Derby D'Italia - Bój o Italie ! - Strona 29

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Derby D'Italia?

Juventus Turyn
62
53%
Inter Mediolan
43
37%
A może podział punktów
12
10%
Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 sty 2008, 22:10

to co zrobił Belardi przy bramce to już jest skandal...dwóch obrońców przy piłkarzu a ten się jeszcze pcha :? któryś mecz z rzędu oglądam i jakoś nie widze tutaj, żeby Ranieri jakiś styl wprowadził w szeregi BiancoNerich :/

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 sty 2008, 22:29

ah , nie ma napastnika z lepszym wykończeniem akcji od Cruza. Genialny strzał.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 sty 2008, 22:51

Padaczka...

Dobrze, że jakimś cudem strzelili te 2 bramki (swoją drogą ładnie Boumsong pożegnał się z klubem, bo na 99% odchodzi). Jeżeli rzutem na taśmę remisujemy z grającym w osłabieniu drugim składem Interu, to z czego tu się cieszyc. Znając życie Marco będzie kontuzjowany przez 6 tygodni, albo i lepiej... :?

Cruz :bicz2:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 23 sty 2008, 22:53

Hmm sam nie wiem co napisać. Niby graliśmy w "10" (końcówkę w dzięwięciu) ale po tym 2-0 powinniśmy dowieźć zwycięstwo, a zabrakło sił (?) i szczęścia.

Cruz po raz kolejny potwierdził swoją moc na Juve. Pele zaskoczył pięknym podaniem przy pierwszym golu. Pozatym warto dodać, że dla Julio są to pierwsze gole w 2008 roku (nie licząc Dubai Cup).
Pozytywnie można ocenić oczywiście naszego snajpera, ponadto Cesar (kolejny przyzwoity występ w CI) Pele i Maxwella.

Teraz w rewanżu musimy coś ustrzelić. Występ Ibry wydaje się mocno wątpliwy, ale kto wie czy Mancini nie wystawi silniejszego składu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 sty 2008, 22:57

maciek_88 pisze:Jeżeli rzutem na taśmę remisujemy z grającym w osłabieniu drugim składem Interu, to z czego tu się cieszyc
Graliśmy na SS, nie mieliśmy wielu zawodników spośród podstawowej 11-tki i Ty mówisz, że to jest kiepski wynik bo ledwo co zremisowaliśmy? Chłopie ogarnij się, nie jesteśmy potęgą w Serie A, a potrafiliśmy z wyniku 0:2 odbudować się i zremisować na trudnym terenie z najmocniejszym zespołem (jak narazie) we Włoszech! Zastanów się czego oczekujesz bo widzę, że masz za duże wymagania...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 sty 2008, 23:01

Wynik dla JUVE jak najbarzdziej pozytywny. W końcu to wysoki remis na wyjeździe, czyli teoretycznie jest dobrze, tyle że gra JUVE taka już nie była, Bianconeri nawet jak mieli dużą przewagę w posiadaniu piłki nie potrafili tego wykorzystać, mnóstwo dośrodkowań i nic więcej. Inter z czasem zdobył przewagę i strzelił 2 gole w pierwszej błąd Belardiego, który nie wiem co chciał zrobić w tej sytuacji, a w drugiej Boumsonga, który kolejny raz zaspał z kryciem. Naszczęście Boom Boom się zrechabilitował trafieniem na 2:2. Z JUVE najlepszy Del Piero, urwał się w 8 minucie kiedy Burdisso naprawiając wczesniejszy błąd (nie wiem kogo, ale ktoś podał prosto pod nogi Alexa) i wywalczył czerwoną kartkę, strzelił gola, potrafił przytrzymać piłkę w rozegraniu... tyle ze trochę nie grał na swojej pozycji (więcej w pomocy niz w ataku, często na prawej stronie po zejściu MM)

No i chyba najważniejsze co z Marco Marchionnim bo jak to dłuższa kontuzja to na prawej zaraz będzie albo z konieczności grał napastnik, albo Nocerino, albo junior Esposito...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 sty 2008, 23:05

Cóż za druga połowa :) Cruz... bo któż by inny :roll: ale tylko przyklasnąć, takie wykończenia. Jaakie babole w obronie :? Nie wiem co robili obrońcy przy pierwszej bramce, po kiego uja Belardi wyszedł :roll: Przekląłem Ranieriego, kiedy wpuścił na boisko Bum Buma. Framcuz zawala drugą bramkę, ale pare minut później wreszcie zrobił coś dobrego dla Juve! Na pożegnanie. Juventus pokazał charakter, ale przez większą część spotkania widoczna była bezradność. Tym bardziej, że Inter przez cały mecz w 10 :? ale co tam, czekamy na Sissoko :roll: Przez cały mecz podawanie piłki w koło pola karnego zupełnie bez pomysłu. Gospodarze po czerwonej kartce niemal zmuszeni do obrony, a mimo to 2 gole. Dwie groźne akcje i dwa gole... ale o klasowym obrońcy w Turynie ni widu, ni słychu. Del Piero najlepszy w naszej drużynie, głównie jego bym wyróżnił. Cofał się po piłkę, rozgrywał, walczył. Brakowało ostatniego podania, dokładności przy dośrodkowaniach (Camor, Pavel) ale jak na taki skład, to zagraliśmy dobry mecz. Gdyby nie te stracone bramki, to byłby bardzo dobry mecz :P W pełni zasłużyliśmy na ten remis, bardzo korzystny wynik przed rewanżem, wróci paru piłkarzy i zapowiada się ciekawy sekend leg. Brawo Juve za charakter i walke do końca. Mimo małej krytyki z mojej strony, jestem zadowolony, bo Inter to nie byle kto, do tego wyjazd i mocno osłabiony skład. Dobrze jest, czekamy na wieści o Marco.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 sty 2008, 23:06

Oglądałeś mecz :?:

Oczekuję, że grając przeciwko 10 zawodnikom, gdzie po zejściu Burdisso grają takie tuzy jak Rivas, gdzie w środku obrony gra źle dysponowany po kontuzji Materazzi czy w pomocy grający tyle co Almiron Solari, że będziemy w stanie budowac ataki inaczej niż za pomocą ciągłych wrzutek, z których i tak nic nie wynika.

Przecież ten remis, to zupełnie nie ma porównania z remisem 1:1 w lidze, porównaj skład Interu dzisiaj i wtedy. Jeżeli myślisz, że będę się cieszył po spotkaniu, gdzie gra w prze 80% meczu była tragiczna, bo wyciągnęliśmy na remis z osłabionym rywalem, to rzeczywiście muszę się ogarnąc.

EDIT

I gdzie ja Ci pisałem, że to jest zły wynik. Przed meczem brałbym w ciemno i dalej biorę.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 sty 2008, 23:27

maestro pisze:W pełni zasłużyliśmy na ten remis
Zasłużyliście to na 3-0 i do domu. Wiedziałem, że narzekaliście na grę defensywną Juventusu, ale to co dziś graliście w ataku to była kpina jakaś.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 sty 2008, 23:37

oglądam któryś już mecz z rzędu (oprócz maltańskiego) Juventusu i takiego bezpłciowego to jeszcze nie widziałem ;| Ranieri zróbże coś albo pakuj manatki...potrzebne są zmiany jakieś w teamie i nie koniecznie chodzi mi o nazwiska....utrzymanie 3 miejsca do końca będzie mega ciężkim zadaniem...no ale co można zrobić bez ławki rezerwowych :/ chyba tylko zartudnić po sezonie The Special One...jak nie będzie Ligi Mistrzów

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 sty 2008, 23:43

Zasłużyliśmy na 3:0 i do domu, ale naszęczęście Inter się zlitował i najpierw stwierdził że woli grać w 10, a potem jeszcze postanowił stracić 2 gole :D
Bez przesady Inter też rewelacynie nie grał, swój poziom zaprezentował Cruz z którym nie potrafili poradzić sobie rezerwowi JUVE, a tak mimo że na własnym stadionie Inter grał bardzo defensywnie przez większą część spotkania i okazji (podobnie jak JUVE) nie stwarzał.

