druzyne o klase lepsza od swoich rywali.
No ale Boas jest fajny, ofensywny, a taki Mancini sredniak czy gorzej bo wie, ze druzyne buduje sie od tylu :wink:

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 24 lis 2011, 21:56

Weteranom już podziękujemy. Na początek Anelka podobno ma zamiar opuścić SB w styczniu.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 lis 2011, 22:02

A widzisz to, że w ciągu najbliszego roku SB opuszcza Anelka, Drogba, Terry, Lampard i Malouda? Co najwyżej drużynę Chelsea opuści Anelka. Ci weterani dalej odgrywają większą lub mniejszą rolę w klubie, co zresztą pokazał ostatni mecz z Bayerem w którym Drogba zdobył bramkę, a Chelsea ostatnio nie wyróżnia się świetnymi napastnikami, którzy strzelają bramki.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 25 lis 2011, 13:57

Owszem, mało prawodopodobne, że wyżej wymienieni zawodnicy w ciągu jednego roku opuszczą drużynę. Ale AVB ma na ławce sporo młodzieży, którą Portugalski szkoleniowiec powinien zacząć darzyć zaufaniem i wpuszczać na boisko. Takie moje skromne zdanie. Jutrzejszy mecz to chyba mecz ostatniej szansy...

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 25 lis 2011, 14:25

marCHELSinio pisze:Owszem, mało prawodopodobne, że wyżej wymienieni zawodnicy w ciągu jednego roku opuszczą drużynę. Ale AVB ma na ławce sporo młodzieży, którą Portugalski szkoleniowiec powinien zacząć darzyć zaufaniem i wpuszczać na boisko. Takie moje skromne zdanie. Jutrzejszy mecz to chyba mecz ostatniej szansy...
Wątpię czy wpuszczenie Lukaku bądź Romeu poprawi jakość gry Chelsea szczególnie w tym okresie. Zresztą z tego co pamiętam, to Londyńczycy zawsze dupnie radzili sobie w tym okresie czasu. Ja bym raczej nie upatrywał winy w starszych zawodnikach, a raczej w braku formy. Pewnie pod koniec sezonu Chelsea będzie nadal w grze o mistrza.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 lis 2011, 14:33

Jestem tego samego zdania co Cech i Bosingwa, że nie można winić trenera za to, że piłkarze popełniają błędy. To nie jest jego wina, że ten nie pokryję tego zawodnika lub innego, gdy trener kazał mu to robić lub poda tam gdzie nie trzeba. To samo było z Carlo, bo graliśmy tą samą taktyką dzięki, której zdobyliśmy mistrza a potem zawodnicy zaczeli popełniać błędy i sezon skończył jak się skończył i w dodatku Carlo poleciał czego do dzisiaj nie mogę przeboleć. Jedyne co mogę zarzucić to, że Torres zagrał tylko 6 min w ciągu ostatnich 2 spotkań wtf? w dodatku McEachran marnuję się nam! chciał iść na wypożyczenie to Andre go zatrzymał mówiąc, że powinien rozegrać dobrą ilość spotkań w klubie i jak na razie to zagrał w 1,5 meczu w CC i może raz wszedł z ławki w EPL.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 lis 2011, 11:39

W końcu zwycięstwo i czyste konto co raczej nie zdarza się zbyt często w naszym wykonaniu. Gra w defensywie wciąż wymaga poprawy bo nie której fragmenty naszej gry wołały o pomstę do nieba, ale na szczęście Cech był w dobrej dyspozycji i pokazał kilka dobrych interwencji. Nie wiem co AVB ma z tym Drogbą, który kompletnie jest bez formy... słabe podania, kiepsko czyta grę i najlepiej wychodziła nam akcja jak Drogba miał minimalny wkład w nią. Torres powinien zaczynać przynajmniej ostatnie 2 spotkania bo na weteranie drużyny raczej się teraz nie zbuduję. Jak ma Torres zacząć strzelać dostając 6 czy nie całe 15min na boisku. Romeu pokazał się z bardzo dobrej strony i myślę, że to on powinien być pierwszym wyborem AVB przed Mikelem, który ostatnio przyczynił się do porażki z LFC.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”