FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 277

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 07 lut 2007, 19:46

Mentor pisze:Znaczy się przez połowę sezonu mamy grać w '10' bo Leo się leczy
To Giuly juz jest nikim? na razie nie ma co sie denerwowac i mowic, ze z Leo nic nie bedzie. Kontuzja to rzecz normalna w sporcie. Ja mam tylko nadzieje, ze nie bedzie z niego 2 Motta, ktory wylatuje ze skladu dosc regularnie.

Mentor pisze:Moim zdaniem Giuly może odejść po tym sezonie a my sprowadzamy wtedy kogoś lepszego od Francuza coby była dobra alternatywa dla Leo.
Tez jestem tego zdania. Oprocz Ludovica pozegnalbym sie z Juliano, Edmilem, Gio lub Sylvinho i Ezquerro.Ale jestem przeciwko Ronaldo. Na Portugalczyka z 50 kawalkow trzeba by bylo wylozyc.Jest to zbyt duza kwota jak na moj gust. Juz lepiej wydac 20 chociazby na Riberego czy Jesusa Navasa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lut 2007, 19:54

Berik pisze:To Giuly juz jest nikim?
Ależ nie. To raczej Ty napisałeś, że wolisz kontuzjogennego Leo niż 5 Ludoviców :] Stąd taka a nie inna odpowiedź z mojej strony.
Berik pisze:2 Motta, ktory wylatuje ze skladu dosc regularnie.
To dokładnie tak jak Messi w swoich dotychczasowych sezonach w pierwszej drużynie Barcelony.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 lut 2007, 19:58

mistyk pisze:A z Owenem to chodzilo mi o to, ze bardzo chcial odejsc. Mowil, ze nie chce juz grac w Bayernie,a mimo to klub nie puscil go bo ma wazny kontrakt.
znajdź mi gdzie to mówił to postawię Ci piwo na zlocie :wink: on mówił tylko o tym, że chciałby kiedyś zagrać w Premiership, a jako, że się ManU zgłosiło to zapragnął się do nich przenieść. I nigdy nie powiedział, że nie chce grać już w Bayernie, a to, że nie grał przez połowe pierwszej rundy było spowodowane skontuzja
Takie małe sprostowanie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lut 2007, 20:01

mistyk pisze:Dudek zarabia 30 tys. funtow tygodniowo,a nie 80 tys. z tego co wiem.

A z Owenem to chodzilo mi o to, ze bardzo chcial odejsc. Mowil, ze nie chce juz grac w Bayernie,a mimo to klub nie puscil go bo ma wazny kontrakt.

Odnosnie tego, ze pilkarz moze zerwac kontrakt to chyba nie bylo jeszcze takiego przypadku w Anglii. A mysle, ze by byly, gdyby byla taka mozliwosc.

Jest jakis wzor na naliczanie tego odszkodowania czy jak? Bo wiem,ze jest tak w normalnych firmach, ale czy kwestii zrywania kontraktow pilkarskich nie reguluje Fifa, a nie prawo pracy?

A co do Alexa to podalem to jako przyklad. Bo to zazwyczaj Szkot najwiecej gada o takich sprawach, mimo iz nie zawsze ma o tym pojecie.
tak jest taki wzor. wynosi on roczne zarobiki pracownika. pisala o tym prasa sportowa i finansowa w europie wiele razy. polecam czytanie.

alex moze sobie gadac w meciach i tak nie zadnej mozliwosci podejmowania decyzji

dudek zarabia 80 tys funtow i o tym rowniez bylo glosno swojego czasu jako ze to dosc duza kasa jak na takiego przecietniak

z owenem h. to jakies wydziwianie bildow bo jakby chcial odejsc juz dawno by to zrobil. po prostu nie ma takiej sily ktora moze zmusic danego pilkarza do pozostania w klubie jezeli postanowi on inaczej. to nie sa niewolnicy.

ps - myslisz ze barca nie chciala zatrzymac np cesca? chciala ale angole wykorzystali prawo pracy. teraz zarzad barcy chce zrobic tak samo w przypadku lampsa i c.ronaldo (oczywiscie wg prasy)

wejdz w archiwum BO i poszukaj odpowienich newsow

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 07 lut 2007, 20:01

Czy Messi,az tak czesto wylatywal? Motta, co chwile. Messi rzadko. Co prawda, na 2 czy 3 miesiace , co jest dos dlugim okresem.Ale po zwyklym treningu, na ktorych taki Motta ma problem, zeby dotrwac je do konca, Messi raczej w tym zagadnieniu wiekszych dolegliwosci nie odczuwa.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2007, 20:05

@Akarin licze na piwko :)

http://home.skysports.com/list.aspx?hli ... dream+move

Zreszta sam Owen dostal przeciez kare od Bayernu za swoje wypowiedzi o tym, ze chce odejsc.

Co do Giuliego to rzeczywiscie w przyszlym sezonie powinnismy miec kogos innego na jego pozycji. Giuly to juz nie ta sama jakos co kilka lat temu, aczkoliwek wciaz miewa przeblyski :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lut 2007, 20:06

rzadsze, dłuższe absencje > częstsze, krótsze absencje?
Berik pisze:Ale po zwyklym treningu, na ktorych taki Motta ma problem, zeby dotrwac je do konca, Messi raczej w tym zagadnieniu wiekszych dolegliwosci nie odczuwa.
No superowo, ale wolałbym jednak, aby Messi świetnie znosił mecze a nie treningi.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 07 lut 2007, 20:14

Mentor pisze:rzadsze, dłuższe absencje > częstsze, krótsze absencje?
To jest na pewno problem , co lepsze, z dwojga zlego. Czestsze kontuzje powoduja wahania formy, nie tylko fizyczne. Psychika, tez tu moze odegrac wazna role. Jesli ktos powiedzmy co 3 czy 4 tygodnie ma naciagniety jakis miesien, skrecona kostke to po prostu mozna sie wkurzyc. Taki gracz moze nie angazowac sie na 100% w spotkanie z obawy o swoje narzady.
Co do rzadszych kontuzji, to one mocniej sie odbijaja na zespole, co jest spodowane mniejszym polem manewru, na dluzszy okre czasu. Z 2 strony jednak trener nie musi sie obawiac, ze ktos mu nagle wyleci ze skladu i moze na danego zawodnika liczyc caly czas.

Mentor pisze:No superowo, ale wolałbym jednak, aby Messi świetnie znosił mecze a nie treningi.
Fizycznie i kondycyjnie Leo jest na pewno slabszy od innych, ale to nie oznacza, ze w przyszlosci bedzie mial wiecej urazow , niz inni zawodnicy. Co prawda ma styl gry , w ktorym o kontuzje nietrudno: szybkie i nagle zrywy, pelno dryblingow i wpychanie sie w najwiekszy gaszcz.

To, ze teraz jest ledwo po rehabilitacji po dluzszym urazie i sezon temu w czasie spotkania z Chelsea wylecial, takze na dluzszy okres, nie oznacza, ze bedzie zmagal sie z kontuzjami nadal tak czesto.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2007, 20:18

rkoeman pisze:
tak jest taki wzor. wynosi on roczne zarobiki pracownika. pisala o tym prasa sportowa i finansowa w europie wiele razy. polecam czytanie.

alex moze sobie gadac w meciach i tak nie zadnej mozliwosci podejmowania decyzji

dudek zarabia 80 tys funtow i o tym rowniez bylo glosno swojego czasu jako ze to dosc duza kasa jak na takiego przecietniak

z owenem h. to jakies wydziwianie bildow bo jakby chcial odejsc juz dawno by to zrobil. po prostu nie ma takiej sily ktora moze zmusic danego pilkarza do pozostania w klubie jezeli postanowi on inaczej. to nie sa niewolnicy.

