Polscy kibice - Strona 278

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kibic idealny:

gardło i serce dla klubu
103
61%
klient fetujący w krawacie jest mniej awanturujący się
17
10%
JP, JP na 100%
17
10%
kibice w Polsce będą dopiero jak wyrzuci się kiboli mówiących wyrazy na K, P, J, C, S
23
14%
ogląda mecz tyłem do murawy
10
6%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Re: Polscy kibice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 mar 2014, 15:27

bartbuks pisze:Myslałem, że odniesiesz się do wczorajszej sytuacji
Ale po co i tak wszyscy (internetowi rozkminiacze) wszystko wiedzą :)

Nic ponad to co powszechnie wiadomo, pisał nie będę z oczywistych względów. Zresztą: "what happens in Vegas, stays in Vegas" :wink:

Dziwi mnie tylko, że wobec prawdopodobnie najważniejszych wydarzeń XXI wieku (które dzieją się tuż przy naszej granicy) osoby nie zaangażowane w sprawy Legii, nie związane z nią, ani nawet nie zainteresowane Ekstraklasą (kibice np. Arsenalu albo Barcelony), wypowiadają się w temacie i jest to dla nich tak intrygujące wydarzenie.

W czasach przed fejsikiem było by avanti i ewentualnie opisy w zinach za parę tygodni, ot tyle, bo o czym tu gadać? Paru kolesi usilnie prosiło się o wpierdol i go dostało. Tyle. No jeszcze piękna oprawa, dobrze wykonana, ze słusznym przekazem. Koniec pieśni :) Teraz przeciążone serwery, zapchane forum, rekordy zarejestrowanych użytkowników i tysiące zmarnowanych liter, zdań, minut i godzin na pisanie o czymś co ich nie dotyczy, na co nie mają wpływu i o czym g... wiedzą. No ale jak ktoś nie ma swojego życia, pasji, ani nic ciekawego do roboty to siedzi w neciku - to też jakiś sposób na życie :wink: Takie będziemy mieli społeczeństwo - społeczeństwo widzów przyklejonych do ekranów swoich smartfonów, klepiące tzw. komcie i nie istniejące w prawdziwym życiu. Potem dziwić się, że byle kacap robi z Zachodem co chce :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2014, 15:36

franz pisze:Potem dziwić się, że byle kacap robi z Zachodem co chce
Wiem jakie masz zdanie o Rosji, ale... to znowu nie taki byle kacap :P

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 mar 2014, 15:46

Ten kacap jakby tylko chciał w 48h najpóźniej do tygodnia bez "atomu" podbił ten nasz dumny kraj nie dając wychylić się nawet większości jednostkom wojskowym po za granice swoich murów. Polacy pany, tylko ciągle w dupe jebani....

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 mar 2014, 15:49

franz pisze: Potem dziwić się, że byle kacap robi z Zachodem co chce :?
A kto tu się niby dziwi? :wink:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 15:50

franz pisze:Zresztą: "what happens in Vegas, stays in Vegas"
Rozumiem to, może nawet bardziej niż CI się wydaje. Mnie akcje pt ustawki, lanie się po mordach nie interesują, nie wtrącam się w to, bo mnie po prostu coś takiego nie kręci, Do tego zdaje sobie sprawę, że śmieszy Cię to że ktoś ma czelność wypowiadać się na ten temat, bo to przecież temat tabu.

Odwróćmy sytuację. Jeśli niedzielni kibice, fani ze smartfonami nie mają prawa w tym temacie zabierać głosu, to jakim prawem troglodyci mają prawo wtrącać swoje trzy grosze szkodząc wszystkim? Jesteś inteligentny gość, masz wiedzę, ale uwierz, jest to słabe. Bardzo słabe.

Może na tym skończmy tą dyskusję, bo moglibyśmy usiąść przy flaszce na całą noc, rozmawiać i dyskutować, zapewne w wielu, bardzo wielu tematach byśmy się zgodzili, byśmy mieli podobne zdanie, ale w temacie przekładania dobra zespołu nad zadymę nie zgodzimy się. :beer:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 mar 2014, 15:55

Bo to są koty, krzykną ruska [k****] i obiją małolata i POLSKA PANy, a jak przyjdzie co do czego to będą chować się po bramach a pierdolniecie bomby o byle jakim kacapie to jakaś paranoja ale co może wiedzieć chłopak z mokotowa który nigdy z Radomia Europy nie wyjechał :?:

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 03 mar 2014, 15:59

gilardino11 pisze:Bo to są koty, krzykną ruska [k****] i obiją małolata i POLSKA PANy, a jak przyjdzie co do czego to będą chować się po bramach a pierdolniecie bomby o byle jakim kacapie to jakaś paranoja ale co może wiedzieć chłopak z mokotowa który nigdy z Radomia Europy nie wyjechał :?:
:lol: wrzuć na luz :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2014, 16:04

Gilardino: ilu kacapów obiłeś? bo jeśli mniej od tych kotów, to pomyśl jak nisko ty jesteś.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 mar 2014, 16:05

franz pisze:Dziwi mnie tylko, że wobec prawdopodobnie najważniejszych wydarzeń XXI wieku (które dzieją się tuż przy naszej granicy) osoby nie zaangażowane w sprawy Legii, nie związane z nią, ani nawet nie zainteresowane Ekstraklasą (kibice np. Arsenalu albo Barcelony), wypowiadają się w temacie i jest to dla nich tak intrygujące wydarzenie.
Rozumiem, że z tym Arsenalem to do mnie, tak? Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wtrąceniem o sytuacji na Krymie, ekspansji Rosji i całym akapicie o jakichś smartfonach i nołlajfach? Wiem, że do mertium się nie odniesiesz, bo: 1) To wewnętrzna sprawa kibiców; 2) Otwarte forum to nie jest miejsce do takich dyskusji; 3) Reszta się nie zna (wie lepiej), więc po co się wysilać.

Nie widzę jednak powodu, dla którego miałbyś być zdziwiony tym, że ktoś kto na co dzień na funkcjonuje w środowisku kibicowskim Legii nie mógłby się wczorajszymi zajściami zainteresować? Choćby z tak prostej przyczyny, że np z piłki nożnej żyje (także) i przy Ł3, oraz na innych polskich stadionach był już multum razy. A skoro już się interesuje i ma o tym wiedzę, to także ocenia. Co w tym takiego niezwykłego? Jest jakiś monopol na prawdę i wartościowanie takich zachowań?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 mar 2014, 16:10

A gdzie ja sugerowałem że jakiegokolwiek KAcapa obiłem :?: JAki ma to związek, mam polew że typ pisze o byle jakim kacapie który to kacap w 48h podbiłby jego dumną Warszawę, to nie trybuny że wyłapiesz Spartaka pod żródełkiem... Sytuacja wygląda tak że Kacap może w tym momencie zrobić co chcę a przez to że sie wpierdalamy miedzy wódkę a zakąskę jesteśmy łakomym kąskiem aby po raz kolejny pokazać nam miejsce w szeregu...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 03 mar 2014, 16:11

Czy to politycznie czy ekonomicznie czy w najgorszym przypadku militarnie...

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 mar 2014, 16:11

cloner pisze:Gilardino: ilu kacapów obiłeś? bo jeśli mniej od tych kotów, to pomyśl jak nisko ty jesteś.
Czyli co? Hierarchię w społeczeństwie wyznacza ilość obitych mord?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2014, 16:14

bartbuks pisze:Czyli co? Hierarchię w społeczeństwie wyznacza ilość obitych mord?
Gilardino tak zasugerował. Przy okazji, usuwam się z tego tematu, jestem kibolem a nie kibicem.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 mar 2014, 17:07

gilardino11 pisze:A gdzie ja sugerowałem że jakiegokolwiek KAcapa obiłem :?: JAki ma to związek, mam polew że typ pisze o byle jakim kacapie który to kacap w 48h podbiłby jego dumną Warszawę, to nie trybuny że wyłapiesz Spartaka pod żródełkiem... Sytuacja wygląda tak że Kacap może w tym momencie zrobić co chcę a przez to że sie wpierdalamy miedzy wódkę a zakąskę jesteśmy łakomym kąskiem aby po raz kolejny pokazać nam miejsce w szeregu...
ziomeczku, najpierw czepiasz się o to, że kacapem, pan Franz nazywa jakiegoś ruska z nizin społecznych petersburga, a potem sam nazywasz go kacapem. Kacap z definicji jest byle jaki. Proste. O co ci chodzi? Pisz normalnie co tam masz do napisania, bez zbędnej spinki. :chill:

Cos czytałem wyzej ze flagi Jagielloni poginęły jakis czas temu? Dobra akcja musiała byc 8)

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 mar 2014, 17:31

cloner pisze:Wiem jakie masz zdanie o Rosji, ale... to znowu nie taki byle kacap
Z tym "byle" to racja przesadziłem :wink: W końcu major KGB to nie byle kto, a i obecnie znaczy sporo w hierarchii "resortowych - twardogłowych". Zdaję sobie doskonale z potęgi i wpływów służb, jednak Sowiet zawsze będzie Sowietem, choć by nawet na Romanowa się przefarbował :)
bartbuks pisze:Odwróćmy sytuację. Jeśli niedzielni kibice, fani ze smartfonami nie mają prawa w tym temacie zabierać głosu, to jakim prawem troglodyci mają prawo wtrącać swoje trzy grosze szkodząc wszystkim?
Ale w jaki sposób grupy H z Legii zaszkodziły piknikom?

Gdy by nie one to Jaga mogła by bez karnie władować się w Januszy i sektor rodzinny - wtedy dopiero był by płacz. W zdarzeniu brali udział tylko zainteresowani z obu stron (zabawne że paru Andrzejów też ruszyło na Jagę :lol: ), mecz nie został przerwany ani na sekund nie było nawet przez chwilę takiego zagrożenia. Policja rozpędziła obie strony i koniec tematu/zapał do hulanki ostudzony definitywnie gazem i pałami. Nikt z pikników nie ucierpiał, a piękne widowisko sportowe trwało nadal.

Moja wina, że potem podjęto tak głupią decyzje o nie dokończeniu meczu mimo tego, że już absolutnie nic się nie działo? Czy kibole są wini temu, że pod presją takich ludzi jak np. Ty wylewających swoje żale w necie zostaną nałożone na Legie absurdalne kary? Gdzie wina w tym, ze w ramach reminiscencje średniowiecznej odpowiedzialności zbiorowej, wszyscy nie będą mogli jeździć na wyjazdy?

Bodajże dwa lata temu na Ruchu była podobna zadyma - efekt dwa mecze kary. Teraz przez te całą nagonkę i podnietę internetową władzy muszą zareagować, bo takie są wymagania internetowych znawców załamujących ręce i nakręcających spiralę.

Mocniejsze bramki, bardziej skuteczna ochrona, ze 2 mecze kary/parę zakazów wyjazdowych dla Jagi i zakazy dla tych co brali udział w zajściach i wszystko w temacie, a tak to te małe starcie wyrasta na bitwę pod Grunwaldem gdzie trup padał się gęsto :roll:
gilardino11 pisze:Polacy pany, tylko ciągle w dupe jebani....
O swoich upodobaniach seksualnych odnoś się tylko do siebie (bo to Twoja osobista sprawa), bez liczby mnogiej proszę :)
gilardino11 pisze:co może wiedzieć chłopak z mokotowa który nigdy z Radomia Europy nie wyjechał
Z Mokotowa parę razy wyjechałem - chociażby do Śródmieścia, a nawet na Pragę! Tak więc światowiec ze mnie :) A z tym "Radomiem Europy" to nie moja wina, że obrażasz stolicę swojego własnego kraju, zapraszam więc do miasta (słoma w butach to zły pomysł, należy usunąć - dobra rada gratis) i będziesz mógł zweryfikować ten pogląd :)
Duch pisze:Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wtrąceniem o sytuacji na Krymie, ekspansji Rosji i całym akapicie o jakichś smartfonach i nołlajfach?
Chodzi o to, że to marginalne wydarzenie trwające 2 minuty i dotyczące góra 150 osób przyciąga wielką uwagę, czas i energię całej masy osób "z poza branży" i dziwi nie dla czego. Serio parę uderzeń w mordę jest aż tak ciekawe, chyba tylko wtedy gdy się nie ma nic ciekawego w swoim życiu, albo ulega się propagandzie i wpisuje w nurt potępiania krwawego kibolstwa "najciekawszego problemu współczesnej Polski" :angry2:
Duch pisze:Wiem, że do mertium się nie odniesiesz
Nie wiem za bardzo gdzie jest owe meritum :( Jak widać po pewnym "nethólsie" Milanu - pewnie nie ma go wcale :wink:
Duch pisze: z piłki nożnej żyje (także) i przy Ł3, oraz na innych polskich stadionach był już multum razy. A skoro już się interesuje i ma o tym wiedzę, to także ocenia.
Nie odnosiłem się do Ciebie. Ty jesteś dziennikarzem więc jesteś jakoś tam powiązany z cyrkiem pt. polska piłka nożna, chodziło mi o innych ciekawskich :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”