Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 277

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2006, 18:41

Roberto Ayala nie przejdzie do Realu, argentynczyk wyjaśnił swoja sytuacje w Valencii a klub z Mestalla wydał oświadczenie na stronie internetowej.

To dobrze, mimo ze Ayala to świetny obrońca to 33 latka to za dużo wystarczy nam Cannavaro.

Na stronie Sevilli jest wywiad z Danielem Alvesem gdzie ten zapewnia ze zostanie w Sevilli ponieważ klub z andaluzji zapewnił go ze bedzie walczył o najwyższe cele :(

No to w takim razie ciekawe kto obok Reyesa jeszcze nas zasilii :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 31 sie 2006, 19:23

Czyli już nas nikt nie zasili :?: :roll: Szkoda.Reyes :?: :roll: jakby się tak zastanowić to on jest zbęny na lewa strone na dłuższa mete jest Robinho i Cassano.Ja osobiście chce obrońce gdyby Rela nie wypożyczał Woodyego to mogliby już nikogo nie kupować ale jeśli już wypożyczyli to na jego miejsce można kogoś sprowadzić.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 19:28

JUż chyba tylko sprowadzenie Reyes'a jest możliwe. I wszystko tylko dlatego, że on sam chce odejść z Arsenalu. Inaczej pewnie wiele by się nie wydażyło. Jak na razie nawet ta operacja nie jest pewna więc trzeba czekać. Może Reyes-Baptista, może to i ewentualnie (jakimś cudem) ktoś na defensywę. Więcej się nie spodziewam. A może być i tak, że to już koniec transferów Realu w to mercato :roll: Z taką możliwością też należy się osfajać.

Jedno jest pewne. Plotek już nie ujrzymy. Jedyne co może się pojawić to doniesienia oficjalne :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 31 sie 2006, 19:33

RealFan ja nie licze na żadny transfer jakoś wątpie w nasz zarząd (ich upieszałość)No cóż trudno się mówi.A miało być tak pięknie a mamy RvN :P Trudno choć nikt w to nie wierzył :? Ale obrońca jest potrzebny bo nie ma nikogo na rezerwe a Ramos(mecze z Barcelona i Arsnenalem :evil: ) jakoś mnie nadal nie przekonuje choć talent chłopak ma ale narazie talentem na wózku Realu nie pojedzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2006, 19:36

RealFan pisze:Może Reyes-Baptista,
szczerze ? jak dojdzie do takeij zamiany to poprosze siostrę aby wykonała laleczkę voodoo Wengera i bedę w niego szpile wbijał.
Czytałem dziś, że możliwa jest taka wymiana + ok 3 mln dla Arsenalu, śmiech na sali.
Juz za same akie pomysły karac powinni, Baptista jest nam zupełnie zbędny, nawet jeśli odejdzie Reyes - to po kiego nam Bestia ? tym bardziej, ze przeciez nei chciał u nas grac.
Teraz chce oczywiście - bo u nas miałby wieksze szanse na grę niż w Realu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 19:41

(L)egionista - Ale dlaczego nie ufasz Ramos'owi? Ja rozumiem, że masz pretensje o mecze z Barcą i Arsenalem. W tym pierwszym jednak cała drużyna grała kicz, nie tylko Sergio i trudno winić tylko jego za porażkę 3:0. W spotkaniu z Kanonierami też w mojej opinii bardziej zawalił Mejia, który pojawił się za Woodagate'a :roll: Każdy ma swoje osądy, jednak ja będę Sergio bronił :P U boku Cannavaro na pewno nabierze pewności i ostudzi mu się trochę głowa (czerwone kartki) :wink:

fieldy - Ja rozumiem. Jednak patrząc na wypowiedzi samego Reyes'a to kto wie :roll: Bo w normalnych okolicznościach taki transfer jest niemożliwy, jednak teraz kiedy Jose na każdym kroku powtarza, że chce grać w La Liga :roll: Wszystko tu jest jeszcze możliwe :wink:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 31 sie 2006, 19:51

RealFan pisze:(L)egionista - Ale dlaczego nie ufasz Ramos'owi? Ja rozumiem, że masz pretensje o mecze z Barcą i Arsenalem. W tym pierwszym jednak cała drużyna grała kicz, nie tylko Sergio i trudno winić tylko jego za porażkę 3:0. W spotkaniu z Kanonierami też w mojej opinii bardziej zawalił Mejia, który pojawił się za Woodagate'a Każdy ma swoje osądy, jednak ja będę Sergio bronił U boku Cannavaro na pewno nabierze pewności i ostudzi mu się trochę głowa (czerwone kartki)
Ramos jest młody i jest zbyt nie doświadczony.Obrona z 20 latkiem :roll: Gra z Canna ile to potrwa :?: :roll: chyba nie 2 tygodnie ani nie 2 miesiące "nauka" trwa każdy o tym wie :P Więc ja nie wystawiałbym Ramosa do pierwszego składu, oczywiście raz na kiedy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 20:06