ps - myslisz ze barca nie chciala zatrzymac np cesca? chciala ale angole wykorzystali prawo pracy. teraz zarzad barcy chce zrobic tak samo w przypadku lampsa i c.ronaldo (oczywiscie wg prasy)

wejdz w archiwum BO i poszukaj odpowienich newsow
Wedlug Super Expressu (a wiem, ze nie zawsze jest to wiarygodne zrodlo) to Dudek zarobil ponad 11 mln złotych w zeszlym roku. Czyli ok. 40 tys. funtow tygodniowo.

http://www.serwiskariery.pl/wiadomosci/206

Czyli Owen dostal kare finansowa za to co pisal jakis brukowiec? I Kahn tez go krytykowal na podstawie tego co wyczytal w Bildzie? Co ciekawe to Owen ani razu nie zaprzeczyl tym niby plotkom w brukowcach.

Co do wykorzystania prawa pracy przez angoli to sie zgadzam. Aczkolwiek, gdyby Barcelona sie naprawde upadla, ze chce zatrzymac Cesca to by go zatrzymali. Podobnie jak teraz z Dos Santosem. Chyba, ze Cesk nie chcial dalej siedziec w Katalonii.

Nie chce podwazac Twojej wiedzy rkoeman. Pytam po prostu, bo pytanie nie boli. A przy okazji mozna sie ciekawych rzeczy dowiedziec. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lut 2007, 20:22

mistyk pisze:Aczkolwiek, gdyby Barcelona sie naprawde upadla, ze chce zatrzymac Cesca to by go zatrzymali.
W jaki sposób :>
mistyk pisze:Podobnie jak teraz z Dos Santosem.
To Dos Santos też odchodzi? Obrazek

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2007, 20:29

hehe Mentor jak zwykle panike siejesz :p

Dos Santos odchodzi do Wspólni Różewo. Wybral klub z wieksza renoma niz Barca.

A dzialacze Barcelony mogli pogadac odpowiednio wczesnie z Fabregasem i np. obiecac mu lukratywna umowe, gdy skonczy 18 lat. Zreszta wydawalo by sie, ze wychowankow nie trudno zatrzymac w klubie, jesli naprawde ten klub cenia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lut 2007, 20:34

Sieję ironię a nie panikę drogi mistyku.
mistyk pisze:Zreszta wydawalo by sie, ze wychowankow nie trudno zatrzymac w klubie, jesli naprawde ten klub cenia.
Pogrubiony fragment jest kluczem. Chyba nic więcej nie trzeba dodawać.

A z tym Dos Santosem to w sumie nie wiem o co Ci chodziło. Miałeś na myśli informację którą podał Sport, że niby Dos Santos chciał odejść? Potraktowałem to jako bzdurę kiedy przeczytałem rzekomą argumentację zawodnika. Zresztą potem ten sam Sport podał info jakoby Giovani zdementował te plotki więc sam sobie odpowiedz na ile wiarygodne są takie newsy.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 lut 2007, 20:43

mistyk - jak dudek podpisal kontrakt w liverpoolem zostaly podane jego zarobiki. wiec superexpres do mnie nie przemawia

tak samo jak rzekoma dzialanie wbrew biedngo owena h. - jakby nrpawde chcial odejsc juz gralby w mu

tak to dziala i powiniens juz sie tego nauczyc. pomysl jak wygladaly ostanie glosne transfery i jak zachowayli sie przy tym pilkarze

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 lut 2007, 21:16

80 tys. to bardzo duzo jak na takiego Dudka. Tyle to najlepsi bramkarze w Europie zarabiaja. Wiesz moze ile zarabia Valdes rkoeman?

Na pewno jest sporo prawdy w tym co piszesz. Zakonczmy juz jednak ten temat.

Lepiej obejrzec sobie mecz Hiszpania - Anglia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lut 2007, 21:18

Ja właśnie oglądam mecz Hiszpania - Anglia i do tej pory zastanawiam się jak Morientes mógł tego nie strzelić :roll:

O tym możemy jednak porozmawiać w temacie dotyczącym reprezentacji Hiszpanii do czego serdecznie zachęcam :wink:

Tymczasem Saviola strzela bramkę dla Argentyny w meczu z Francją \o/ ... /o\ ... o_0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”