Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 290

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5284
Kibicuję: Tylko WISŁA

Polskie kluby w europejskich pucharach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 paź 2016, 8:59

cloner mam nadzieję, że w pracy liczysz dokładniej :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 paź 2016, 9:00

cloner pisze:Nie ma w ogóle tematu.
Dla Ciebie nie ma, ale w świat poszło, że Polacy narobili bardachy w Madrycie. Niby nic, dziesięć osób, kilka innych rannych... w sumie niewiele. To może inaczej, nie można się było zachować tak żeby po meczu mówiono tylko o mocnym dopingu kibiców Legii na stadionie? Wydaje się to dość rozsądną opcją, prawda?

Co do meczu, Real grał bez większej spiny, bez nerwów i tak na 30-40 procent możliwości oraz zaangażowania. Wsadził pięć, ale gdyby dorzucił jeszcze z 3-4 gole, to nikt chyba nie mógłby się gniewać. Legia też mogła coś jeszcze dorzucić. Powalczyła, nie położyła się na boisku, ale umówmy się - gdyby Real miał wygrać ten mecz różnicą 10 goli, to by to zrobił.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8580
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 paź 2016, 9:13

DDK pisze: cloner mam nadzieję, że w pracy liczysz dokładniej :D
Mam kalkulator :roftl3:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 paź 2016, 9:40

Duch pisze: Dla Ciebie nie ma, ale w świat poszło, że Polacy narobili bardachy w Madrycie. Niby nic, dziesięć osób, kilka innych rannych... w sumie niewiele. To może inaczej, nie można się było zachować tak żeby po meczu mówiono tylko o mocnym dopingu kibiców Legii na stadionie? Wydaje się to dość rozsądną opcją, prawda?
z tym, ze mając rozproszoną grupę 3000 osób nie jesteś w stanie upilnować każdego. Z tego co czytałem to był rozkaz od grup kibicowskich żeby NIC NIE ODPALAĆ i nie robić żadnych zadym. Zresztą na 2 filmikach są fragmenty, gdzie chyba Staruch uspokaja ludzi i mówi coś w stylu "dziisaj nikt nic nie odpala". Nie chcieli tego robić ani na mieście ani na trybunie. Więc jak widać chcieli nad tym zapanować, tylko że nie zawsze się da.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 paź 2016, 10:19

DDK pisze: z tym, ze mając rozproszoną grupę 3000 osób nie jesteś w stanie upilnować każdego. Z tego co czytałem to był rozkaz od grup kibicowskich żeby NIC NIE ODPALAĆ i nie robić żadnych zadym
Rozumiem. Z tym, że ja odnoszę się bardziej do takich samozachowawczych odruchów poszczególnych ludzi. Lecą do Hiszpanii i zamiast napić się na spokojnie sangrii, zamówić tapas, a potem dać z siebie maksa na trybunach (co oczywiście nastąpiło tak czy inaczej) to muszą dziczyć. Kwestia kultury. Niby to jednostki, jednak potem mierzy się ich miarą większą grupę. Ja bym wiedział jak się zachować, nie potrzebowałbym nad sobą bata Starucha czy innego naczelnika.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 paź 2016, 10:29

Duch pisze: Ja bym wiedział jak się zachować, nie potrzebowałbym nad sobą bata Starucha czy innego naczelnika.
ty byś wiedział ale kibole rozumieją tylko argument siły zgodnie z ewolucją, gdzie staneli między homo sapiens a poprzednimi formami. Wybierają sobie pana co ma najgorsze pomysły, najlepiej umie sie napieprzać, ewentualnie taki twardy że przeżyje cios maczętą ;)

