Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 281

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 kwie 2011, 0:24

cru pisze:Jak dla mnie GD nie tylko o final, ale o zwyciestwo w LM - MU to nie jest juz tak silny zespol jak kiedys, i nie widze ich w pojedynku ani z Barca, ani z druzyna Mourinho szczerze mowiac.
Co za pieprzenie.
Real pierwszy raz od wielu lat awansowal do 1/8, dodatkowo trafiajac na zespoly co najwyzej solidne (Lyon, Tottenham) i nagle sa zajebisci?
Chociaz pisalem juz po meczach grupowych, ze chcialbym finalu United - Real, bo byloby to z pewnoscia duze urozmaicenie, to w starciu obu druzyn, to United beda faworytem.
Ja generalnie bylem sceptykiem, co do gry Manchesteru w obecnym sezonie, ale imponuja mi ostatnio. Sa bardzo zdyscyplinowani taktycznie i po ostatnich meczach, naprawde wierze ze sa w stanie wygrac LM. A stawianie Realu ponad nimi jest co najmniej zabawne, zwazywszy na ostatnie spektakularne sukcesy Krolewskich w pucharach. :lol:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 kwie 2011, 0:34

4 pofinał w ciągu 5 sezonów, moziwy 3 finał wciągu 4 lat i Real jest mocniejszy od MU :rotfl: panowie bez zartów.3 tracone gole w w LM z czego wszystkie na OT 5 meczy bez straty bramki na wyjezdzie.Dodatkowo finał jest na Wembley co jest lekkim atutem dla angoli.Jednak jest jeszcze Schalke, do dzisaj widze mecz w Leverkusem gdzie mamy 5 setek i zamiast wyoko prowadzić remisuje a Forlan marnuje setke w 90 minucie....tamto Leverkusen jest moceniejsze od Schalke ale....... nigdy nie można lekceważyć rywala.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 13 kwie 2011, 0:59

Po zeszłorocznym festynie z Bayernem to mnie już nic nie zdziwi. Pamiętam jak Porto Mourinho nas wywaliło z LM w 90' na OT więc o finale będę rozmawiał dopiero jak ogramy Schalke (albo Inter :wink: ) w półfinale.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 13 kwie 2011, 1:07

Z Porto to troche sedzia temu dopomogl. :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 kwie 2011, 1:12

Nie uznał prawidłowej bramki Scholsa na 2-0.Woogóle tamto lm było rokiem cudów, Deportivo 4-0 z Milanem Monaco z Realem...... no cuda, jeszcs Grecja Euro wygrała 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 kwie 2011, 10:38

Szkoda, że nie będzie okazji sprawdzić kto byłby lepszy - Real, czy United. Ja osobiście uważam, że United by to wygrali. Redondo już nie mają w Madrycie ;)
United mogą nie grać z takim rozmachem w ofensywie jak Real, ale są skuteczni jak cholera. Nie wiem co ile minut średnio Hernandez strzela bramki, ale z 10 strzałów na bramkę ma chyba z 7 czy 8 goli. W takich szlagierach, United nie potrzebują nie wiadomo ile okazji by strzelić gola, co mnie zawsze wkurzało :lol:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2456

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 kwie 2011, 10:58

fieldy pisze: Nie wiem co ile minut średnio Hernandez strzela bramki, ale z 10 strzałów na bramkę ma chyba z 7 czy 8 goli. W takich szlagierach, United nie potrzebują nie wiadomo ile okazji by strzelić gola, co mnie zawsze wkurzało

:lol:
Opta cośtam podała że Hernandez w PL i LM oddał 22 strzały celne. i strzelił 15 goli
@OptaJoe Opta Sports
15 - Javier Hernández has scored 15 goals from just 22 shots on target in the Premier League & Champions League. Lethal.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 kwie 2011, 11:45

