Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2008, 21:30
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 cze 2008, 21:38
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2008, 22:07
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 24 cze 2008, 22:30
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2008, 22:40
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 24 cze 2008, 23:05
MENDEZ
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2008, 23:33
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 cze 2008, 1:10
Załuj. Żurek z jakami swieconymi pierwsza klasa. I wyobraź sobie gdyby te jajka nie były poswiecone to mogłbym jeść same kebaby. Przez to żem swiety jak nieboszczka Agata Mróz.Chlopaczek pisze:W boze cialo nie blokuje ruchu kleczac na ulicach na Wielkanoc nie chodze swiecic jajek i tak dalej i tym podobne.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 cze 2008, 15:32
To co Ty i klasyk nazywasz „gwałtem” jest w rzeczywistości jedną z podstawowych zasad jaką kierowała się nasza cywilizacja od początku jej powstania. To rodzicie decydują o wychowaniu swojego dziecka. Przekazują mu swoje wartości, normy moralne, religie, tradycję itd. Chcesz tego zabronić bo to jest tzw. „gwałt przez uszy”?! Rodzice wychowuja dziecko według własnego uznani jak najlepiej potrafią bo kochają swoje dzieci i chcąc żeby te jak najlepiej poradziły sobie w życiu, jeśli elementem, który ma i w tym życiu pomagać jest religia to bardzo proszę wychowanie jest sprawą rodziców. Oczywiście były próby uderzenia w rodzinę, żeby już okrutni rodzice nie dopuszczali się „gwałtów przez uszy”, ale Korea Północna, III Rzesza, ZSRR to nie są państwa za, którymi szczególnie przepadam.Chlopaczek pisze:Jezeli chodzi o indoktrynacje religina dzieci przez ich rodzicow.Dla mnie to jest cytujac klasyka "gwalt przez uszy".Gwalt na mlodej psychice kiedy dziecko chlonie wszystko niczym gabka.
A no widzisz, ja mam znajomych lewaków to mam i księgę „Bóg urojony”. A wypożyczyć możesz w miejskiej bibliotece we Wrocławiu. Takie duże miasto na pewno ma pokaźne zbiory w bibliotece.bellus pisze:Ja sobie raczej nie poczytam. Kupić nie kupię, pożyczyć zbytnio nie mam od kogo (w sensie osoby), na Uniwersytecie Wrocławskim wszystkie egzemplarze są wypożyczone, może po sesji oddadzą ludzie, ale wątpie.
Indios Bravos – Małpa (?)Babel pisze:wymysli polityke aby swoje kłamstwa kryc"
To cieszę się, taki wesoły człowiek ze mnie, że lubię też jak inni się trochę pośmieją. A tak na poważnie to ja nie chciałem Was wyśmiewać, choć faktycznie trochę śmieszne wydaje mi się twierdzenie, że religia w szkole to „indoktrynacja młodych umysłów, o zaszczepianie dzieciom religii za młodu, pranie młodych umysłów, hurtowe kształtowanie przyszłych wyznawców itd.” jest to w duże mierze bzdurą. Bo KK po prostu nie wykorzystuje wielkich możliwości jakie daje mu religia w szkołach i po przez to, że religia jest dla dzieci nie interesująca, nudna, głupia itd. traci przyszłe wierne owieczki, zamiast zdobywać rzesze wyznawców. Powinni zainwestować w jakiegoś speca od marketingu/reklamy/propagandy albo wskrzesić mistrza Goebbelsa (z Łazarzem im się udało to z tym ścierwem też chyba wyjdzie) i przygotować pełną ofertę interesującą dla dzieciaków od przedszkola po liceum. A potem tylko odcinać kupony od niedzielne tacy - business is business.Babel pisze:Nawet się usmiałem bardzo bardzo
Babel pisze:ze nie bede brał slubu kościelnego i nie ochrzcze swoich potomków
A ja kuwa nie lubię jak ktoś mnie nazywa lewakiem bo jest to osoba, która wierzy w społeczną gospodarkę rynkową/socjalizm/etatyzm i tego typu bzdury. W Polsce jak ktoś krytykuję kościół, nie ma nic do gejów/murzynów/Żydów to przez niektórych zaraz postrzegany jest jako lewak. Oczywiście mam wyłożone jak kto mnie postrzega, jak ktoś mam mnie za lewaka to ja mam go za debila po prostu. Zresztą a czemu tu się dziwić skoro znam studentkę politologii (trzeci rok!), która była wielce zaskoczona, gdy powiedziałem jej, że Hitler to nie prawica. Oczywiści chodzi tu o tępą łyche z marnej uczelni w Pcimiu dolnym, bo np. bellus na pewno wie, że Hitler to nie prawica (to tak w kwestii wyjaśnienia, że nie mam nic do studentów politologii)Babel pisze:Uwielbiam jak ktos mnie nazywa lewakiem.
No wiem, że żla.pl bo walił sobie tylko przez spodnie, ale znając jego porytą psychikę i potężny pociąg do alkoholu (butaprenu/kleju/tabletek na kaszel/gazu od zapalniczek w sumie też) już od wczesnej młodości, za butelkę no może dwie butelki „Komandosa” sklepał by normalnie nie przez spodnie. Nasza - klasa.pl dział pilak.pl tam się znajdziemy (co prawda nie wiem jak, bo nie mam tam konta, ale z Bożą pomocą można zdziałać cuda i wszystko się nam uda)Babel pisze:p.s Tez miałem kumpla 'siwego' w szkole. Popularna ksywa. Co prawda nie masturbował sie na Religii, nawet przez spodnie (żal.pl), ale może chodzilismy do tej samej klasy?
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 cze 2008, 16:07
W tej tak zwanej "naszej cywilizacji" rodzice maja prawo do maglowania umyslu i psychiki dziecka jak im sie podoba byleby tylko nie naruszali go w sposob fizyczny.franz pisze:To co Ty i klasyk nazywasz „gwałtem” jest w rzeczywistości jedną z podstawowych zasad jaką kierowała się nasza cywilizacja od początku jej powstania.[ciach]
franz pisze:Zresztą wychowanie nie ma aż tak istotnego wpływu na dorosłość.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 25 cze 2008, 16:23
W tej tak zwanej "naszej cywilizacji" rodzice maja prawo do maglowania umyslu i psychiki dziecka jak im sie podoba byleby tylko nie naruszali go w sposob fizyczny.
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 cze 2008, 16:39
Chlopaczek pisze:franz napisał:
Zresztą wychowanie nie ma aż tak istotnego wpływu na dorosłość.
To po co wychowywac?
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 cze 2008, 16:47
Gdybym mial genialny pomysl na rozwiazanie tego problemu to bysmy teraz nie dyskutowali tutaj na forum.bellus pisze:Skoro to jest takie złe, to zapewne trzeba to zmienić. Powiedz mi w jaki sposób chcesz zastąpić socjalizującą rolę rodziny?
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 cze 2008, 16:52
No widzisz trudno nie przyznać Ci racji, ale... teraz głosze takie zdanie i byłoby wielce dziwne jakbym teraz głosił swoje poglady za 20 lat. Niewatpliwie znam siebie i wiem, że w pewnych sprawach nie ustapie. A jak kobieta nie bedzie chciała ze mna żyć bez błogosławieństwa proboszcza i tej całej weselnej cepeliady to znaczy, że chyba nie jest osoba warta zachodu. Istnieje także prawdopodobieństwo spotkania ideału, ale jak wiemy ideały nie istnieja. A moje (ewentualne) dzieci kiedy osiągną pełnoletnośc beda mogły nawet na islam przejść albo do zakonu wstąpić. Nie bede im przeszkodą, ale niech same o tym zdecyduja czy chcą. Niech same do tego dojda. Ja dam im wybór. Forum mi świadkiem.franz pisze:„Nigdy nie mówi nigdy”
Bez zbednych słów. Moim priorytetem jest zmniejszenie roli KK w państwie, który wedle mojego uznania jest dośc mocnym hamulcem rozwoju naszego kraju w róznorakich aspektach jego działania. W tej chwili SLD ma moj głos. Gwoli sprawiedliwosci każde wybory parlamentarne to dla mnie decyzja w stylu: wybor smierci przez powieszenie czy rozstrzelanie. Nigdy nie identyfikowałem sie z żadna partia, formacja polityczna, ani z poszczególnymi ludźmi sceny politycznej. Natomiast moje poglada skrecaja lekko w lewo, ale staram sie być normalnym człowiekiem i życ sobie spokojnie na tej swojej zielonej Ukrainie.bellus pisze:Babel - namówię Cię na konkretną deklarację co do głosowania na SLD?
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 cze 2008, 16:54
franz
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio