Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 277

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 mar 2009, 14:29

mistyk pisze:Ile? Bo nie mam pojecia, a chcialbym byc mile zaskoczony.
Dobra, odpowiem za lorda. 0 słownie ZERO :!:
A tam. Kazdy ma sowjego goscia, ktory jedzie po doświadczenie, ktore ma procentowac w przyszłosci.
Jest różnica jak się bierze takiego jako nr. 23 w kadrze, żeby zebrał doświadczenie jak np. Eriksson Walcotta, a jest jak się bierze go zamiast Brożka, Jelenia czy Wichniarka ....

Co do skrzydeł to tam powinien zagrać Jeleń a w napadzie Lewandowski. Jeśli prawda jest to co piszę Szadkowski na blogu, że mieli grać na napastnika, który miał się przepychać, grać tyłem do bramki i odgrywać na skrzydła to ja wysiadam. Tulipan wystawia do tej roli Jelenia :haha: Nie mogę to jest "wybitny" trener? :mrgreen: Tam powinien zagrać Lewy albo Sagan, oni by dali radę w takiej sytuacji i odgrywali by do wbiegających Jelenia i Krzynówka. Ale Jeleń nigdy takim napastnikiem nie był i nie będzie.
Niech ten "wybitny" strateg wraca do Trynidadu i nabiera na swoje sukcesy sprzed 20 lat murzynów...Niech z nim zapakują Wilmore i im podobnych. Murzyni uwierzą w te bzdety prawione przez Leosia i Lorda.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2009, 14:41

Jak ktos wystawial jako wysunietego napastnika Piszczka, a na prawym skrzydle Saganowskiego, to wszystkiego sie po nim mozna spodziewac.
Co do wczoraj, to to moglo sie udać, gdyby Ci skrzydłowi byli pod gra, a nie stali i przygladali się jak defensywni pomocnicy wala jakas dluga na Jelenia. Co dziwne Irek w powietrzu dawał rade, potrafil sie nawet zastawic i przytrzymać. Nie spodziewałem się, ze tak bedzie, ale tak było. Tylko mial juz ta pilke, a obok niego nikogo, bo tak samo jak Roger ukrywał sie jak pilke mieli nasi obroncy czy defensywnie pomocnicy, tak samo starał sie nie dostać podania od Jelenia.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 mar 2009, 14:48

Jak ktos wystawial jako wysunietego napastnika Piszczka, a na prawym skrzydle Saganowskiego, to wszystkiego sie po nim mozna spodziewac.
To było prawie rok temu i nie wypaliło, a on dalej to samo. Wystawia napastników pokroju Piszczaka czy Jelenia do gry tyłem do bramki...I to jest "Wybitny strateg". :mrgreen:
I taki lord będzie prawił, że nie ma/miał czasu na zmianę koncepcji... :haha:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 mar 2009, 15:53

Jarzinho pisze:[
Ja tam wczoraj pretensji duzych do Krzynowka i R. Lewandowskiego nie miałem. Mieli grać na skrzydle, starac sie dosrodkowywac i pewnie by to robili, gyby dostawali podania.
Zagrali dno i zenade razem. Roger zagral chwile na boku i zrobil wiecj niz oni razem wzieci. Dla mnie to jakas porazka ze taki slaby Roger jako jedyny potrafil zagrac w pierwszej pilke do przodu. Do nich dolaczyc Bandrowskiego i mamy trio pomocnikow z dupy.

Co do Leo to chyba czas sie pozegnac. Niestety ale to juz raczej jego ostatnie eleminacje. Mam tylko nadzieje ze nowym trenerem nie bedzie Smuda albo pzpnowski betoniak bo w takim wypadku wole kryczec Leo zostan z nami

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2009, 15:58

Bienias pisze:Zagrali dno i zenade razem. Roger zagral chwile na boku i zrobil wiecj niz oni razem wzieci. Dla mnie to jakas porazka ze taki slaby Roger jako jedyny potrafil zagrac w pierwszej pilke do przodu. Do nich dolaczyc Bandrowskiego i mamy trio pomocnikow z dupy.
Po podaniach Krzynówka. Do momentu kiedy Roger był w środku, skrzydła, czy był tam Krzynówek, Lewandowski czy Błaszczykowski nie istnialy. To Jacek rozegrał chyba najlepsze akcje, gdyby ktos tak rozgrywał przez całe spotkanie pewnie istanialaby ofensywa naszej reprezentacji. Jesli jest jedynym, ktory potrafi to zrobić to niech zacznie robić, bo wczoraj gdzies sie ukrywal.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 mar 2009, 16:02

Tak sie ukryl ze mial asyste :lol:
Chcesz mi powiedziec ze np taki Messi nic nie gra jak Xavi albo Inistea w srodku graja padake? Roger i Lewy grali jak grali ale to nie zmienia faktu ze Lewandwski byl pod gra i pilka mu sie nogi nie kleila jak juz ja dostal. Roger i Lewy nie mieli czesto komu zagrac pilki. I jeszcze jedno niech juz Juskowiak przestanie komentowac mecze bo pierdoli kocoboly niczym swego czasu Lato

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2009, 16:11

Bienias
Zgadzam się z Tobą, też jestem przeciwny Smudzie jako selekcjonerowi, ale jestem ciekaw - dlaczego Ty jesteś przeciw? :)
W obecnej chwili albo selekcjoner z zagranicy, albo Leo niech zostanie. Innych opcji sensownych niestety nie ma.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 mar 2009, 17:07

Wczoraj oprócz tych błędów, to taka nieporadność od naszych biła. Wspomniany Roger zaczął tańczyć przy linii z piłką i sie poślizgnął :lol2: M. Lewandowski strzelał z wolnego i oczywiście trafił w jednego z naszych :lol: Te podania w środku ... koszmar. Żewłakow oprócz bramki, może się pochwalić świetną piłką do rywala na naszej połowie, gdzie chciał nad nim uderzyć, ale podał idealnie :lol: a zresztą, o obronie już pisałem.

A ja bym chętnie zobaczył jak sobie Franz poradzi, jedno jest pewne - nasi w towarzyskich meczach byliby bardziej zmotywowani niż wczoraj.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2009, 17:09

Patrzac jaki był bezsens przy rozgrywaniu pilki, to asysta Rogera robi wrażenie. Po to on jest na boisku, zeby rozprowadzać akcje, nie Lewandowski, nie Bandrowski i Zewłakow tylko on. Totalnie nie brał gry na siebie. Nie pameitam zadnej skaldnej akcji rozegranej przez niego na skrzydło. Rosja tez fajnie grała z Hiszpania, tylko dlaczego jak było juz 0-3.
Co do Barcelony, to nie ma co porownywac Henryego i Messiego do naszych skrzydłowych, bo oni sami zejda do środka po pilke, co nie zmienia faktu, że jak nie ma Iniesty to gra wyglada znacznie słabiej. podobnie jak pod forma był jeszcze neidawno Xavi. Poczatek roku gdzie była taka sytuacja powinien Ci dac odpowiedź.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 mar 2009, 20:34

Bienias pisze:Niestety ale to juz raczej jego ostatnie eleminacje
Na cale szczescie
Juz nie bede sie powtarzac bo chyba niektorzy znaja moje zdanie, ....Leo nie powinien juz pracowac po Euro. Jednak juz jakis czas temu bylo i jest wiadome, ze wypelni kontrakt... Paradoksalnie wg mnie Leo najmniej zawinil w wczorajszym meczu zestawiajac inne jego "osioagnieucia" ale mniejsza o to.

Bienias tu jednak podzielam twoje zdanie... Smuda nie powinien obejmowac kadry, chociaz taka funkcja bylaby ukoronowaniem jego kariery trenerskiej, zreszta to samo tyczy sie Kasperczaka. Powinni byli pracowac z kadra ale nie na tym etapie, zdecydowanie wczesniej... niestety tak sie nie stalo i juz nie powinno. Wszyscy teraz chwala Smude, tylko ze on podobnie jak Leo, nie stracil pracy dzieki sprytnemu kontraktowi... mogl juz wyleciec bo poczatki mial mizerne a team budowal dosc dlugo, w Wisle nie pozwolili mu tak dlugo budowac i przyszedl Henio, w Legii bylo podobnie.
Po mojemu potrzeba swiezej krwi, mlodego gniewniego - ... Nowak, Skorza. A moze nawet taki duecik jak w szwecji :P
W piątek wieczorem zdecydowałem, że w pierwszej jedenastce zagra Łukasz Fabiański. W sobotę rano lekarz powiedział, że Łukasz ma niewydolność jelit. Nie miałem wyboru - tłumaczył Leo Beenhakker.
nie kupuje tego :!: nie wierze, ze mial grac Fabian

