Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 283

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2009, 22:53

Z tym że kontrakt we Florencji dostał właśnie na te nieszczęsne 3 lata. Secco mówił, że Fiorentina dała mu takie warunki jakie chciał dostać w Turynie. Sorry, ale trzy lata to ja nie wiem czy u nas Marchisio pogra, co dopiero 32 letni Zanetti.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 12 sie 2009, 23:00

Boromir pisze:Z tym że kontrakt we Florencji dostał właśnie na te nieszczęsne 3 lata. Secco mówił, że Fiorentina dała mu takie warunki jakie chciał dostać w Turynie. Sorry, ale trzy lata to ja nie wiem czy u nas Marchisio pogra, co dopiero 32 letni Zanetti.
Co ty mówisz o Marchisio :?: :shock:
uważasz, że odejdzie z klubu?

Ja myślę, że on może w przyszłości być naszym filarem pomocy, a ty go już na straty dajesz :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 sie 2009, 23:13

Niech gra i zdobywa 20 Scudetto z Juventusem :jupi:

Podałem taki przykład tylko, w Juventusie nie ma miejsca za zasługi (no chyba że nazywa się Del Piero) i gracz słabszy od reszty musi po prostu odejść. W żadnym wypadku nie chcę aby odchodził z klubu i nie spisuję go na straty. Dzisiaj zaliczył debiut w reprezentacji i cieszyć się tylko można, że tak szybko się rozwija (szybciej od Giovinco, co jeszcze rok temu byłoby nie do pomyślenia).

BTW, w meczu ze Szwajcarią w podstawowym składzie wybiegło 5 graczy Juventusu + Criscito (którego uważam za naszego, a co). Po przerwie wszedł jeszcze Iaquinta.

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 12 sie 2009, 23:26

No właśnie, był meczyk i jak spisał się Marchisio i reszta ekipy Juventinich?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2009, 13:22

Marchisio - jeden z najlepszych na boisku, mógł (powinien strzelić bramkę, ale zabrakło centymetrów), dużo ciekawych podań. Trochę strat też było, ale bardzo aktywny był. W żadnym z meczów przedsezonowych nie prezentował się tak dobrze i mam nadzieję, że zyska trochę pewności siebie, bo po stracie Zanettiego (zaraz się wypowiem o moim punkcie widzenia) dobrze grający Marchisio będzie na wagę złota.

Chiellini - dobry mecz, jedno fatalne wybicie piłki przed siebie, po którym Szwajcarzy trafili w poprzeczkę. Strzelił bramkę, która na dobrą sprawę nie wiem czemu sędzia nie uznał.

Cannavaro - bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, choć mogłem czegoś nie zauważyć, bo oglądałem naraz 2 spotkania (Forza Ludwik Obraniak!)

Camor - znów kontuzja :? na szczęście nie aż tak poważna

Iaquinta - tak jak mocno aktywny, tak samo nieskuteczny

Gigi - klasa

Co do Zanettiego, jego wypowiedzi i Secco znamy. Czas na Ferrarę.
"Kiedy spotkałem się z kierownictwem klubu, dostałem jasną informację, że Zanetti będzie jednym z tych, na których będę mógł liczyć w nowym sezonie" - zaczął Ciro. "Podczas obozu przygotowawczego Cristiano udzielał się naprawdę znacząco, byłem bardzo zadowolony z jego postawy. W zeszłym tygodniu piłkarz wziął mnie na bok i zapytał, czego może się spodziewać w nowym sezonie jeśli chodzi o linię pomocy. Powiedziałem mu otwarcie, że transfer Felipe Melo na pewno podniesie konkurencję w tej formacji, ale zapewniłem, że znajdzie się miejsce dla każdego. Zanetti wydawał się być zadowolony z tej odpowiedzi, ale potem poszedł porozmawiać jeszcze z Alessio Secco. Potem zachowywał się już zupełnie inaczej. Sytuacja zmieniła się na tyle diametralnie, że zawodnik poprosił mnie, żebym nie powoływał go na mecz z Villarrealem". Na koniec dodał: "Mówię o tym wszystkim tylko dlatego, że uważam, że słuszne jest, jeśli ktoś bierze odpowiedzialność za to, co mówi i robi".
Wg mnie Ferrara tutaj sugeruje jakby Zanetti negocjował już od jakiegoś czasu z Fiorentiną a po spotkaniu z Secco sprawy nabrały szybszego tempa. Tylko, że nasz były już zawodnik nigdy nie robił nieczystych ruchów w stronę naszego klubu - czy podczas Serie B, gdzie mógł domagać się odejścia, bo kiedy podpisywał kontrakt sytuacja była zupełnie inna czy później. Prawda zapewne leży pośrodku.

