Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 18 sie 2011, 23:11
robur

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 sie 2011, 23:28
Melikson: Antysemityzm? G... prawda!robur pisze:Powiedz to Meliksonowi i Bitonowi...
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 18 sie 2011, 23:56
Nie ja pierwszy nazwałem ich "Psami", więc to nie mój problem...piwus pisze:Z pewnością, zawiadamiałbyś związek kynologiczny, że dobre imię czworonogów jest zagrożone.
To też Wasza sprawka...piwus pisze:Do tego trochę trudniej dorobić ideologię religijno-narodowościową
Sprowokuj jakiegoś fana Cracovii, to może Ci pomogę...piwus pisze:więc nie wiem czy byłbyś w stanie zareagować odpowiednio ciętą ripostą
Sam dobrze wiesz, że nie o klub idzie. Idzie o kibiców, takich bezmózgowców jak No_Name.piwus pisze:Najlepszym wyznacznikiem poziomu antysemityzmu w Wiśle jest obecność przedstawicieli narodu żydowskiego w klubie i stosunek do nich. Najpierw była zawodniczka z Izraela w koszykarkach, potem Melikson, aż wreszcie Biton.
Dziękuję. Ja w zamian myślę, że Panie Krakus fajnie byłoby zapoznać się z grzecznością...piwus pisze:gratuluję ci kreatywności
robur

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 sie 2011, 0:16
Nie ja pierwszy ich nazwałem żydami, więc to nie mój problem.robur pisze: Nie ja pierwszy nazwałem ich "Psami", więc to nie mój problem...
I nigdy ci zawodnicy nie usłyszeli od swoich kibiców złego słowa na temat swojego pochodzenia.robur pisze:Sam dobrze wiesz, że nie o klub idzie. Idzie o kibiców, takich bezmózgowców jak No_Name.
Gratuluję Panu kreatywności, aczkolwiek Szanowny Panie, nie do końca zdaję sobie sprawę z walorów merytorycznych Pańskiego postu, który raczył pan zamieścić powyżej na naszym skromnym forum.robur pisze: piwus napisał(a):gratuluję ci kreatywności
Dziękuję. Ja w zamian myślę, że Panie Krakus fajnie byłoby zapoznać się z grzecznością...
I sprawa została skandalicznie umorzona, podczas gdy właściwym ruchem w zaistniałej sytuacji było powołanie niezależnego trybunału złożonego z przedstawicieli policji, PZPN, organizacji Nigdy Więcej, Klubu 100, Jude Gangu, ale broń Boże członka gminy wyznaniowej .Zresztą nie udało się jej (ani policji) ustalić, którzy z kibiców krzyczeli: "Do pieca!". Bez przesłuchania "nie można zakładać, że celem tych osób było nawoływanie do nienawiści." A jeśli już, była to nienawiść do Łuczaka z Cracovii, co on zresztą właśnie tak odebrał.
Prok. Kuk-Turek nie ma wątpliwości, że "pier..." to słowo powszechnie uznane za obelżywe. Ale przywiązuje też wagę do "kontekstu sytuacyjnego", w jakim "odśpiewano przyśpiewkę".
A ten kontekst to wspomniana na wstępie tradycja "świętej wojny" między klubami. Wulgarny zwrot miał na celu poniżenie drużyny Cracovii, którą nazywano "Żydami", co ma uzasadnienie w tradycji i historii klubu - przyśpiewka nie była skierowana ani do Żydów, ani do osób pochodzenia żydowskiego, ale do przeciwnej drużyny - zaznacza Kuk-Turek.
I (uwaga!) uważa, że określenie Cracovii "Żydami" nie może być postrzegane negatywnie, bo "uznanie takich określeń za obraźliwe czy znieważające byłoby tożsame z prezentowaniem postaw antysemickich".
I - co podkreśla prokurator - nawet przewodniczący Zarządu Gminy Wyznaniowej w Krakowie (długoletni kibic piłkarski) uznał, że przyśpiewka nie była skierowana przeciwko osobom narodowości żydowskiej, ale wynikała "z wzajemnych waśni między klubami".
Przynajmniej jest Panu z tym dobrze.robur pisze:Faktycznie nie rozumiem antysemityzmu, ale jakoś mi z tym dobrze...
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 sie 2011, 16:26
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 sie 2011, 18:24
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sebak85 » 20 sie 2011, 20:01
Sebak85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: PawełS » 20 sie 2011, 20:08
PawełS

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 sie 2011, 20:14
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sebak85 » 20 sie 2011, 20:16
Sebak85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 sie 2011, 20:18
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 20 sie 2011, 21:43
I lepiej się poczuł Pan obrońca Żydowskich i żydowskich nacji ?robur pisze:Sam dobrze wiesz, że nie o klub idzie. Idzie o kibiców, takich bezmózgowców jak No_Name.
No_Name

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sie 2011, 18:25
I teraz nie do śmiechu - jak odejdzie Sobol, Małecki będzie najstarszy stażem w drużynie i to on będzie tak ustawiał zawodników. Budzi to lęk we mnieweszlo pisze:Przypomina nam się mecz Legia - Wisła 0:3, po którym niektórzy zawodnicy Legii byli lekko zszokowani. Nie tyle wynikiem (tym też!), ale sposobem, w jaki Małecki komunikował się z Radosławem Sobolewskim czy Arkadiuszem Głowackim. A było to jakoś tak - "Mały" chciał koniecznie strzelić gola i nikomu nie podawał.
Sobolewski: - Podaj do Brozia, a nie idziesz na chama!
Małecki: - Spierdalaj, [k****]!
Sobolewski: - Co powiedziałeś?
Małecki: - Odpierdol się!
Głowacki: - Masz taki wpierdol w szatni!
Małecki: - No dobra, sorry.
I ci legioniści, wkurzeni, sponiewierani, upokorzeni na własnym boisku, musieli się przez moment uśmiechnąć, słysząc rozmowy w zespole przeciwników.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 22 sie 2011, 22:04
brylancik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sie 2011, 22:13
petru
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio