Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 287

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 maja 2009, 17:34

Jeszcze raz powtorze Dudek nie mial tak slabych zawodnikow w polu co Boruc wiec trudno zeby zagral tyle razy swietnie co Boruc.
Piaskownica...
MU zdobywajac swoj 2 PM gralo swietnie i zremisowalo w Lodzi z Lks. Przyklad z dupy nie? Wiec sie zastanow nad swoimi argumentami bo sa wlasnie takie, znowu :lol:
Bayer Leverkusen – Real Madryt 3:0 (1:0) Krzynówek 39', França 50', Berbatow 55'
Real Madryt – AS Roma 4:2 (1:2) Raúl 39', 72', Figo 52' (karny), Roberto Carlos 79' – De Rossi 3', Cassano 21'
Real Madryt – Dynamo Kijów 1:0 (1:0) Owen 35'
Dynamo Kijów – Real Madryt 2:2 (2:2) Yussuf 13', Verpakovskis 23' – Raúl 38', Figo 44' (karny)
Real Madryt – Bayer Leverkusen 1:1 (0:1) Raúl 69' – Berbatow 36'
AS Roma – Real Madryt 0:3 (0:1) Ronaldo 9', Figo 60' (karny), 82'
Real Madryt (Hiszpania) 1 – 0 Juventus Turyn (Włochy) Helguera 31
Juventus Turyn (Włochy) 2 – 0 po dogr. Real Madryt (Hiszpania) Trezeguet 75, Zalayeta 106

Po prostu galacticos.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 17:39

Kamil232 pisze:Nigdy nie zdarzyło się płakać z powodu forum, może masz inne doświadczenia, nie moja sprawa
zdarzało się .. ze śmiechu jak czytałem wypociny niektórych osób.
Kamil232 pisze:To, że w meczach o punkty poza nielicznymi wyjątkami zawodził to fakt.
Czyli nawet jak ze słabszym rywalem, np. Walią zachował czyste konto, tzn. że zawalił ? Bo nie wyciągnął 5 setek w 15 minut jak Boruc z Austrią ? A może mieliśmy wtedy lepszą drużynę i rywal nie stwarzał takich sytuacji ?

Cz w el. do MŚ 2002 gdzie Polska jako pierwsza z Europy się zakwalifikowała, były mecze gdzie w pierwszym kwadransie rywal miał 4, czy 5 setek ? Nie było. A tamte ekipy - Walia, Ukraina, czy Norwegia były na podobnym poziomie co Austria w 2008 roku.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 maja 2009, 18:02

Czyli nawet jak ze słabszym rywalem, np. Walią zachował czyste konto, tzn. że zawalił ? Bo nie wyciągnął 5 setek w 15 minut jak Boruc z Austrią ? A może mieliśmy wtedy lepszą drużynę i rywal nie stwarzał takich sytuacji ?
Ok zagalopowałem się. To stwierdzenie, że poza nielicznymi przypadkami zawodził to przesada. Jednak to, że nie zagrał kapitalnego spotkania w meczu o punkty, takiego który nam wygrał to fakt. Podobnie jak to, że zawalił MŚ 2002 czy elminacje do Euro 2004.
A może mieliśmy wtedy lepszą drużynę i rywal nie stwarzał takich sytuacji ?
A może mieliśmy lepszego trenera, który potrafił ustawić lepiej zespół, przygotować go i zmotywowować?
I taki argument jest śmieszny. Borubar potrafił wyciągnąc niesamowite piłki z Niemcami czy Chorwatami, a Dudek nawet nie piernął z Korea, Portugalia czy Szwedami, a wręcz puszczał to co bramkarzowi tej klasy nie przystoi. Więc pisanie, że nie miał okazji się wykazać jest jakiś kompletnym nieporozumieniem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 18:13

Kamil232 pisze:. Podobnie jak to, że zawalił MŚ 2002 czy elminacje do Euro 2004.
A tego to nie negowałem akurat.
Kamil232 pisze:Więc pisanie, że nie miał okazji się wykazać jest jakiś kompletnym nieporozumieniem.
A kto powiedział, że nie miał okazji się wykazać ?
Kamil232 pisze:Borubar potrafił wyciągnąc niesamowite piłki z Niemcami czy Chorwatami, a Dudek nawet nie piernął z Korea, Portugalia czy Szwedami, a wręcz puszczał to co bramkarzowi tej klasy nie przystoi.
A Boruc ile wpuścił szmat ? Bo tak na moje oko to wpuścił ich więcej w pół roku [w kadrze, Celtiku] niż Dudek przez lata. Nie mówię o przepuszczonym golu, który "mógł" wyciągnąć, ale o szmatach. Strzałach z 45 metrów, piłkach turlających się do bramki, czy wypuszczaniu piłki po prostym dośrodkowaniu prosto pod nogi rywala.
Z Portugalią zawalili głównie Bąk, Wałdoch i Hajto, Dudek nie wybronił, ale czy na niego można zwalać całą winę za te gole ? Z Koreą już bardziej. Ze Szwecją nie pamiętam bramek.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 maja 2009, 18:20

