"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 29

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2006, 11:17

Zaza pisze:Chyba jest ... Bo nie może porównać np. Figo i Ibre
nie powinno się porównywać piłkarzy jako takich, ale pod względem przydatności do drużyny ? jak najbardziej TAK.
A tu przecież pisałes o tym, że Zlatan będzie największym atutem, czyli, miałes zapewne na myśli to, że najbardziej przyłoży się do wygranej swojej ekipy, bądź tez będzie najlepszym graczem Interu w tym meczu.
Może będzie, bo jak chce to potrafi świetnie zagrać, minąć 6 rywali i spokojnie piłke skierować do siatki, ale to już nie jest ten zawodnik co był w Ajaxie. Nie ma ustabilizowanej formy, więc w dlaszym ciągu nie rozumiem, dlaczego ma być największym atutem, [pewnie znów wyjdzie mój brak wiedzy na temat tej specyficznej ligii :P] bo jak dla mnie Figo, Stanković, Materrazzi, czy nawet taki Pat, na dzień dzisiejszy mają większy wpływ na postawę Interu, na wyniki, na stwarzane sytuacje.

Piszesz o obecnej formie, Zlatan nie jest ani najlepszym asystentem, ani strzelcem zespołu, więc nie wiem, skąd te przeczucia.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 paź 2006, 11:25

Chlopaczek pisze:Jedyna wasza szansa zeby wygrac derby to je kupic.

To do nas ? :P

wygrana Milan,remis,wygrana Inter.

STS: 2.40 ; 2.90 ; 2.80
Bwin.com: 2.50 ; 2.85 ; 2.90
Betway.com: 2.70 ; 2.90 ; 2.95

Faworytem buków więc Milan, głównie dzięki przewadze "własnego" boiska.

Chlopaczek pisze:Chociaz jesli to drewno techniczne zaladuje nam dwa gole to naprawde sie zdenerwuje.Juz wole zeby strzelal Crespo skoro musza.

To ja w przeciwną stronę. Jak grają napastnicy Milanu każdy widzi, ale jeśli przełamie się Gilardino to nie będzie dobrze. Co ciekawe najskuteczniejszą formacją Milanu w bramkach jest ... obrona - 3 gole (2x Jankul, Kaladze). Pomoc 2 (Kaka, Seedorf). Atak 2 (Pippo, Oliveira). Śmiech na sali :] :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 11:27

Wybacz że tak ale musze bo jak zaczne pisac referat to sie nie zrozumiemy :wink:
fieldy pisze:A tu przecież pisałes o tym, że Zlatan będzie największym atutem,
Jesli ma to byś mecz o którym nie zapomnimy to Kaka i Ibra muszą wymiatać :] Rozumiez - przydatność dla drużyny to inna sprawa bo trudno nawet porównać prace Patricka w środku pola z atakiem itd. Ale to nie o do chodzi.
fieldy pisze:ale to już nie jest ten zawodnik co był w Ajaxie.

Prosze sie - Fieldy Ajax i Holenderska liga, przeciesz trudno by w serie A grał jak w Holandi :roll: Jakim graczem by nie był. Ba zresztą nawet nie ma pewnosci ze hmm Ronaldino sobie poradził by w serie A. Masz przykład Henryka ? Teraz Król Henryk a kto przypuszczał że tak będzie ?

fieldy pisze:Piszesz o obecnej formie, Zlatan nie jest ani najlepszym asystentem, ani strzelcem zespołu, więc nie wiem, skąd te przeczucia.

My sie chyba całkowicie nie rozumiemy ? :> Przeczytaj co napisałem na temat przeczucie czy typów moich, prasowych i z poprzednich derbów :wink:

Chlopaczek końcówka dobra :P wiesz co mi sie przypomniało ? Nagły wzrost formy Seedorfa przed każdymy derbami :] Pamietasz jak było od czasu transferów ! To że bedzie biegał to pewka :P ale w tych meczach zawsze pokazuje wiecej !

Inter ma jeszcze jeden plus o którym trzeba wspomnieć - nie ma Kata Interu czyli Shevchenki, jedyny człowiek który mógł pobić rekord bramek w meczach derbowych należący do Giuseppe Meazzy ...

