Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 29

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
3
6%
Antoine Griezmann
7
13%
el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 23 kwie 2006, 9:36

kibice atletico jeśli ktoś jest chętny zostać newsmanem na moim blogu o Atletico prosze w komentarzach pisać www.colchoneros.blog.onet.pl

Awatar użytkownika
Tomasz.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomasz. » 23 kwie 2006, 10:51

W sumie to ja się moge zgłosić, nie miałbym zawsze czasu na pisanie, ale zawsze coś bym skrobnął.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 kwie 2006, 15:16

Sergio Agüero w Atlético!

Sergio Agüero, napastnik Independiente, został nowym graczem Atlético Madryt, podpisując umowę na sześć kolejnych lat. Madrycki klub dopiął swego i sprowadził młodego, utalentowanego piłkarza za 23 miliony euro. Agüero ma 17 lat, lecz już jest wielkim idolem w swojej ojczyźnie, Argentynie. O napastnika starało się wiele europejskich klubów, na czele z Bayernem Monachium, Villarreal i Barceloną. Ci pierwsi zaoferowali 14 mln euro, co okazało się zbyt małą kwotą.

Wczoraj piłkarz zapewniał, że w Independiente będzie chciał pograć jeszcze przez jeden sezon. Nagle wszystko diametralnie się zmieniło, gdy konkretne sumy pieniężne za napastnika zaczęli proponować Rojiblancos. Sam Agüero powiedział: "Pewnym jest, że Atlético mnie pozyskało. Zdaje sobie sprawę, jak trudno było im negocjować, bo starał się o mnie również Bayern. Moi reprezentanci szybko sobie z tym poradzili i sprawa została natychmiastowo zamknięta".

Dziś rano młody piłkarz stwierdził: "Nie wierzę w to, że mógłbym przez jeszcze jeden sezon grać w Independiente".

Pewną rzeczą jest, że Atlético pozyskało tego piłkarza dzięki Toniemu Muñozowi, dyrektorowi sportowemu Rojiblancos, który parę razy osobiście fatygował się do Argentyny, bo obejrzeć nastolatka w akcji. Atlético Madryt montuje silną drużynę, a Sergio Agüero stanowił będzie o sile zespołu.

Artykuł z realmadrid.pl
Nie wiem czy zarząd Atletico dobrze postąpił wydając taką ogromną sumę na napastnika :/ Wiadomo nie od dzisiaj że atak w Atletico jest ostatnią formacją na które są potrzebne wzmocnienia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2006, 15:23

1) Trochę za dużo tego hajsu, ale z drugiej strony pewnie nie dało się go wyciągnąć za mniej :roll:
2) Niby większe szanse na pogranie sobie ma w Atletico niż w Realu czy Bayernie, ale w pucharach sobie nie pogra.
3)
brylancik pisze:O napastnika starało się wiele europejskich klubów, na czele z Bayernem Monachium, Villarreal i Barceloną.
:rotfl:
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2006, 15:29 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2006, 15:24

Dobrze, że Aguero wybrał dobry klub, chociaż oczywiście Villareal byłby lepszy. 23mln€, to jak najbardziej trafna kwota, która powinna zadowolić obie strony. Co to więcej napisać... Independiente i tak miało słaby sezon, a przyszły szukuję się jeszcze gorszy. Cikekawe kogo kupią za 23 bańki.
Trochę zaskakujące to jest, bo miał Sergio Aguero jeszcze pograć w Inde, ale jest już na tyle rozwiniętym piłkarzem, pomimo 18 lat, że na pewno sobie poradzi w Hiszpanii. W Independiente był zawodnikiem z bardzo trudnymi założeniami taktycznymi, wykonywał wolne karne itp. Lig argentyńska już jest dla niego za słaba, zobczymy co będzie w Hiszpanii. Gdyby był Bianchi, to byłbym spokojny o jego karierę.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 kwie 2006, 15:32

Niggaz pisze:
brylancik pisze:O napastnika starało się wiele europejskich klubów, na czele z Bayernem Monachium, Villarreal i Barceloną.
:rotfl:
Ten artykuł jest z Marcy więc nie ma się co śmiać :P

Ciężko bedzie wygryźć 17-sto latkowi Keżmana lub Torresa :P ze składu... Jakby wybrał Villareal (chociaż pewnie on za dużo do gadania to nie miał) to było by to korzystniejsze dla jego rozwoju. Łatwiej by mu było wygrać rywalizację z Josemari'm nie mówiąc już o tym że Villareal jest lepszym zespołem...
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2006, 16:08 przez brylancik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2006, 15:44

brylancik pisze:Ciężko bedzie wygryźć 17-sto latkowi Keżmana lub Torresa Razz ze składu...
Jego zadaniem nie będzie rywalizacja z Keżmanem czy Torresem raczej. To są typowi napastnicy natomiast Aguero to ofensywny pomocnik chyba bardziej.
brylancik pisze:kożystniejsze
korzystniejsze

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 28 kwie 2006, 16:55

Corinthians pisze:Dobrze, że Aguero wybrał dobry klub, chociaż oczywiście Villareal byłby lepszy.