:shock: :shock: :shock: Ty nie pamiętasz co piszesz?
Jeszcze raz powtorze Dudek nie mial tak slabych zawodnikow w polu co Boruc wiec trudno zeby zagral tyle razy swietnie co Boruc.
A Boruc ile wpuścił szmat ? Bo tak na moje oko to wpuścił ich więcej w pół roku [w kadrze, Celtiku] niż Dudek przez lata. Nie mówię o przepuszczonym golu, który "mógł" wyciągnąć, ale o szmatach. Strzałach z 45 metrów, piłkach turlających się do bramki, czy wypuszczaniu piłki po prostym dośrodkowaniu prosto pod nogi rywala.
:angry: A co ma jedno do drugiego? Ja napisałem, że Dudek nie zagrał kapitalnego spotkania o punkty, ze nie wygrał nam żadnego spotkania, a Ty nie zgadzając się z tym, podajesz przykład szmat Borubara. No co ma piernik do wiatraka?
Z Portugalią zawalili głównie Bąk, Wałdoch i Hajto, Dudek nie wybronił, ale czy na niego można zwalać całą winę za te gole ? Z Koreą już bardziej. Ze Szwecją nie pamiętam bramek.
Jak Ci Pauleta strzela po krótkim rogu to bramkarz ma obowiązek to wyciągnać. Ale ponownie co ma jedno do drugiego. Dudek nie zagrał kapitalnego/świetnego spotkania o punkty w reprezie. Nie wygrał nam żadnego spotkania.. Rozumiesz co do Ciebie pisze?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 maja 2009, 18:37

Kamil232 pisze:
:shock: :shock: :shock: Ty nie pamiętasz co piszesz?
Pisząc o tych sytuacjach miałem na myśli takie mecze, gdzie rywal w kwadrans ma 4, czy 5 setek.
Z Portugalią setki to to nie były, nie wychodził Pauleta sam na Dudka, tylko wkręcał naszych obrońców, po czym strzelał. Takich jak Boruc z Austrią, Dudek nie miał, albo ja sobie nie przypominam. Popełniał błędy, jak każdy, ale nie miał przypominam sobie meczów, gdzie miał kilka setek do obrony.

:angry: A co ma jedno do drugiego? Ja napisałem, że Dudek nie zagrał kapitalnego spotkania o punkty, ze nie wygrał nam żadnego spotkania, a Ty nie zgadzając się z tym, podajesz przykład szmat Borubara. No co ma piernik do wiatraka?
Piszesz, że wpuszczał gole, których nie powinien, więc pytam który bramkarz nie wpuszczał ? Znasz takiego ?
Dudek nie zagrał kapitalnego/świetnego spotkania o punkty w reprezie. Nie wygrał nam żadnego spotkania.. Rozumiesz co do Ciebie pisze?
Bo Dudek to nie był bramkarz, który potrafił wygrywać mecze, on bronił po prostu przez długi okres czasu bardzo dobrze. Na wysokim poziomie. Robił swoje. A że zawalił MŚ, kto nie zawalił ?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 06 maja 2009, 20:05

Nie no ta dyskusja nie ma dalszego sensu. Grochem o ścianę nie chcę mi się dalej bić.
EOT.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 maja 2009, 20:14

fieldy pisze:. A że zawalił MŚ, kto nie zawalił ?
Jacek Zielinski :P

Sibik to juz chyba ironia a ja pisalem powaznie :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 06 maja 2009, 20:19 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 maja 2009, 20:18

Bienias pisze:
fieldy pisze:. A że zawalił MŚ, kto nie zawalił ?
Jacek Zielinski :P
i Sibik.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 maja 2009, 16:31

http://rafalstec.blox.pl/2009/05/Kiedy- ... akker.html

Jak już go ktoś z GW skrytykował to już naprawdę Leo pali się grunt pod nogami :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 maja 2009, 21:38

Kadra na mecze z RPA i Irakiem:
Bramkarze: Łukasz Fabiański (Arsenal FC), Łukasz Załuska (Dundee United FC), Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa).

Obrońcy: Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht), Dariusz Dudka (AJ Auxerre), Michał Żewłakow (Olympiakós SFP (Pireus)), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Bartosz Bosacki (Lech Poznań), Jakub Wawrzyniak (Panathinaikós AÓ), Jacek Krzynówek (Hannoverscher SV von 1896).

Pomocnicy: Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Łukasz Trałka (Polonia Warszawa), Rafał Murawski (Lech Poznań), Roger (Legia Warszawa), Rafał Boguski (Wisła Kraków), Sławomir Peszko (Lech Poznań).

Napastnicy: Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Dawid Nowak (GKS Bełchatów), Euzebiusz Smolarek (Bolton Wanderers FC), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Marek Saganowski (Southampton FC).

Zawodnicy rezerwowi: Adam Stachowiak (Odra Wodzisław Śląski), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Piotr Polczak (Cracovia), Piotr Brożek (Wisła Kraków), Tomasz Bandrowski (Lech Poznań), Dawid Janczyk (KSC Lokeren Oost-Vlaanderen), Łukasz Sosin (AS Anórthossis Ammochóstou), Jakub Wilk (Lech Poznań).
Ciekawi mnie najbardziej jak pokaże się w reprezentacji Dawid Nowak, który w lidze pokazuje wysoką formę. Największym nieporozumieniem dla mnie jest powoływanie Rogera, któremu do dyspozycji z Euro2008 brakuje mnóstwo. A największa niespodzianka w powołaniach in minus to jak moim zdaniem Jakub Rzeźniczak. Wprawdzie na liście rezerwowej, ale on nawet nie powinien się znaleźć. Naprawdę nie ma lepszych?
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 21:43 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 maja 2009, 21:42

Mnie dziwi od dłuższego czasu fakt, że mając średnich lewych obrońców (Wawrzyniak :lol: ) szansy nie dostaje Brożek czy chociażby Ganzarczyk....
Ale takich przykładów spokojnie można znaleźć więcej.

Zresztą o czym my mówimy jak w polskiej lidze hit Wisła-Legia, a Leo w Holandii Feyenord ogląda.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 maja 2009, 22:09

Wawrzyniak i tak nie moze grac, bo jechał podobno na dopalaczach. :) Nie dość, że jego transfer pozbawił pracy głownego scouta w Panathinaikosie, to jeszcze sie nie popisał on sam. Fenomen. :lol:
Swoja droga co sie dzieje z G. Bronowickim, czy on jakas kontuzje leczy czy jak, od roku nie było go w kadrze. :| Marcin Kowlaczyk takze zaginal w akcji. W styczniu złapał jakas kontuzje, ale w dwoch ostatnich spotkaniach grał 90 i 85 minut. Wiem, że jego 2 wystepy w kadrze nie były najwyzszych lotow, ale czy Wawrzyniaka 15 była lepsza. Moze Brozek bedzie w miejsce Wawrzyniaka. Oby.
Ogolnie kadra dość dobra, mozna było powołać np. Iwańskiego, bo ch... wiec co z Mila, gramy towarzyskie spotkanie i warto by było zobaczyć, czy jest ktoś kto moze pokreowac lepiej niz robi to Roger bez formy.
Fajnie by było gdyby Nowak nie złapał kontuzji przed zgrupowaniem, bo najczesciej wtedy go urazy dopadaja.
Chetnie zobaczyłbym w kadrze Glika czy Fojuta. Nie wiem czemu tacy goscie nie moga nigdy dostac powołania. Widać, że beda z nich ludzie, mimo, ze Jarek ostatnio troche zawalił, ale Kamil gra naprawde świetnie a patrzac, że mamy nieurodzaj jesli chodzi o środek obrony to takiego grajka nie mozna nie zauwazyc. A k... jest Polczak(dobrze, że na liscie rezerwowej) :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 maja 2009, 22:16

Powolania w sumie niezle. Wywalilbym tylko Bosackiego i Smolarka.
Fajnie ze Leo odkryl Irka Jelenia dla reprezentacji.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 14 maja 2009, 22:27

Chlopaczek pisze:Wywalilbym tylko Bosackiego
Smolarek również mi nie pasuje ale Bosy to jeden z lepszych obrońców w Ekstraklasie z ogromnym bagazem doświadczenia a w Lechu ostatnio grał najlepiej z całego zespołu. Jego forma jest na dobrym wysokim poziomie i nie widze powodu, dla którego nie powninien być powołany. Nie wiem kogo wolałbyś zamiast Bosego... :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”