Oczywiście, że chciałbym żeby Chrisiano został z nami, bo gwarantował pewny poziom gry, ale teraz trzeba mieć nadzieję, że może Poulsenowi będzie pasować nowe ustawienie pomocy, gdzie na jego barkach spoczywałaby mniejsza odpowiedzialność za rozgrywanie. Ale przede wszystkim oczekuję do cholery, że pokaże on trochę tej swojej zaciętości, nie chamstwa i kopania po piętach, ale zwykłych piłkarskich jaj zamiast których w poprzednim sezonie zaserwował tam tic-taki.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 sie 2009, 14:07

Marchisio grał w 4-4-2 na lewej pomocy?
:shock:

Tak wynika z tej kroniki: http://www.gazzetta.it/tr_xml_sics/2008 ... d_p=501105

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2009, 14:12

Grał bliżej lewej strony, ale skrzydłowym bym go nie nazwał. Nie pamiętam jak grał dokładnie Camor, ale Pepe który za niego wszedł grał jak dla mnie na prawym ataku. Więc wg mnie to było 4-3-3 z Camorem, Rossim i Gilą w ataku, za których potem odpowiednio grali Pepe, Quagliarella i Iaquinta.

Przy okazji Lippi powiedział, że nie wyklucza, że w najbliższych spotkaniach Włosi będą grać 4-4-2

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 sie 2009, 14:23

maciek_88 pisze:Więc wg mnie to było 4-3-3 z Camorem, Rossim i Gilą w ataku, za których potem odpowiednio grali Pepe, Quagliarella i Iaquinta.
Tak podejrzewałem (to było moim zdaniem najbardziej logiczne ustawienie), ale jeden user na jp wprowadził mnie w błąd. Dzięki.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 sie 2009, 14:30

10 pisze:
maciek_88 pisze:Więc wg mnie to było 4-3-3 z Camorem, Rossim i Gilą w ataku, za których potem odpowiednio grali Pepe, Quagliarella i Iaquinta.
Tak podejrzewałem (to było moim zdaniem najbardziej logiczne ustawienie), ale jeden user na jp wprowadził mnie w błąd. Dzięki.
Z tym, że jeszcze jest taka kwestia, że za Marchisio wszedł... Grosso i on jak najbardziej grał na lewym skrzydle, więc może w tym momencie zaczęli grać 4-4-2.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 15 sie 2009, 0:51

Kilka luźnych spostrzeżeń po turnieju:

:arrow: De Ceglie szykowany jest chyba na pomoc (jak w młodzieżówce), o miejsce na lewej obronie będą walczyć Brazzo z Molinaro
:arrow: Caceresa cholernie ciężko ograć 1 na 1 i to jako bocznemu obrońcy się przyda, ale w ofensywie póki co nie istnieje
:arrow: Poulsen to jeszcze zdecydowanie nie to co chcę oglądać, aczkolwiek z Milanem wyglądało to dość sensownie
:arrow: Iago na trequariście radzi sobie lepiej od Seby, więcej operuję piłką itd i chciałbym go częściej widzieć w dorosłej kadrze
:arrow: Melo - takiego gościa nam trzeba było, dryblingu wypasionego nie ma, ale jak ma piłkę przy nodze to spróbuj mu ją odebrać :P
:arrow: Amauri - :D , więcej dodawać nie muszę
:arrow: boki obrony w ofensywie nie istnieją niestety...

Acha, Ferrara wygrał już więcej od Ranieriego jako trener Juve :lol:

Awatar użytkownika
Kaski
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaski » 16 sie 2009, 0:53

Nie przesadzaj, tyle nie wygrał jeszcze :P

:arrow: Oj wątpię z tym De Ceglie za bardzo nie ma go gdzie tam upchać :|
:arrow: Caseres zagrał super jeden z lepszych zawodników na boisku i może powalczyć z Jonathanem o pierwszy skład :ok:
:arrow: Poulsen nie zagrał słabo nie można powiedzieć, że nic nie robił bo zagrał parę fajnych długich piłek do napastników, chociaż to mało to jestem z niego zadowolony, bo naprawdę żal mi tego zawodnika mam nadzieję ze wybuchnie jego forma z Schalke :(
:arrow: Iago mi zaimponował... super prostopadłe piłki i ma dobry przegląd pola... zawodnik na plus i do pierwszej drużyny(znaczy starszej kadry) :spoko:
:arrow: Melo... z meczu na mecz gra lepiej i w tym turnieju dla mnie jeden z najlepszych zawodników... i jego agresja... (pojedynek wzrokowy ze Stankovicem) :naughty: :smile2:
:arrow: Amauri :brawo: lider zespołu tego turnieju... nie patrze na bramki lecz na jego grę, walkę i determinację... wielkie brawa :king:
:arrow: no nie bardzo się zgodzę, bo Molinaro miał parę zapędów ofensywnych a i Caseresowi niczego nie braknie z czasem :wink:

ps: fajny turniej panowie, a szczególnie mecz z Milanem miło się oglądało :hardkor:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 sie 2009, 14:01

:arrow: I bez De Ceglie jest problem jak tam ustawić bo nagle się okazało, że mamy wysyp formy na tę pozycję, a to Tiago wreszcie podaje, a to Marchisio błyszczy, a to Poulsen sie domaga, a przecież pierwszy skład mają tworzyć Camor, Melo, Diego i Sissoko. Nie widzę tu miejsca dla De Ceglie, lewa obrona jest jego.
:arrow: Jak dla mnie to jeszcze nic szczególnego nie pokazał, choć potencjał ma spory to na dzień dzisiejszy
jednak Zebina jest w lepszej formie
:arrow: Nie będę komentował Poulsena, jak zagra dobry mecz to będę pierwszym który go pochwali, w tym momencie to :naughty:
:arrow: Czekałem, czekałem i się wreszcie doczekałem - wielkie brawa i oby tak dalej.
:arrow: Jak się zgra z drużyną to mamy najmocniejszy środek w Serie A.
:arrow: Podobnie jak rok temu początek sezonu będzie należał do niego :jupi:

Jest dobrze, ale sporo jeszcze mamy braków (głównie personalnych :roll: ). Jutro mecz z Milanem, fajnie by było jakby zagrał Diego z Melo aczkolwiek nie bardzo mi się chce w to wierzyć. Według mnie to najsłabszy okres przygotowawczy Milany od lat, aż żal byłoby nie wygrać pucharu który ostatni raz zdobyliśmy cztery lata temu.

Aha, no i co do przyjścia Zaccardo - :boje się:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 sie 2009, 14:36

Co do De Ceglie to nie pomyśleliście że został tam wystawiony bo mieliśmy chwilowy problem z obstawieniem tej pozycji?
Ja nie mam wątpliwości że De Ceglie będzie grał na lewej obronie. Molinao u Ciro wiele nie gra, a Hasan konkurencją dla De Ceglie jednak nie jest i wydaje mi się, że grał do tej pory często tylko dlatego iż Ferrara potrzebował kogoś przydatnego w ofensywie. De Ceglie to idealne rozwiązanie i może to być dla niego przełomowy sezon.

Ogólnie to za wiele nie powiem bo w w piątek mnie nie było i o ile cały mecz z Interem znalazłem w necie to tego z Mialnem już nie i musiałem się zadowolić 5 minutowym skrótem.

Bardzo mnie cieszy dospozycja Amauriego, bo ostatnio atak wyglądał źle i jego dobra gra była nam bardzo potrzebna. Pewnie poprostu odrzył po wyczerpującej pierwszej fazie okresu przygotowawczego.. Niech mu jeszcze popodaje Diego i będzie pięknie. :]
Co do Yago to mam pytanie co pokazał jeszcze prócz asysty? Bo więcej niestety nie widziałem...
Aha, no i co do przyjścia Zaccardo - :boje się:
Ostatnio pojawiły się plotki o zainteresowaniu Fenerebahe Grygerą. Turcy dają 5 mln, JUVE chce 6, podobobno coś też myśli o Zdenku Barca. Więc przy ewentualnym odejściu Czecha :pray: Przydało by się kupić prawego obrońcę. Najwięcej mówi się Rafinhii z Shalke (młody, świetny technicznie, ofensywny), który wydaje się najlepszym wyborem, De Silvestrim z Lazio (młody, zdolny, ale w Lazio jedynie rezerwowy, więc nie jestem optymistycznie do niego nastawiony), ale pojawiają się też inne nazwiska i dzisiaj wyskoczył Zaccardo. Napewno najtańsza opcja, ale gracz, który nie poradził sobie w Bundeslidze to nie poziom na JUVE. Zresztą ma 27 lat a nic wielkiego nie pokazał poza obiecującym debiutemw Palermo.
Zresztą ogólnie to mam wrażenie że Grygera tak jak Poulsen ofertę Turków odrzuci i tyle wyjdzie z całego zamieszania z prawą obroną (zaninteresownia Barcy nie ma co brać na poważnie), ale gdyby się udało ściągnąć gracza Shalke to by było fajnie (najlepiej za Poulsena :) )

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 sie 2009, 20:26

Oficjalne jedenastki na Puchar Łysego I:

Milan
Storari; Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski; Gattuso, Pirlo, Flamini; Ronaldinho; Pato, Huntelaar.

Juventus
Buffon; Grygera, Cannavaro, Legrottaglie, Salihamidzic; Marchisio, Felipe Melo, De Ceglie; Diego; Trezeguet, Iaquinta.

De Ceglie znów w pomocy :>

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 17 sie 2009, 20:48

albo De Ceglie na lewej obronie a Hasan w Pomocy :>
Zobaczymy za chwilkę :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”