Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 gru 2006, 1:28
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 gru 2006, 9:57
goofii
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 gru 2006, 12:12
Średni? Nie niecałym przepracowanym okresie przygotowawczym okazał się najlepszym strzelcem Legii w tej rundzie (jako boczny pomocnika a w 3 meczach jako obrońca), ma także najwięcej asyst na koncie (wszystko bez wykonywania karnych, wolnych, rożne kiedy nie było Surmy i Szałacha jednocześnie na boisku - więc baaaardzo rzadko). Był najczęściej faulowanym stołecznym zawodnikiem, wygrał kilka plebiscytów na zawodnika miesiąca i kilka razy więcej na zawodnika meczu.Lakier pisze: jedyny sredni transfer zagraniczny tego zarzadu to Radović
Jak tak wróżysz z fusów to wypadałby wspomnieć, że może grać na podobnym poziomie, a jest też możliwość że po pełnym okresie przygotowawczym będzie jeszcze lepiej. Choć rozumiem, że dla Ciebie taka możliwość nie istnieje.Lakier pisze: (chociaz niewiadomo czy np wiosna nie spusci z tonu)
coś jak:piwus pisze:dmuchamy balonik
Przegląd Sportowy pisze:Wisła wycenia Jakuba Błaszczykowskiego, błyskotliwego pomocnika Klubu i Reprezentacji, na 5 milionów euro, ale chce mu płacić dużo mniej niż zawodnikom rezerwowym lub wieczniekontuzjowanym.
deltinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2006, 12:42
I chociaż to świadczy tylko o tym, że klub nie chce sprzedawać zawodnika, co musiałoby się stać, gdyby znalazł się kupiec oferujący 3 mln, to Przegląd Sportowy twardo utrzymuje, że Błaszczykowski jest niedoceniany a Wisła oferuje psie pieniądze. I robi to pomimo tego co sam pisze, bo cytat, który podałem pochodzi właśnie z PS. W tym przypadku suma, na jaką wyceniany jest Błaszczykowski jest zaporowa. Klauzula odejścia jaką ma zapisaną Raul też jest dmuchaniem balonika?Nie zarobki‚ nie kwota za podpisanie kontraktu‚ ale klauzula odejścia jest kwestią‚ dzięki której nie udało się Wiśle porozumieć z Jakubem Błaszczykowskim.
– Kontrakt w zasadniczej części jest dopracowany‚ ale nam chodzi o ustalenie pewnych klauzul. Przedstawiłem propozycję i czekam na odpowiedź. Uważam‚ że oferta ta jest bardzo korzystna dla klubu‚ zabezpiecza interesy Wisły. Życzyłbym sobie‚ aby każdy zawodnik z Polski był sprzedawany za takie pieniądze.
Według nieoficjalnych informacji zaproponowana przez Brzęczka klauzula odejścia to 3 mln euro, czyli mniej więcej tyle samo, ile Celtic zapłacił za Żurawskiego. Pilch zabiega jednak‚ by w kwestii transferu Błaszczykowskiego klub miał całkowicie wolną rękę.
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 12 gru 2006, 12:46
Zaza
Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 12 gru 2006, 13:01
goofii
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 gru 2006, 13:02
deltinho pisze:Średni? Nie niecałym przepracowanym okresie przygotowawczym okazał się najlepszym strzelcem Legii w tej rundzie (jako boczny pomocnika a w 3 meczach jako obrońca), ma także najwięcej asyst na koncie (wszystko bez wykonywania karnych, wolnych, rożne kiedy nie było Surmy i Szałacha jednocześnie na boisku - więc baaaardzo rzadko). Był najczęściej faulowanym stołecznym zawodnikiem, wygrał kilka plebiscytów na zawodnika miesiąca i kilka razy więcej na zawodnika meczu.
Ja bym Lakier pozbył się zatem tej zbędnej dyplomacji, poprawności politycznej i nie owijając w bawełnę walnął prosto z mostu: TO BYŁ SŁABY TRANSFER. Jedyne co go ratuje to fakt, że były jeszcze słabsze.
piwus pisze:Jak tak wróżysz z fusów to wypadałby wspomnieć, że może grać na podobnym poziomie, a jest też możliwość że po pełnym okresie przygotowawczym będzie jeszcze lepiej. Choć rozumiem, że dla Ciebie taka możliwość nie istnieje.
Lakier

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2006, 13:28
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 gru 2006, 14:34
deltinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2006, 15:04
Chyba wiem, do czego pijesz, ale nie odpowiedziałem w innym temacie na ten zarzut w kierunku Lenczyka, bo z nim się zgadzamdeltinho pisze:Co do wybryku Eltona to mnie szczerze przekonałeś - niech świadczy o tym moja ocena postawy Lenczyka "który w gównie się nie ubabrał" w stosunku do handlującego Ujka.
Ale nikt nie ukrywa, że transfer Błaszczykowskiego był przypadkowy, zrządzeniem losudeltinho pisze:Poza tym cały czas słyszę o Błaszczykowskim, świetny transfer zgadzam się ale każdy kij ma dwa końce i warto zwrócić uwagę że obok niego Wisła wydała niemało na Vargę czy Dawidowskiego.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 gru 2006, 15:36
Nie widzisz w tym sprzeczności? Jeżeli uznasz, że takie głaskanie, że opinie "gwiazd na starcie" mają budować mobilizację to pewnie tej sprzeczności nie zauważysz, ale chyba oczywiste jest, że takie zachowanie prasy przynosi odwrotny skutek. Zawodnikom jest trudniej się zmobilizować jeżeli uwierzą w takie bzdury - to chyba też oczywiste. Drużyny przeciwne mają to gdzieś, ale np. Klatowi uderza sodówka i już nie ma gwiazdy. To ma być ta pomoc prasy i korzyści dla Legii z "pompowania balonika"?piwus pisze:to nie czuję przymusu kiedy widzę co półroku napinanie się dużym budżetem (a jak będzie ktoś wart pieniędzy, to będzie jeszcze większy) i potencjalnymi wspaniałymi transferami. Potem w prasie następuje traktowanie nowych graczy jak objawień i deklaracje, że z takim składem mistrz jest tuż tuż.
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 gru 2006, 16:12
deltinho pisze:Legia z kolei za niewielkie pieniądze kupiła Fabiana, czy Bronka (o czym sam wspominałeś). Nie ma klubu, który tylko i wyłącznie sprowadzałby za grosze genialnych zawodników. Nie ma i nie będzie.
Lakier

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2006, 17:47
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 gru 2006, 19:57
To nie czytajpiwus pisze:Jako odbiorca mediów mam dość czytania o pewnych sprawach.
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 12 gru 2006, 20:17
Nie trzeba być prorokiem, żeby odgadnąć jakie będą głosy. Powiem tylko tak: w Legii nikt by nie chciał zmieniać Radovicia z osiągnięciami z tej rundy na Błaszczykowskiego, w Wiśle pewnie nie chcą zamieniać Błaszczykowsiego na Radovicia. I przy tym zostańmy, bo każdy jest zadowolony i nie ma niepotrzebnych emocji na forumZico pisze:Skoro już o tym pisałeś to powiedz mi kto od niego lepiej grał na tej pozycji w tej rundzie.
deltinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio