Nikt oprócz Ciebie nie koloruje tu rzeczywistości i nie twierdzi, że nie wygrał
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lip 2022, 18:58
Nikt oprócz Ciebie nie koloruje tu rzeczywistości i nie twierdzi, że nie wygrał
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 lip 2022, 19:00
A ja ci już dawno temu pisałem, że mnie jego słowa nie interesuja. Ja dyskutowałem tylko i wyłącznie nt liczby obcokrajowców, wydanej kasy i wyników.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 lip 2022, 19:45
Heh, kolejne okienko transferowe i kolejny przykład:
Tak się to robi w naszej lidze. Miał kontrakt do czerwca 2023, wypłacasz 3-4 pensje i masz zawodnika z głowy.Damir Sadiković odchodzi z Cracovii. Kontrakt 27-letniego bośniackiego pomocnika został rozwiązany za porozumieniem stron.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lip 2022, 0:06
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2022, 0:22
Bo to szrot. Pomyłki transferowe.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 15 lip 2022, 1:44
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lip 2022, 11:38
Wyjmujesz zdanie z kontekstu i liczysz na to, że nie będę pamiętał o tamtej dyskusji. Cała dyskusja to oczywiście pokłosie Twojej walki z wiatrakami czyli obrona wizerunku Dyzmy i oczywiste pomijanie podstawowych prawideł zarządzania kadrą klubu piłkarskiego.
Boromir pisze: ↑12 lut 2022, 7:29Quintana - 94 min
Wilusz - 7 min
De Amo co prawda grał, ale był dla Stali po prostu za drogi więc rozwiązano z nim kontrakt z biedy a nie z bogactwa.
W Cracovii ze szrotu tylko Thiago ma <100 min rozegranych a i to przez kontuzję. Reszta mniej lub bardziej grała. Tworzyli tę drużynę, a wśród Polaków nie ma liderów. To co dziwnego że obcokrajowcy musieli zostać?
Jak Wdowiak chciał rozwiązać kontrakt to go Probierz do rezerw zesłał.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2022, 11:39
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lip 2022, 9:35
Nie zrozumiałeś ziomuś. Odbudowanie zespołu po poprzednim trenerze nie ma nic wspólnego z rozwiązywaniem umów w Polsce za porozumieniem stron. To, co wszystko wkleiłeś w spojler, zgadzam się i potwierdzam oczywiście.
Sadiković jeszcze mial rok umowy, wg ciebie rozwiązali z nim kontrakt i nie wypłacili mu ani jednej pensji za następny sezon? LOLBoromir pisze: ↑15 lip 2022, 11:38Pisałem wtedy, że rozwiązuje się kontrakty z graczami z problemami, którzy albo nie grają, albo są po ciężkiej kontuzji albo są za drodzy (jak przykład De Amo który miał za wysoki kontrakt dla Stali) - tacy wolą mieć swoją kartę w swoich rękach. Sadiković jesienią grał, wiosną nie. Wpisuje się w ten schemat. Może i próbowano z nim negocjować zimą ale widocznie nie był na to chętny i wolał poczekać do lata? Latem łatwiej o kontrakt. Dostał zgodę na szukanie sobie klubu i widocznie go znalazł. Rivaldinho też taką zgodę dostał i zobaczymy czy sobie znajdzie czy będzie pobierał pensyjkę w Krakowie.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2022, 11:21
Otóż to, dlatego ten przytyk że skoro nie odchodzą to są dobrzy był błędny.
Skąd ten wniosek?
Kolejny raz odwracasz kota ogonem.
Wg tej stronki co kiedyś wstawiałeś Rivaldinho ma tygodniówkę 14 472 zł a Sadiković 12 864 zł. Wg niej Bośniak miał czwartą pensję w Cracovii. Myślę że w jego przypadku sporo zmienia kwestia reprezentaacji. Damir się kręcił koło kadry więc nie może sobie pozwolić na rok siedzenia na ławce. Rivaldinho to wiadomo, jemu nic takiego nie grozi więc bardzo możliwe że poczeka do końca.cloner pisze: ↑16 lip 2022, 9:35Rivaldinho natomiast, jestem o tym przekonany, ma dużo wyższy kontrakt, dlatego nie spieszy mu się z żadnymi rozmowami z Filipiakiem, typuje że brazol ma wyjebane i będzie ciągnął hajs ile się da. Chyba że profesor się wkurzy i wypłaci mu większą część kontraktu i zejdzie z listy płac. Bo Rivaldinho mógłby sobie pykac w 3 ligowych rezerwach, a brać kontrakt ekstraklasowy. A za rok sobie znaleźć jakiś Cypr czy nawet ligę rumuńską, bo tam ma jakąś renomę.
Boromir
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 lip 2022, 11:57
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lip 2022, 12:01
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 18 lip 2022, 12:26
krzysiu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lip 2022, 16:44
Hohoho, nawet Cracovia zaczęła działać na własną rękę i znalazła klub leniwcowi właśnie w Rumunii
cloner
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio