Polscy kibice - Strona 277

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 mar 2014, 9:17

Na stadion powinno się wpuszczać tylko w krawatach - kibic w krawacie jest mniej awanturujący się.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 9:22

franz pisze:Na stadion powinno się wpuszczać tylko w krawatach - kibic w krawacie jest mniej awanturujący się.
franz jesteś :) Myslałem, że może byłeś wczoraj w odwiedzinach u znajomych z Podlasia :)

A tak poważnie, to chciałbym poznać Twoje zdanie na temat wczorajszych wydarzeń.

Bienias jeśli nawalanie kogoś po mordzie nie jest dla Ciebie czymś nienormalnym, to wybacz, ale mamy inne spojrzenie na to co się dzieje.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5298
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 mar 2014, 9:56

Bienias pisze: Z drugiej strony BL poniosl chyba najwieksza porazke. Nie wiem jakie mial uzgodnienia z kibicami, ale ci kolejny raz mieli w dupie Legie
Może mieli w dupie kary finansowe, a nie klub? Myśle że dla nich Legia to coś więcej niż pieniądze, kary, zakazy czy mecze?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 mar 2014, 10:16

cloner pisze:
bartbuks pisze:Czy na Zawszę nie chodzi 7k, bo nie chce? Nie, bo nie może. Z góry narzucono pewien stan rzeczy.
Eeeee, chrzanisz. Nigdy niczego się nie narzuca, tylko się informuje, a kazdy samemu decyzje podejmuje. W Bytomiu tez parę lat temu, jeszcze w czasie 2 ligi przed ekstraklasą był protest i nikt nie był zmuszany do nie kupowania biletu, zostałem razem z kumplem poproszony, żeby nie wchodzić na stadion i obejrzec mecz z "górki", z której i tak nic nie widać :wink:
Dokładnie. Jakoś te 2 tysiące (czy ile tam było na Lechii -> wg Osucha 5 tysięcy :P ) weszło na stadion i chyba nie obawiali się w związku z tym o swoje życie. Nikt im przed wejściem na stadion nie groził...Każdy ma swój rozum i sam ocenia czy chce zostać w domu czy iść na stadion. Ja szczerze mówiąc nawet bym poszedł, bo nie jestem kibicem i jakoś nie utożsamiam się z bojkotem, ale rzadko bywam w Bydgoszczy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 mar 2014, 10:29

cloner pisze:
Bienias pisze:oczekuje twardej reki wobec ultrasow.
A co ultrasi zawinili?
a kto odpalal race przez co 1 trybuna jest zamknieta? Przez kogo Legia placi kary. Przez kibica w kapciach, piknika z dzieckiem?
Bienias jeśli nawalanie kogoś po mordzie nie jest dla Ciebie czymś nienormalnym, to wybacz, ale mamy inne spojrzenie na to co się dzieje.
Nie jest normalne, ale nie widze w tym dantejskich scen.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 mar 2014, 12:32

DDK pisze:Może mieli w dupie kary finansowe, a nie klub? Myśle że dla nich Legia to coś więcej niż pieniądze, kary, zakazy czy mecze?
Tak się teraz tłumaczy umysłową impotencję? Wpędzanie klubu w bardzo poważne tarapaty, które pociągną za sobą konsekwencje sportowe i finansowe jest normalną sprawą?

I jeszcze jedno. Jak słyszę po raz kolejny: "Klub to my", "Piłkarz i prezesi przychodzą, my będziemy zawsze" to już nawet śmiać mi się nie chcę. Intelektualne pantofelki.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 mar 2014, 12:38

W Zabrzu wcale nie jest lepiej...Mamy od dłuższego czasu 3 tysięczny stadion,zarząd stwarza obietnice,każdy kibic chce zwolnienia Wieczorka,są robione protesty,ale zarząd robi wszystko aby nawet te 3 tysiace biletów sprzedać(na kilka meczów były one rozdawana w ostatniej chwili za przystępną cenę)...W tym klubie nigdy nie będzie normalnie :suicide:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 mar 2014, 14:06

Duch pisze:
Tak się teraz tłumaczy umysłową impotencję? Wpędzanie klubu w bardzo poważne tarapaty, które pociągną za sobą konsekwencje sportowe i finansowe jest normalną sprawą?

I jeszcze jedno. Jak słyszę po raz kolejny: "Klub to my", "Piłkarz i prezesi przychodzą, my będziemy zawsze" to już nawet śmiać mi się nie chcę. Intelektualne pantofelki.
Jedna sprawa. Jak chcesz dyskutować na poziomie, to podawaj jakieś argumenty. A nie "smiać mi się chce" i obrażanie innych. Bo jak lubię dyskutować na trudne tematy, tak coś takiego to mi się nawet czytać nie chce.

Co do pierwszego zdania: są ludzie dla których są rzeczy ważniejsze od pieniędzy czy sukcesów sportowych. Ja osobiście nie wyobrażam sobie siebie na trybunach stadionu, gdzie jest obowiązek siedzenia, nie można śpiewać itd. Dla mnie Wisłę tworzą piłkarze, trenerzy, pracownicy, kibice którzy kochają ten klub. A nie ci, co są w nim dla pieniędzy czy sukcesów. Tym się różnimy, i w tej kwestii żaden nie przekona drugiego.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 mar 2014, 14:30