Sero ale to tylko bo w całym sezonie chyba Kaka 5 a Pippo 6 :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 paź 2006, 11:29

Sero pisze:
Chlopaczek pisze:Jedyna wasza szansa zeby wygrac derby to je kupic.

To do nas ? :P
Wybacz Sero ale liczba Juventusow musi sie zgadzac :P
Bez obrazy :P

edit: Zaza masz racje Seedorf lubi takie wielkie spotkania i licze ze nie zawiedzie takze w sobote.Pamietajmy jednak ze nie mamy Shevchenki ktorego prasa nazwala katem Interu oraz Serginho nazywanego derby killerem :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2006, 11:34

Zaza pisze:Prosze sie - Fieldy Ajax i Holenderska liga, przeciesz trudno by w serie A grał jak w Holandi Jakim graczem by nie był. Ba zresztą nawet nie ma pewnosci ze hmm Ronaldino sobie poradził by w serie A. Masz przykład Henryka ? Teraz Król Henryk a kto przypuszczał że tak będzie ?
Henry'ego w to nie mieszaj :D jak grał w Juve, był młody, teraz dojrzał i jest jednym z lepszych graczy na świecie.
Zgadza się, ze jest inny poziom w SerieA i Eredivisie, niemniej jednak, chyba nie powiesz mi, że Zlatan spełnia oczekiwania, przecież gdyby nie Adriano - to Zlatan byłby obecnie obiektem kpin, marnuje takie okazje, ze głowa boli, nawet będa sam na sam - tu nie ma nic do rzeczy róznica klasy pomiędzy ligami - bo niewazne czy stoi przed bramkarzem z Psv, czy bramkarzem Sieny - obecnie nie potrafi takich okazji [a przynajmniej wiekszosci z nich] wykorzystywać.
Zlatan nie ejst w najwyższej formie i możesz sobie pisac referaty - nie przekonasz mnie, ze jest inaczej :D

Zaza pisze:Jesli ma to byś mecz o którym nie zapomnimy to Kaka i Ibra muszą wymiatać Rozumiez
rozumiem, że oczekują od niego znakomitej gry, ze musi grać, ale na Boga - to nie oznacza, ze będzie grał znakomicie :D
poza tym nikt nie powiedział, że będzie to mecz o którym ne zapomnicie,
nakrecacie się przed tym meczem, a może się okazać, że niczym specjalnym róznić się nie będzie, przeciez bywały już nudne derby ...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 11:43

Fieldy ale zaczeliśmy rozkładać Zlatana na czescie pierwsze :P czyli technika - psychika :P skutecznośc, wizja gry, nerwy itd itd. A przeciesz nikt go w kosmos nie wysyła. Za daleko idziemy, jeśli gazzetta twierdzi że Ibra i Kaka mają wszystko by sprawić ze ten mecz bedzie wyjądkowy to uważasz że nie mają racji ? Oczywiscie może być tak że ktoś "wyjdzie z cienia" ale teraz na tym to polega by wróżyć itd. A trudno tych dwóch gracz nie wymienić w spekulując na "piłkarze meczu" czy coś w tym stylu.

Inna sprawa ze Ibra to najemnik :twisted: ale to też go nie skreśla by był praby pod uwage :P Kuźwa co sie dzieje ja bronie Zlatanka :P ale teraz nikt nie powie że nie jestem obiektywny :]

Oczekuje ? złe słowo ! Bo to nie ja oczekuje a prasa ! napisałem Ci że zgadzam sie z Tobą pomoc = klucz. :wink: Ale oba kluby maja takich piłkarzy którzy mogą zrobić coś wiecej :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 paź 2006, 11:49

