Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 279

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 gru 2011, 16:53

guru pisze:IMO te spekulacje o zwolnieniu AVB są z dupy. Nie po to Romek go wyciągnął za grubą kasę z Porto, żeby zwalniac po kilku miesiącach.
Tak jak sam AVB mówi - potrzeba mu czasu. Lampard juz nie ten sam błysk co dawniej, Anelka, Drogba też raczej odcinają kupony. Drogba poza bramką dziś fatalny do bólu. Tam trzeba poświęcić trochę czasu na przebudowę, zgranie, a nie od razu wyrzucać.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 gru 2011, 17:02

Właśnie dzisiaj to słabo grała stara gwardia z Lampardem i Drogba na czele wyjątkami byli Terry, który IMHO był naszym najlepszym zawodnikiem na boisku i Cole, który nie dawał się objeżdżać na lewej stronie jak uczniak.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 gru 2011, 17:04

KajoFC pisze:Cole, który nie dawał się objeżdżać
Cole to raczej sam objeżdża, a inaczej mówiąc do dojeżdża :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 gru 2011, 17:13

W porównaniu z meczem przeciwko LFC to było jak niebo a ziemia.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 gru 2011, 17:25

Fajny mecz,Luiz dramat. Nie wiem co Dean robil w tym meczu bo najpierw oszczędzil Luiza a potem dał karnego totalnie z kapelusza. Ogolnie fajnie mecz sie oglądalo dzieki zlej obronie jednych i drugich.Chelsea nie zagrala jakies boskiego meczu bo mogla ten mecz nawet przegrac...srodki mialy chyba słupek i 2 poprzeczki :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 03 gru 2011, 17:28

Oriol Romeu :brawo: Gość zjada przeciętnego Mikela na śniadanie, obiad i kolacje. Szkoda tylko tej klauzuli, bo jeśli będzie tak grał w każdym meczu, to widać potencjał na czołowego DMa świata. Swego czasu opowiadałem się za przesunięciem Luiza na DM, ale zmieniam zdanie i widzę to tak:

Bronek do środka, Luiz na prawą stronę, a Romeu niech robi swoje na naturalnej pozycji :)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 03 gru 2011, 18:05

KajoFC pisze:Alex i Anelka poprosili pisemnie o transfer z klubu i Chelsea zaakceptowała ich prośby.
W końcu jakieś dobro informacje :) Mam nadzieję że Gary Cahill będzie tym, który zastąpi Alexa. Najwyższy czas na odmłodzenie składu...
KajoFC pisze:Terry, który IMHO był naszym najlepszym zawodnikiem na boisku i Cole, który nie dawał się objeżdżać na lewej stronie jak uczniak.
Fakt, John zagrał jeden z najlepszych meczów w tym sezonie ( chociaż bramki nie strzelił :P ) ale w mojej ocenie Oriol był najlepszy. Cole w dzisiejszym meczu kilka razy się ośmieszył, ale faktycznie troszkę lepiej się prezentował niż w ostatnich meczach.

Jarzinho

Czytałem o prawie odkupu zaraz po transferze i faktycznie wynika na to, że istnieje takie coś. Tylko czytałem też kilka wywiadów z Romeu w którym przekonywał kibiców Chelsea, że nie przyszedł tu tylko na sezon, czy 2, a później ma w planach wrócić do Katalonii, tylko planuje na dłużej zagościć w Chelsea. Również jego dziewczyna stwierdziła, że bardzo podoba im się w Londynie i planują zakupić tutaj jakieś mieszkanie, czy też domek :) Zobaczymy w najbliższej przyszłości, czy słowa Hiszpana są prawdziwe, czy też należy je w pewne miejsce wsadzić :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 gru 2011, 18:47

Barca go sprzedala ale ja bardziej wierze ze wypozyczyla cos jak Bojana. W CFC ma wieksze szanse na gre i podniesienie swoich umiejetnosci. W ciagu 2 lat ma mozliwosc wykupu zawodnika za 10 baniek ( chyba) a przez nastepne 2 lata prawo pierwokupu.
Jak wiadomo Barca nie zarabia na wychowankach i mam nadzieje ze w tym wypadku bedzie podobnie. Wierze w tego chlopaka i mam nadzieje ze wroci za 2 lata.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 gru 2011, 18:49

Jeśli Oriol będzie tak dobrze się rozwijał to nie ma bata, żeby ludzie z Barcy go nie przekonali. Tym bardziej, że klauzula odkupu to 10 mln po pierwszym sezonie. Później po drugim jest to już 15mln euro. Przede wszystkim jest to zawodnik, który jeszcze będąc w Barcelonie mógł się jej przydać, a teraz może być wzmocnieniem. Po prostu może wyjść tak, że ogracie Romeu zdecydowanie taniej niż zrobił to Arsenal z Cesciem. :wink:
Kilka osób wspominało o tym, że tylko głupcy by poszli na taką transakcje z takimi klauzulami, bo zawodnik świetnie grał w młodzieżowych kategoriach w reprezentacji, podobnie rzecz się maiła z robiącą furorę Barcą B i po prostu może się okazać, że jest to dobry zawodnik.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 gru 2011, 18:59

Sa dwie roznice w porownaniu z Fabregasem:

1) Chelsea to nie Arsenal, i tu faktycznie moze sie bic o najwyzsze cele co rok
2) idac do Barcy docelowo idzie na lawke, bo jest Busquets. Guardiola zmiescil Fabregasa bo sporo gra 3-5-2, ale na 2-6-2 juz raczej nie przejdzie :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 gru 2011, 19:06

A tak wyliczając to ile Sergio w tym sezonie zagrał spotkań na pozycji defensywnego pomocnika. :?:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 gru 2011, 19:18

Nie ogladam Barcy na tyle regularnie. Ale jesli Masche = CB, i Busquets mialby byc rowniez, to wtedy nie ma miejsca dla Pique, o Pyuolu nie mowiac. Zobaczymy za rok jak to bedzie wygladalo, na ta chwile po prostu watpie.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 03 gru 2011, 19:26

Chelsea za czasów Romka na transferze zarobiła może z dwa razy :P Zresztą na biedne zespoły nie trafiło w tej transakcji. Decydujemy zapewne będzie głos Oriola, a mam nadzieję, że będzie on korzystny dla klubu z Londynu :) Zresztą nie ma co na razie, aż tak się nad rozpływać nad jego grą, bo zagrał dopiero 2 mecze w pełnym wymiarze czasowym.

Awatar użytkownika
urwis
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: urwis » 05 gru 2011, 19:10

Jutro Chelsea - Valencia :D Mam nadzieję, że CFC zagra tak samo dobrze jak z Newcastle :P

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 05 gru 2011, 19:46

urwis pisze:Jutro Chelsea - Valencia :D Mam nadzieję, że CFC zagra tak samo dobrze jak z Newcastle :P
Jak Chelsea zagra jutro tak jak z Newcastle to nie ma szans przejść :) Nic nie pokazała w sobotnim meczu, a nawet skutecznością nie błyszczała... Przy odrobinie szczęścia Newcastle mogło osiągnąć całkiem odmienny wynik :) David Luiz powinien na samym początku wylecieć, a grając w osłabieniu przez prawie 90 min z drużyną z czołówki na pewno dobrze by się nie skończyło. Następnym powodem wygranej Chelsea były błędy w obronie Newcastle, które wynikły z powodu zejścia z boiska podstawowej pary stoperów.

Dlatego wydaje mi się, że musimy zagrać tak jak np. z United, tylko dużo bardziej skutecznie pod bramka przeciwnika :) Valencia jest teraz w formie i może być ciężko o wygraną... zresztą trzeba pamiętać, że Stamford Bridge nie jest już takim atutem dla Chelsea i lepiej prezentujemy się wg. mnie na wyjazdach :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”