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 paź 2016, 10:34

League pisze: ty byś wiedział ale kibole rozumieją tylko argument siły zgodnie z ewolucją, gdzie staneli między homo sapiens a poprzednimi formami. Wybierają sobie pana co ma najgorsze pomysły, najlepiej umie sie napieprzać, ewentualnie taki twardy że przeżyje cios maczętą
Jeden lubi walić się po gębie, drugi napije się piwa pod stadionem i pójdzie pokrzyczeć, a inny siedzi i klepie w klawiaturę z bólem dupy. Każdy robi to co lubi. Jałowa dyskusja.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 paź 2016, 10:37

ubek pisze: Każdy robi to co lubi. Jałowa dyskusja.
co nie znaczy że zachowanie kiboli nie jest karygodnie, tu nie o to chodzi. Nazywam prawdę po imieniu, może i jałowa dyskusja skoro koledzy nie ogarniają.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 paź 2016, 10:44

janop pisze: A to nie jest tak, że tu nie chodzi o upodobania tylko o pokazanie swojej wyższości? Mam wrażenie, że ma to miejsce nie tylko w tej (wciąż powracającej) dyskusji.
to też, jedni przez drugiego pokazują kto lepszy. Tutaj wklejano że pobicie stewardów z BVB meczu spotkało się z aprobatą chuliganki z rosji czy serbii

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 paź 2016, 11:04

janop pisze:
ubek pisze:
League pisze: ty byś wiedział ale kibole rozumieją tylko argument siły zgodnie z ewolucją, gdzie staneli między homo sapiens a poprzednimi formami. Wybierają sobie pana co ma najgorsze pomysły, najlepiej umie sie napieprzać, ewentualnie taki twardy że przeżyje cios maczętą
Jeden lubi walić się po gębie, drugi napije się piwa pod stadionem i pójdzie pokrzyczeć, a inny siedzi i klepie w klawiaturę z bólem dupy. Każdy robi to co lubi. Jałowa dyskusja.
A to nie jest tak, że tu nie chodzi o upodobania tylko o pokazanie swojej wyższości? Mam wrażenie, że ma to miejsce nie tylko w tej (wciąż powracającej) dyskusji.
Myślę, że tak jest. Na różnych szczeblach jest to widoczne, czy to jeśli chodzi o kibicowanie, czy o relacje biznesowe. Wszędzie.
Sam czasami zachowuję się podobnie, lecz mam wrażenie, że minimalizuję to do takiego stopnia, iż inni tego nie zauważają.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 19 paź 2016, 11:13

Duch pisze: Rozumiem. Z tym, że ja odnoszę się bardziej do takich samozachowawczych odruchów poszczególnych ludzi. Lecą do Hiszpanii i zamiast napić się na spokojnie sangrii, zamówić tapas, a potem dać z siebie maksa na trybunach (co oczywiście nastąpiło tak czy inaczej) to muszą dziczyć. Kwestia kultury. Niby to jednostki, jednak potem mierzy się ich miarą większą grupę. Ja bym wiedział jak się zachować, nie potrzebowałbym nad sobą bata Starucha czy innego naczelnika.
To w takim razie się zgadzam. Z tym, że ciężko nam czy komukolwiek odpowiadać za to co robią poszczególne jednostki zagranicą. 99 będzie się zachowywało kulturalnie, a jeden kogoś pobije. Zawsze znajdzie się jakaś czarna owca. I tego nie jestesmy w stanie przewidzieć i przeciwdziałać temu. A tutaj jak widać "góra Legii" przynajmniej próbowała i uspokajali kogo się dało.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 paź 2016, 11:28

Obrazek

Spotkanie Leśnodorskiego i Legii z wpływowymi ludźmi z Hiszpanii, Perezem i resztą :D Polacy ubrani jak na wykopki :D Różnica klas widoczna.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 19 paź 2016, 11:36

Żewłakow, Ebebenge, pan po środku w okularach i obie panie - to są osoby najlepiej ubrane. Reszta, albo na luzaku, albo z niedopasowanym ubiorem do sylwetki (czyt. najtańszy garniak w mieście).

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 19 paź 2016, 11:37

DDK ja wiem że to utopia ale nie może tych 99 spacyfikować tego jednego?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 paź 2016, 11:43

dobry wzrok, zewłakowa najmniej widać ale najlepiej ubrany :D
sci pisze: DDK ja wiem że to utopia ale nie może tych 99 spacyfikować tego jednego?
Przecież już masz wyjaśnione że kiboli nie interesuje opinia publiczna i mają gdzieś co koledzy robią;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”