Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 287

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 cze 2007, 23:43

Sero pisze:Obrazek
A to oczywiście fotomontaż? :D

Cieszę się, że po nieoczekiwanym zwrocie akcji wreszcie trafił do nas. Takiego napastnika nam brakowało i na szczęście Mancini doskonale o tym wiedział tak bardzo zabiegając o Honduranina( :wink: ) Na pewno postawa Suzao podczas tego transferu przysporzyła mu wielu fanów po właściwej stronie Mediolanu, więc jedyne co mu pozostaje, to strzelanie bramek.

Ciekawa jest sprawa z Tvezem, który wręcz wprasza się do Interu. Trudno powiedzieć czy my w ogóle jesteśmy nim poważnie zainteresowani. Na pewno jest to uzależnione od Adriano i od jego ewentualnego odejścia. Ja dla mnie może iść w cholerę, najlepiej poza Italię.

Jeśli chodzi o Chino, to myślę, że już najwyższa pora na jego odejście. Doceniam to, co zrobił dla Interu, ale lepiej dla niego i dla klubu będzie jeśli odejdzie. Według mnie to był materiał na najlepszego piłkarza na świecie, niestety kontuzje prawie go zniszczyły. :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 cze 2007, 9:53

Przebierający w ofertach napastnik Calos Tevez odrzucił ofertę Interu Mediolan. Działacze mistrza Włoch dali Argentyńczykowi czas do czwartku, aby zastanowił się nad propozycją gry na San Siro. Tevez, którego chce mieć u siebie Real Madryt, podziękował działaczom Interu i odrzucił kuszącą ofertę.

- Inter dał Carlosowi czas do czwartku. Jednak jego serce jest w Premiership i nie jest on przygotowany do współpracy z klubem z Mediolanu - stwierdził reprezentujący interesy Teveza Kia Joorabchian.
Najpierw Moratti zaprzecza teraz podobne informacje od samego Teveza :roll: Ciekawe czy Argentyńczyk obraził się za intencje Massimo ? Wygląda więc na to, że zostanie Adriano, natomiast sam Carlitos wybierze Arsenal ...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 cze 2007, 19:19

Prawie na pewno wzmocni nas Enzo Maresca z Sevilli. Ma on wzmocnić środek pola , który w tym sezonie kilka razy się sypał. Kontuzje i czerwone kartki Vieiry , kontuzjogenność Chuchu. Dobrze , że przynajmniej Dacourt się dobrze trzymał :P . A co do transferu to Enzo już zgodził się przejść do Mediolanu , kwota ma opiewać w granicach 6 mln euro.
Ostatnio transfery z Hiszpanii wychodziły jak żadne inne (Cambiasso , Figo , Samuel) więc myślę , że z Enzo może być podobnie.

Chyba zakończyła się też telenowela z Tevezem , zawodnik powiedział , że chce zostać w West Hamie i tam najprawdopodobniej zostanie. To chyba dobry news , Tevez jest świetny , ale nie ma co wzmacniać za wielkie pieniądze pozycji , która jest tak dobrze obsadzona.
Jeszcze tylko dać sobie spokój z Chivu , nie wypożyczyć Andreolliego i kupić jakiegoś skrzydłowego (najlepiej Rossinę albo Quaresmę) i okienko można uznać za udane :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 cze 2007, 19:52

Kwota mała ale to chyba ze wzgledu na fakt iż umowa Enzo jest mądrze podpisana :) I zwróć uwage że to pierwszy rozgrywający w tej układance. Dotychczas Inter grał w środku pola ala Capello dwójką DM, ewentualnie Figo schodził do środka. Ciekawe czy Mancini planuje zmienić ustawienie czy bedą sie wymieniać.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 cze 2007, 8:26

Zaza pisze: Dotychczas Inter grał w środku pola ala Capello dwójką DM, ewentualnie Figo schodził do środka. Ciekawe czy Mancini planuje zmienić ustawienie czy bedą sie wymieniać.

x-x-x-x
-x-x-x-
---x----
--x--x--

Inter grał 3 środkowych pomocników ze zmianą systemu na 4-4-2 z dwójką skrzydłowych. Sam Figo często asystował podaniami ze środka.

Maresca pokazał się w Hiszpani z dobrej strony. Bramki z Realem czy w finale Pucharu UEFA to najlepsze świadectwo, że nie mamy doczynienia z graczem przypadkowym. I co lepsze Maresca nie musi trzymać się pozycji cofniętego pomocnika bo smykałkę do rozgrywania też posiada. Tak więc transfer niedrogi i w sam raz na ławkę. Pozostaje czekać na potwierdzenie.

A Chivu w ... Realu ? :roll:

FORZA BAMBINO : ]

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 cze 2007, 9:38

w jakim realu? wlosi powoluja sie na hiszpanow ktorzy nic nie slyszeli o ofrcie realu

real ma inne sprawy na glowie niz szukanie srodkowego obroncy. powaznie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 cze 2007, 10:30

Sero nie wiem czy Ty sie oszukujesz czy co ? Powiedz kiedy Inter grał systemem 4-1-2-1-2 ? Chyba jak Figo nie dawał rady już kąsać flanką i schodził do środka ?

Bo wytumacz mi jak to jest (zakładając opisane przez Ciebie 3-1 - w pomocy) czyli grał w lini dwójką DM i jednym skrzydłowym + skrzydłowy na rozgrywaniu ?

Mało razy była debata na ten temat, pamietaj gdy Juventus grał duetem Emerson Vieira w pomocy (na środku) za Fabio Capello to nawet wśród fanów Interu słychac było śmiech i jakieś aluzje, teraz gdy jest taka sama sytuacja to czary mary i nie 4-4-2 z dwójką DM, a 4-3-1-2 ... czy jak kto woli 4-1-2-1-2.

Ale to tak jak by MU grał duetem Giggs - Scholes - Carick a przed nimi Ronaldo ...

Zaden skrzydłowy nie jest przywiązany do pozycji, ale pewne jest ze w tym zestawieniu i Giggs i Ronaldo 70% czasu graja na flankach. Bo to klasyczne 4-4-2 z Rooneyem wracającym w linie pomocy. Tak czy nie ? i Podobnie Zlatan wraca tylko że tu jest przewaga DM.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 cze 2007, 10:48

Zaza pisze:Bo wytumacz mi jak to jest (zakładając opisane przez Ciebie 3-1 - w pomocy) czyli grał w lini dwójką DM i jednym skrzydłowym + skrzydłowy na rozgrywaniu ?

Cambiasso - Vieira - Zanetti
przy czym pamiętaj, że nikt z pomocników nie pełnił roli skrzydłowych tylko boczni obrońcy Maxwell (Grosso) i Maicon. Przecież gdy Brazylijczycy włączali się do akcji, środkowi pomocnicy ich asekurowali. W tym sezonie nie widzieliśmy skrzydłowych w postaci Figo czy Stankovica (jak piszesz w % to spędzili 30% czasu), a w osobach wspomnianych graczy. Owszem zdarzały się mecze, że taktyke trzeba było weryfikować, ale to naprawde pojedyncze spotkania. Nawet w LM z Valencią jak grał Mancini ? i to nawet gdy nie było Vieiry i Cambiasso ...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 cze 2007, 12:12

rkoeman pisze:real ma inne sprawy na glowie niz szukanie srodkowego obroncy. powaznie
Real szuka środkowego obrońcy. Poważnie. Tojeden z głównych celów transferowych :P A Chivu? Coś tam prasa w Hiszpanii bełkotała o jakiś 17 milionach, ale ile w tym prawdy :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 30 cze 2007, 12:24

szuka ale to nie ta pozycja jest kluczowa przy wzmocnieniach realu. to oczywiste

z oefrta realu (16 a nie 17 baniek) jest pewien problem - otoz wlosi wczoraj powolali sie na prase hiszpanska (nic takiego w niej nie bylo) a dzis hiszpanie powoluja sie na wlochow

ale skoncze offtopa - pilkarz pojdzie grac gdzie bedzie chcial. ma praktycznie wolny wybor

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 cze 2007, 12:58

Eee ... Panowie proponowałbym skończyć te odgrzewane dyskusje w tym temacie i temacie Milanu. Dobrze wiemy, że one do nikąd prowadzą. Gile to może sobie, co najwyżej porównać do Crespo czy Cruza, a nie do Suazo. Przecież to są zupełnie inni napastnicy.

Maresca to byłby niezły transfer. W sumie bez rewelacji zawodnik, ale przecież nikogo lepszego nie opłaca się ściągać na ławkę. :wink:
Ostatnio zmieniony 30 cze 2007, 13:00 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 cze 2007, 13:00

Sero ale to tylko zmienia postac rzeczy w strone mojej teorii, nie dwóch a 3 piłkarz strikte defensywnych. Nie mam racji ? Oczywiście boczni defensorzy zapedzali sie do przodu ale tak teraz gra 90% skrajnych obrońców. Czyli jeśli wariant 4-4-2 z dwójka DM był zadko używany to wynika z tego że masz racje i mówimy o 4-3-1-2 z tak naprawde 3 piłkarzy o walorach defensywnych w drugiej lini tak ?

Nie mówimy o zmianach taktyki w czasie spotkań itd - bo wiesz sam że jak trzeba gonić wynik to sie szuka rozwiązań, albo nawet czesto urazy powodują jakies inne rozwiązania.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 cze 2007, 13:09

A'propo ustawienia:

Obrazek

Jeśli chodzi o skład to widać, że czeka nas brak zmian, jakiego dawno nie było. Tu taj widzimy jedną, ale wcale nie jest powiedziane, że Suazo wygryzie Crespo. Będzie także ciężko z wystawianiem Capitano i Maicona w jednym składzie, jeśli wszyscy pomocnicy będą zdrowi, a dojdzie jeszcze jeden solidny (np. Maresca). Ciekawe na co się Mancio zdecyduje. Wiać też dobrze, że poza pierwszymi meczami w LM dla Chivu nie bardzo jest miejsce w pierwszym składzie.

edyta:
Zaza pisze:Zico_FCI podaj mi link do sports.it z tym zestawieniam - ale nie sama grafike tylko całą strone, bo coś mi sie nie otwiera mój katalog mercato
http://sports.alice.it/it/calcio/calcio ... inter.html
Ostatnio zmieniony 30 cze 2007, 13:40 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 30 cze 2007, 13:26

Zico_FCI podaj mi link do sports.it z tym zestawieniam - ale nie sama grafike tylko całą strone, bo coś mi sie nie otwiera mój katalog mercato :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 cze 2007, 17:03

Zaza pisze:i mówimy o 4-3-1-2 z tak naprawde 3 piłkarzy o walorach defensywnych w drugiej lini tak ?

Tak, tyle, że to troche przysłonięte. Przecież taki Zanetti ile akcji zainicjował ? Vieira to samo, tyle co Cambiasso mniej atakował i gdy dostawał piłkę albo ją przetrzymywał, albo odgrywał do partnerów. To nie jest tak, że 3 DM i z przodu grają tylko napastnicy, ofensywny pomocnik i skrzydłowi obrońcy. Ale myśle, że Tobie akurat tego tłumaczyć nie trzeba ; ]

Co ciekawe Maresca dementuje dzisiaj przejście do Interu. Nowa telenowela ? :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”