Puchar Narodów Afryki (zbiorczy) - Strona 29

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: African Nations Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2010, 14:36

I dlatego tez stawiam na WKS, choć ten turniej kilka razy już zaskoczył. Egipt też grał bez kilku gwiazd, a mimo to jak na razie pokazał się z najlepszej strony.
WKS musi się zmobilizować. Skład mają bardzo mocny, gdyby tylko im się chciało grać razem, a nie każdy sobie. Dziś bez wątpienia mecz turnieju, oby piłkarze nie zawiedli.
Mam pytanie. Czemu Romaric nie dostał powołania?
ja słyszalem coś o konflikcie z trenerem. Szczegółów nie znam jednak.

edit:
The midfielder has reportedly been dropped by Bosnian coach Vahid Halilhodzic for disciplinary issues.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 15 sty 2010, 14:53

Dobry mecz się zapowiada :) Życze obu ekipom jak najlepiej ale jak WKS odpadnie zbytnio mnie to nie zmartwi :) a raczej ucieszy :P

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 15 sty 2010, 15:04

Mali znowu zawiodło , myślę że już nie mają szans na awans , chyba że nastąpi obrót o 180stopni i naprawdę dobrze zagrają . Dzisiejszy mecz to chyba największy hit fazy grupowej , mam nadzieję że spełni oczekiwania .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 sty 2010, 21:24

Co dziś Eboue odjebało z tym wślizgiem :roll: powinni go zdyskwalifikować do końca turnieju i niech wraca :lol: mógł kolesiowi nogi połamać.

WKS w 10 strzela 2 bramki, jedna lepsza od drugiej i w sumie zasłużona wygrana.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6608

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 sty 2010, 21:36

WKS walczy o życie. Może być tak,że z tej grupy awansuje ten zespół, który niżej z Ghaną przegra :lol:
Albo ten, kto nie przegra z WKS. Ghana zagrała słabo, w sumie to w tym turnieju na murowanego faworyta wyrasta Egipt. Zwłaszcza, że rywale niczego się nie nauczyli przez dwa lata jeśli chodzi o taktykę czy organizację gry...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 15 sty 2010, 21:42

Boromir pisze:Zwłaszcza, że rywale niczego się nie nauczyli przez dwa lata jeśli chodzi o taktykę czy organizację gry...
I dlatego nie ma w tym turnieju faworyta bo na przykład takie Wybrzeży Kości Słoniowej może zagrać taki mecz że nawet żelazna taktyka nie pomoże. Właśnie w zeszłym sezonie Barcelona ukazała wyższość pięknej finezyjnej gry nad żelazną taktyką eliminując Chelsea w półfinale Ligi Mistrzów ( trochę szczęśliwie ale jednak ;) ). Nie zapomnij że nieraz w meczu decydują indywidualności ,a w Egipcie takich nie widać.

PS. Nie wydaje się wam poza tym jakby niektórzy zawodnicy oszczędzali trochę 8)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 15 sty 2010, 22:12

Szkoda, że w środku w drużynie Ghany nie grali Appiah, Muntari, Annan, a Essien tylko 45 minut i to z kontuzją. Może inaczej by to wyglądało.
Zespół WKS o wiele lepszy i zasłużenie wygrał, jedynie Eboue zostawił niesmak. Przepychał się z tym młodziutkim Opuke (?), aż w końcu faul, okropnie brutalny. Ciekaw jestem czy banicja obejmuje mecz z Togo :lol: . Znowu podobała mi się gra Gervinho, w doskonałej formie jest. W ostatnich meczach w Lille pakował ponad bramkę na mecz, dzisiaj kolejne trafienie i kilka ładnych akcji. Tylko czekać aż zgłoszą się po niego lepsze kluby :) .
W zespole Ghany walczył Kwadwo Asamoah, reszta raczej na podobnym poziomie. Kiepski mecz, syna Abediego Pele, Andre Ayewa. Na poprzednim turnieju prezentował się obiecująco, ale dzisiaj zagrał słabo.
W ostatnim meczu Ghana musi wygrać z Burkiną Faso. Trzymam kciuki za zespół Essiena, bo jednak ćwierćfinały bez takiej drużyny to nie to samo.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 15 sty 2010, 22:58

Mecz poniżej oczekiwań . Strasznie wolny , bez finezji i jeszcze głupie zachowanie Eboue . Zobaczymy co jutro pokaże nam Nigeria , bo to dla nich już mecz ostatniej szansy .

