Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 287

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 02 lip 2007, 17:31

RealFan pisze:Tylko z Samuela nikt raczej by nie zrezygnował i nadal byłby członkiem zespołu
Pożyjemy zobaczymy. Już w tym sezonie Eto'o jątrzył w drużynie. Daje mu jeszcze max 2 lata w Katalonii a potem odejdzie. Coś czuje, że Eduardo się nie sprawdzi i trzeba będzie za jakiś czas sięgnąc po naprawdę klasowego gracza. Stawiam właśnie na Eto'o.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 lip 2007, 18:26

Nie no jesteście śmieszni (niektórzy). Jak on ma zapełnić lukę po Henrym? Chyba tylko miejsce w kadrze. teraz wodzem w ataku będzie Robin, a Ade zacznie regularnie grac w podstawowej 11. Silva będzie pełnił podobna role co pełnił Ade w ubiegłych sezonach. Silva jest lisem pola karnego i takiego piłkarza nam potrzeba. Ja jestem zadowolony. Wole piłkarza, który może milo zaskoczyć, niż jakąś gwiazdę typu Torres, który prawdopodobnie będzie aklimatyzował sie jak Reyes. :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2007, 18:40

Ciekawy zawodnik, napewno nie na miejsce Henry'ego, jednak kto wie. Kiedyś spodobąła mi sie jego gra w jednym ze spotkań Chorwatów, zreszta jeszcze jeden wtedy tam grał chyba Petrić. Naprawde wyglądał dobrze. Zobaczymy nie można przekreślać go, ze nie bedzie nastepca Titiego, bo tak naprawde niewielu wie na co go stać. Ja mam nadzieje, że troche postrzela w Premiership.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 lip 2007, 22:04

Dobra, po lekkim szoku jaki przeżyłem w momencie kiedy dowiedziałem się o naszym nowym napastniku mogę napisać od siebie słów kilka. Po pierwsze jego nazwisko obiło mi się o uszy kilka razy, ale pamiętam go głównie ze spotkania przeciwko Arsenalowi z ubiegłego sezonu. Po drugie byłem szczerze przekonany, że po odejściu Tittiego potrzebujemy poważnego wzmocnienia a nie kolejnego uzupełnienia kadry ... jak widać byłem jednak w błędzie. Co z tego, że koleś może być graczem światowego formatu za sezon, czy dwa jeśli my potrzebujemy takiego gracza na już :roll:

Jeśli to miał być jeden z tych gwiazdorów obiecanych przez Wengera po sezonie to jakoś średnio to widzę :? Cały czas jednak mam nadzieję, że to nie był nasz ostatni zakup podczas tego okienka, chociaż jeśli mamy kupić kolejnego perspektywiczego gracza, to może jednak zostawmy te pieniążki w kasie klubu ...

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 02 lip 2007, 22:14

Cena za Eduardo to ok 9 mln euro.. a co do samego pilkarza to jest to napastnik z kategorii - sęp. Tu dobije pilke tu popchnie lokciem itp a wlasnie tego arsenalowi brakowalo..bo na brak okazji chyba nie mozemy narzekać co?? :) Jak sobie przypomne CSKA czy WHU z Emirates to lol.. Eduardo to taki Ruud z domieszką Inzaghiego. Najwczesniej ocenic mozna Eduardo po sezonie 2007/08.. nie ma mowy by prędzej. Troche czasu minie zanim sie wtrybi w to wszystko

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2007, 9:35

Warto także odnotować, że Eduardo da Silva w zakończonym niedawno sezonie ligi Chorwackiej strzelił więcej bramek niż zaliczył występów :D
32 mecze i 33, lub 34 gole. Różnie podają.
Jakby nie było jest to dobry prognostyk. Piłkarz urodzony w Brazylii i pomimo tego, ze jest graczem typu Ruud :D to posiada dobrą technikę. W dodatku w meczu kwalifikacyjnym do LM, gdy strzelał Abglikom gola, wygrał pojedynek z Colem i z Terrym - bez komentarza :lol:

Jedno mnie martwi - skoro został sprowadzony Eduardo, wiadomo już, ze nie kupimy napastnika o uznanej już marce. Mamy teraz komplet graczy do ataku. Robin - pewniak, do tgo Ade, Eduardo, Bendtner i Theo do walki o 2 miejsce. Oczywiście Theo nie bedzie grał we wszystkich meczach, a jak bedzie, to czasem również na skrzydle, do tego Eduardo podobno także na skrzydle daje rade [może go Wenger na skrzydło sprowadził :think: ]
Ade w pewnym momencie na PNA wyjedzie, więc kazdy będzie miał szanse - może nie bedzie tak źle, jak się z początku wydawało.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 lip 2007, 14:09

a mi sie wydaje ze zrobiliscie dobry interes na tym zawodniku :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 03 lip 2007, 18:41

Hmm wszyscy się spodziewali kogoś głośnego i jednego z nazwisk od dłuższego czasu przewijającego się w mediach a tu niespodzianka i Da Silva na Emirates :D Tak jak wszyscy napisali wcześniej to typowy sęp ale własnie kogoś takiego, o ile się odpowiednio wkomponuje brakowało Arsenalowi. Czasem taki piłkarz decyduje o pozycji klubu w lidze czy nawet mistrzostwie, patrz Ruud w Realu w tym sezonie.

Już się trochę powtarzam bo wielu narzeka i spisuje Arsenal na straty a ja myślę, że w przypadku jeszcze 2-3 dobrych, niekoniecznie głośnych zakupów i braku wielkich problemów z kontuzjami jakie często Kanonierów spotykają ta drużyna może nieźle namieszać w czołówce. Nikt nie ukrywa, że Henry był genialny ale jego odejście może choć nie musi wbrew pozorom ożywić Arsenal i rozłożyć odpowiedzialność w drużynie, bo wcześniej oglądając Arsenal cały czas patrzono tylko na to co zrobi Henry. W każdej drużynie potrzebna jest gwiazda i ktoś na kim spoczywa nieco większy ciężar ale odpowiedzialność i oczekiwania jakie spoczywały na Henrym w Arsenalu chyba w pewnym momencie stały się zbyt duże.

Zobaczymy jak będzie, Kanonierzy poradzili sobie bez rzekomo niezastąpionego Pata a nie minęło wiele czasu kiedy Wenger wypuścił na szerokie wody Fabregasa, którego tak chętnie chcieliby europejscy potentaci. A kto teraz tak chce jeszcze Vieirę? Z racji na wiek porównywanie tych 2 panów jest bez sensu ale patrząc na obecną grę Patricka można chyba stwierdzić, że Arsenal nie stracił wiele.

Poradzili sobie bez Vieiry, poradzą sobie i bez Henrego :-)

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 03 lip 2007, 20:23

fieldy pisze:Piłkarz urodzony w Brazylii i pomimo tego, ze jest graczem typu Ruud Very Happy to posiada dobrą technikę.

Fieldy, ja rozumiem, że za van Nistelrooyem nie przepadasz - okej, masz ku temu powody, ale żeby od razu sugerować, że on dobrej techniki nie posiada?

Wszystko o Silvie zostało powiedziane, mnie tylko dziwi namaszczanie jego na następcę Henry'ego.
Nawet chyba w oczach samego Wengera, bo nie wydaje się ot tak na rezerwowego 9 milionów lekką ręką wydać.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 03 lip 2007, 20:53

Mass pisze:ale żeby od razu sugerować, że on dobrej techniki nie posiada?
Technikę to on jako taką posiada, ale wirtuozem to Van The Man nie jest :P

Ja o Dudu ( :wink: ) pisał na razie nic nie będę, gdyż znam go tylko z kompilacji i statystyk :roll: . Z ocenami będę niestety musiał poczekać dopiero do sparingów. Poza tym chciałbym od razy zaznaczyć Panie Wenger, że nadal czekam na obiecywane przez Pana wielkie nazwisko. I to niekoniecznie do ataku...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 lip 2007, 21:54

Mass pisze:Fieldy, ja rozumiem, że za van Nistelrooyem nie przepadasz - okej, masz ku temu powody, ale żeby od razu sugerować, że on dobrej techniki nie posiada?
nie to chciałem zasugerować, choć rzeczywisce tak wyszło :D
Miałem na myśli gracza typu Ruud, czyli typowego, skutecznego sepa. Ruud technikę jakąś tam posiada. Nie jest wirtuozem, ale Rasiakiem też nie.

Różo - może Wenger mówił o wielkim nazwisku, ale np. w Chorwacji [a takim jest Dudu :P] moze po prostu zapomniał wspomnieć o tym małym szczególe.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 03 lip 2007, 22:09

fieldy pisze:
Nie jest wirtuozem, ale Rasiakiem też nie.
Zgadza sie, Taka technike jak Rasiak to malo kto posiada :o

:shock:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 lip 2007, 22:21

mistyk pisze:Zgadza sie, Taka technike jak Rasiak to malo kto posiada Surprised

Shocked

:lol:

niech to będzie ostatni :ot: // fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 lip 2007, 22:49

Nacer Barazite
Rui Fonte
Paul Rodgers
Jay Simpson
Wojciech Szczesny

podpisali profesjonalne kontrakty. Cieszy mnie to bardzo, bo zarówno Barazite jak i Simpson [a przede wszystkim on] są bardzo utalentowani i powinni mysle, juz w tym sezonie w CC troche pograć.

Eduardo dostał 9 na koszulce, bo Baptiscie.
Freddie po raz kolejny ogłosił, że zostanie, to samo uczynił Cesc - powiedział, ze nie moze się doczekac rozpoczęcia sezonu w Angli.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 lip 2007, 1:17

arsenalowcy... a co bedzie z Reyesem. Wrocil, ale czy na dlugo ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”