Atletico jest bardziej kasiaste od Villarrealu i to pewnie zdecydowalo. 23 banki to wcale nie takie male pieniadze, jak na 18 letniego gracza to duzo...Czy wie ktos moze czy za jakiegos innego 18 letniego zawodnika zaplacono wiecej niz za Aguero :?:

Niggaz pisze:To są typowi napastnicy natomiast Aguero to ofensywny pomocnik chyba bardziej.

Mi sie wydaje ze to napastnik :?
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2006, 17:09 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2006, 16:57

Martinho to podaj jakiś link świadczący o tym, że to napastnik bo być może masz rację. Ja dalej uważam, że to ofensywny pomocnik i gotów jestem nawet podać link, ale zaczekam :wink:

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 28 kwie 2006, 17:22

Martinho pisze:Mi sie wydaje ze to napastnik
Niggaz pisze:Ja dalej uważam, że to ofensywny pomocnik
Czytałem jakieś dwa tygodnie temu artykuł w Wyborczej o młodych graczach, którzy mają stać się gwiazdami niebawem. Było też tam o Aguero. Pisało, że to najzdolniejszy ofensywny pomocnik argentyński młodego pokolenia i Bayern szykuje go na następcę Ballacka. Jak widać muszą sobie znaleźć kogoś innego.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 kwie 2006, 18:17

Martinho pisze:Czy wie ktos moze czy za jakiegos innego 18 letniego zawodnika zaplacono wiecej niz za Aguero :?:
:?
Jest taki jeden piłkarz... Rooney się nazywa, na imię ma Wayne... Przeszedł z Evertonu do Manchesteru United za 25mln funtów :P

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 28 kwie 2006, 22:32

Niggaz pisze: Ja dalej uważam, że to ofensywny pomocnik
Martinho pisze:Mi sie wydaje ze to napastnik
Rozwieję Wasze wątpliwości. Aguero może grać jako napastnik oraz jako ofensywny pomocnik, a nawet na skrzydłach. Jest więc bardzo przestonny. W Independiente częściej gra jako ofensywny pomocnik, ale też często schodzi do ataku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 kwie 2006, 22:44

Corinthians liczyłem na bardziej jednoznaczną odpowiedź, ale nic :wink:

W takim wypadku i tak nie widzę Aguero jako napastnika w Atletico. Raczej będzie grał jako ten ofensywny pomocnik. Miejsca w ataku mało a poza tym wątpię, aby wydali tyla hajsu po to, aby piłkarz grzał ławę.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 29 kwie 2006, 2:12

Aguero to 18 latni zawodnik... takiego piłkarza można jeszcze spokojnie ukształtowac... to czy bedzie grał ala Kaka jako ofensywny pomocnik schodzacy na skrzydła czy jako napastnik... bedzie zalezało od trenera który zobaczy gdzie chłopak ma więcej do zaoferowania

jako ofensywny pomocnik a madrycie gra ibagaza:] trudno go bedzie zastapić młodym argentyńczykiem... trzeba pomyśleć co wymysli trener i dopiero wtedy analizować słuszność przydatność i efektywność transferuc :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 kwie 2006, 13:59

Aguero to ofensywny pomocnik, ktory czesto pelni takze funkcje napastnika. Ciekawe tylko czy trener wytrzyma ciazaca na nim presje i bedzie potrafil wyciagnac wszystko co najlepsze z zawodnikow Atletico. Paczke ma na LM, a jesli jeszcze dolaczy Agero i ktos z 2 Rosicky/ Mascherano to to badzie jedna z najlepszych 2 lini w PD!. Tylko czy taka rywalizacja nie popsuje atmosfery i czy trener nad tym zapanuje...
Przydalby im sie jeszcze prawy obronca bo tak to maja kazda pozycje juz b. dobrze obsadzona Franco,Pablo, Perea,Lopez,Galletti,Gabi,Petrov,Maxi, Luccin Kezman,Torres,Ibagaza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”