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 sty 2010, 23:03

Rozczarowała mnie Ghana. Rozumiem, że brakowało kilku piłkarzy, ale mimo wszystko kiedy się gra z przewagą jednego piłkarza przez taki okres gry, to się bierze do roboty, a oni niemal cały mecz grali na stojąco i jeszcze dali sobie wbić drugą bramkę. Będą niezłe jaja jak Ghana nie wyjdzie z grupy, bo teraz musi wygrać ostatni mecz, a piłkarze Burkiny Faso już pokazali, że potrafią wyrwać remis faworyzowanemu rywalowi.

P.S. Zachowanie Eboue kompletnie nie rozumiem. Bardzo nieodpowiedzialne.
P.S.2 Duetowi Borek - Strejlau mówię zdecydowane NIE!

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 sty 2010, 1:20

o co chodzi z tym duetem?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 sty 2010, 8:52

Borek i Strejlau zamiast skupiać się głównie na meczu, przy każdej okazji nawiązywali do polskiej piłki i rozgadywali się o niej. Mecz PNA to nie jest miejsce na dyskusje o rodzimej piłce. A już mistrzostwem było jak zaczęli mówić coś o Barrym, ale nie dokończyli bo rozgadali się o transferze Janczyka.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 sty 2010, 9:37

Strejlau i Borek nawet nie są tacy źli. Najgorzej jest jak za komentowanie bierze się pan Kasperczak. Słuchanie jego wywodów łamaną polszczyzną nie należy do rzeczy najłatwiejszych. Całe szczęście można przestawić komentarz na język angielski.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 sty 2010, 9:57

Jak ja oglądam mecz afrykańskich zespołów to wolę słuchać o tych drużynach opowieści, a nie o Janczyku, wicemistrzach olimpijskich z Barcelony, czy Lucjanie Brychczym. Ale Kasperczak to rzeczywiście ledwo mówi. Już lepiej się tego Tunezyjczyka nawet słuchało.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 16 sty 2010, 14:12

Dziś Nigeria raczej nie będzie miała problemu z pokonaniem Beninu. To samo tyczy się drugiej konfrontacji w tej grupie. Oglądając spotkanie Benin- Mozambik z całym szacunkiem do obu ekip ich gra, a w szczególności organizacja w obronie to amatorszczyzna.
btw. Egipt jest najbardziej poukładanym taktycznie i dyscyplinarnie zespołem. Jeżeli dalej tak będzie grał, to zdobycie 3 raz z rzędu PNA stanie się faktem.

majer13 pisze: PS. Nie wydaje się wam poza tym jakby niektórzy zawodnicy oszczędzali trochę 8)
heh też mam takie odczucia. Przyglądałem się w szczególności grze braci Toure.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sty 2010, 19:32

emdżej pisze:Już lepiej się tego Tunezyjczyka nawet słuchało.
Zdecydowanie najlepszy z tych, ktorych dobrali do komentatorów. Sluchać Terleckiego, Kasperczaka sie nie da. Strejlau OK, gdyby nie te wywody na temat Polaków, choć mocno jedzie po profesjonalistach w naszym kraju.

Ghana mnie nie zawiodła, mocno maja okrojony skład, Essien dopiero wrócił, jak wyjda to moze sie rozkręca. Bardziej roczarowały mnie reprezentacje Mali i dzisiaj poraz kolejny Nigerii. Tu nie ma zadnego usprawiedliwienia, tak jak w przypadku Ghany. Co turniej graja padake i przewaznie odpadaja, a potencjał maja zdecydowanie lepszy niz wielu z torymi traca punkty badz strasznie się meczą. Nie wiem co chce Nigeria tak grajac zdziałac na Mundialu, skoro na PNA ciezko walcza o wyjscie z grupy. trener raczej do MŚ nie dotrwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”