Jak dla mnie GD nie tylko o final, ale o zwyciestwo w LM - MU to nie jest juz tak silny zespol jak kiedys, i nie widze ich w pojedynku ani z Barca, ani z druzyna Mourinho szczerze mowiac.
Przed sezonem zalozylem ze LM wygra Barca, Real, MU. Jak dla mnie sa to aktualnie 3 najlepsze druzyny w Europie. Strasznie mnie bawi wysmiewanie Realu przez pryzmat ostatnich lat i deprecjonowanie ich wartosci bo dochodzili tylko do 1/8 LM. Co nie zmienia faktu ze Barca i MU w ostatnich latach wyspecjalizowaly sie w LM i zawsze dochodza daleko i sa grozni. Jezeli Niemcy nie pokrzyzuja planow to bedziemy mieli znowu wielki final LM.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 13 kwie 2011, 14:50

Real ma teraz najmocniejszą drużynę od kilku lat i Mou na ławce. Gdybyśmy zagrali z nimi tak jak z Woles czy Liverpoolem to rzeczywiście nie ma czego szukać. Ale po ostatnich meczach widać, że nasi sie pozbierali do kupy, wreszcie mamy optymalny skład i wygląda na to, że łapiemy wiatr w żagle w decydującej części sezonu. Na moje napewno nie jesteśmy bez szans z starciu z Barcą czy Realem. Ale do finału jeszcze daleko, najpierw mecze 1/2.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 kwie 2011, 15:40

Przecież różnie może ułożyć się mecz na boisku i skoro przegraliśmy z Wolves tzn. że w piłce nożnej wszystko jest możlwie. Ale pisanie przed mecze, że praktycznie United nie ma czego szukać w starciu z Realem jest zabawne. Już pytałem co ten Real takiego pokazał w tym sezonie, żeby twierdzić, że my nie mamy z nimi szans?
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2011, 15:49 przez Kamil232, łącznie zmieniany 2 razy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 kwie 2011, 15:45

Niektórzy nie rozumieją że mecz w 1/4 lm a ligowy z Wolves czy Gijonem to coś zupełni coś innego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 kwie 2011, 15:49

Jeszcze jedno

VDS = Cassilas Obaj zdolni do cudów, VDS ma lepszy sezon od Hiszpana, ale doceniam jego kapitalne umiejetnosci.
Rafael< Sergio Ramos
RIo>Pepe
Vidic>Carvalho
Evra>Marcelo
Nani>Di Maria
Carrick/Fletcher= Khedira
Scholes/Giggs= Xabi Alonso
Park< C. Ronaldo
Rooney>Ozil
Hernandez> Adebayor/Benzema

Gdzieś się pomyliłem?
Rzecz jasna takie porównania są bez sensu, bo liczy się zespół i np. Park jako indywidualność to przegrywa niemal z każdym, ale w zespole odpierdala kapitalną robotę. Ale chciałbym tylko biorąc pod uwagę formę zawodników z tego sezonu i też biorąć pod uwagę umiejetności pokazać, że nie wiem na jakiej kompletnie podstawie są te gadki o tym, że my nie mamy czego szukać z Realem.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 kwie 2011, 15:52

Evra>Marcelo
Tutaj bym dyskutował :wink:
Nani>Di Maria
Tutaj też, Di Maria po ostatnim spadku formy wraca do świetnej dyspozycji z początku sezonu.
Hernandez> Adebayor/Benzema
Zobacz na ostatnie wystepy Benzemy. Nawet Higuain w obecnej formie ze składu go raczej nie wygryzie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 kwie 2011, 15:54

Pomiedzy Marcelo a Evra postawilbym jednak znak rownosci. Evra w dwumeczu z Chelsea byl jednym ze slabszych zawodnikow MU,a Marcelo w tym sezonie gra naprawde swietnie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 kwie 2011, 15:54

Marcelo gra w tym sezonie lepiej od Evry, no Kamilu dowaliłeś troche do pieca teraz 8) czekam na riposty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”