Zresztą wszyscy wiemy że JUVE tak długiej kadry jak Inter nie ma i jak zagrać nie mogą tak ważni gracze jak Buffon, Chiellini, Andrade, Camor, Nedved czy też kolejni jak Marchionni, Salichamidzic, Zebina (jednak dużo lepszy od Grygery, Birindelliego czy Boom Booma) czy Almiron to JUVE jest duzo słabsze i taki rezyltat w meczu wyjazdowym jest pozytywny jak na obecną sytuację.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 sty 2008, 0:01

(L)oczkerson pisze:Bez przesady Inter też rewelacynie nie grał
Ja przecież nie napisałem, że grał rewelacyjnie. Jak na skład, grę w dziesięciu i przeciwka, który jakby nie patrzeć jest czołową drużyną ligi, zagraliśmy nieźle. Obejrzyj sobie ten mecz jeszcze raz i zwróć uwagę na to jak Juventus konstruuje ataki. Weź także pod uwagę, że przez prawie cały mecz gra z przewagą zawodnika (w niektórych momentach dwóch) przeciwko w większości rezerwowemu składowi Interu.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 sty 2008, 0:56

Zico_FCI pisze:Obejrzyj sobie ten mecz jeszcze raz i zwróć uwagę na to jak Juventus konstruuje ataki.
A Ty zwróć uwagę kto musiał konstruować te ataki. Del Piero, który momentami cofał się po piłkę na własną połowę i kto jeszcze?? Od konstruowania jest u nas Camor i Nedved, głównie. Palladino i Iaquinta to napastnicy, a niejako zmuszeni do gry na skrzydłach, przy linii, zamiast dostawać podania w polu karnym. Do tego dwóch DM, brak nominalnych skrzydłowych. Nie mamy tak szerokiej ławki jak Inter ani takiego pola do popisu więc nie dziwne, że prawie każde dośrodkowanie było nie celne. Nie wiele można było z tym zrobić. A co do tego czy zasłużyliśmy na remis czy nie, to jak najbardziej uważam, ze tak. My nie pokazaliśmy za wiele ale co pokazał Inter poza Cruzem? Obie drużyny strzeliły po dwie bramki. Przez większość spotkania Inter się bronił praktycznie nie stwarzając sytuacji. Fakt, że się bronił świetnie ale jeśli uważasz, że wynik 3-0 odzwierciedlałby to, co działo się na boisku, to... :roll: Na jakiej podstawie tak sądzisz, może mi wyjaśnisz... czy Inter zagrał aż tak bosko, że ośmieszył Turyńczyków?? :think: Juventus pokazał dużo więcej charakteru, dużo więcej wiary i woli walki, a grał nie z byle kim i na wyjeździe. Rezultat przyniosło to dopiero w końcówce ale fakt faktem. Remis ciężko wywalczony i zasłużony. I nie przekonuje mnie to, że Inter w 10 bo na boisko wyszło jedenastu Interistów. Poza tym kto wie co zrobiłby Del Piero gdyby nie faul, lewą stroną już na czystą pozycję wybiegał Iaquinta (?). Dla mnie żadne usprawiedliwienie. Za darmo Burdisso nie wyleciał.

3-0 dobre sobie :lol: Dawno tak wysoko z nami nie wygraliście i jeszcze długo nie wygracie...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 sty 2008, 1:13

Dzisiaj była dużo szansa na to, nawet w dziesięciu, gdyby nie kontuzja Matrixa. W dziewięciu z Cambiasso na środku obrony już niestety nie daliśmy rady.
maestro pisze:czy Inter zagrał aż tak bosko, że ośmieszył Turyńczyków??
Nie musiał zagrać bosko żeby momentami to robić.

Awatar użytkownika
Ksieciunio
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ksieciunio » 24 sty 2008, 9:27

sci pisze: Ranieri zróbże coś albo pakuj manatki...potrzebne są zmiany jakieś w teamie i nie koniecznie chodzi mi o nazwiska....
akurat z tym bym na Waszym miejscu uwazal. Juz byl taki zespol co conajmniej raz na sezon zmienial trenera. Jak wiadomo przez 17 lat nic nie wygral ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”