Leo mnie rozwala.... uwaza, ze pytania o ewentualna dymisje sa bezpodstawne...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 mar 2009, 22:41

1. Fabiański ostatnio sporo grał, Boruc był zagrożony przez kibiców, to jest dość prawdopodobne, że był planowany do gry bramkarz Arsenalu.
2. W żadnej poważnej kadrze przy takim potencjale ludzkim i takich wynikach Leo nie byłby zagrożony. Najwyraźniej jeszcze Leo nie wie do końca, w jakim kraju i z jakimi ludźmi pracuje.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 29 mar 2009, 22:50

Wilmore pisze:1. Fabiański ostatnio sporo grał, Boruc był zagrożony przez kibiców, to jest dość prawdopodobne, że był planowany do gry bramkarz Arsenalu.
Faktycznie nagrał się ostatnio :lol: Zanim coś napiszesz radzę sprawdzić.

Tłumaczenia Leo, że nie miał wyboru i musiał postawić na Boruca to już szczyt szczytów. Artur popełnił błąd więc ja umywam ręce. Zaiste tak postępuje wielki szkoleniowiec. Ja myślałałem, że wygrywa i przegrywa się całym zespołem ... łącznie z trenerem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 mar 2009, 22:52

Wilmore pisze:1. Fabiański ostatnio sporo grał
Co rozumiesz pod pojęciem "ostatnio" ?

w tym roku [3 miesiące] Fabian zagrał w Arsenalu w 5 meczach. To jest sporo ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 29 mar 2009, 23:04

Właśnie to, o czym napisał Duch, zarzuca się trenerowi ostatnio najczęściej. Na początku swojej pracy Leo zdejmował obciążenie z zawodników i winę za słabe wyniki (np. porażka z Finlandią) brał na siebie. Wczoraj natomiast przeprosił kibiców, ale za porażkę obwiniał: szybko straconą bramkę na początku meczu, szybko straconą bramkę po przerwie (to tylko mecz się jego zdaniem źle ułożył), beznadziejne warunki, beznadziejną murawę, fatalną piłkę jaką grano i...Irlandczyków, który jego zdaniem tylko wybijali piłkę do przodu i (uwaga!) PRZESZKADZALI POLSKIM PIŁKARZOM!!! Oczywiście gdyby gospodarze usiedli na trawie i pozwolili Polakom grać, to wtedy Leo mógłby chełpić się zwycięstwem. Aż dziwne, że zapomniał o słońcu. Błędem było moim zdaniem wystawianie Jelenia jako jedynego napastnika. To nie jest piłkarz, który ma grać typowo tyłem do bramki. Charakterystyka tego gracza jest taka, że powinien mieć wsparcie drugiego atakującego. Jeśli decyduje się Leo na takie ustawienie to tym najbardziej wysuniętym graczem powinien być prędzej Robert Lewandowski. A jeśli koniecznie chciał mieć Jelenia z przodu, to powinien dać mu do pary Saganowskiego. Co zresztą byłoby chyba najlepszym rozwiązaniem. Ale oczywiście wielki Pan Trener do błędów się nie przyzna, a potem będzie wylewał znów żale na tych niedobrych dziennikarzy, którzy ośmielają się go krytykować. Nie oszukujmy się. Czas rozglądać się za nowym selekcjonerem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2009, 23:06

Wilmore pisze:1. Fabiański ostatnio sporo grał, Boruc był zagrożony przez kibiców, to jest dość prawdopodobne, że był planowany do gry bramkarz Arsenalu.2. W żadnej poważnej kadrze przy takim potencjale ludzkim i takich wynikach Leo nie byłby zagrożony. Najwyraźniej jeszcze Leo nie wie do końca, w jakim kraju i z jakimi ludźmi pracuje.
Co oznacza, ze był zagrożony przez kibiców. :?:
Nie takich mial grajkow jak Polacy, a nie potrafil na zadnym turnieju wygrac choćby spotkania. Tulipan ma jakies wyniki, chyba minusowe.
Ja nie wiem, ogrywalismy za Janasa kazdego przecietniaka jaki sie pojawil, materiał był podobny. Polacy ledwo zagoscili w jakimś klubie zaraz ława. Jednak graliśmy z ustaiweniem, gdzie było wiadomo o co kaman. Dzisiaj chyba tylko Tulipan wie co to jest za błazenada.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”