(L)egionista - Co z tego, że Ramos ma 20 lat? To jakaś wada? Rozumiem, że nie ma wielkiego doświadczenia, ale nigdy go nie zdobędzie, jeśli nie będzie regularnie występował na boisku. Mów co chcesz, ale w zeszłym sezonie był on naszym najleposzym defensorem. Chyba nie powiesz mi, że wystawiłbyś do pierwszego składu Helguera'e bo jest bardziej doświadczony :> Staż na boiskach to nie wszystko, liczą się także umiejętności, które Sergio posiada i to wysokie. Pamiętasz, jak jeszcze w tym roku interesował się nim Mourinho? Jak byś na to zareagował, gdyby Hiszpan odszedł :> Bo widzisz doświadczenie znaczy wiele, jednak nie jest jedynym czynnkiem określającym, czy ktoś ma grać lub nie. Jeśli mielibyśmy iść takim tokiem myślenia, to najlepiej kupmy sobie Tomasza Hajto, w końcu jest doświadczony :roll: Takie kryteria możemy przyjmować, kiedy porównujemy np. Cannavaro z Ramos'em. Ci grcze mają bardzo wysokie umiejętności i wtedy dopiero decyduje obycie w świecie piłki. Rozumiesz o co mi chodzi :?:

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 31 sie 2006, 20:15

Doświadczenie jest bardzo ważne na obronie.Najlepszy defensor :?: :roll: no jeśli się nie ma lepszych to młokos Ramos musiał być najlepszy.Ja go nie widze na obronie i tyle.Może nabierać doświadczenia.Te czerwone kartki jak myślisz czym były spowodowane :?: :roll: Brakiem doświadczenia i zimnej krwi.Jak napisałem nie odbieram mu talentu ale czy jest w stanie grać w pierwszym zespole, czy ma na tyle umiejetności :?: :roll: I nie mów mi Hajcie czy on ma więcej doświadczenia czy nie.Moim tokiem myślenia było doświadczenie a takżę umiejętności a takich chyba nie ma Hajto :?: :roll: No może się myle.

dolus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dolus » 31 sie 2006, 20:21

w mojej skromnej opini, Ramos to najlepszy obronca Realu w poprzednim sezonie, a w tym moze byc pobobnie chociaz sklad sie nieco rozszerzyl... Na chwile obecna Realowi brakuje skrzydloweg, bo Becks jest cienki a Cassano kontuzja dzieki Zambrotcie na treningu (przypadek?)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 20:38

(L)egionista - Jak będziemy tylko patrzeć przez pryzmat, że to młokos, to najlepiej go się w ogóle pozbądźmy, bo po co nam defensor w wieku 20 lat :roll: Bądźmy szczerzy, obecnie obok Cannavaro nikogo lepszego na tą pozycję w Realu nie ma :roll: I wiesz, z Twojego poprzedniego posta nie wyczytałem nic na potwierdzenie tego, by chodziło Ci także o umiejętności. Ale dobra, niech i tak będzie :P Mówisz, że Ramos nie powinien grać w pierwszym składzie. To teraz postaw się w roli trenera drużyny i powiedz, kto? Kto ma być partnerem Cannavaro na środku. Tylko nie mów, że kogoś by trzeba było kupić. Skupmy się na tej kadrze, która jest :P Zatem: Kandydat nr.1 Ivan Helguera, kandydat nr.2 Francisco Pavon, kandydat nr.3 Alvaro Mejia, Kandydat nr.4 Raul Bravo. Zatem masz czwórkę wspaniałych, więcej niż w randce w ciemno :P i nawet wiesz kto gdzie się kryje. Przeprowadź konfrontację każdego z nich z Sergio Ramos'em i wskaż tego, który powinien mieć miejsce w pierwszym składzie.UWAGA!!! uargumentuj swój wybór :twisted: Pamiętaj także, że z czasem młody Hiszpan dostawał coraz mniej kartek i ich apogeum to pierwsza część sezonu. Czekam z niecierpliwością na tego, którego wskażesz jako lepszego od Sergio.

Na razie pomijamy możliwość wystawienia go na boku. Pokaż tego, który jest od niego lepszy na stopera :twisted:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 31 sie 2006, 20:46

Podobno Reyes jest już zawodnikiem Realu i w przyszłym sezonie ma nosić koszulkę z numerem 19. Wygląda na to że będziemy mieć 3 kandydatów na lewą flankę :? A można było za tą kasę ściągnąć Joaqina...

Ciekawa jest sparawa z numerkiem 19. On jest jakiś pechowy. Nosił go Samuel i wszyscy pamiętamy jak skończył się jego żywot w Realu, w zeszłym sezonie był to numerek Cassano i jak wiemy ten też grał jak grał. W sezonie przygotowawczym zamienił się z Woodym i ten wylądował w Boro :P Taka ciekawostka ;) Zobaczymy jak sobie da radę Reyes (o ile przyjdzie).

