Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 278

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2007, 13:15

RóżA pisze:Rzeczywiście, już kilka razy Wenger bredził coś o 30 czy iluś tam milionach funciaków, ale to raczej nikogo nie nakłoni do zakupu Henry'ego a wręcz przeciwnie- odstraszy
Pamiętaj, że negocjacje transferowe nie funkcjonują w taki sposób, że jedna strona mówi ile chce dostać za grajka a druga tyle daje i finito. Wenger powiedział jaki zarobek mu się marzy, ale jeżeli obydwie strony zasiądą do negocjacji to cena będzie niższa na pewno.
RóżA pisze:Zwłaszcza, że w Waszej kadrze jest niewiele gorszy Eto'o.
...
RóżA pisze:Będzie chciał to odejdzie, ale Barcelona mimo wszystko będzie musiała zapłacić taką kwotę, jaką zażyczy sobie za Thierry'ego Wenger a nie sam zainteresowany
Ja mam nieco inne zdanie na ten temat. Barcelona nie zapłaci takiej chorej kwoty jaką życzy sobie widzieć Arsene. Jeżeli Henry będzie chciał odejść, Txiki będzie chciał go kupić a sam jedyny Wenger będzie miał wszystkich głęboko w dupie i nie spuści z tonu to Barcelona Francuza po prostu nie kupi z czego nie będzie zadowolony chyba również Henry. Blokowanie (poprzez ustanowienie zaporowej sumy) transferu Francuza byłoby trochę nie fair zważywszy na to ile klub mu zawdzięcza. Oczywiście wszystko rozbije się o to czy Henry rzeczywiście gotów jest opuścić Arsenal.
RóżA pisze:Ja wyżej stawiam Francuza chociażby ze względu na doświadczenie, renomę, sentyment
A ja Eto'o ze względu na wiek, potencjał i rozmiar stopy :roll:
RóżA pisze:Zapatrzenie? Być może.
No raczej, ale nie dziwię się w sumie :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 cze 2007, 13:26

Mentor pisze: Pamiętaj, że negocjacje transferowe nie funkcjonują w taki sposób, że jedna strona mówi ile chce dostać za grajka a druga tyle daje i finito. Wenger powiedział jaki zarobek mu się marzy, ale jeżeli obydwie strony zasiądą do negocjacji to cena będzie niższa na pewno.
Mentor pisze:Jeżeli Henry będzie chciał odejść, Txiki będzie chciał go kupić a sam jedyny Wenger będzie miał wszystkich głęboko w dupie i nie spuści z tonu to Barcelona Francuza po prostu nie kupi z czego nie będzie zadowolony chyba również Henry.
I to właściwie wszystko wyjaśnia. Arsene nie raz (i nie dwa :P ) powtarzał, że Thierry jest zbyt ważny dla zespołu i jeżeli miałby już odchodzić to będzie chciał jak najwięcej, a przynajmniej tyle, żeby starczyło na godnego następcę Francuza. Wenger dobrze kombinuje :wink: Wymiana na Eto'o? Barcelona się na to nie zgodzi. Poza tym ja mimo wszystko wolę mojego ulubieńca :]
Mentor pisze:A ja Eto'o ze względu na wiek, potencjał i rozmiar stopy Rolling Eyes
Ty nie udowodnisz mi, ja nie udowodnię Tobie. Powiedzmy, że obaj reprezentują sobą najwyższą klasę światową :P

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 16 cze 2007, 14:22

Co do tej ceny to podstawowa zasada przy negocjacjach: dajesz zawyzona cene, bo wiesz, ze i tak ona spadnie. Wenger dal 30 mln , bo chce wyciagnac z 23. Gdyby powiedzial, iz chce 20 mln, to Barca by mu dala 15. Przeciez nawet na targu tak jest :wink:

RóżA pisze:żeby starczyło na godnego następcę Francuza.
Trezeguet?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 cze 2007, 14:26

Berik pisze:Co do tej ceny to podstawowa zasada przy negocjacjach: dajesz zawyzona cene, bo wiesz, ze i tak ona spadnie. Wenger dal 30 mln , bo zdaje chce wyciagnac z 23. Gdyby powiedzial, iz chce 20 mln, to Barca by mu dala 15. Przeciez nawet na targu tak jest Wink
Cała heca polega na tym, że Wenger póki co nie ma najmniejszego zamiaru spuszczać z ceny. I zapewne tego już nie zrobi. Być może gdyby w zarządzie nadal zasiadał Dein udałoby Wam się wyciągnąć Titiego za niższą kwotę (jak to miało miejsce z Vieirą), ale Wenger w swoich założeniach bardzo często pozostaje nieugięty. Mam nadzieję że tak będzie i tym razem.
Berik pisze:Trezeguet?
To być żart, prawda :> ?

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 16 cze 2007, 14:29

RóżA pisze:To być żart, prawda
Nie. Dlaczego? David to dobry grajek i moglby wam dac naprawde wiele dobrego. Drugiego Thierrego niz bedzie juz nigdy- wielkiego czlowieka i kapitana. Trzeba brac co jest i liczyc na to, ze Van Persie oszczedza kontuzje, a Adebayor nadal bedzie zwiekszal swoje umiejetnosci.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 cze 2007, 14:35

Berik pisze:Nie. Dlaczego? David to dobry grajek i moglby wam dac naprawde wiele dobrego.
Ale to nie jest równoznaczne z zastąpieniem Henry'ego, a nawet z częściową rekompensatą Jego sprzedaży. Trezeguet to zupełnie inny typ napastnika. Henry bardzo często rozgrywa, cofa się, walczy nie tylko z przodu, natomiast David swoim stylem o wiele bardziej przypomina typowego lisa pola karnego.
Berik pisze:wielkiego czlowieka i kapitana
Francuz kapitanem jest miernym, ale co tam.
Berik pisze:Trzeba brac co jest i liczyc na to
Albo po prostu nic nie zmieniać :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 cze 2007, 14:41

Jeśli Henry odejdzie (czego bym nie chciał :P ) to pewnie znów pojawi się temat Torresa. Trezeguet nie jest tym, czego potrzebowałby Arsenal (chyba że mamy uwazględniać tylko bramki), a Dzieciak zdecydowanie lepiej zna się na kreowaniu gry :wink: Przypuiszczam, że będzie jeszcze o nim głośno w kontekście transferu na Emirates. Nie będzie głośno, jeśli Henry zostanie, ale przy jego odejściu to niemal na następny dzień wróci temat sprzed roku :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 cze 2007, 14:57

Berik pisze:Wenger dal 30 mln , bo chce wyciagnac z 23. Gdyby powiedzial, iz chce 20 mln, to Barca by mu dala 15. Przeciez nawet na targu tak jest Wink
No właśnie nie. Nie wiem skąd wytrzasnęliście te 30 milionów funtów. :roll: Wenger chce za Henryego 20 mln, a Barcelona daje 15. Tak wynika ze wczorajszych doniesień, gdzie niby w Paryżu, Wenger rozmawiał z dyrektorem finansowym Barcy.
Berik pisze:Trezeguet?
Obojętny mi jest ten transfer.
RealFan pisze:Jeśli Henry odejdzie (czego bym nie chciał Razz ) to pewnie znów pojawi się temat Torresa.
Parę dni temu pojawiła sie o nim informacja. Atletico go puści tego lata. Sam zainteresowany ujawnił, ze 5 klubów z Premiership sie nim interesuje.

Torres to nie głupia opcja, ale szczerze to wolałbym Benta, który już zaliczył dwa sezony w Premiership i nie byłoby problemów z aklimatyzacja, poza tym jest bramkostrzelny. Ostatnio została odrzucona oferta WH, który dawał za Anglika 17 milionów funtów, ale jak sie okazało, Bent nie chce tam iść... Pewnie czeka na decyzje Henryego (przynajmniej ja sie tak łudzę).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2007, 16:32

RóżA pisze:Albo po prostu nic nie zmieniać
Kluczowe zdanie będzie miał mimo wszystko Henry. Nie wierzę w to, że Wenger nie pójdzie na rękę Titiemu (a zatem i Barcelonie :P ) jeżeli będzie to konieczne do zrealizowania transferu.

Trezeguet jest dobry, ale to zupełnie inny typ napastnika. W sumie to widziałbym go w Barcelonie zamiast Eidura :P O ile oczywiście przyjdzie jeszcze jakiś inny napastnik o innej charakterystyce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2007, 19:22

widze, że jak fieldy dostawał 2.0 z algebry, to tu niezła dyskusja trwała :lol:

jeden zaślepiony w Henrym, drugi w Eto'o :D

Wiadomość, która się pojawiła jakiś czas temu, że Barca ma nam dać za Henry'ego Eto'o i jeszcze dopłacić 20 kilka milionów jest tak śmieszna, że szkoda w ogóle na ten temat dłużej debatować. Taka wymiana mieć miejsca nie będzie. Chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę. Henry jest odrobinę lepszy, ale jest dużo starszy. 30 lat to niby nie jest jeszcze schyłek kariery, bo Henry jeszcze pogra kilka lat na bardzo wysokim poziomie, ale za to Eto'o zagra o kilka lat dłużej.
Wenger na pewno nie chce się pozbyć swojego rodaka, bo kto chciałby się pozbyć takiego piłkarza. Jeśli rzeczywiscie miałoby dojść do wymiany, to bym się chyba powiesił :D i wcale nie dlatego, że nie cenie Eto'o, lub chce aby na siłe został Henry [bo po pierwsze Eto'o cenię i to bardzo, a po drugie Henry swoje zrobił dla klubu i ma prawo odejść jesli tego zechce] tylko dlatego, że Eboue, Toure, Adebayor - na PNA wyjadą. Do tego miałby wyjechać nasz najlepszy snajper [gdyby przyszedł Eto'o] Byśmy byli pogrzebani. A trzeba pamiętac jeszcze o kontuzjach etc. Dlatego wolałbym, aby przy ewentualnym odejściu Titiego przyszedł jakiś napastnik z poza Afryki.
Na pewno Wenger nie ściągnie Eto'o i jeszcze innego klasowego napastnika. Bo mamy w tej chwili Ade, Henryego [lub Eto'o], Robina i Bendtnera. Gdyby miał przyjsc ktoś jeszcze - zrobiłoby się za ciasno.

Jak ma odejsć Henry to niech przyjdzie ktoś, kto będzie grał, a nie jeździł po świecie. Bo kolejny sezon nic nie wygramy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2007, 20:45

fieldy pisze:jeden zaślepiony w Henrym, drugi w Eto'o
Kto zaślepiony w Eto'o? Ja nie napisałem, że Kameruńczyk jest lepszy od Francuza :P

Takie spory są stare jak świat. IMHO nie ma sensu oceniać kto jest lepszy biorąc pod lupę zawodników takiej klasy. Nie da się jednoznacznie udowodnić, że Henry jest lepszy czy na odwrót a więc lepiej operować stwierdzeniem, że są zawodnikami podobnej klasy. Inaczej wygląda kwestia ich wartości w pieniądzach, ale mniejsza o to :P :twisted:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 cze 2007, 22:45

Prestiżowa firma luksusowych zegarków- Ebel, oficjalnie stała sie długoterminowym partnerem Kanonierów.

Szwajcarska firma Ebel, która została założona w 1911, zaopatrzy Emirates Stadium w dwa cyfrowe wyświetlacze.

W tym wydarzeniu, udział brali- Keith Edelman, prezydent firmy Ebel- Thomas van de Kallen, modelka, a zarazem ambasador Ebel- Gisele Bundchen i Kapitan Arsenalu- Thierry Henry.

Zdjęcia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ciekawe czy sprowadzenie takiego klasowego zawodnika jak Gisele Bundchen, zaspokoi "ambicje" Tittiego i zostanie w klubie :think:

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 22 cze 2007, 0:34

Jestem pewien, że Giselle doprowadzi do tego ze Henry zostanie w Arsenalu. Zobaczycie ;] :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 cze 2007, 0:40

Ja tam wolałbym pana Nicky Hammonda z Reading. Jest obeznany na Angielskim rynku. W samym Reading jest(było) kilku ciekawych zawodników. Shorey, Doyle, Lita i Sidwell( nasz ex- obecnie grający w Chelsea).

Jeżeli Henry ma znowu zostać z laski, to niech lepiej odejdzie. Ja mam jednak nadzieje, ze Henry nie dementuje tych wszystkich plotek, bo jest po prostu tym zmęczony. Ważne, żeby Wenger wiedział na czym stoi, a jemu chyba Henry powiedział prawdę. :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 cze 2007, 14:59

guru pisze:Jeżeli Henry ma znowu zostać z laski, to niech lepiej odejdzie. Ja mam jednak nadzieje, ze Henry nie dementuje tych wszystkich plotek, bo jest po prostu tym zmęczony.
Jakoś im dalej w las, tym bardziej zaczynam wierzyć w to, że Titti jednak odejdzie :roll: Jeśli tak się faktycznie stanie to nie będę mieć do niego pretensji, ale już do władz klubu tak (szczególnie do Wengera). Gdyby aktywniej działali na rynku transferowym to teraz pewnie nie byłoby żadnej gadki o odejści Henry'ego. Swoją drogą jestem ciakawy, kiedy (i czy) na Emiretes przyjdzie obiecany piłkarz światowego formatu. :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”