Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 281

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 07 gru 2011, 0:15

Wygrywamy drugi mecz pod rząd z bardzo dobrym bilansem bramkowym 6-0 :) Cieszą te zwycięstwo po tym wszystkich porażkach i bardzo złych rezultatach. Prawdę mówiąc trochę obawiałem się tego meczu i braku awansu Chelsea do następnej fazy. Na szczęście los zadecydował inaczej :P

Chelsea znowu gra to co za czasów Jose Mourinho, a chyba nie o to chodziło Abramowiczowi zatrudniając Boasa :) Widać, że zawodnicy ten system mają bardzo dobrze wpojony i nawet w złej formie mogą dużo osiągnąć na boisku. Najlepszym przykładem jest Drogba, który jest totalnie bez formy, a w systemie gry opartym na kontrach prezentuje się jako tako i strzelił 3 bramki w 2 ostatnich meczach :)

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 08 gru 2011, 8:40

Takim oto sposobem wczorajszy wieczór był jednym z najsmutniejszych wieczorów dla kibiców zarówno MC jak i MU. City owszem, łatwej grupy nie miało, ale spodziewałem się awansu. Przewidywał ktoś odpadnięcie United po fazie grupowej jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek ? :)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 08 gru 2011, 15:28

marCHELSinio Zauważ, że jest to dział o Chelsea na tym forum, a nie o United, czy też City :) Ja się cieszę z odpadnięcia obydwóch tych drużyn, chociaż nie spodziewałem się tego. W poniedziałek i we wtorek 'napinacze' tych o to klubów śmiali się z Chelsea, że odpadnie po fazie pucharowej. Skończyło się tak, że Chelsea gra dalej a United i City czeka LE.

Losowanie fazy pucharowej odbędzie się 16 grudnia :) Prawdę mówiąc w gronie drużyn, które Chelsea może wylosować nie ma drużyny lepszej kadrowo, czy też czysto piłkarsko. Grono drużyn, które Chelsea może wylosować to :
CSKA Moskwa, Zenit St. Petersburg, Olympique Marsylia, Lyon, Basel, AC Milan, Napoli.

Z tego grona nie chciałbym, żeby Chelsea trafiła na drużyny włoskie i na Lyon, który ma "dodatkową pomoc" co można było zauważyć w Zabrzu.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 gru 2011, 12:44

AVB wyjaśnił na czym polega ta cała klauzula wykupu Romeu przez Barcelone :)
'The buy-back option states that Barcelona can only buy back if Chelsea are willing to sell,' clarified Villas-Boas, who also discussed Romeu's quick acclimatisation to England.
Więc raczej nie wróci do swojego byłego klubu :)

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 12 gru 2011, 16:09

Oficjalnie: Anelka w Shanghai Shenhua ! Zaczyna się wymiana pokoleniowa w Chelsea :) Zapewne za niedługo dowiemy się do jakiego klubu trafi Alex. Wydaje mi się, że nie tylko na tych dwóch ruchach skończy się w zimowym okienku transferowym :)
Dzisiaj również dochodzą nas wieści, że rzekomo Mourinho jest zainteresowany sprowadzeniem Lamparda do Realu. Co myślicie o takim posunięciu jeżeli miałoby do niego dość ?;>

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 gru 2011, 16:54

Lampard nigdzie nie odejdzie to bardziej pewne niż to, że jutro też jest dzień. Nico zrobił dużo dla klubu i jestem mu za to wdzięczny :) Powodzenia na emeryturze.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 12 gru 2011, 19:33

Obrazek
Jakoś dziwnie się patrzy na to zdjęcie. Odejście Anelki wywołuje u mnie mieszane uczucia. Wiem, że był jedynie rezerwowym i nadal mam w pamięci jego jedenastkę z Moskwy, ale bardzo lubię i szanuję tego zawodnika. Zmiany w Chelsea są potrzebne, powodzenia Nico !

Jak nastroje przed potyczką z City ? :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 gru 2011, 20:57

Anelka to piłkarz którego zawsze wspominam z sentymentem. Wszak moja pierwsza koszulka piłkarska była właśnie czarna teka z nr 19 ;D
Trudno w to uwierzyć ale chyba wreszcie przyszedł moment kiedy Nicholas odchodzi ze świata wielkiej piłki.

Nie był bym tak pewny porażki z City, jednak takowa zakończy dzisiaj kampanię o mistrzostwo PL 2012 dla The Blues.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 gru 2011, 21:48

Nie wiedziałem, że taka kampania w wykonaniu Chelsea w ogóle trwa.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 gru 2011, 22:00

Średni mecz. City zaczęło mocno i mogli dobić Chelsea w pierwszych 15 minutach ale przestali grać, tylko kontry jakoś wyglądają więc Chelsea wyrównało. Sędzia średnio ogarnia, Meireles kosi się równo i powinien już wylecieć, tam też chyba można było gwizdnąć karnego na Silvie ale muszę zobaczyć powtórkę. Póki co mecz nie porywa, liczę, że druga część będzie lepsza i mam przeczucie, że Clattenburg jeszcze coś odwali.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 gru 2011, 22:03

Jak nic był karny po faulu na Silvie. Ewidentny błąd Clattenburga.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 gru 2011, 23:01

Brawo Chelsea. Dzięki The Blues mamy tylko 2pkt do City, cholernie szkoda tego remisu z Newcastle. Dobra druga połowa Chelsea, widać było, że naprawdę im zależy na wygranej i zdają sobie sprawę, że jej potrzebują. Czyżby Boas wszczepił im mentalność zwycięzców? Sturridge zrobił obie bramki, pierwsza to patelnia, druga to karny po jego strzale. Nawet Balo mu piątkę przybił jak schodził.

Swoją drogą, ładnie Boas nauczył Drogbę i Chelsea grać na czas ;-)
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 23:19 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 gru 2011, 23:05

Kim jest Blo? :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 gru 2011, 23:07

Poczatek jak Real-Barca i podobny koniec.Sredni mecz,brawo Chelsea bo zabawa z mistrzem troszke potrwa,Moim zdaniem kosa Raula była na czerwo,takie moje zdanie.Ogolnie dobrze ze ktos podłamal morale City,brawo Daniel. :mrgreen:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 gru 2011, 23:07

Po straconej bramce zacząłem się lekko martwić, ale gdy wyrównali miałem nadzieję, że tego nie spieprzą! Mecz mógł równie się ułożyć gdyby sędzia podyktował tego karnego na Silvie.
Cieszą 3pkt i to w dodatku z City, które do tego meczu nie poniosło jeszcze porażki w lidze, a teraz będą grać już ze świadomością, że nietykalni nie są już. "Starydż" zrobił dzisiaj mecz i chwała mu za to :) City teraz żałuję, że się pozwolono mu odejść do CFC :) Co do przetrzymywania piłki to się nie dziwę bo było można z nimi jeszcze pograć i nadziać się na kontrę lub brać to co pewne i utrzymać wynik. Chelsea w tym sezonie takie głupie bramki traciła, że lepiej było losu nie kusi i brać 3pkt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”