Już trenował dzisiaj

NoName1989
RedMan10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 07 kwie 2026, 18:16
Przema

NoName1989
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 07 kwie 2026, 18:18
Może na varze były lepsze powtórki ale zgadzam się z tobą. Z drugiej strony po takiej ręce w polu karnym tym bardziej bramka by nie była uznana (przynajmniej w tym meczu, bo za tydzień już będzie ok na innym stadionie)NoName1989 pisze: ↑07 kwie 2026, 18:16W polu karnym na 100000% nie byłoby karnego za to zagranie ręką
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 kwie 2026, 18:52
W Premier League tak, ale w wytycznych przepisów gry w piłkę nożną punkt końca pod pachą się liczy więc teoretycznie jest na prawie. Na 100% W Premier League nie uznano by tego jako ręki. Zagranie jest ewidentnie celowe, więc skoro uznają, że jest pod pachą (można się spierać, ale chyba tak) to ręka słuszna.
Musieliby się wykazać kompletną niekonsekwencją żeby to zrobić, skoro tutaj nie dali karnego z tytułu tej ręki. Nie przeczę, że tak mogłoby być.NoName1989 pisze: ↑07 kwie 2026, 18:16W polu karnym na 100000% nie byłoby karnego za to zagranie ręką
Zgadzam się w 100%. Bramkarz fauluje po strzale, gdyby nie było bramki to prawidłowa decyzja to właśmie rzut karny i żółta kartka za nierozważne wejście. Szczerze mówiąc to na prawie byłaby tu żółta kartka nawet przy bramce, ale rzadko kiedy taką się daje.
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 07 kwie 2026, 19:34
Jaki jest w takim razie sens ingerowania varu w takie sytuacje? Co to znaczy szukanie karnego? Albo jest albo go nie ma. Tu nie byłoby żadnej kontrowersji, tak myślę, jaka decyzja by nie padła. A VAr wjechałby jako zmiana kontrowersji w kontrowersje. Ręka uratowała im tą sytuację choć ja tam celowości nie widziałemMagnum pisze: ↑07 kwie 2026, 18:52Co do faulu - ciężko ocenić, wydaje mi się, ze jakiś kontakt w nogi jest, na pewno dużo dodane od siebie, ale czasem przy trakich prędkościach lekki kontakt wystarczy. Wygląda na to, że VAR szukał tam karnego. Być może właśnie dlatego dali tę rękę, bo niby karny, ale taki lekki, że chcieli znaleźć wyjście z tej sytuacji.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 07 kwie 2026, 20:07
To jeszcze zależy w jakim meczu i jakie drużyny by grałyNoName1989 pisze: ↑07 kwie 2026, 18:16W polu karnym na 100000% nie byłoby karnego za to zagranie ręką
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 07 kwie 2026, 20:25
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 07 kwie 2026, 20:32
Może trzeba wprowadzić jakiś przepis w Ekstraklasie że w meczu Widzewa trzeba gwizdnąć jednego karnego .
Kuba199292
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 07 kwie 2026, 20:48
W mojej bańce kibice Widzewa dopiero dostrzegli poziom sędziowaną w tej lidze.
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 07 kwie 2026, 20:58
Może tak być. Dajmy na to ja, poza naszymi meczami, praktycznie tej ligi nie oglądam, a jak nas przez te lata nie było to w ogóle miałem ją w poważaniu. I teraz człowiek się wkurwia, że jak już naszym gwiazdom czasem coś wyjdzie to jest to niszczone przez sędziego. To już na jesieni bodajże była taka akcja, że gol nieuznany, bo sto podań wcześniej var dopatrzył się faulu Bergiera. Także to zarówno słabość sędziowania jak i głupota tego systemu budzi irytację, a że dodatkowo jeszcze w większości jak var wchodzi w grę to jest to dla nas niekorzystne to już budzi wkurwienie, a nie tylko irytację.
19B10

NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 08 kwie 2026, 13:13
Wiesz ja rozumiem, że błędy sędziów były, są i będą. Ale takie urządzenie jak var miało część tych błędów wyeliminować, a tymczasem sędziowie z ich pomocą kręcą jeszcze większe wały. I każda swoją decyzję wytłumaczą swoją interpretacją zasad. Każdą.Przema pisze: ↑07 kwie 2026, 20:48W mojej bańce kibice Widzewa dopiero dostrzegli poziom sędziowaną w tej lidze.
Ja już przestałem zwracać uwagę to raz. A dwa że wraz ze wzrostem kapitału w klubie pojawiły się opinie domagające się np karnych w sytuacjach tzw z dupy.
To też było widoczne tu na forum zwłaszcza na początku sezonu.
Ilka
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio