Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 29

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 02 kwie 2005, 19:54

no, panowie...niechce zapeszac, ale groclin chyba przegra u siebie z wisłą płock:D a na dodatek legia chyba znowu zremisuje z zagłębiem...już widze p sezonie wypowiedzi bednarza czy zygi...:

- my nie przegraliśmy mistrzostwa z Wisłą tylko z zagłębiem:D

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 03 kwie 2005, 13:31

Mecz a Łeczna odwołany, powodu chyba nie trzeba mówić

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 03 kwie 2005, 14:30

a groclin i legia se grali;/

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 03 kwie 2005, 14:38

poniewaz odwolano niedzielne spotkania 8)

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 03 kwie 2005, 18:02

mam pytanie moze nie calkiem do tematu ale tez z wisla zwiazany... czesciowo:) ile kolejek w extraklasie jest odwolanych???

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2005, 18:04

Kuchar pisze:mam pytanie moze nie calkiem do tematu ale tez z wisla zwiazany... czesciowo:) ile kolejek w extraklasie jest odwolanych???
Tylko ta co była. Żałoba kończy się prawdopodobnie w czwartek i "wszystko powróci do normalności"...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 03 kwie 2005, 23:45

Dzisiaj tylko jedną informację chciałbym zamieścić. Jutro w Krakowie odbędzie się msza za Jana Pawła II na stadionie Cracovii przy Kałuży. Kibice Wisły jush przyjęli zaproszenie! Piękne, jak Papież potrafi scalać ludzi nawet teraz... Dziś zawieszenie broni, jutro rozejm...?

W temacie o Papieżu nie chcę się wypłakiwać, ale w Krakowie atmosfera niesamowita, wczoraj 15minutowa kanonada dzwonów w całym mieście. Ludzie zbierają się na Rynku, placu Wszystkich Świętych, Błoniach...
W dziejszej Gazecie Krakowskiej jest zdjęcie jak 600 tys. osób zebrało się na Rynku, kiedy rozeszła się wiadość o postrzeleniu... Dziś jest tak samo, ulice wyludnione, tylko tam są ludzie...

Obrazek

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 04 kwie 2005, 0:06

To o czym piszesz Piwus to naprawdę piękna idea, ale troszkę wątpię, że takie coś przetrwa. Może się zdarzyć choćby jakiś "wypadek", ktoś to niepotrzebnie z czymś połączy i znowu będzie jak dawniej... :? Chociaż chciałbym wierzyć, że to przetrwa długi okres to jednak wydaje mi się to zbyt piękne...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 kwie 2005, 0:17

Pewnie, ja sam nie daję tej zgodzi więcej niż 4 dni. Wystarczy byle drobiazg, aby na nowo zaczęła się "jazda".

Ale sam pomysł jest piękny. Wyobraź sobie: zmrok, stadion Cracovii, kibice wszystkich krakowskich klubów, każdy w ręku ze świeczką, wszyscy na czarno... Mam po prostu nadzieję, że to wydarzenie utkwi każdemu w pamięci i same spięcia nie będą miały tak drastycznych rezultatów...

Poza tym to od nas zależy ile to potrwa 2 dni, 2 miesiące, 2 lata :roll:. Oby jak najdłużej...

Mamy w rękach historię. Druga szansa się nie trafii :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 kwie 2005, 7:26

Mazi pisze:już widze p sezonie wypowiedzi bednarza czy zygi...:

- my nie przegraliśmy mistrzostwa z Wisłą tylko z zagłębiem:D
i tu sie zgadzam w 100% - napewno tak powiedza :D

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 04 kwie 2005, 14:15

tak było bodaj po ostatnim sezonie ze z Łęczna przegrali a nie z Wisłą:D

co to mszy na CRacovii, to oby pokój utrzymał się jak najdłużej...jeśli kibice CRacovii znów zaczną to bedzie swiadzyc tylko o braku szacynku do Papieża...ale to jets raczej nie mozliwe na dluga mete...futbol rzadzi sie wlasnymi prawami i watpie ze kibice np. Barsy i Espanyolu sie pokochają..

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 kwie 2005, 15:54

A ja powiem tak. Niektórzy zanadto się podniecili. Wydaje im się, że teraz będziemy robić szaliki TSW KSC HKS. A to nie jeste taki banał. Nie da się wymazać 100 letniej historii. Ś.P. Fudżina też Cracovia nie wymaże choćby bardzo chciała (a nie chce, ale o tym później). Pewne rzeczy się wydarzyły jush i ich nikt nie odwróci. Nie chodzi o robienie zgód, tylko o pewnego rodzaju "rozejm". Szacunek dal innych kibiców, dla ich zdrowia, życia. Ludzie się łudzą, że zrobi się pojednanie i za dwa miesiące znowu się będzie całą rodziną na mecze chodziło, a po meczu nie będzie się kitrało szalika. To się nazywa hurraoptymizm :roll:.
Za takimi gestami jak wczorajszy powinny być czyny, bo co innego powtarzać za gosciem z mikrofonem "Pojednanie dla Papieża", a co innego z kolesiami na osiedlu się zastosować... To się nazywa psychologia tłumu, ogolone głowy nawet bezmyślnie mogli to powtarzać i jednocześnie mieć to w dupie.

W sumie na mszy dowiedziałem się później było 25 tys. Oprócz Wisły, Cracovii, Hutnika, widziałem szaliki Widzewa, GieKSy, Ruch Chorzów(?), Korony Kielce. Wiem, że było więcej ale nie pamiętam niestety. Zebraliśmy się pod stadionem, przed wejściem reklama Pedigree "Psy górą" :twisted:. Wyjście na Błonie i widać nas od jednego końca do drugiego. Wejście na stadion i od razu widać, że takiej frekwencji nikt się nie spodziewał. Na szybko próbowano nas rozmieścić i tak wylądował Wiślak koło Pasa. Najciekawszy motyw na wejściu był z kolesiami z szalikami "Śmierć Wiśle". Nikt się do nas nie pluł, ale to nas upominano przed meczem, abyśmy nie brali szalików WIERNOŚĆ, by nie podjudzać. Przyszło nas tyle, że cześć Cracoviaków przerzucono do klatki, aby zrobić miejsce i otworzono wejście na murawę...
Sama msza, no niewiele słyszałem, nagłośnienie chyba tylko na murawie było dobrze słychać. Zarząd Cracovii rozdał świeczki i wyglądało o porażająco. Chwile magiczne, nigdy nie myślałem, że bedę stał na Kałuży obok pasiaka...
Był też moment kiedy na stadionie widzieliśmy przemarsz studentów na czuwanie na Błoniach... No może nie moment, jakieś 15 min, bo od groma tego było 8).

W każdym razie coś niesamowitego, zanim jeszcze wszedłem na stadion powitały nas brawa i w takiej samej atmosferze wychodziliśmy.

Aha i z ostatniej chwili :wink::

Proponujemy, żeby kibice Wisły Kraków zajęli miejsca na stadionie w Płocku razem z sympatykami naszego klubu, oddając w ten sposób hołd zmarłemu Ojcu Świętemu Janowi Pawłowi II. - napisano w oświadczeniu zarządu Wisły Płock SSA.

Krótkotrwaly entuzjazm? Słomiany zapał?
Sie zobaczy 8).

Obrazek

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 05 kwie 2005, 19:02

piwus>>> ja bym chciał zeby chociaż spokój był przez miesiac...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 05 kwie 2005, 19:23

Przecież Papież był kibicem Cracovii, i sam był z deczka stronniczy... 'Cracovia Pany' powiedział kiedyś. :P :P Ale dobrze by było, gdyby był ten spokój, i żeby kibice Wisły nie bali się przechodzić z szalikiem 'Białej Gwiazdy' przez dzielnicę zamieszkaną przez fanów Hutnika. ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 kwie 2005, 19:50

Miesiąc... Hmmm... Co na ten temat osoby znaczące w sferach kibicowskich naprawdę sądzą, poznamy zapewne po zakończeniu żałoby. Bo cięzko pluć na drugi klub w taki czas. Kiedy obeszło się bez incydentów pod papieskim oknem jak ekipy składały kwiaty, kamień spadł z seca... Potem nadeszło zaproszenie ze strony Cracovii i wszyscy je przyjęli. Ale na pewno nikt nie spodziewał się takich tłumów, a pan Filipiak na pewno nie miał na myśli zgody, wysyłając zaproszenie. Sądzę, że zrobił to, bo tak wypada. A potem wydarzenia poszły lawinowo... Było nas przynajmniej tyle co Cracoviaków, a założenia były na 500-1000 osób, co widać było w ilości miejsca jaką nam zostawili i ilości ochrony...
Przez pierwsze pół godziny dusiliśmy się, a potem otworzono wejście na murawę, gdzie od razu poszło parę tysięcy.
Tyle osób ktoś postanowił wykorzystać. Ja stawiam na kler :twisted:. W normalnych okolicznościach nawet stojąc obok siebie nie poszłyby takie tekstu. Jak ksiądz zaczął skandować P-O-J-E-D-N-A-N-I-E D-L-A P-A-P-I-E-Ż-A to wszyscy najpierw patrzyli na siebie "zdębiali" (ciężko czasem znaleść słowa jak się nie chce klnąć :wink:), a potem dopiero zaczeli krzyczeć.

Czy miesiąc aż to wytrzyma? Hmmm...o chęciach Craxy "Śmierć Wiśle" pisałem dwa posty wyżej. Jeśli mam być szczery to właściwie od nich to zależy. Oby jak najdłużej.Metal się przewraca gdziekolwiek jest :twisted:.

Anka w szaliku to latać na zewnątrz w Hucie chyba nigdy nie będzie można, ale żeby się dało normalnie przez ulicę przejść jak znajomy z widzenia gumior cię pozna, to by jush wszystkim wystarczyło 8).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”