Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 279

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lip 2022, 18:58

cloner pisze:
12 lip 2022, 18:45
Boromir pisze:
12 lip 2022, 18:40
Ja przypomnę że Michał Probierz czwartym miejscem tylko wyrównał wynik Cracovii Zielińskiego. Jeśli on jest cztery razy lepszy to w Cracovii tego nie pokazał
A jak ta kwestia Pucharu? Superpucharu?
Bo chyba się pogubiłem :roftl3:
Nikt oprócz Ciebie nie koloruje tu rzeczywistości i nie twierdzi, że nie wygrał :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8754
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lip 2022, 19:00

DDK pisze:
12 lip 2022, 18:50
cloner pisze:
12 lip 2022, 18:35
No widzisz. Ty piszesz swoje, ja swoje.
A Probierz nadal ma lepsze wyniki od następcy. Czekam aż będą gorsze.
Może mieć i 100 razy lepsze. Dyskusja o obcokrajowcach nie dotyczyła wyników tylko głupot wygadywanyxh przez probierza, wiec jego wyniki nie są żadnym argumentem odnośnie tamtej dyskusji.
A ja ci już dawno temu pisałem, że mnie jego słowa nie interesuja. Ja dyskutowałem tylko i wyłącznie nt liczby obcokrajowców, wydanej kasy i wyników.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lip 2022, 19:45

cloner pisze:
11 lut 2022, 22:37
Boromir pisze:
11 lut 2022, 22:30
Ciężko znaleźć jakąś sensowną odpowiedź na tak absurdalne pomysły.

I to dwa razy...
Teraz to mnie już brak pomysłu na taki absurdalny post. Rozwiązanie umowy za porozumieniem stron to bardzo częsta praktyka, klub wypłaca część pensji i tyle się widzieli. Nie znasz takich praktyk, trudno.
Boromir pisze:
11 lut 2022, 22:52
I ile znasz takich przypadków o których piszesz?
Heh, kolejne okienko transferowe i kolejny przykład:
Damir Sadiković odchodzi z Cracovii. Kontrakt 27-letniego bośniackiego pomocnika został rozwiązany za porozumieniem stron.
Tak się to robi w naszej lidze. Miał kontrakt do czerwca 2023, wypłacasz 3-4 pensje i masz zawodnika z głowy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lip 2022, 0:06

Sadiković - wierny żołnierz Probierza, dziewięć razy w pierwszym składzie w 14 kolejkach Dyzmy. U Zielińskiego nie zagrał wcale, całą wiosnę leżakował, raptem 45 min w rezerwach. To już nawet nie szrot, to szrocisko.

Zieliński już miesiąc temu przyznał, że Sadiković i Rivaldinho dostali wolną rękę w poszukiwaniu klubów bo nikt ich tutaj nie chce.

Oczywiście tamta dyskusja dotyczyła zupełnie czego innego bo Ty sobie wtedy wymyśliłeś, że skoro w Cracovii zimą nie ma masowych odejść szrotu to to wcale nie jest szrot. Więc teraz jak jednak Bośniak odchodzi to chyba trudno nie przyznać mu tego tytułu?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2022, 0:22

Boromir pisze:
15 lip 2022, 0:06
Zieliński już miesiąc temu przyznał, że Sadiković i Rivaldinho dostali wolną rękę w poszukiwaniu klubów bo nikt ich tutaj nie chce
Bo to szrot. Pomyłki transferowe.
I przez miesiąc udało się wynegocjować rozwiązanie umowy z jednym. Drugi ma wyjebane pewnie i nie pali mu się do odejścia, woli pół roku pograć w rezerwach.
Boromir pisze:
15 lip 2022, 0:06
Ty sobie wtedy wymyśliłeś, że skoro w Cracovii zimą nie ma masowych odejść szrotu to to wcale nie jest szrot
:lol2:
:roftl3:

Ty twierdziłeś, że w ten sposób się umów nie rozwiązuje. Ale podałem kilka przykładów (nie z Cracovii). Są kolejne. I będą kolejne.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 15 lip 2022, 1:44

W świecie piłki to nie jest jakiś bardzo rzadki przypadek, ale też nie jakoś bardzo częsty. W tych wielkich zespołach tak się nie robi, ale wydaje mi się że takie małe zespoły z różnych krajów relatywnie często rozwiązują umowy z piłkarzami tylko nikt o tym głośno nie mówi, bo to obrzeża poważnej piłki.

No ale w życiu trochę się naczytałem newsów ze zdaniem "umowa została rozwiązana za porozumieniem stron"

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lip 2022, 11:38

Tutaj widzę trzeba pewne rzeczy naprostować:
cloner pisze:
15 lip 2022, 0:22
Ty twierdziłeś, że w ten sposób się umów nie rozwiązuje. Ale podałem kilka przykładów (nie z Cracovii). Są kolejne. I będą kolejne.
Wyjmujesz zdanie z kontekstu i liczysz na to, że nie będę pamiętał o tamtej dyskusji. Cała dyskusja to oczywiście pokłosie Twojej walki z wiatrakami czyli obrona wizerunku Dyzmy i oczywiste pomijanie podstawowych prawideł zarządzania kadrą klubu piłkarskiego.

Otóż cloner sobie wtedy wymyślił, że skoro szrot zimą nie odchodzi to wszystko jest git no i wywiązała się debata (dam spoiler bo długo):
Spoiler:
Jak widać nikt nigdzie nie stwierdził, że kontraktów się nie rozwiązuje. To cloner wyszedł z absurdalną tezą żeby wypłacić pensję za sześć miesięcy (w najlepszym przypadku) i puścić szrot zimą w momencie w którym nowy trener musi odbudować zespół w kryzysie po poprzednim trenerze. Zieliński od samego startu mówił, że żadnej rewolucji kadrowej nie będzie. Ten pomysł clonera był już wtedy nieaktualny i absurdalny.

Pisałem wtedy, że rozwiązuje się kontrakty z graczami z problemami, którzy albo nie grają, albo są po ciężkiej kontuzji albo są za drodzy (jak przykład De Amo który miał za wysoki kontrakt dla Stali) - tacy wolą mieć swoją kartę w swoich rękach. Sadiković jesienią grał, wiosną nie. Wpisuje się w ten schemat. Może i próbowano z nim negocjować zimą ale widocznie nie był na to chętny i wolał poczekać do lata? Latem łatwiej o kontrakt. Dostał zgodę na szukanie sobie klubu i widocznie go znalazł. Rivaldinho też taką zgodę dostał i zobaczymy czy sobie znajdzie czy będzie pobierał pensyjkę w Krakowie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2022, 11:39

Odniosę się wieczorem. Jestem na kortach.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lip 2022, 9:35

Boromir pisze:
15 lip 2022, 11:38
To cloner wyszedł z absurdalną tezą żeby wypłacić pensję za sześć miesięcy (w najlepszym przypadku) i puścić szrot zimą w momencie w którym nowy trener musi odbudować zespół w kryzysie po poprzednim trenerze
Nie zrozumiałeś ziomuś. Odbudowanie zespołu po poprzednim trenerze nie ma nic wspólnego z rozwiązywaniem umów w Polsce za porozumieniem stron. To, co wszystko wkleiłeś w spojler, zgadzam się i potwierdzam oczywiście.

Boromir pisze:
15 lip 2022, 11:38
Pisałem wtedy, że rozwiązuje się kontrakty z graczami z problemami, którzy albo nie grają, albo są po ciężkiej kontuzji albo są za drodzy (jak przykład De Amo który miał za wysoki kontrakt dla Stali) - tacy wolą mieć swoją kartę w swoich rękach. Sadiković jesienią grał, wiosną nie. Wpisuje się w ten schemat. Może i próbowano z nim negocjować zimą ale widocznie nie był na to chętny i wolał poczekać do lata? Latem łatwiej o kontrakt. Dostał zgodę na szukanie sobie klubu i widocznie go znalazł. Rivaldinho też taką zgodę dostał i zobaczymy czy sobie znajdzie czy będzie pobierał pensyjkę w Krakowie.
Sadiković jeszcze mial rok umowy, wg ciebie rozwiązali z nim kontrakt i nie wypłacili mu ani jednej pensji za następny sezon? LOL :lol2:
Moim zdaniem Cracovia wypłaciła mu kilka pensji, dogadali się z Bośniakiem i chłop pewnie wroci do swojego kraju i sobie pogra jeszcze na luzie. Tak się to robi u nas od lat. I to pisałem zimą, aż jestem zdziwiony że w to nie wierzysz.

