Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 282

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 11 mar 2012, 18:24

No cóż, pierwsz raz od dawna nie oglądałem meczyku z powodu imprezy (w ogóle w weekend nic) i od razu trafiło się 7-1 :roll: Tak samo początek sezonu - mieli wspaniałą serię, a ja prawie wcale w tym nie uczestniczyłem z powodu pracy, grilli, imprez itp.

Nie sposób ocenić czy będzie to krok do przodu, podobnie było w meczu z Schalke, po którym przyszła klapa z Leverkusen.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 11 mar 2012, 20:46

Ebi pisze:No cóż, pierwsz raz od dawna nie oglądałem meczyku z powodu imprezy (w ogóle w weekend nic) i od razu trafiło się 7-1 :roll: Tak samo początek sezonu - mieli wspaniałą serię, a ja prawie wcale w tym nie uczestniczyłem z powodu pracy, grilli, imprez itp.
Został mi awans Bayernu z Basel do 400 zł. Mógłbyś nie oglądać meczu i pójść na jakąś imprezę :?: :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 mar 2012, 20:07

Bayern: Neuer, Boateng, Lahm, Badstuber, Ribéry, Robben, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos, Müller, Gomez
SUBS: Butt, Contento, Pranjić, Schweinsteiger, Tymoshchuk, Petersen, Olić.

Basel: Sommer, Park Joo Ho, Dragović, Abraham, Steinhöfer, Shaqiri, F. Frei, Cabral, Xhaka, Streller, A. Frei
SUBS: Colomba, Degen, Kováč, Huggel, Yapi, Stocker, Zoua.

Czemu Schweni nie gra :?:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2458

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 13 mar 2012, 20:09

Czemu Schweni nie gra :?:
Olewają LM :D
A poważnie to miał kontuzję i dopiero co zaczął trenować.Na pewno nie gotowy do gry przez pełne 90 minut.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 mar 2012, 20:18

Bo nie jest jeszcze w pełni sił, a obecne ustawienie dobrze funkcjonowało z Hoffenheim. Ale ja nie lubię Kroosa na DM, więc tutaj będzie ciężej, bo Basel to mocniejsza drużyna.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2012, 20:40

Mirek15 pisze:
Ebi pisze:No cóż, pierwsz raz od dawna nie oglądałem meczyku z powodu imprezy (w ogóle w weekend nic) i od razu trafiło się 7-1 :roll: Tak samo początek sezonu - mieli wspaniałą serię, a ja prawie wcale w tym nie uczestniczyłem z powodu pracy, grilli, imprez itp.
Został mi awans Bayernu z Basel do 400 zł. Mógłbyś nie oglądać meczu i pójść na jakąś imprezę :?: :lol:
Niestety zawitałem własnie przed kompa :P

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 13 mar 2012, 20:53

widze bayern prezentuje mierny poziom wrzucajac druga pilke na murawe przy groznej akcji przeciwnika ...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2012, 20:58

Dokładnie tak, jak mówisz. Brakuje tylko wilczych dołów.

Pierwsze 10 minut na plus, jest prowadzenie, jest dobra gra, ale irytuje egoizm i nonszalancja pod polem karnym. Mogło być już ze dwa do jajka.

EDYCJA:

Pierwsza połowa mimo wyniku 3-0 wcale mnie nie usatysfakcjonowała. Po początkowym szturmie przyszedł dość długi moment stagnacji, który mógł się nawet zakończyć stratą bramki. Oba gola padły w ciągu minuty i wcale nie były efektem jakiegoś wielkieo przyspieszenia czy przyciśnięcia Szwajcarów przez gospodarzy. Usprawiedliwić powinno ich jednak masa sytuacji innego kalibru, ale cóż - bramkarz Bazylei gra naprawdę świetne spotkanie.

Rok temu w dwumeczy Bawarczycy tez prowadzili sobie 3-1 w dwumeczu, a cieniusi Inter oddał potem dwa strzały, zdobył dwa gole i wyszedł. A przecież po pierwszej połowie w Monachium też była miazga.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 mar 2012, 21:36

Bayern nieźle ciśnie Basel i w statystykach ma wyraźna przewagę nad Szwajcarami atakując raz za razem. Goście dzięki Sommer'owi utrzymywali się na powierzchni dość długo, ale przy takiej przewadze gospodarzy bramki musiały w końcu wpaść. Myślę, że to koniec meczu dla Basel wątpię, żeby Bayern stracił 2 bramki i nie strzelił żadnej.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2012, 21:52

KajoFC pisze:Bayern nieźle ciśnie Basel i w statystykach ma wyraźna przewagę nad Szwajcarami atakując raz za razem. Goście dzięki Sommer'owi utrzymywali się na powierzchni dość długo, ale przy takiej przewadze gospodarzy bramki musiały w końcu wpaść. Myślę, że to koniec meczu dla Basel wątpię, żeby Bayern stracił 2 bramki i nie strzelił żadnej.
Jak wspomniałem - rok temu Inter tez stał na przegranej pozycji, w Manchesterze Basel wbiło 3 gole i United walczyli rozpaczliwie o remis!

EDYCJA:

Dobra, odwołuję moje pierdolenie. 4-3 Basel już nie zrobi.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 mar 2012, 22:35

szok :shock:

nie przypuszałem, że Bayern może tak rozjechać Basel, co prawda szybko stracona bramka wymusiła na Basel atakowanie, a to woda na młyn dla Bayernu jak grają u siebie, ale i tak czapki z głów. Ja to jestem tylko ciekawy czy to zwiastun wreszcie dobrej gry Bayernu czy nadal będą lamić na wyjazdach.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2012, 22:54

Poprosze teraz o Apoel, a w półfinale może być zwycięzca pary Marsylia - Benfica :lol: I będzie finał u siebie, a wierzcie mi, że coś (tzn jakaś dziwna siła) może Bayern popchnąć w miarę daleko. No chyba, że tafią zaraz na Barsę czy Real to raczej będzie po jabłkach.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 13 mar 2012, 22:57

Tak patrzę na skrót meczu z Bazyleą i w sumie to Szwajcarzy spokojnie mogli dostać 10 albo więcej...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 mar 2012, 23:59

Ebi pisze:Poprosze teraz o Apoel, a w półfinale może być zwycięzca pary Marsylia - Benfica :lol: I będzie finał u siebie
Pewnie znowu będzie ktoś wiedział w jakich kulkach są drużyny i traficie na APOEL.

Liczyłem dzisiaj na awans Bayernu jak nigdy 8)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 14 mar 2012, 18:58

Wczorajsza wygrana była rekordowym zwycięstwem w historii fazy puchaowej. Do tej pory rekord należał m.in do... Bayernu, który ogolił Sporting 7-1 (12-1 w tamtym dwumeczem pozostaje rekordowym triumfem w dwumeczu). Wyżej wygrał tylko Liverpool z Besiktasem (8:0), ale miało to miejsce w fazie grupowej.

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/lig ... tory.shtml

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”