DDK pisze:Jedna sprawa. Jak chcesz dyskutować na poziomie, to podawaj jakieś argumenty. A nie "smiać mi się chce" i obrażanie innych. Bo jak lubię dyskutować na trudne tematy, tak coś takiego to mi się nawet czytać nie chce.
Nie czytaj i nie odpowiadaj. Akurat z Tobą Dudek nie mam o czym dyskutować, bo już wielokrotnie udowodniłeś, że jesteś na kompletnie innym biegunie jeśli chodzi o postrzeganie pewnych spraw. Przekonywanie Cię do innych racji wydaje mi się dość jałową robotą, na którą nie mam czasu.
DDK pisze:Ja osobiście nie wyobrażam sobie siebie na trybunach stadionu, gdzie jest obowiązek siedzenia, nie można śpiewać itd
W sensie, że teraz ktoś zabrania Ci śpiewać, nakazuje siedzieć i nie wstawać? Czysto kibicowskie atrybuty jak śpiewanie, oprawy, bluzgi czy nawet te race, to jedno. Działanie na szkodę własnego klubu, to zupełnie odrębna kwestia, ale jak sam stwierdziłeś, są ludzie, dla których są ważniejsze rzeczy niż to czy ukochany klub będzie miał pełny skarbiec, czy będzie mógł kupić jakiegoś piłkarza, będzie zmuszony sprzedać jakiegoś zawodnika, czy powalczy o Ligę Mistrzów itd.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 14:31

DDK pisze:Jedna sprawa. Jak chcesz dyskutować na poziomie, to podawaj jakieś argumenty.
Dudek sorry, ale Ty nie podałeś żadnych sensownych argumentów, do tego wątpię aby rozmowa na poziomie toczyła się wg tematu Wisła TO MY!
DDK pisze:Co do pierwszego zdania: są ludzie dla których są rzeczy ważniejsze od pieniędzy czy sukcesów sportowych
Zdrowie, szczęście, bliscy, miłość? Aaa i dodaj jeszcze, że są dla nich ważniejsze rzeczy od NIE ICH pieniędzy.

Legia po wczorajszych wydarzeniach cofnęła się kilka lat do tyłu. W imię czego? Kilku karków, co chcieli pokazać swoją siłę? Kary, puste trybuny, to brak kasy w budżecie, próba załatania dziury przez sprzedaż zawodników i brak transferów. I to dlatego, bo dla jakiś głąb ubzdurał sobie, że Legia to on?

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 mar 2014, 14:39

jak nie masz o czym dyskutować to po co dalej piszesz? Jak widać nie jestem na tyle godny żebyś mnie zaszczycił swoją uwagą, trudno będę to musiał jakoś przeżyć. I z chęcią bym się odniósł do dalszej cześci wypowiedzi, jednak jeśli piszesz
Nie czytaj i nie odpowiadaj.
to ok.

Bart ta wypowiedź o argumentach było skierowana prosto do Ducha, bo nie dał żadnych argumentów a obrażał.
bartbuks pisze: Zdrowie, szczęście, bliscy, miłość? Aaa i dodaj jeszcze, że są dla nich ważniejsze rzeczy od NIE ICH pieniędzy.

Legia po wczorajszych wydarzeniach cofnęła się kilka lat do tyłu. W imię czego? Kilku karków, co chcieli pokazać swoją siłę? Kary, puste trybuny, to brak kasy w budżecie, próba załatania dziury przez sprzedaż zawodników i brak transferów. I to dlatego, bo dla jakiś głąb ubzdurał sobie, że Legia to on?
Nie od ich pieniędzy? To ja nie wiedziałem że oni chodzą od kilku, kilkunastu lat na Legie za darmo, nie kupują barw, nie wydają tam żadnych pieniędzy, oprawy też pewnie mają za friko. Już nie będę wspominał o czasie spędzonym dla Legii.
A czy Legia (ta piłkarska) się cofnęła to poczekajmy. Zobaczmy najpierw jakie będą tego skutki, odczekajmy i spójrzmy na to chłodnym okiem. Bo jak widać niektórzy już wydali wyroki.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 14:57

DDK pisze:Nie od ich pieniędzy? To ja nie wiedziałem że oni chodzą od kilku, kilkunastu lat na Legie za darmo, nie kupują barw, nie wydają tam żadnych pieniędzy, oprawy też pewnie mają za friko. Już nie będę wspominał o czasie spędzonym dla Legii.
Nie generalizuj. Kark zostawił kilkadziesiąt zł wczoraj w kasie i naraził klub na kilkumilionowe straty. Rozumiesz różnicę?
DDK pisze:A czy Legia (ta piłkarska) się cofnęła to poczekajmy. Zobaczmy najpierw jakie będą tego skutki, odczekajmy i spójrzmy na to chłodnym okiem. Bo jak widać niektórzy już wydali wyroki.
Nie jest potrzebny wróżbita Maciej, aby wpaść na to jakie będą konsekwencje.

DDK pisze:Bart ta wypowiedź o argumentach było skierowana prosto do Ducha, bo nie dał żadnych argumentów a obrażał.
]
Kogo Duch obraził? Imbecyli w kominiarkach z gardą? Przestań. Dla opraw, dopingu, flag i mega atmosfery chodziłem na Ł3. Wątpię, aby ktoś tego wczoraj zabraniał, czy w Wawie, czy gdzie indziej. Nawet race lubię, ale to co się działo wczoraj, to było działanie na szkodę klubu z premedytacją. Jeśli w jakikolwiek sposób starasz się to tłumaczyć, szukać innych płaszczyzn, to wybacz, ale ze mną też nie masz co dyskutować.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 mar 2014, 15:10

Podpisuję się pod postem clonera.

To lepsze niż walka Putin vs Zachód :lol: Czekam na więcej :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 15:12

Myslałem, że odniesiesz się do wczorajszej sytuacji, ale chyba Twoje milczenie jest wymowne. :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”