Zaza pisze:Fieldy ale zaczeliśmy rozkładać Zlatana na czescie pierwsze czyli technika - psychika skutecznośc, wizja gry, nerwy itd itd. A przeciesz nikt go w kosmos nie wysyła. Za daleko idziemy, jeśli gazzetta twierdzi że Ibra i Kaka mają wszystko by sprawić ze ten mecz bedzie wyjądkowy to uważasz że nie mają racji ? Oczywiscie może być tak że ktoś "wyjdzie z cienia" ale teraz na tym to polega by wróżyć itd. A trudno tych dwóch gracz nie wymienić w spekulując na "piłkarze meczu" czy coś w tym stylu.
Musze przyznać, że z tym juz bardziej się zgadzam :D
Mówiąc, że mogą zostać piłkarzami spotkania, masz rację. Bo kazdy może. Kaka ma chyba największe szanse na to miano, bo w chwili obecnej jest IMO najlepszym graczem obu ekip. I jakby nie było jest w formie.
Zaza pisze:jeśli gazzetta twierdzi że Ibra i Kaka mają wszystko by sprawić ze ten mecz bedzie wyjądkowy to uważasz że nie mają racji ?
mają rację, ale ... w moim przekonaniu jest kilku graczy [o których pisałem wyżej] którzy mają większe szanse na pokazanie sie z lepszej strony w tym pojedynku. Nie wiem, dlaczego ta gazeta akurat wskazała na Zlatana spośród wszystkich graczy Interu [układ jakiś :think: ]
No bo chyba przyznasz mi racje, że choćby Crespo ma, jesli nie większe, to co najmniej takie same szanse na MVP meczu :P
Zaza pisze:Ale oba kluby maja takich piłkarzy którzy mogą zrobić coś wiecej
i nie koniecznie musza to być napastnicy tacy jak Zlatan :wink:

pozdro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 paź 2006, 11:52

Zaza nie bronisz Zlatana tylko swojego zdania bo troche sie zapedziles :mrgreen: Ja bym nie nazwal tego obiektywizmem.

Zlatan duzo biega duzo skacze ale co z tego?On sie skonczyl po pierwszym sezonie w Serie A :P Nie wierze zeby odpalil sie na derby.Moim zdaniem on ma duzy potencjal ale jest to troche rozdmuchane.Milan to nie NAC czy NEC ze minie 5 rywali i strzeli gola.Obroncy poznali sie na jego trikach.Ciagle ze smiechem wspominam jak gral przeciwko nam w barwach Starej Damy.Chcial Stama oszukac flip flapem na modle Ronaldinho i tak sie zamieszal ze nie wiedzial gdzie stoi :lol:
No i ta jego forma.Jeden mecz bardzo dobry i 5 slabych.

Odnosnie Zlatana jestem bardzo nieobiektywny a wrecz krytyczny.On mi jakos nigdy nie imponowal.Bardziej przydaje sie do absorbowania uwagi obroncow (troche nazwiskiem a troche machaniem nogami i dobrym utrzymywaniem sie przy pilce) niz strzelania bramek.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 11:59

No to chyba oczywiscte że jak bedzie 0:0 to laury spadną na obrońców czy bramkarzy :P A nie na zawodników przedniej formacji. Ostatnie derby na 0:0 miały miejsce 2 lata temu, i oby teraz nie było podobnie. Ale który z ostatnich mecz nie przynosił bramek, i niezłego widowiska z obu stron ?

A dziś o 18 zakończenie [?] Calciopoli :!: Po 18:00 bo giełda chyba jest zamykana po 18 :P Tabela kłamie i to było pewne teraz czas na rekompensate.

Tu piszą że najwiecej zyksa Viola, ale co źródło to inaczej dwa dni temu pisali że Milan na zero dziś że minus 3 - a tydzien temu że nic nie ugra :P Niech nam z hmm 5 oddadza i gra :P Bo trzy pkt. to za mało. Choć z drugiej strony na tym etapie sezonu i tak nic to nie da. Jeszzce do meczu bedziemy liderem :lol:

Chłopaczek ja też za nimnie przepadam ale trzeba przyznać że umiejetnosci ma, bo trudno tylko mu wypominac słabe mecze czy też problemy z psychiką. To jedna bajka ale umiejetnosci i czasem gra to druga bajka :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 paź 2006, 12:05

Ogloszenie wynikow apelacji (negocjacji) zostalo chyba przesuniete na poczatek przyszlego tygodnia wiec do derbow przystapimy z 11 punktami straty do lidera.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 12:08

:shock: to jak ? Nie tam pisze że dziś po 18 - po zamkięciu giełdy :roll: I spekulacje na temat wyroku ostatecznego. Kto sie odwoła dalej itd.. wiec masz chyba słabe info :]

Chlopaczek uh uh ? :roll: :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 paź 2006, 12:13

Narazie nie ogarniam tego co piszecie, bo moje zatkane zatoki nosowe uciskaja mi mózg więc nie odniose się bezpośrednio do waszej dyskusji.