Rivaldinho natomiast, jestem o tym przekonany, ma dużo wyższy kontrakt, dlatego nie spieszy mu się z żadnymi rozmowami z Filipiakiem, typuje że brazol ma wyjebane i będzie ciągnął hajs ile się da. Chyba że profesor się wkurzy i wypłaci mu większą część kontraktu i zejdzie z listy płac. Bo Rivaldinho mógłby sobie pykac w 3 ligowych rezerwach, a brać kontrakt ekstraklasowy. A za rok sobie znaleźć jakiś Cypr czy nawet ligę rumuńską, bo tam ma jakąś renomę.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2022, 11:21

cloner pisze:
16 lip 2022, 9:35
Nie zrozumiałeś ziomuś. Odbudowanie zespołu po poprzednim trenerze nie ma nic wspólnego z rozwiązywaniem umów w Polsce za porozumieniem stron.
Otóż to, dlatego ten przytyk że skoro nie odchodzą to są dobrzy był błędny.
cloner pisze:
Sadiković jeszcze mial rok umowy, wg ciebie rozwiązali z nim kontrakt i nie wypłacili mu ani jednej pensji za następny sezon? LOL :lol2:
Skąd ten wniosek?
cloner pisze:
I to pisałem zimą, aż jestem zdziwiony że w to nie wierzysz.
Kolejny raz odwracasz kota ogonem.
cloner pisze:
Rivaldinho natomiast, jestem o tym przekonany, ma dużo wyższy kontrakt, dlatego nie spieszy mu się z żadnymi rozmowami z Filipiakiem, typuje że brazol ma wyjebane i będzie ciągnął hajs ile się da. Chyba że profesor się wkurzy i wypłaci mu większą część kontraktu i zejdzie z listy płac. Bo Rivaldinho mógłby sobie pykac w 3 ligowych rezerwach, a brać kontrakt ekstraklasowy. A za rok sobie znaleźć jakiś Cypr czy nawet ligę rumuńską, bo tam ma jakąś renomę.
Wg tej stronki co kiedyś wstawiałeś Rivaldinho ma tygodniówkę 14 472 zł a Sadiković 12 864 zł. Wg niej Bośniak miał czwartą pensję w Cracovii. Myślę że w jego przypadku sporo zmienia kwestia reprezentaacji. Damir się kręcił koło kadry więc nie może sobie pozwolić na rok siedzenia na ławce. Rivaldinho to wiadomo, jemu nic takiego nie grozi więc bardzo możliwe że poczeka do końca.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lip 2022, 11:39

Boromir pisze:
16 lip 2022, 11:21
Skąd ten wniosek?
Czyli przyznajesz się, że kluby wypłacaja kilka pensji do przodu, żeby odejść za porozumieniem stron?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2022, 11:57

Ale do czego ja mam się przyznać? No czasami wypłacają, to żadna wiedza tajemna nie jest, robili to w Chrobrym nie raz :D

Ostatnio nawet artykuł o Kotwicy był na weszło:
https://weszlo.com/2022/07/14/kotwica-k ... -historia/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lip 2022, 12:01

Czyli wszystko się zgadza. Dzięki.
Tylko o to mi chodziło.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 18 lip 2022, 12:26

Piekarski to niezły kłamca. Na początku gadano ze do Hiszpanii pójdzie Szymański,potem ze Hertha, teraz ma byc Feyenoord wypozyczenie z opcją wykupu ... haha

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lip 2022, 16:44

cloner pisze:
Bo Rivaldinho mógłby sobie pykac w 3 ligowych rezerwach, a brać kontrakt ekstraklasowy. A za rok sobie znaleźć jakiś Cypr czy nawet ligę rumuńską, bo tam ma jakąś renomę.
Hohoho, nawet Cracovia zaczęła działać na własną rękę i znalazła klub leniwcowi właśnie w Rumunii :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”