Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 289

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 06 lis 2011, 19:30

ja już sam nie wiem co myśleć... Wywalając Maaskanta raczej wiele się nie zmieni... Zresztą kto inny? Marzy mi się Petrescu i wymiana zagranicznego szrotu na Polaków, a przede wszystkim wychowanków.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 06 lis 2011, 19:34

Aker pisze:ja już sam nie wiem co myśleć... Wywalając Maaskanta raczej wiele się nie zmieni... Zresztą kto inny? Marzy mi się Petrescu i wymiana zagranicznego szrotu na Polaków, a przede wszystkim wychowanków.
Żeby jeszcze wyżej przegrywali? Jakich Wisła ma wychowanków? Haha. By było 10-0 dla Cracovii gdyby zagrała wychowankami.
I tak ci zagraniczniaci rzeczni trzymają poziom, popatrz na Bruda to dopiero jest niepełnosprawność ruchowa.
Wisła nie ma młodzieży-kto pójdzie grać na REymonta? Wszyscy utalentowani młodzi ida na Cracovię lub na Hutnika czy nawet na Garbarnie a na Wisłą mało kto pójdzie, za taką tradycją jaką ma(wiadomo jaką z Prlem związaną)...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 lis 2011, 23:23

Wychowankowie? To musiałoby upłynąć chyba z 10 lat i to pod warunkiem, ze teraz rozpoczęto by szkolenia :). Lepiej jak z Małeckim, Kokoszką, Borysiukiem i resztą Legii. Ale to też nie jest rozwiązanie na teraz. Podstawą jest zwolnienie trenera, bo ten dopiero po dzisiejszym meczu zauważył, ze ma jakiś problem z wolnymi. Myślę, że jakakolwiek zmiana gwarantowałaby nam jakąkolwiek defensywę. Czyli warto zaryzykować. Gorzej nie będzie, a poza tym zawsze można się rozejrzeć za kimś poważnym z zagranicy do przerwy zimowej. Za upokorzenie z Podbeskidziem i Cracovią warto go zwolnić nawet za karę, nie tylko patrząc perspektywicznie. Gra Wisły Maaskanta miała dwa drobne mankamenty - brak obrony i bezmyślność w ofensywie (dzisiaj serwowano wrzutki). Oba elementy podrasował przez rok. Pora pożegnać.
A najlepszym rozwiązaniem byłoby relegowanie do Młodej Ekstraklasy. Fantastyczne trzy lata zostałyby spełnione :).

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 07 lis 2011, 0:21

Obrazek
Jak to nie ma kiełbasek w cenie biletu? Oszukali nas decydenci pier...eni.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lis 2011, 0:23

Jak się to ma do tematu Wisły?

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 07 lis 2011, 0:25

Ma się tak, że ten demot zrobiłem ze zdjęcia zamieszczonego na stronie Wisły.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lis 2011, 10:09

Wychowankowie? To musiałoby upłynąć chyba z 10 lat i to pod warunkiem, ze teraz rozpoczęto by szkolenia
wow. piwus powialo glebokim poziomem niewiedzy tudziez celewym zaklamaniem rzeczywistosci.
Wisla miala przez kilka sezonow lape na najlepszych grajkow w Polsce ( razem z Ami tzn Lechem ) Cupial zainwestowal troche kasy w mlodziez zanim Legia pomyslala o swojej Akademii Pilkarskiej.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lis 2011, 10:34

Ja pisze o sytuacji na teraz, nie o tym co bylo 10-8 lat temu. Wtedy ci pilkarze nie mieli szansy na gre przy Zurawskim, Baszczynskim itp i potem sprowadzano talenty okazjonalnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8577
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 lis 2011, 10:47

Wtedy ci pilkarze nie mieli szansy na gre przy Zurawskim, Baszczynskim itp i potem sprowadzano talenty okazjonalnie.
Teraz Polacy też nie mają szansy gry, bo muszą grać słabi obcokrajowcy :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lis 2011, 11:26

Tania wymowka nie jest zla chociaz argument ze tak powiem z dupy.
Gdyby Wisla madrze pracowala z mlodzieza to dzis nie musialaby sciagac obcokrajowcow.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 07 lis 2011, 12:44

Ja nie wiem w końcu jak to wygląda. Przy okazji walki o LM w tym sezonie czytałem, że ewentualna kasa z tych rozgrywek była by przeznaczona na budowę szkółki. Czyli wnioskuję, że szkółki jako takiej w ogóle nie ma. Czyli ściągali talenty do siebie i je trenowali ale nie w jakimś szczególnie do tego przeznaczonym ośrodku tylko zwyczajnie z drużyną. Ostatnio widocznie to się zmieniło w kierunku ściągania obcokrajowców. Do tego to co Piwus napisał, "o tym co było 10-8 lat temu". Wówczas Wisła finansowo odstawała raczej od wszystkich klubów. Teraz ile jest podobnych? Trzy, cztery? A nawet jak któryś jest słabszy pod tym względem, to i tak różnica kilku klubów nie jest już aż tak duża jak była wtedy. No i podobnie organizacyjnie. I na koniec już króciutko żeby nie zamulać. Trudno tu mówić o złej pracy pod pewnym kątem skoro jest inna polityka transferowa.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 07 lis 2011, 15:02

Bienias pisze: Tania wymowka nie jest zla chociaz argument ze tak powiem z dupy.
Jaka wymówka? To, że za czasów Telefoniki nie zainwestowano w szkółkę martwi każdego kibica Wisły, nikt tego nie tłumaczy, nikt nie jest zadowolony. Napisałem tylko, że teraz nie da się wprowadzić wychowanków. W którym miejscu usprawiedliwiałem przyczyny?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 lis 2011, 15:44

Nie wiem co nazywasz szkolka ale w czasach telefoniki Wisla sciagala najlepszych chlopakow z Polski. Kazdy kto sie wyroznial mogl liczyc ze Wisla go do siebie wezmie. W zwiazku z powyzszym jakas kasa musiala byc na internat itp.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 lis 2011, 15:50

A jak wyglada teraz w ogole zespol mlodziezowy Wisly ? Osiagaja jakies sukcesy ? Przeciez na pewno jest kilku ciekawych nastolatkow.

Awatar użytkownika
Obserwator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 07 lis 2011, 18:28

Kto będzie w dzisiejszych czasach chodzić na treningi gdy można sobie na playstation pograć...
Ale spójrzmy na młodzież piłkarską w klubach-Wisła jest na samym dnie w piłce młodzieżowej, Cracovia jedno miejsce wyższej, też bardzo słabo.
Więc kogo Wisła miałaby brać z juniorów? GDyby grała juniorami dostawałaby baty od Legii po 20-0. Legia od lat ma najlpeszych juniorów , w cuglach prowadzi w Mlodej Ekstraklasie a też podstawę jej składu to zagraniczniacy...
Mamy taką kiepską młodzież piłkaraską i tyle.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”