EDIT:
Nie wiem co wam nie pasuje w Raulu Bravo jako stoperze. W spotkaniu z Villareal grał równie dobrze jak Cannavaro (o ile nie lepiej), a w spotkaniach poprzedniego sezonu też nieźle mu szło, wystarczy sobie przypomnieć 2 mecz z Arsenalem. Na dzień dzisiejszy to jest dla mnie rezerwowy numer 1 na pozycję stopera.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 31 sie 2006, 20:56

RealFan pisze:(L)egionista - Jak będziemy tylko patrzeć przez pryzmat, że to młokos, to najlepiej go się w ogóle pozbądźmy, bo po co nam defensor w wieku 20 lat Bądźmy szczerzy, obecnie obok Cannavaro nikogo lepszego na tą pozycję w Realu nie ma I wiesz, z Twojego poprzedniego posta nie wyczytałem nic na potwierdzenie tego, by chodziło Ci także o umiejętności. Ale dobra, niech i tak będzie Mówisz, że Ramos nie powinien grać w pierwszym składzie. To teraz postaw się w roli trenera drużyny i powiedz, kto? Kto ma być partnerem Cannavaro na środku. Tylko nie mów, że kogoś by trzeba było kupić. Skupmy się na tej kadrze, która jest Zatem: Kandydat nr.1 Ivan Helguera, kandydat nr.2 Francisco Pavon, kandydat nr.3 Alvaro Mejia, Kandydat nr.4 Raul Bravo. Zatem masz czwórkę wspaniałych, więcej niż w randce w ciemno i nawet wiesz kto gdzie się kryje. Przeprowadź konfrontację każdego z nich z Sergio Ramos'em i wskaż tego, który powinien mieć miejsce w pierwszym składzie.UWAGA!!! uargumentuj swój wybór Pamiętaj także, że z czasem młody Hiszpan dostawał coraz mniej kartek i ich apogeum to pierwsza część sezonu. Czekam z niecierpliwością na tego, którego wskażesz jako lepszego od Sergio.

Na razie pomijamy możliwość wystawienia go na boku. Pokaż tego, który jest od niego lepszy na stopera
Czy ja napisałem że Sergio jest gorszy ze wszystkich obrońców :?: :roll: Raczej nie więc nie będę odpowiadał na żadne twoje pytania.Lepszego poza Canna i Ramosem nie mamy więc potrzeba wzmocnienia choćby na rezerwe.I nie wpychaj mi słów których nie powiedziałem ani nie mam zamiaru powiedzieć.Ok :?: :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sie 2006, 21:02

Marca napisała taaakie info :wink: Ja jednak wolę poczekać na informację oficjalną :wink: Nawet numer wiedzą, jaki dostanie :lol:

Z tą "magią liczb" to bym jednak nie przesadzał. 19 numerem pechowym :roll: To pora, żeby ten kto go otrzyma (Reyes?) zmazał tą plamę niesławy 19-stki :wink:

W Raul'u Bravo na stoperze podoba mi się bardzo wiele i też uważam, że jest zmiennikiem nr.1 Bardziej niż mecz z Arsenalem, czy Villareal przypadł mi do gustu jego występ w ostatnim Gran Derby, o tym już jednak pisałem kilka stron wcześniej :D Nie uważam natomiast, że jest lepszy od Sergio Ramos'a :P Wciąż czekam aż (L)egionista poda mi tą zatrważającą gamę argumentów, za którymś z czwórki wspaniałych, dlaczego to on, a nie Ramos powinien grać w wyjściowym składzie :)

EDIT

(L)egionista - ale jakie słowa ja Ci wciskam :?: Żadnych :P Sam jednak grzecznie przyznałeś, że lepszego od Cannavaro i Sergio nie mamy :D Ale widzisz, ja prosiłem abyś wskazał tylko jednego lepszego i tego też nie byłeś w stanie wykonać. Czyli Ramos powinien grać w pierwszym składzie, cieszę się, że wreszcie się zgadzamy :D
Ostatnio zmieniony 31 sie 2006, 21:08 przez Kluchman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2006, 21:05

brylancik pisze:Podobno Reyes jest już zawodnikiem Realu i w przyszłym sezonie ma nosić koszulkę z numerem 19.
na żadnej ze stron nie ma tej informacji jako oficjalnej, ani na www.arsenal.com, ani na realmadrid.com, więc chyba jeszcze nie jest waszym zawodnikiem, a tak w ogóle to po co wam kolejny lewoskrzydłowy, bo IMO Cassano i Robinho wystarczą, no chyba, że Reyes grałby za plecami wysunietego napastnika (oczywiście gdyby zostal waszym zawodnikiem)

edit: http://www.realmadrid.com/articulo/rma33313.htm kolejny młodzian odszedł
Ostatnio zmieniony 31 sie 2006, 21:11 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”