Akurat na Zlatana zbytnio nie licze i nie uwazam aby był kluczowa postacia dla gry Interu. Pewnie w pierwszym składzie wyjdzie, ale potem wejdzie za niego ktoś z dwójki jokerów Cruz i Crespo(zobaczymy kto z nich wyjdzie w podstawowym składzie). Nawet ja sam sie troche zachłysnałem się dyspozycją Szweda w pierwszych meczach sezonu, jednak teraz wszystko wraca do normy. Choc Derby juz wiele widziały i jedyne czego można być w 100% pewnym to wielkiej walki. Patrzac na różnice punktowe to pod większym ciśnieniem graja piłkarze Milanu. Inter może pozwolić sobie na ewentualne straty punktowe, jednak z drugiej strony zwycięstwo w tak prestiżowym meczu jeszcze bardziej mentalnie wzmocni zespoł. A warto w tym momencie utrzymać dystans lub uciec Palermo i Romie. Tymbardziej, że Derby Mediolanu zamykaja te trudniejsza połowke meczy. Choc takie myślenie zazwyczaj bywa zgubne, a punkty jak do tej pory traciliśmy z tymi słabszymi.

Dzień bo Derbach świętuje swoje 19 urodziny i wiem jaki prezent chciałbym dostać.

Forza Inter!
Ostatnio zmieniony 27 paź 2006, 12:14 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 paź 2006, 12:13

Zaza chyba bladzisz :P

http://www.pilka.pl/index.php?ls=IT&mid=1&show=62736

Przesuwanie terminow w tej sprawie to norma.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 paź 2006, 12:23

Dziwne :roll: Aż mnie wprowadziłeś w zamieszanie ale na szczeście serwis Rossonerich czuwał :P Cos tu nie gra - komu wierzysz :P ?
acmilan.pl, dziś pisze:Dziś wieczorem po godzinie 18 (po zamknięciu notowań mediolańskiej giełdy) poznamy wyniki apelacji od wyroków, jakie zapadły w aferze Calciopoli. Obok Milanu zainteresowanymi stronami są także Juventus, Lazio i Fiorentina. Wszystkie wymienione kluby liczą na redukcję nałożonej na nie kary punktowej.

Włoskie media spekulują, iż na największą redukcję kary może liczyć Fiorentina. W przypadku Juventusu i Lazio mówi się o redukcji rzędu 5-8 punktów. Zdaniem włoskich dziennikarzy apelacja odniesie najmniejszy skutek w przypadku Milanu, który może liczyć na maksymalnie 2-3 punktową redukcję kary. Jak będzie w rzeczywistości przekonamy się dziś wieczorem.

Jeszcze co jest ważne odnoście meczu...
Angelo pisze:Największym niebezpieczeństwem dla Interu moga być pomysły Manciniego

Czy Mancio nie wyjdzie z założenia że remis nic nie daje Milanowi bo punkty [przewage] zostaną zachowane, a w środe mecz o życie w LM :roll: Bo jak tak będzie to Inter spokojnie będzie czekał i grał że tak powiem na alibi. Czekają sobie na ruch Milanu. I tego sie obawiam, że to nie musi byc mecz otwarty, bo chyba dla kibiców nie ma ważniejszego meczu niż derby ale dla klubu awans w LM jest jak tlen :P Wiadomo kasa itd. A gdy Inter wziął by remis w ciemno by mógł sie skupić na meczu w Moskwie to nie jest dobrze. Zobaczymy jak to będzie, szkoda że mecz że Spartakiem Inter gra teraz...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 27 paź 2006, 12:25

Uwierze jak zobacze ;] Jak dla mnie lepiej gdyby oglosili to dzisiaj.Chcialbym juz wiedziec na czym stoimy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”